Formula 1 ve Diğer Motor Sporları - Genel Yorum & Sohbet Konusu

9B1D422C-7189-4FF7-AD8C-5211EAB9A56A.jpeg

Ilk defa son turda Şampiyonluk pazarlandı tamamen kurallara aykırı olan bir şey yaptılar.

Bu yarış itibariyle Mercedes de kendisine düşman olmuş olabilir, bu kadar kötü strateji yaptıklarını uzun zamandır görmemiştim. :A
Hiçbir iddiası olmayan 76. sıradaki Latifi'nin kaza yapacağını nereden bilsin adamlar. :A Ekmek almaya giderken fark 14.1 idi, 3'e kadar düşer demiştim böyle giderse. Hâlbuki sc girmeden önce fark 10 saniyeymiş. Adam sallana sallana şampiyon oluyordu. :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
Bu yarışta ilk turda FIA Hamilton lehine karar verdi, son turda Verstappen lehine.

Fakat şu bir gerçek bütün sezona bir bütün olarak bakınca Verstappen net şekilde şampiyonluğu hak etti. Başka birinin Mercedes ile yarışması imkansızdı. Onu geçtim sezonun neredeyse tamamında zirvedeydi ve her yarışta en iyisini yaptı.

• Beğendim
Reactions: HeisenBerg
Hiçbir iddiası olmayan 76. sıradaki Latifi'nin kaza yapacağını nereden bilsin adamlar. :A Ekmek almaya giderken fark 14.1 idi, 3'e kadar düşer demiştim böyle giderse. Hâlbuki sc girmeden önce fark 10 saniyeymiş. Adam sallana sallana şampiyon oluyordu. :A
İkinci pit-stop’u bir türlü yapamadılar, her şey son tura kaldığında Hamilton’ın lastiği daha taze olsa geçit vermeyebilirdi Max’e. :A Fazla çekimser davrandıklarını düşünüyorum bu yarış özelinde, yoksa bence de daha çok hak eden taraf Hamilton’dı net bir şekilde.

Bu yarışta ilk turda FIA Hamilton lehine karar verdi, son turda Verstappen lehine.

Fakat şu bir gerçek bütün sezona bir bütün olarak bakınca Verstappen net şekilde şampiyonluğu hak etti. Başka birinin Mercedes ile yarışması imkansızdı. Onu geçtim sezonun neredeyse tamamında zirvedeydi ve her yarışta en iyisini yaptı.
Scler ve Perez'in savunması olmasa Hamilton en az yarım dakika fark atacaktı, nasıl bir en iyilik ve hak etmek bu? :A
------

İkinci pit-stop’u bir türlü yapamadılar, her şey son tura kaldığında Hamilton’ın lastiği daha taze olsa geçit vermeyebilirdi Max’e. :A Fazla çekimser davrandıklarını düşünüyorum bu yarış özelinde, yoksa bence de daha çok hak eden taraf Hamilton’dı net bir şekilde.
Güvenlik aracı olayı çok ilkel geliyor bana. :A 1 dakikalık fark atıyorsun, sonra adı sanı duyulmamış biri kaza yaptı diye fark attığın araçlarla ip gibi dizilmek zorunda kalıyorsun. :A

Bütün sezon max'a manyak gibi sürmesine izin verildi ben buna karşıyım çünkü max dışında kim yapsa hemen alıyor cezayı alsın şampiyon olsun sorun değil ama HAK EDEREK olsun özellikle son turda olan şeyler tamamen anlamsız fia kendi koyduğu kuralları çiğnedi böyle bir şey olur mu.

Güvenlik aracı olayı çok ilkel geliyor bana. :A 1 dakikalık fark atıyorsun, sonra adı sanı duyulmamış biri kaza yaptı diye fark attığın araçlarla ip gibi dizilmek zorunda kalıyorsun. :A
Buna da katılıyorum ama hadi bunu “pilotların can güvenliği için” falan gibi bir şeyle açıklayabilirsin.

Bu yarış özelinde asıl rahatsız edici olan @BARON男爵’un bahsettiği durum. FİA standart prosedürü, yani kendi koymuş olduğu kuralları uygulasa şampiyon Hamilton olacaktı. Bana göre son turda olması gereken, pist de tam anlamıyla temizlenmemişken yarışın güvenlik aracı ile tamamlanmasıydı. Zaten son güvenlik aracı yarışa hiç girmese sıralama yine aynı olacaktı, adil olan buydu yani. Hadi bu yapılmadı, tur yiyen araçların aradan çekilmemesi gerekiyordu. Son yarışa kalan şampiyonluğun, son tura da kalmasını istedi F1 yönetimi. Bu yüzden de kendi koymuş oldukları kuralları esnetme yönüne gittiler, bu şampiyonluk Max’in bile tam anlamıyla içine sinmemiştir bence…

Tam olarak aşağıdaki durum yaşandı özetlemek gerekirse:

Buna da katılıyorum ama hadi bunu “pilotların can güvenliği için” falan gibi bir şeyle açıklayabilirsin.

Bu yarış özelinde asıl rahatsız edici olan @BARON男爵 ’un bahsettiği durum. FİA standart prosedürü, yani kendi koymuş olduğu kuralları uygulasa şampiyon Hamilton olacaktı. Bana göre son turda olması gereken, pist de tam anlamıyla temizlenmemişken yarışın güvenlik aracı ile tamamlanmasıydı. Zaten son güvenlik aracı yarışa hiç girmese sıralama yine aynı olacaktı, adil olan buydu yani. Hadi bu yapılmadı, tur yiyen araçların aradan çekilmemesi gerekiyordu. Son yarışa kalan şampiyonluğun, son tura da kalmasını istedi F1 yönetimi. Bu yüzden de kendi koymuş oldukları kuralları esnetme yönüne gittiler, bu şampiyonluk Max’in bile tam anlamıyla içine sinmemiştir bence…

Tam olarak aşağıdaki durum yaşandı özetlemek gerekirse:

Kuralları falan bilmediğim için bir şey diyemem... Zaten daha henüz 5. turda Hamilton bilmem kaç saniye fark atınca konsantrasyonumu kaybettim, hâlâ kendime gelemedim. :A "Lan 1 hafta boyunca bunu mu bekledik? Bu kadar kolay mıydı bu iş?" dedim kendi kendime. :A Yani bana bir şeyler anlatmaya çalısanız bile pek anlayamam. :A

Scler ve Perez'in savunması olmasa Hamilton en az yarım dakika fark atacaktı, nasıl bir en iyilik ve hak etmek bu? :A
İlk turda kural dışı şekilde dışarıdan gelip avantaj sağlamasaydı başka bir yarış izleyebilirdik. Fakat yine de bu yarışı Hamilton'ın hak ettiğine katılıyorum. Ben tüm sezondan bahsediyorum. :A

Bütün sezon max'a manyak gibi sürmesine izin verildi ben buna karşıyım çünkü max dışında kim yapsa hemen alıyor cezayı alsın şampiyon olsun sorun değil ama HAK EDEREK olsun özellikle son turda olan şeyler tamamen anlamsız fia kendi koyduğu kuralları çiğnedi böyle bir şey olur mu.
Max çılgınca işler yaptı sezon boyunca fakat Formula 1 böyle bir şey. Çılgınlıklar izlemeyeceksek yarışlar yapılmasın sıralama turlarını kazanan şampiyon olsun. :) Zaten son 7 yıl büyük ölçüde bu şekilde geçmiş...

Formula 1'in tadını kaçıran zaten kuralların iyice abartılarak yarış izlememizin önüne geçilmesi oldu. Alonso, Vettel gibi eski pilotlar da Verstappen'i desteklediklerini açıklamışlar. Çünkü onların zamanında sıradan olan şeyler artık manyaklık olarak görülmeye başlandı.

Verstappen'in 1-2 kez savunulmayacak şeyler yaptığının da farkındayım ama bunlar cezasız kalmadı. Rekabetin doğasında, yarış psikolojisinde olan şeyler. Özellikle gençlik yıllarında Senna, Schumacher gibi efsanelerin de böyle vakaları çok...

Bahsedilen kural da yoruma açık. Daha çok yarış temposunu belirleyecek ilk sırayı tayin etmeye yönelik bir kural. Fakat ikinciye ilişkin bir ifade yok kuralda.

Buna katılıyorum. Büyük haksızlık oluyor. Fakat sezon boyunca Hamilton'ın da bu durumdan faydalandığı çok oldu. :A
------

Ulan kendimi mağara adamı gibi hissediyorum barbar sporu hariç tüm bu olaylar nedir hiçbir alakam yok. Araba yarışının bu kadar popüler olmasına şaşırıyorum sadece hepsi bu :A
Netflix'te Drive To Survive izlemeye başla, ardından PS'de F1 2021 oyununu al. Seneye seni de aramızda bekliyoruz. Futboldan çok daha eğlenceli, heyecanlı, muhteşem bir spor. :A

Birader zaten seneye seni destekleyecez ne gerek var mutant abin gibi tepki çekmeye? Yat salağa seneye şampiyonuz.
Bu eleman tam Hamilton 2.0 :A

Yarış içinde ne kadar ağlak olacak bilmiyoruz ama şu an İngiliz olduğu için şişiriliyor. Hamilton gibi medyatik ve sözde örnek tavırlar içinde olma peşinde. :A Fakat Latifi tarafından bile geçildi bu sezon zaman zaman. Gelecek yıl üst sıralara büyük renk katacak tabii orası kesin. :A

Forum İstatistikleri

Konular
172,802
Üyeler
8,481
Son Üye
Sabir