İngiltere Premier Lig - Genel Yorum & Sohbet Konusu

Konsantre olup Ahtapotçuluk oynamam lazım, bu şekilde yapamam :A
@Dosi ye ayıp olmasın :A
Ahtapot Paul musun kardeşim sen? Sanırısn @Tolstoyevski ile @Maskeli Fedai'yi geçeceksin. @MEnes ile @Sherlock tamam da, diğer ikisinden sürpriz bekliyorum. :A
Bekleme zaman kaybı :A
Tahmin falan bunlar gereksiz, gerçek futbolseverler tahmin yapmaz kupon yapar ve yatarlar… @Maskeli Fedai @MasacRE
Tecrübe konuşuyor diyorsun. Az para kaybetmedi... :A
Gerçi bütün mesela devamlılıkta. @Maskeli Fedai ile @Tolstoyevski'yi Süper Lig serüveninde göremedik, Euro 2020'de kısa sürede şov yaparken gördük. Uzun vadede kim bilir nasıl olacaklar. :A
Tols yine favori ama @Maskeli Fedai için bilemiyorum :A

1
Bu sezon City, United ve Chelsea üçlüsü gerçekten çok güçlü. Liverpool'umuzun kendisini ilk dörde atması yeterlidir...
Liverpool'un şampiyon olmasını isterdim de, sanırım yine City olacak gibi görünüyor. Liverpool başarı sağladığı kadroyu korumak istedi ve sadece bir stoper aldı. Başka da bir hamle yapmadı. İç transferle geçirdi sezonu. Liverpool'un başkanının moneyball felsefesi ile bağı olduğu için pintilik yapıyor genelde, o yüzden zor transfer yaparlar.

Kale sağlam, sakatlanmadığı takdirde. Defans hattı sağlam, tabii yine sakat olmadığı takdirde; gerek stoper, gerek bekler çok iyi ama takımın geçen sezon sert düşüşü kale ve defans yüzünden oldu. Orta saha sağlam, forvet hattı sağlam. Hani çok büyük transferler lüks kaçar bu takıma ve rakipler lükse kaçıp üstüne bir şey koymayı tercih ettiler. Yine de takıma orta saha şart sanki, özellikle de Wijnaldum'un gittiğini düşünürsek.

Liverpool'un şampiyon olmasını isterdim de, sanırım yine City olacak gibi görünüyor. Liverpool başarı sağladığı kadroyu korumak istedi ve sadece bir stoper aldı. Başka da bir hamle yapmadı. İç transferle geçirdi sezonu. Liverpool'un başkanının moneyball felsefesi ile bağı olduğu için pintilik yapıyor genelde, o yüzden zor transfer yaparlar.

Kale sağlam, sakatlanmadığı takdirde. Defans hattı sağlam, tabii yine sakat olmadığı takdirde; gerek stoper, gerek bekler çok iyi ama takımın geçen sezon sert düşüşü kale ve defans yüzünden oldu. Orta saha sağlam, forvet hattı sağlam. Hani çok büyük transferler lüks kaçar bu takıma ve rakipler lükse kaçıp üstüne bir şey koymayı tercih ettiler. Yine de takıma orta saha şart sanki, özellikle de Wijnaldum'un gittiğini düşünürsek.
City en büyük favori zaten, 30+ haftalık bir ligi daha iyi oynayabilecek bir takım yok şu an ama dediğim gibi hem Chelsea hem de United çok güçlendi. Zorlama şansları da yok değil City'i.

Geçtiğimiz sezon yaşanan düşüş Van Dijk'ın sakatlanması ve Firmino'nun formsuzluğu direkt ya, kaleyle çok da alakası yoktu bence. Klopp da çok geniş kadro istemiyor, sevmiyor. Biraz da onunla alakalı az transfer yapılması, sakatlık vb. herhangi bir problem olmadığında şampiyon oldu bu takım zaten ama kritik oyunculardan birisi sakatlandığı anda da düşüşe geçiyorsun otomatik olarak. Umarım ciddi bir sakatlık problemi yaşanmaz bu sezon, tabii her halükarda bence de Wijnaldum'un yerine bir takviye yapılmalıydı. Klopp hocama güveniyoruz, vardır bir planı orta saha için...

• Beğendim
Reactions: Araf
City en büyük favori zaten, 30+ haftalık bir ligi daha iyi oynayabilecek bir takım yok şu an ama dediğim gibi hem Chelsea hem de United çok güçlendi. Zorlama şansları da yok değil City'i.

Geçtiğimiz sezon yaşanan düşüş Van Dijk'ın sakatlanması ve Firmino'nun formsuzluğu direkt ya, kaleyle çok da alakası yoktu bence. Klopp da çok geniş kadro istemiyor, sevmiyor. Biraz da onunla alakalı az transfer yapılması, sakatlık vb. herhangi bir problem olmadığında şampiyon oldu bu takım zaten ama kritik oyunculardan birisi sakatlandığı anda da düşüşe geçiyorsun otomatik olarak. Umarım ciddi bir sakatlık problemi yaşanmaz bu sezon, tabii her halükarda bence de Wijnaldum'un yerine bir takviye yapılmalıydı. Klopp hocama güveniyoruz, vardır bir planı orta saha için...
Manchester United da güçlendi tabii ki ama her şey hocaya bakıyor, geçen sezona göre kritik hamleler yaptılar ve bu takım için artı. Bunun değerlendirmesi hocaya kalıyor artık. Chelsea ise, kesinlikle zorlama ihtimali bulunan bir takım. Tuchel geldikten sonra çıkışa geçti takım. PSG'de alamadığı Şampiyonlar Ligi kupasını, Chelsea'de aldı. PSG'de sürekli aldığı lig kupasını belki de Chelsea'de alır. Chelsea'yi sevmiyorum ama nedense, hocayı bir kalemde harcayan bir takım. Şampiyın yaptıktan sonra hoca giderse şaşırmam. Mourinho şampiyon yaptı, sonra takım ne hikmetse bir anda çöküşe geçip takımdan ayrıldı. Conte şampiyon yaptı ayrıldı, yani kısacası başarıya ceza kesiyor takım. Manchester United ise istikrarlı, Liverpool da öyle, City de öyle. Keşke Chelsea'de de görebilsek bu istikrarı.

Kaleyle alakası var da, Alisson o kadar da sahalardan uzak kalmamış. Beş maç kaçırmış sadece. Birisi de Liverpool'un yedi gol yediği Aston Villa maçıydı zaten. Geçen sezon stoperler çok sakatlık geçiyordu, Van Djik'in yanında Joe Gomez ve Joel Matip de sahalardan uzak kalmıştı. Mecburen Ozan Kabak kiralanmıştı ikinci devrede. Bu sezon ise, riske atmayıp Leipzig'den Ibrahima Konaté transfer edilmiş. Yaşı genç olmasına genç ama sakatlıklarla boğuşan bir oyuncuymuş, bir de takımın yedeğiymiş. Yedek diye alınmıştır ve gelecekteki potansiyeli için alınmıştır. Ozan Kabak da transfer edilebilirdi ama geçen sezon biraz göze battı. Liverpool analizcileri düşünüp transfer etmiştir zaten, sistemli bir takım. Sonuç olarak en azından bir orta saha transferi yapılabilir. Geçen sezon Thiago, Jota gibi nokta atışı isimler transfer edilmişti. Bu sezon da nokta atışı transfer yaparlar umarım.

Premier Lig 1. Hafta

Maç Sonuçları:

1629122100422.png

Liderlik Tablosu:

1629122136566.png

@HeisenBerg, @12.Adam, @Tolstoyevski ve @BARON男爵.

Liverpool'un Burnley maçını izlemeye başladım ve daha bir dakika bile olmamışken Liverpool, Jota ile gol attı. Çok iyi bir rastlantı oldu. :D

Liverpool'umuz hücumda şıkır şıkır maşallah.
Hücum gerçekten muazzam ama savunma daha tam oturmamış gibi. Van Dijk’ın tam anlamıyla kendine gelmesi, yeniden “general” modunu açması ve son olarak yanına da Ibrahima Konaté’yi monte etmek lazım. Robertson ve -babasını kaybettiği için oynamıyor sanırım bugün- Fabinho da dönünce arka 5’li de oturacaktır. İnanıyorum, bu sene sakatlıklar olmadan, güzel bir sene geçireceğiz… @MasacRE

Hücum gerçekten muazzam ama savunma daha tam oturmamış gibi. Van Dijk’ın tam anlamıyla kendine gelmesi, yeniden “general” modunu açması ve son olarak yanına da Ibrahima Konaté’yi monte etmek lazım. Robertson ve -babasını kaybettiği için oynamıyor sanırım bugün- Fabinho da dönünce arka 5’li de oturacaktır. İnanıyorum, bu sene sakatlıklar olmadan, güzel bir sene geçireceğiz… @MasacRE
Aynen, Burnley sağlam zorladı, gol yememiş olması Liverpool'un mucize şu ana dek ama dediğin gibi eksiklerin eklenmesiyle savunmada da daha iyiye gidecektir takım.

Övme kardeşim, övme şu takımı. İlerleyen haftalarda sakatlık üstüne sakatlık gelirse, buna "@Sherlock etkisi" derim. Nazar değdirme şu takıma. :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam