Fenerbahçe - Genel Sohbet & Transfer Konusu

Bir şey demedik ki Ersun Yanal fan, sakin ol. Ben sadece kupa başarısından bahsetmiştim ve istikrar konusundan, bilhassa 2010'lu yıllar için Fenerbahçe hariç istikrar sorunundan. Yoksa "kötü bir hoca" demedim ki. :A
Gayet sakinim sen istikrarsız demeye getirdin bende ispat ettim olay bu kadar basit :A @xdragxx

• Güldürdün
Reactions: xdragxx and Araf
Bence kötü bir hoca değil. Hatta Hellas Verona'da esip geçiyordu başlarda, sonradan düşüşe geçti tabii. Bilic geleceğine, Tudor gelsin daha iyi. En azından Tudor daha genç ve iyi oynatma potansiyeline sahip bir hoca bence. :A Neyse elbet bir gün buluşuruz Tudor hocam, hele de takımın başında Ali Koç gibi bir başkan varsa. :A
Farketmez her türlü kaybeden bir takımız en azından daha sempatik hocalarla kaybedelim. Bilic, Tudor'dan daha sevilesi bence. :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
Gayet sakinim sen istikrarsız demeye getirdin bende ispat ettim olay bu kadar basit :A @xdragxx
Genel istatistik koydun aslında, istikrarlı olduğunu ispat etmedin ki. "İstikrar" derken, takımda kalıp, uzun yıllar seriler yakalayıp başarılar kazanmaktır. Hani bu açıdan "istikrar" diyorum. Hani iyi gitse bile, bir şekilde düşüşe geçip takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Benim kastım buydu yani. :A Kötü bir hoca olduğunu dediğim gibi söylemiyorum. :A Anadolu takımlarında da istikrar yakalayabilen çok fazla hoca yok zaten, Fenerbahçe'de de yakalardı, yakalayamadı işte. :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam
Genel istatistik koydun aslında, istikrarlı olduğunu ispat etmedin ki. "İstikrar" derken, takımda kalıp, uzun yıllar seriler yakalayıp başarılar kazanmaktır. Hani bu açıdan "istikrar" diyorum. Hani iyi gitse bile, bir şekilde düşüşe geçip takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Benim kastım buydu yani. :A Kötü bir hoca olduğunu dediğim gibi söylemiyorum. :A Anadolu takımlarında da istikrar yakalayabilen çok fazla hoca yok zaten, Fenerbahçe'de de yakalardı, yakalayamadı işte. :A
Sebebi belli. :A

• Güldürdün
Farketmez her türlü kaybeden bir takımız en azından daha sempatik hocalarla kaybedelim. Bilic, Tudor'dan daha sevilesi bence. :A
Vitor Pereira'yı sevdin de ne oldu, ayrıldı takıdman. :A Bilic'i sevsen ne olur, yine ayrılırsınız. :A Tudor'u sevmeyelim, sempatik gelmesin boş ver, en azından iyi olsun, daha iyi. :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam
Tudor'un da iyi olacağına inanmıyorum. :A
Ali Koç başkan olduğu sürece, dünyanın en iyi teknik direktörü gelse bile başarı yakalayamaz zaten. Löw gelsin, Löw de başarılı olamaz. Tudor henüz tam anlamıyla kendini ispatlayamadı, belki bizde ispatlayabilirdi ya da kovulurdu, şu anda varsayım üzerinden konuşabiliyoruz ancak. Ali Koç başkan olduğu sürece hiç kimse başarılı olamaz dediğim gibi. Gelen teknik direktör birkaç ayda kovulur, sonra yine teknik direktörsüz tamamlarız. İsmail Kartal'ı yardımcı antrenör olarak getirelim bari de, Zeki Murat Göle'ye kalmayalım. :A

• Beğendim
Reactions: bazinga
Ben bu sefer sabırsız değilim hoca için. Gerçekten iyi bir hoca gelecekse yaza kadar bile beklerim hatta. GS'de falan hoca var da noluyo rezil rüsva haldeler. BJK desen onlarda da yok hoca. İyi bir forvet alsak Zeki Murat Göle bile ilk 3'e sokar takımı. Adana Demir'i yensek 3.'ncüyüz zaten. Konya ileride tökezlerse ki ihtimal dahilinde 2.'ncilik de çıkarabiliriz. Kupayı ise kesin kazanmak lazım. Konferans'da Prag'ı elesek aslında orada da önümüz açık olur ama zor eşleşme.

Açıkçası Ali Koç un düşünce yapısından kaynaklı ismi verilen kimsenin TD olacağını sanmıyorum...
@HeisenBerg dediği gibi TD den ziyaden eksik alanlara oyuncu alınabilirse GÖLE ile sezon biter. Zaten değişik bir yıl ki GS ve BJK en berbat dönemindeler.... Biz ise 2 ileri 1 geri... Elimize gelen fırsatları değerlendiren taraf olsaydık, daha farklı konular konuşuyor olacaktık...

• Beğendim
Reactions: HeisenBerg
Türkiye tecrübesi var ama çok büyük bir başarısı da yok. Beşiktaş'ta eleştirilen bir isimdi şampiyonluğa oynatsa da, tabii @Gerekli24, @DarkLegenD ve @Yakamoz-Asi'yi buraya davet edelim o dönemleri anlamak açısından. :A Beşiktaş'tan sonra West Ham tecrübesi oldu mesela, büyük takımları da yendi ama orada da iyi değildi fazla. Beşiktaş'tan sonra iyi bir ivme yakaladıysa iyi ama genel olarak iyi bir görüntü çizemiyor. :D
Bilic Fenerbahçe için kesinlikle doğru isim en azından Löwden daha doğrudur. O dönemki kadroyla iyi iş çıkarmıştır. Bıraktığında da iyi bir takım bırakmıştır. Şenol Güneş üstüne dokunuşlar ve transferler yapılınca müthiş bir oyun ortaya çıkmıştır. O şampiyonlukta Bilicin payı büyüktür. Derbi kazanamıyor diyorlar doğrudur derbileri iyi oynatamamıştır takımı ama sırf bu yüzden adamı vurmak haksızlıktır. Bilicten önce de derbi performansımız iyi değildi zaten pek. Avrupa'da gayet iyi işler yapmıştır.

• Beğendim
Bilic Fenerbahçe için kesinlikle doğru isim en azından Löwden daha doğrudur. O dönemki kadroyla iyi iş çıkarmıştır. Bıraktığında da iyi bir takım bırakmıştır. Şenol Güneş üstüne dokunuşlar ve transferler yapılınca müthiş bir oyun ortaya çıkmıştır. O şampiyonlukta Bilicin payı büyüktür. Derbi kazanamıyor diyorlar doğrudur derbileri iyi oynatamamıştır takımı ama sırf bu yüzden adamı vurmak haksızlıktır. Bilicten önce de derbi performansımız iyi değildi zaten pek. Avrupa'da gayet iyi işler yapmıştır.
Löw gerekçeni öğrensem...

Ben ön yargılı biri değilim hiçbir zaman gelsin 5-10 maç bakalım :A Beşiktaş ölçü değil benim için Beşiktaş'ı zirveye oynatması bile başarıdır :A
O dönem için katılıyorum
------

Löw gerekçeni öğrensem...
Milli takım Almanya farklı Türkiye Fenerbahçe çok farklı.
------

Hayır yoktu :A Gençlerbirliği, Denizli, Ankaragücü hepsinde uzun dönemler çalıştı öyle 2-3 ay çalışıp gitmedi üstüne bu takımların en parlak dönemlerini yaşattı :A İlk 3'e falan giriyordu Ankaragücü, GB gibi vasat takımlarla ve bunu pozitif futbolla yapıyordu...
Türkiye milli takımına yükseldi ordan da Fetö terör örgütü yüzünden kovuldu gruptan çıkarması yüksek ihtimalken..
Yani Yanal o dönem futboldan anlayan kişiler için soru işareti olan bir hoca değildi. Tek soru işareti büyük takımı idare edebilir miydi onu da 2-3 ayda net bir şekilde gösterdi zaten.
Ersun Yanal Anadolu takimlarında gittiği her yere level atlatmış olarak geldi Fenerbahçe'ye hak ediyordu kesin ve hakkını da fazlası ile verdi. Şu an için eski forumundan uzakta ama.

• Beğendim
Reactions: xdragxx and 12.Adam
Sizin dönüşüm aslında Samet Aybaba ile başlamıştı sanırım, sonra Bilic ve Şenol Güneş. O dönemlerde Fenerbahçe'yi yenemezdini zaten, derbi konusunda ustaydık, bilhassa Kadıköy. Galatasaray'ı düşünelim, o da zor. Sonuç olarak Fenerbahçe ve Galatasaray ayarında bir takım değildiniz. Yani kısacası derbi kazanamaması doğal bir şey. West Ham ile büyük kulüplere kafa tutuyordu kimi zaman, o yönü iyiydi. Tek sorun, 50'li yaşlarda ve kupa anlamında başarısı yok. Tabii Löw'den daha iyi bir tercih olur gibi, en azından şu aşamada. Löw uzun zamandır uğraşmadığı için kulüp takımlarında, başlangıçta zorlanır ama sezon başında olsa belki iyi olurdu. Bilic iyi oynatsın en azından, gerisi gelir zaten. Bu takım iyi oyuna, hırslı oyuna hasret. Gerçi Bilic gelmeyecek gibi ama henüz kimin geleceği de belli değil.

Ali Koç, İsmail Kartal'ı getireceksen bu kadar uğraşma bari; ya Löw'ü getir ya da artık Bilic'i mi getireceksin, kimi getireceksen getir. Çok uzadı bu mesele. Sizin de öyle aslında. Önder Kahveci mi devam edecek, yoksa başkası mı gelecek, şu anda muamma. Galatasaray'da Fatih Terim düşüşte ama Fatih Terim devam ediyor öyle. Trabzonspor böyle koşullar altında zirvede yer alıyor. Diğer türlü zirvede yer alır mıydı, yer alsa bile bir rekabet olurdu. Şimdi böyle koşullar altında Trabzonspor farkla bile şampiyon olabilir.

Sizin dönüşüm aslında Samet Aybaba ile başlamıştı sanırım, sonra Bilic ve Şenol Güneş. O dönemlerde Fenerbahçe'yi yenemezdini zaten, derbi konusunda ustaydık, bilhassa Kadıköy. Galatasaray'ı düşünelim, o da zor. Sonuç olarak Fenerbahçe ve Galatasaray ayarında bir takım değildiniz. Yani kısacası derbi kazanamaması doğal bir şey. West Ham ile büyük kulüplere kafa tutuyordu kimi zaman, o yönü iyiydi. Tek sorun, 50'li yaşlarda ve kupa anlamında başarısı yok. Tabii Löw'den daha iyi bir tercih olur gibi, en azından şu aşamada. Löw uzun zamandır uğraşmadığı için kulüp takımlarında, başlangıçta zorlanır ama sezon başında olsa belki iyi olurdu. Bilic iyi oynatsın en azından, gerisi gelir zaten. Bu takım iyi oyuna, hırslı oyuna hasret. Gerçi Bilic gelmeyecek gibi ama henüz kimin geleceği de belli değil.

Ali Koç, İsmail Kartal'ı getireceksen bu kadar uğraşma bari; ya Löw'ü getir ya da artık Bilic'i mi getireceksin, kimi getireceksen getir. Çok uzadı bu mesele. Sizin de öyle aslında. Önder Kahveci mi devam edecek, yoksa başkası mı gelecek, şu anda muamma. Galatasaray'da Fatih Terim düşüşte ama Fatih Terim devam ediyor öyle. Trabzonspor böyle koşullar altında zirvede yer alıyor. Diğer türlü zirvede yer alır mıydı, yer alsa bile bir rekabet olurdu. Şimdi böyle koşullar altında Trabzonspor farkla bile şampiyon olabilir.
Evet Samet Aybaba başlangıcı bu sürecin ona da yazık oldu aslında çok daha kötü bir kadro vardı onda 3. yaptı sezon sonunda gönderildi. Demirören sonrası rezaletti bizim durum. İki teknik direktör de ileri taşıdı takımı.

Önder hocaya gelince o devam edecek plan o yönde ama kredisi yok bir kötü gidişatta kesilir bileti. Yeni şu anlık hoca adayı yok bizde ama Fenerbahçe net hoca arıyor şu an. Fatih Terim UEFA'dan elenmeden gitmez.

• Beğendim
Evet Samet Aybaba başlangıcı bu sürecin ona da yazık oldu aslında çok daha kötü bir kadro vardı onda 3. yaptı sezon sonunda gönderildi. Demirören sonrası rezaletti bizim durum. İki teknik direktör de ileri taşıdı takımı.

Önder hocaya gelince o devam edecek plan o yönde ama kredisi yok bir kötü gidişatta kesilir bileti. Yeni şu anlık hoca adayı yok bizde ama Fenerbahçe net hoca arıyor şu an. Fatih Terim UEFA'dan elenmeden gitmez.
Önder Kahveci konuşma tarzıyla biraz sempati topladı, aslında bu sayede kalma olayı doğdu ama büyük ihtimalle o da gider. Aslında yaşına göre teknik direktör olması lazımdı çoktan ama çok büyük tecrübeleri de olmadı. Olmadı, Anadolu kulüplerine gider ve öyle tecrübeli olur. Uzun süreli takımda kalacağını düşünmüyorum.

Önder Kahveci konuşma tarzıyla biraz sempati topladı, aslında bu sayede kalma olayı doğdu ama büyük ihtimalle o da gider. Aslında yaşına göre teknik direktör olması lazımdı çoktan ama çok büyük tecrübeleri de olmadı. Olmadı, Anadolu kulüplerine gider ve öyle tecrübeli olur. Uzun süreli takımda kalacağını düşünmüyorum.
Olabilir ama şu anda takımın başında kalması kararlaştırıldı. Ama bence ilk kötü gidişatta gider.

Konuşması çok düzgün birisi, çok kibar duruyor. Ülke bu kadar düzgün ve kibar duran birisine de alışkın değil. :A
Böyle adam gezeriz olunca da alışkın değil buranın kuralı bu değil deriz açıkçası insanlığı mükemmel ancak kadro taktik olarak ben çok yeterli görmüyorum yine de kötü de değil.

Böyle adam gezeriz olunca da alışkın değil buranın kuralı bu değil deriz açıkçası insanlığı mükemmel ancak kadro taktik olarak ben çok yeterli görmüyorum yine de kötü de değil.
İstediği kadar iyi taktikleri olsun, özgüvenin olmadığı zaman istediklerini ortaya koyamazsın ki. Mesela Önder Kahveci'nin yerinde olduğunu düşün, özgüvensiz bir şekilde çalıştırırsın takımı. Sebebi iyi ya da kötü olmasından değil, her an gönderilecek olma olayının olmasındnan dolayı. Her an gönderilecek olma olasılığın varsa, haliyle diken üstünde gibi hissedersin ve korkarak adım atmak zorunda kalırsın, riskten kaçarsın. Sergen Yalçın'a gönderilen iltimas Önder Kahveci'ye gösterilir mi, bence hayır. Tabii ülkedeki en büyük iltimas geçilen teknik direktör Fatih Terim, onun da başarısı hatrına bu kadar iltimas geçiliyor. Ne yazık ki sabır yok ülkede, bu yüzden Önder Kahveci bu sabırsızlığın içinde kaybolur gider.

Bu arada o kadar da cümle kurmuşum, Önder Karaveli'yi Önder Kahveci demişim, hiç uyarmıyorsun. :A

• Güldürdün
Reactions: Gerekli24