Aferin sanaBen şuana kadar her bölüme muhakkak bir şey yazmaktayım. Bu diziyi seven biri olarak çok beğendiğin bölümleri es geçmenden dolayı seni kınıyorum
@Tolstoyevski o günden sonra küstün mü hiç yorum yok
Aferin sanaBen şuana kadar her bölüme muhakkak bir şey yazmaktayım. Bu diziyi seven biri olarak çok beğendiğin bölümleri es geçmenden dolayı seni kınıyorum
Yoğun dönemde olduğum için daha relax modda rastgele izlemenin daha doğru olduğunu fark ettim yoksa ruh haline göre keyif seyri de değişiyor biraz malumAferin sana
@Tolstoyevski o günden sonra küstün mü hiç yorum yok
Rastgele derken bölümleri rastgele seçip mi izleyeceksin yoksa arada açıp sırayla mı bakacaksın?Yoğun dönemde olduğum için daha relax modda rastgele izlemenin daha doğru olduğunu fark ettim yoksa ruh haline göre keyif seyri de değişiyor biraz malum
1x1
Diziye başlamadan önce komedi ile ilgili tüm ön yargılarımı ceketi kapıya asar gibi asıp geride bıraktım. Zaten yemek sonrası olduğu için kafam da güzeldi.
Bir iki sahnede yüz kasım oynamadı değil, özellikle Seinfeld'in apartman arkadaşı karakterini doğal olduğu için daha çok beğendim ve gerçekten komikti, ağzını dergiyle silmesi filan.
Ayrıca Seinfeld'in stand-up sahneleri de iyiydi. Hatta dizinin en komik diyalogları o sahnelerde, sanırım Oz'daki Augustus Hill gibi, finale kadar bu teknikte ilerliyor dizi? Bölümdeki konu ile paralel bir stand Up kesiti. Ki fena fikir de değil aslında.
Dizideki gülme efektini hiç sevmedim, zaten oldum olası nefret etmişimdir. Arada sadece tek bir adamın kahkasını efekt olarak koymuşlar, tüm dikkat dağılıyor. Nerede gülünüp nerede gülümsemesi gerektiğini siz mi söyleyeceksiniz izleyene? #HeilLeylaİleMecnun!
Ayrıca kadın erkek ilişkilerine dair her şeyden nefret eden biri olarak, umarım bu dizi de HIYM, Friends ve TBBT gibi kadın erkek ilişkileri üzerine kurulu değildir. Hayattan, ondan bundan alınma komedilere açığım lakin kadın erkek ilişkilerine asla!
Bölümden bunlar çıktığında pek de komedi kalmıyor ortada. Ben istiyorum ki ayıptır söylemesi, köpek gibi güleyim, gülmekten yerlere yatayım. Öyle köpek gibi güldüğüm bir dizi-film hatırlamıyorum fakat gülmekten gözümden yaşların aktığı ve dolayısıyla çok rahatlatıcı, masaj etkisi bırakan yapımları hatırlıyorum. En azından rahatlatmalıydı. Yine de ilk bölümün hatrına birkaç bölüm daha izleyeceğim, eğer kadın erkek ilişkileri saçmalığı devam edecekse bana paydos, yok Stand Up sahnelerindeki gibi kaliteli espriler havada uçuşacaksa yola devam.
5.7/10
Baksana @xdragxx iki ayrı zamanda ilkin 5.7 verip sonra 8 puan vermiş aynı bölüme1x1
1989 yapımı olduğu için henüz tedirginim, dile kolay 30 senelik bir dizi. Değişen dünya, mizah yapısı... Fakat ilk bölüm fena değildi. Gözlüklü adamda ışık var, dizinin tadı tuzu olacak kapasitede. Stand-Up sahnelerini şimdilik yadırgadım ama zamanla ona da alışırım gibi.
8.0
Kendi bilir yapacak bir şey yok Bu aralar daha çok çift tarzı diziler izlemek istiyorsa Friends daha uygun bir seçim olur Ama geçmişte de dizilerde ilişki olmasına karşıyım demişti cidden ne istediğini ben kend adıma anlamadımBaksana @xdragxx iki ayrı zamanda ilkin 5.7 verip sonra 8 puan vermiş aynı bölüme
Beni yalnız bırakmak zorunda kaldı aslında doğru olanı çünkü aynı tarz iki diziyi eş zamamlı izlemek doğru değil bu şekilde 2 katı daha fazla Friends'in gölgesinde kalıyor yoksa
Rastgele derken bölümleri rastgele seçip mi izleyeceksin yoksa arada açıp sırayla mı bakacaksın?
Bölümler arasında çok bağlantı yok gibi gözükse de 4.sezonla beraber bağlantılar artıyor bence
Baksana @xdragxx iki ayrı zamanda ilkin 5.7 verip sonra 8 puan vermiş aynı bölüme aslında doğru olanı çünkü aynı tarz iki diziyi eş zamamlı izlemek doğru değil bu şekilde 2 katı daha fazla Friends'in gölgesinde kalıyor yoksa
Bana göre o şekilde izleyeceksen sonraya bırakman daha iyiŞu aşamada belirsiz fakat güya @Dosi çok sevdiği bölümleri söyleyecekti ben de öyle izleyecektim ama sadece yorum yazıyor
IMDB puanlarına göre de gidebilirim o kadar da bağlantı yok nasılsa.
Demek istediğim:Kendi bilir yapacak bir şey yok Bu aralar daha çok çift tarzı diziler izlemek istiyorsa Friends daha uygun bir seçim olur Ama geçmişte de dizilerde ilişki olmasına karşıyım demişti cidden ne istediğini ben kend adıma anlamadım
Son cümleni anlamadım aynı anda izlerse Friends'i gölgesinde mi kalır diyorsun?
LM'de bağlantılar çok vardı ama bunda yok ki sonraki bölümlerleBana göre o şekilde izleyeceksen sonraya bırakman daha iyi
Çok iyi bir bölüm önerilse bile karakterlerin değişiminden bağımsız bir şekilde izleyeceğin için diziyi sürekli izleyen bir kişinin aldığı tadı alman zaten mümkün olmaz
LM'nin en iyi bölümü atıyorum 65.bölüm olsun LM'yi 3-4 bölüm izleyen birinin 65.bölümü izleyerek alacağı tadla 64 bölüm boyunca bir kişinin aldığı tadın aynı olmasının mümkünatı yok ki.
Ya tabii bağlantı olarak LM gibi değil Demek istediğim başka bir şeydiLM'de bağlantılar çok vardı ama bunda yok ki sonraki bölümlerle
Ama zaten ben diziyi bırakmadım, bu aralar devam edeceğim relax moddayken acele etmeyip
Çok normal aslındaDemek istediğim:
Friends'i daha çok beğendiği belli ve ve misal normalde Seinfeld'i izleyip atıyorum 8.5 puan verecekse, Friends ile izlerken o puan 8 altına bile düşebiliyor ben de aynı anda izleyip kıyslama yoluna gitseydim bu diziden şuan aldığımdan daha az keyif alırdım.
Ya tabii bağlantı olarak LM gibi değil Demek istediğim başka bir şeydi
Diziyi sürekli izleyen bir insanın atıyorum Imbd puanı olarak fazla olan bir bölümden alacağı tadla arada komik bölüm izleyim diyen kişinin alacağı tad aynı olamaz onu demek istiyorum
------
Çok normal aslında
Seinfeld'in ilk 2 sezonunun ortalama olduğunu dizinin fanları bile belirtiyor İlk 2 sezonlar bakımından Friends daha iyi olabilir bana göre de ama önemli olan 3. ve 4.sezondaki düşünceler
Çünkü 3'ün 16.cı bölümünden itibaren bence Friends'te bir düşüş söz konusu. Amaaaa kimin ne istediğine bağlı tabii. Benim bir komedi dizisinden istediğim şeyler daha farklı ondan benim için düşüş söz konusu olabilir
------
Hemen sinir bozucu at sana vereceğim cevap daha uzun diye sona bıraktım @Dosi
Ya Friends benim çok sevdiğim bir dizi hatta en sevdiğim dizi. Çocukluğumdan beri en az 10 kere izleyip okul çağında arkadaşlar ile sık sık konuştuğumuz ve her akşam ekran başına geçip hiç kaçırmadığım bir dizi ve ayrı bir bağ kurmuşum dizi ile ama kıyaslama işlerine pek girmiyorum çünkü herkesin zevki farklıdır 😊Ya tabii bağlantı olarak LM gibi değil Demek istediğim başka bir şeydi
Diziyi sürekli izleyen bir insanın atıyorum Imbd puanı olarak fazla olan bir bölümden alacağı tadla arada komik bölüm izleyim diyen kişinin alacağı tad aynı olamaz onu demek istiyorum
------
Çok normal aslında
Seinfeld'in ilk 2 sezonunun ortalama olduğunu dizinin fanları bile belirtiyor İlk 2 sezonlar bakımından Friends daha iyi olabilir bana göre de ama önemli olan 3. ve 4.sezondaki düşünceler
Çünkü 3'ün 16.cı bölümünden itibaren bence Friends'te bir düşüş söz konusu. Amaaaa kimin ne istediğine bağlı tabii. Benim bir komedi dizisinden istediğim şeyler daha farklı ondan benim için düşüş söz konusu olabilir
Sensiz daha 4 bölüm izledim beŞu aşamada belirsiz fakat güya @Dosi çok sevdiği bölümleri söyleyecekti ben de öyle izleyecektim ama sadece yorum yazıyor
IMDB puanlarına göre de gidebilirim o kadar da bağlantı yok nasılsa.
Ya Friends benim çok sevdiğim bir dizi hatta en sevdiğim bir dizi. Çocukluğumdan beri en az 10 kere izleyip okul çağında arkadaşlar ile sık sık konuştuğumuz ve her akşam ekran başına geçip hiç kaçırmadığım bir dizi ve ayrı bir bağ kurmuşum diz ile ama kıyaslama işlerine pek girmiyorum çünkü herkesin zevki farklıdır 😊
10 sezon sürmüş bir dizi ve tabiki durgun olan kısımlar var. Bu her dizi için geçerli.
Duruma göre bakarız artık geç de olsa cevap alabildim hiç değilseYa Friends benim çok sevdiğim bir dizi hatta en sevdiğim dizi. Çocukluğumdan beri en az 10 kere izleyip okul çağında arkadaşlar ile sık sık konuştuğumuz ve her akşam ekran başına geçip hiç kaçırmadığım bir dizi ve ayrı bir bağ kurmuşum dizi ile ama kıyaslama işlerine pek girmiyorum çünkü herkesin zevki farklıdır 😊
10 sezon sürmüş bir dizi ve tabiki durgun olan kısımlar var. Bu her dizi için geçerli.
------
Sensiz daha 4 bölüm izledim be
3×6 baya iyi. Bak ona bakabilirsin ama Friends'i azalttığında güme gitmesin bölüm
Durgunluk değil olay Durgunluktan ziyade bir komedi dizisinde ilişkiler komedinin önüne geçerse bende soğuma oluyor. 3x16'dan sezon finaline kadar neredeyse hep Rachel-Ross konusu vardı. 4.sezon başladı şimdi de Chandler Joey'in sevgilisine aşık oldu. Öbür sezon Chandler Monica olacak Yani bu dizide artık ilişkiler komedinin önüne geçecek. Seinfeld'i çok daha üstün görme sebebim bu işte Neredeyse sıfır ilişki ve salt komedi
Bildirim trafiği yoğun. Sadece bu konu olsa neyse, başka yerde de yazanlar oluyorDuruma göre bakarız artık geç de olsa cevap alabildim hiç değilse
Ne kusuru canım 23 dakikacık alt tarafıbenimde bazı rahatsızlıklarım oldu o konuda. Sen son sezonları izlediğinde ozaman baya sinir olacaksın bazı şeylere çünkü ben bile oldum ve sırf ordan puan kırarsın belki o rahatsızlık duyduğun sahnelerden çok var dizide. Senin Seinfeld'i bu nedenden daha fazla sevmeni anlıyorum ve hak veriyorum o konuda çünkü bazı spoi olunacak durumlardan dolayı az beğendiğim bölümleri oldu------
Bildirim trafiği yoğun. Sadece bu konu olsa neyse, başka yerde de yazanlar oluyor
Kusura bakma bir kaç dakika geciktirdiysem
O kadar oldu demekNe kusuru canım 23 dakikacık alt tarafı
İşin şakasındayım tabii biliyorum hele ki iftar vakti yaklaşıyor sizin iyice yoğunluk olacak, şimdiden hayırlı iftarlar.
benimde bazı rahatsızlıklarım oldu o konuda. Sen son sezonları izlediğinde ozaman baya sinir olacaksın bazı şeylere çünkü ben bile oldum ve sırf ordan puan kırarsın belki o rahatsızlık duyduğun sahnelerden çok var dizide. Senin Seinfeld'i bu nedenden daha fazla sevmeni anlıyorum ve hak veriyorum o konuda çünkü bazı spoi olunacak durumlardan dolayı az beğendiğim bölümleri oldu------
Bildirim trafiği yoğun. Sadece bu konu olsa neyse, başka yerde de yazanlar oluyor
Kusura bakma bir kaç dakika geciktirdiysem
3.sezondayız nasılsa ben duruma göre bakarım bir iki bölüm baktım zaten yoğunluk da kasıyor, hem senden hem imdb'den faydalanırım sen 3x6 gibi bölümler denk geldikçe çıtlatırsın ama şimdilik Friends'e daha ağırlık veriyorum tabii ki dediğin gibiO kadar oldu demek
Teşekkür ederim ama onun cevabını ayrı not edip sonra sana ulaştıracaktım yorumlarıma bakıp
Aynen gidip sofrayı hazır edeyim hemencik
Teşekkür ederim anlayışın için İşte bu sebeple Friends Seinfeld'dan daha iyi diyenleri ben de anlıyorum Daha çok aşk, arkadaşlık arayan tabii ki Seinfeld Friends'ten iyi demez Ama benim gibi salt komedi arayanlar için Seinfeld baya daha iyi bence Sıcak bir dizi arayanlar için de Friends baya daha iyi
Bende yarın senin en beğendiğin 2×14 ve orda da galiba 3×6 idi 😱 onlara bakarım hatta bu gecede olabilir3.sezondayız nasılsa ben duruma göre bakarım bir iki bölüm baktım zaten yoğunluk da kasıyor, hem senden hem imdb'den faydalanırım sen 3x6 gibi bölümler denk geldikçe çıtlatırsın ama şimdilik Friends'e daha ağırlık veriyorum tabii ki dediğin gibi