2.doz aşım için cuma günü gece 23.00 'a sıra aldım 😊
Şifa olsun canım
2.doz aşım için cuma günü gece 23.00 'a sıra aldım 😊
İnşallahSağol inşallah az bir yan etkiyle atlatırım
1 haftadır ilk dozu aşılandım iyim tşk saol hafif baş ağrısı ile yorgunluk bulunuyordu onlarda yok iyim 🙏
Ateş ve halsizlik devam ediyor.
Biz Biontech Plus gibi bir şey olmuş olduk.2.Doz Biontech’i de aradan çıkardık böylelikle, en azından 7-8 ay 1 sene bize yeni yeni aşı işi çıkarmazlar umarım Zaten Covid de geçirdiğim için aslında bir bakıma 3.doz olmuş oldu... İkinci doz olanlar daha ağır atlatıyordu, umarım hafif şekilde atlatırız... 1 hafta on gün haber alamazsınız bir fatiha okursunuz artık arkamızdan.
@Dosi @The_Erinch @bazinga @MEnes @pompy
Bir kere işi ticarete döktüler, kolay kolay vazgeçmezler tıpkı pil gibi çok uzun ömürlü aşılar yapmak yerine böyle 1-2 senelik, 7-8 aylık işe yarayacak aşıları piyasaya sürerler ki devletler sürekli aşı satın alsın sürekli aşı olunsun bizler de denek misali mecburuz Yoksa sene olmuş 2022 neredeyse, isteseler ne kanseri bırakırlar ne de aşıları bu kadar az ömürlü olmasını sağlarlar; hepsini çözerler ama işlerine gelmiyor...Biz Biontech Plus gibi bir şey olmuş olduk.
7-8 ay sonra bir kez daha olmak gerekebilir muhtemelen. Hastalığı geçirip üzerine iki doz aşı olup üstüne 6-9 ay geçenlerin bağışıklık oranlarıyla ilgili bir çalışma göremedim.
Bir yerde hastalığı geçirmek + tek doz Biontech'in ömür boyu bağışıklık sağlama ihtimali olduğu bile söyleniyordu da işte bu tip araştırmalar düşük örneklemler üzerinden olduğundan patlama ihtimali var.
Bir şeyi de abartma be ne kadar canın tatlı öyle2.Doz Biontech’i de aradan çıkardık böylelikle, en azından 7-8 ay 1 sene bize yeni yeni aşı işi çıkarmazlar umarım Zaten Covid de geçirdiğim için aslında bir bakıma 3.doz olmuş oldu... İkinci doz olanlar daha ağır atlatıyordu, umarım hafif şekilde atlatırız... 1 hafta on gün haber alamazsınız bir fatiha okursunuz artık arkamızdan.
Ben de tam toparlanayım araştıracağım. Moderna yaşlılara veriliyor ama gençlere verilmeye başlamışsa onu yaparım. Yan etkisini duymadım. Pfizer galiba sizin Biontech ile aynı. İsimler bir yazılı olarak gördüm ve onun yan etkisi kötüydü yakınımda. Moderna olmazsa mecbur onu yaparım.2.Doz Biontech’i de aradan çıkardık böylelikle, en azından 7-8 ay 1 sene bize yeni yeni aşı işi çıkarmazlar umarım Zaten Covid de geçirdiğim için aslında bir bakıma 3.doz olmuş oldu... İkinci doz olanlar daha ağır atlatıyordu, umarım hafif şekilde atlatırız... 1 hafta on gün haber alamazsınız bir fatiha okursunuz artık arkamızdan.
Biontech bazı şeylere de iyi geliyormuş @DarkLegenDBir şeyi de abartma be ne kadar canın tatlı öyle
Pfizer ile Biontech ortak yürütüyorlar olayı ama acaba aşılar birebir aynı mi tam bilmiyorum yabancı kaynaklarda hep Pfizer geçiyor, Biontech’i belki de kurucuları Türk diye anmıyorlardır @bazingaBen de tam toparlanayım araştıracağım. Moderna yaşlılara veriliyor ama gençlere verilmeye başlamışsa onu yaparım. Yan etkisini duymadım. Pfizer galiba sizin Biontech ile aynı. İsimler bir yazılı olarak gördüm ve onun yan etkisi kötüydü yakınımda. Moderna olmazsa mecbur onu yaparım.
Seneye tatile gelirsem zamanlama olarak iyi denk getirmek istiyorum Zatan şuan bir ara geçirmiş olduğum için bağışıklık varmış ama nekadar sürer bilemem tabi
@DarkLegenD bu adamı yargılama zamanımız geldi diye düşünüyorum..Biontech bazı şeylere de iyi geliyormuş @DarkLegenD
Umarım kısır yapıyordur. 🤗 🤗Biontech bazı şeylere de iyi geliyormuş @DarkLegenD
------
Pfizer ile Biontech ortak yürütüyorlar olayı ama acaba aşılar birebir aynı mi tam bilmiyorum yabancı kaynaklarda hep Pfizer geçiyor, Biontech’i belki de kurucuları Türk diye anmıyorlardır @bazinga
Eylül ayında olursun sanırım ama randevu gerekiyor mu sizin orada internet üzerinden ya da telefonla? Türkiye’deki MHRS randevu sistemi yok sanırım İsveç’te devlet hastanelerinden randevu almak için?
Çarşıda zamansız direk içeri girip aşı olma tabelaları gördüm ama bizim sağlık ocağı için yanılmıyorsam zaman ayarlanıyor. İlk dozdan sonra bizde aşıya göre ikinci randevu farklı. 3-5 hafta arası oluyor 2 doz arası.Biontech bazı şeylere de iyi geliyormuş @DarkLegenD
------
Pfizer ile Biontech ortak yürütüyorlar olayı ama acaba aşılar birebir aynı mi tam bilmiyorum yabancı kaynaklarda hep Pfizer geçiyor, Biontech’i belki de kurucuları Türk diye anmıyorlardır @bazinga
Eylül ayında olursun sanırım ama randevu gerekiyor mu sizin orada internet üzerinden ya da telefonla? Türkiye’deki MHRS randevu sistemi yok sanırım İsveç’te devlet hastanelerinden randevu almak için?
Moderna olacaksan hastahanede ol @DosiÇarşıda zamansız direk içeri girip aşı olma tabelaları gördüm ama bizim sağlık ocağı için yanılmıyorsam zaman ayarlanıyor. İlk dozdan sonra bizde aşıya göre ikinci randevu farklı. 3-5 hafta arası oluyor 2 doz arası.
Yılbaşından sonra yapmak isterim ama bakalım
Bu sonbahar ilk doz, yılbaşı sonrası ikinci doz daha iyi olabilir aslında hele ki iş dünyasına atılacaksan kalkan görevi görür en azından içimiz rahat eder ama elbette ki doktoruna danışıp ona göre hareket etmen en iyisi. Ailen iki doz oldu sanırım?Çarşıda zamansız direk içeri girip aşı olma tabelaları gördüm ama bizim sağlık ocağı için yanılmıyorsam zaman ayarlanıyor. İlk dozdan sonra bizde aşıya göre ikinci randevu farklı. 3-5 hafta arası oluyor 2 doz arası.
Yılbaşından sonra yapmak isterim ama bakalım
Bill gatesin aşısıda var İsveç’te @TolstoyevskiBu sonbahar ilk doz, yılbaşı sonrası ikinci doz daha iyi olabilir aslında hele ki iş dünyasına atılacaksan kalkan görevi görür en azından içimiz rahat eder ama elbette ki doktoruna danışıp ona göre hareket etmen en iyisi. Ailen iki doz oldu sanırım?
Pfizer/Biontech birebir aynı. Pfizer çok ünlü bir uluslararası ilaç şirketi. Biontech ise daha küçük bir şirket ve Pfizer Biontech'i himayesine aldı aslında.Biontech bazı şeylere de iyi geliyormuş @DarkLegenD
------
En güçlü aşı moderna yataktan kaldırmıyor yan etkisi @bazinga @TolstoyevskiPfizer/Biontech birebir aynı. Pfizer çok ünlü bir uluslararası ilaç şirketi. Biontech ise daha küçük bir şirket ve Pfizer Biontech'i himayesine aldı aslında.
Dünya genelinde de açık ara en ünlü aşı o gibi gözüküyor. İkinci ise Moderna.