Muhteşem Yüzyıl Dizisine Çok Haklı Eleştiri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
Yüksel Aytuğ köşesinde Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştiren okurunun metkubuna yer verdi.

İşte o haklı eleştiri:

"Dizinin bu haftaki bölümünde Sultan Süleyman sefer dönüşü; validesini, tüm haremini ve evlatlarını görmek için yanlarına geldiğinde yıl 'Aralık 1529' olarak belirtilmişti. Komik olan şu ki, hünkarın Hürrem'den olma evlatları, yıllardır aynı yaştalarmış gibi bir türlü büyümüyorlar.

1521 doğumlu olan Şehzade Mehmed'in 8, 1522 doğumlu olan Mihrimah'ın 7, 1524 doğumlu Şehzade Selim'in (nam-ı diğer Sarı Selim) 5, son göz ağrısı Şehzade Bayezıt'ın da 1525 doğumlu yani 4 yaşında olduğu bilinmektedir.

Merak ettiğim şu ki, o belirtilen tarihte 7 yaşında olması gereken Mihrimah'ı niçin 3 yaşında bebek lisanıyla konusan tatlı kızımız oynuyor hâlâ? 5 yaşında bıcır bıcır bi çocuk olması gereken Selim'i kızıl saçlı (2 yaşında var ya da yok) bir bebiş, en az 3 yaşında olması gereken Bayezıt'ı da emekleyemecek kadar küçük bir bebek oynamakta.

Sizce de bir tuhaflık yok mu bu işte?
Bir de Mustafa ve Mehmed'e sünnet düğünü yapılmasından bahsettiler. 1515 doğumlu Mustafa 14 yaşına kadar sünnet olmamış mı yani?
Muhteşem Yüzyıl'ın tarih danışmanlarının bunları takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bazı noktalar senaristlerin gözünden kaçabiliyor zira... Teşekkürler."

muhtesem-yuzyil.jpg

bunu bnde her izlediğimde diyorum.. tarih dizilerinde bu tür şeyleri önemsmiyolar... ama seyrci çok önemsiyo.... zaten artık yeni strda bu diziyi hiç izlemeyi düşünmüyorum... çok gıcık bi logosu var

ya arkadaş şu muhteşem yüzyıldan bıktırdılar resmen başladığı günden beri eleştiri eleştiri.muhteşem yüzyıl severler kızmasın ama muhteşem yüzyıl bu kadar eleştirilip mecliste bile tartışma konusu olmasaydı bu reytingleri alamazdı.

bunu bnde her izlediğimde diyorum.. tarih dizilerinde bu tür şeyleri önemsmiyolar... ama seyrci çok önemsiyo.... zaten artık yeni strda bu diziyi hiç izlemeyi düşünmüyorum... çok gıcık bi logosu var

Daha sende duydum gıcık logo kavramını.İlginç.Sen diziyi izlerken logoya mı bakıyorsun sürekli.Hadi ordan ya.Herkes güzel deseydi çok süper diye bas bas bağırırdınız.

ya arkadaş şu muhteşem yüzyıldan bıktırdılar resmen başladığı günden beri eleştiri eleştiri.muhteşem yüzyıl severler kızmasın ama muhteşem yüzyıl bu kadar eleştirilip mecliste bile tartışma konusu olmasaydı bu reytingleri alamazdı.

Takas bu yorumu senden başkası yapsadı ağır eleştiri alırdı benden Okan Yalabık Halit Erginç gibi usta oyuncular var diziyi izlemeden böyle eleştiri yapma hacı :)

sen bir diziyi izlerken logosuna mı bakıyorsun? çok enteresan.

Takas bu yorumu senden başkası yapsadı ağır eleştiri alırdı benden Okan Yalabık Halit Erginç gibi usta oyuncular var diziyi izlemeden böyle eleştiri yapma hacı :)

Oyunculuk performanslarına laf yok zaten:)Ben işlenişi beğenmiyorum.Arkadaş'ta zaten oyunculuklarını beğeniyordur.Osmanlı'da hiç mi "sex" kavramı olmadı dersen tabikide oldu.Belki böyle entrikalarda olmuştur.Ama abartılıyor.Ve dizide kendi kafalarından kurgulamaları tarihi yanlış yansıtmalarına neden oluyor.

Son düzenleme:

aga o kadar eleştiri alıyorki insanı bıktırıyolar artık izleyen izliyor bu kadar da eleştirilmezki :D oyuncular zaten birbirinden usta oyunculara laf yok :D

aga o kadar eleştiri alıyorki insanı bıktırıyolar artık izleyen izliyor bu kadar da eleştirilmezki :D oyuncular zaten birbirinden usta oyunculara laf yok :D

Hak veriyorum.Şu konulara bak;

[h=4]Benzer Konular[/h]

Dizini logo gıcık diye izlemiyorsan aklıma bir soru geliyor: Televizyon izlerken logoyu mu inceliyorsun? :d

Dizi Osmanlı Tarihine gölge düşürüyor.Halkımızın bilinçlenmesi gerek.Her ne kadar ustalar olsun.Bunların hepsi Osmanlı düşmanı reziller

halki milliyetci ruhunu kabartiyor diyerek KV terörü yasaklayanlar acaba tarihimizi rezil bir sekilde anlatan diziyi neden sansürlemiyor?????????