93.Oscar (Akademi) Ödüllerinde Kazananlar Belli Oldu!

Evet öyle tabii... :A

Valla bilemiyorum, ben Tvden izliyorum doğal olarak... :A

İsabet olmuş gerçekten de ama ablaları paylaşacaksan paylaş tabii... :A
Bizim TRT 2 vardırda şimdi açarsam evdekiler git uyu derler :A

Bu sene sizi kızdırmayacağım :A
Sahur öncesi uyku şarttı oyüzden olmadı. Şimdide zar zor takip edebildim. Telafi ederim sonra :A
------

Bu sene garip değişimler olmuş ya her anlamda, sebebini bilemiyoruz ama çekişmeli olacağı bariz olanları sona bırakmak istemiş olabilirler belki. :A
Bir sürpriz olsun da şaşıralım en iyi film kısmında :A geçen sene gibi memnun kalırız umarım her ne kadar çok çok zor bir ihtimal olsada :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and MEnes
Bence Trial of the Chicago Seven almalıydı kurguyu... Sound of Metal çok da ahım şahım bir kurgu değildi sanki..

• Beğendim
Reactions: Dosi
Bir sürpriz olsun da şaşıralım en iyi film kısmında :A geçen sene gibi memnun kalırız umarım her ne kadar çok çok zor bir ihtimal olsada :A
Dedin ve oldu en azından kurguda. :A The Trial of the Chicago 7 favoriydi ama ödül Sound of Metal'a gitti. :A

En İyi Film sürprize müsait değil pek ya, sanmıyorum. :A

• Güldürdün
Viola'yı her gördüğümde filminde o efsane cola işçisi gelecek aklıma :A filmde aşırı gıcık kapmıştım kendisinden, ödül alırsa yadırgamam:A

• Güldürdün
Reactions: MEnes
Dedin ve oldu en azından kurguda. :A The Trial of the Chicago 7 favoriydi ama ödül Sound of Metal'a gitti. :A

En İyi Film sürprize müsait değil pek ya, sanmıyorum. :A
The Trial of the Chicago 7 veya The Father alsın isterim. Aslında en sevdiğim izlediklerim arasında tabiki, bu film Promising Young Woman filmiydi ama onun almayacağı net :A en azından senaryo ödülünü aldı :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
The Trial of the Chicago 7 veya The Father alsın isterim. Aslında en sevdiğim izlediklerim arasında tabiki, bu film Promising Young Woman filmiydi ama onun almayacağı net :A en azından senaryo ödülünü aldı :A
Saydıklarının hepsi alacağını aldı gibi, bundan sonrası zor. :A Nomadland ve Ma Rainey's Black Bottom paylaşır müzik dışındaki kategorilerin tamamını artık. :A

• Güldürdün
Saydıklarının hepsi alacağını aldı gibi, bundan sonrası zor. :A Nomadland ve Ma Rainey's Black Bottom paylaşır müzik dışındaki kategorilerin tamamını artık. :A
İkiside sıkıcı filmler bana göre :A Ma Rainey's Black en azından içinde çok iyi oyunculuklar vardı ama filmin geneli haketmiyor :A
Ben The Father yorumlarken Nomadland tadı aldım demiştim ama senaryo olarakta ve oyunculuk olarak tabiki The Father çok çok üstünde.
Ah ah umarım almaz Nomadland. Filmi izlememiş olsaydım 'bu film ödül almış hemen bakayım' derdim.

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
Ben nedense biyografik işlere kurgu ödülü verilmesine hep karşı olmuşumdur.
İşte biyografik bir film ama o filmin alametifarikası kurgusuydu. Bir geçmiş bir şimdi çok düzgün ayarlanmış, filme olan ilgi hep yüksek düzeyde tutulmuş. O yönden çok başarılıydı Trial. Sound of Metal kurgu olarak çok büyük diyemem.

• Beğendim
Reactions: mesmeso
Hak edilen ve beklenen bir ödül oldu. Müziklerini beğenmiştim.

En İyi Film Müziği: Soul

Yani şimdi bakıyorum da Ludwig Göransson'un aday bile olamadığı orjinal müzik kategorisi gerçekten içler acısı... Ödülü alan Da 5 Bloods falan abi hadi geçin bunları... TENET'in efsanevi soundtracki nasıl yok sayılabilir ya... Minari'de müzik bile yoktu nerdeyse adaylık almış... Mank desen çok da başarılı diyemem. Tenet'i aday bile yapmayıp ödülü verdikleri filmi gördükten sonra gerçekten sinirlerim bozuldu... Mevcut adaylar içerisinde ise ödülü alacak olan News of the World olmalıydı, one bile vermediler.. Ne diyim ki yazık...

Bu arada en iyi orjinal şarkı kısmında Husavik şarkısını İsveçli şarkıcı Molly Sandén och Will Ferrell seslendirdi.
Şarkının söz ve müziği de İsveçli Max Grahn ve Rickard Göransson'a ait.

5 gün önce Molly'nin gidişinde sıkıntı olmuştu ama şuan ordamı bilmiyorum.
Bakalım alacak mı ödül

Yani şimdi bakıyorum da Ludwig Göransson'un aday bile olamadığı orjinal müzik kategorisi gerçekten içler acısı... Ödülü alan Da 5 Bloods falan abi hadi geçin bunları... TENET'in efsanevi soundtracki nasıl yok sayılabilir ya... Minari'de müzik bile yoktu nerdeyse adaylık almış... Mank desen çok da başarılı diyemem. Tenet'i aday bile yapmayıp ödülü verdikleri filmi gördükten sonra gerçekten sinirlerim bozuldu... Mevcut adaylar içerisinde ise ödülü alacak olan News of the World olmalıydı, one bile vermediler.. Ne diyim ki yazık...
Haydaaa yanlış görmüşüm Soul almış... Boşa saydık o kadar... :A Soul fena değildi o yönden bakınca ama yine de News of the World bir tık daha iyiydi gözümde... Gönüllerin şampiyonu ise Tenet elbette... :A

• Güldürdün
Reactions: mesmeso and Dosi
Kesinlikle ya. Tenet'in albümü her yerde deli gibi dinlemişken adaylık bile alamaması rezillik.

Bir rezillikte orijinal şarkıda geldi. "Hear My Voice" ağır favoriydi burada.

• Beğendim
Reactions: MEnes