93.Oscar (Akademi) Ödüllerinde Kazananlar Belli Oldu!

Yani bence de çok ahım şahım değildi belki makyaj tamam da kostüm için Mank olabilirdi, Emma da olabilirdi... :A
Onları izlemedim bilemiyorum ama bu filmde kostüm dahi yakışmıyordu ve güzelde değildi zaten :A
Şu ödül hakkında bilgim yok, bu filmi araştırayım. İyiyse izlerim, değilde kalsın :A

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Youn Yuh-jung (Minari)

• Güldürdün
Reactions: MEnes
Töreni buradan da yorumlayayım kısaca hazır giriş yapmışken. :A

Genel hatlarıyla normale göre hızlı ve beklenilen ödüllerin dağıtıldığı bir tören oluyor. En İyi Yönetmen ödülünün erkenden verilmesi dahi törenin geçmiş yıllara göre ne denli iddiasız olduğunu gözler önüne seriyor. Ödül kazanan filmlere ise pek bir lafım yok açıkçası, Nomadland dışında zaten aşırı ön plana çıkan bir film yoktu bu sene. Şahsen The Father'ın alabildiği kadar ödül almasını isterdim ancak tek ödülle geceyi kapatacak gibi duruyor.

Birçok kategoride hemen herkes doğru tahmin etmiştir zaten kazananları, En İyi Kadın Oyuncu kategorisi dışında şahsen sonucunu merak ettiğim bir dal yok bu gece özelinde. Bu dalda cidden güzel ve merak unsurunu arttıran bir rekabet söz konusu. Orada da favorim Viola Davis, hem film hem de onun performansı akademinin bayılacağı türdendi. O olmazsa Andra Day alacaktır bence.

Minari teyzem çok sempatik ya. Ödülü sonuna kadar hak etti.
------

Töreni buradan da yorumlayayım kısaca hazır giriş yapmışken. :A

Genel hatlarıyla normale göre hızlı ve beklenilen ödüllerin dağıtıldığı bir tören oluyor. En İyi Film ödülünün erkenden verilmesi dahi törenin geçmiş yıllara göre ne denli iddiasız olduğunu gözler önüne seriyor. Ödül kazanan filmlere ise pek bir lafım yok açıkçası, Nomadland dışında zaten aşırı ön plana çıkan bir film yoktu bu sene. Şahsen The Father'ın alabildiği kadar ödül almasını isterdim ancak tek ödülle geceyi kapatacak gibi duruyor.

Birçok kategoride hemen herkes doğru tahmin etmiştir zaten kazananları, En İyi Kadın Oyuncu kategorisi dışında şahsen sonucunu merak ettiğim bir dal yok bu gece özelinde. Bu dalda cidden güzel ve merak unsurunu arttıran bir rekabet söz konusu. Orada da favorim Viola Davis, hem film hem de onun performansı akademinin bayılacağı türdendi. O olmazsa Andra Day alacaktır bence.
En İyi Film verildiğini görmedim. Yoksa ben mi kaçırdım? :D

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
Onları izlemedim bilemiyorum ama bu filmde kostüm dahi yakışmıyordu ve güzelde değildi zaten :A
Şu ödül hakkında bilgim yok, bu filmi araştırayım. İyiyse izlerim, değilde kalsın :A

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Youn Yuh-jung (Minari)
Yani ahım şahım değildi, almasa kimse bir şey diyemezdi ama Akademi'nin zevk anlayışını çözmek kolay değil tabii.. :A

Minari için diyorsan fena değil izlenilebilitesi olan bir film. Görsel efektte Tenet için dediysen o da epey ilginç bir film... :A
------

Daha verilmedi. @Sherlock acele acele yorum yapınca yanlış yazdı galiba :A
Yönetmen diyecekti yanlış yazmış adaşım... :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi and Sherlock
En İyi Film verildiğini görmedim. Yoksa ben mi kaçırdım? :D
Daha verilmedi. @Sherlock acele acele yorum yapınca yanlış yazdı galiba :A
Adaşım be, yine ciğerimi bilmiş gerçi konuşmuştuk bu mevzuyu kendisiyle ondandır. :A Tabii çok da yanlış sayılmaz aslında, Nomadland'in alacağı aşırı bariz. :A

Yani ahım şahım değildi, almasa kimse bir şey diyemezdi ama Akademi'nin zevk anlayışını çözmek kolay değil tabii.. :A

Minari için diyorsan fena değil izlenilebilitesi olan bir film. Görsel efektte Tenet için dediysen o da epey ilginç bir film... :A
------

Tenet süresi 3 saat olan değil mi? Onu hiç almayayım :A yorumlarıda pek sevmemiştim :A

• Güldürdün
Yani yani çok da yanlış sayılmaz Nomadland'in alacağını söylemek... :A
Adaşım be, yine ciğerimi bilmiş gerçi konuşmuştuk bu mevzuyu kendisiyle ondandır. :A Tabii çok da yanlış sayılmaz aslında, Nomadland'in alacağı aşırı bariz. :A
Niye bu kadar dağınık gidiliyor? Yardımcı kadın oyuncu ardından yardımcı erkek oyuncu olması gerekmez miydi? Bende şimdi TRT 2 'yi açayım. Son kısma yetişmiş olayım bari :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
Gerçekten şaşırtıcı Mank'in sinematografi alması... Demek sürprizler de olabiliyormuş.. :A

Tenet süresi 3 saat olan değil mi? Onu hiç almayayım :A yorumlarıda pek sevmemiştim :A
Bence de boşver hiç senlik değil ama 3 saat değil 2:30 saat falan... :A
------

Niye bu kadar dağınık gidiliyor? Yardımcı kadın oyuncu ardından yardımcı erkek oyuncu olması gerekmez miydi? Bende şimdi TRT 2 'yi açayım. Son kısma yetişmiş olayım bari :A
Bu sene herşey karman çorman olmuş, o yüzden çok da şaapmamak gerek... :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Bu paneldeki mor elbilesi ablayı çok mu aradılar? Kadın içine doğru konuşuyor. Abimiz filmlere baya hakim olduğu için paso onu konuşturuyorlar. Diğer ablamız da teknik tabir kullanmayı çok seviyor.

Bence de boşver hiç senlik değil ama 3 saat değil 2:30 saat falan... :A
------

Bu sene herşey karman çorman olmuş, o yüzden çok da şaapmamak gerek... :A
İlgi alanım dışında zaten :A
TRT2 sayfası açılmıyor :A
Size kıyafet olayları da sunamadım. Yarın bakınırım artık :A yani bugün uyanınca :A

• Güldürdün
İlgi alanım dışında zaten :A
TRT2 sayfası açılmıyor :A
Size kıyafet olayları da sunamadım. Yarın bakınırım artık :A yani bugün uyanınca :A
Evet öyle tabii... :A

Valla bilemiyorum, ben Tvden izliyorum doğal olarak... :A

İsabet olmuş gerçekten de ama ablaları paylaşacaksan paylaş tabii... :A

• Güldürdün
Bu sene garip değişimler olmuş ya her anlamda, sebebini bilemiyoruz ama çekişmeli olacağı bariz olanları sona bırakmak istemiş olabilirler belki. :A

• Güldürdün