Yeme-İçme Kurutulmuş Et

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Yılın En Favori Üyesi
Reaksiyon puanı
114,239
Puanı
1,060
IMG_20210810_191324.jpg

Kurutulmuş et özellikle eskiden buzdolabı olmadığı içln, eti daha uzun süre muhafaza edebilmek için başvurulan bir yöntemdir. Günümüzde bir çok yerde hâlâ yapılan kurutulmuş et, bir işlenmiş et türüdür. Özellikle yaz aylarında yapılır ve tuzlanarak güneş önünde veya serin bir yerde kurtulmaya bırakılır ve kış aylarında sulu yemeklere konulur. Kurutulan etin içerisindeki su oranı %75 seviyesinden, %20 seviyelerine düşer ve zararlı bakterilerin çoğalması engellenir.
Şu videoda yapılışına bakabilirsiniz:

Kendini kurtarmış et işte :A
@Gerekli24 o bahsettiğim konu bu :A
Haklısın çürümekten kurtulmuş hiç değilse :A

Bu arada çok severim kurutulmuş eti tıpkı etin diğer tüm halleri gibi :A Pastırmaya benzer bir yapısı vardır zaten...

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Neden çok ters iştahın mı yok canın mı çekmiyor? :A Ben cips yer gibi yerdim valla şu an evde olsa :A
Bunu sorman 🤦🏻‍♀️

Neyse. Aşırı severim. Hayatımda bir kere yaptım ve iyi olmuştu :A umarım 2. denememde yine aynı başarıyı elde ederim :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Bunu sorman 🤦🏻‍♀️

Neyse. Aşırı severim. Hayatımda bir kere yaptım ve iyi olmuştu :A umarım 2. denememde yine aynı başarıyı elde ederim :A
Ben de kahvaltının üstüneyim kafam pek çalışmıyor yemek vakti gelince ama iştah da yok işte :A

Bunu kaç günde yapmıştın? Zor bir iş gibi gözüküyor uğraştırıcı yani. :A

• Güldürdün
Ben de kahvaltının üstüneyim kafam pek çalışmıyor yemek vakti gelince ama iştah da yok işte :A

Bunu kaç günde yapmıştın? Zor bir iş gibi gözüküyor uğraştırıcı yani. :A
4-5 gün falan olmuştu sanki :A ben tam kurumadan kendini biraz çektikten sonra dilimleyip bu kez file üzerine serip tam kurumasını sağladım :A ben başkalarının aksine yemeklere koymadım. Hep çerezlik yedim :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
4-5 gün falan olmuştu sanki :A ben tam kurumadan kendini biraz çektikten sonra dilimleyip bu kez file üzerine serip tam kurumasını sağladım :A ben başkalarının aksine yemeklere koymadım. Hep çerezlik yedim :A
Zaten çerezlik gider kahvaltıda özellikle bu ve kurutulmuş kavurma o da çok lezzetli daha önce yaptın mu bilmiyorum:A

• Güldürdün