samanyolu ve kanaltürku unuttunEkli dosyayı görüntüle 95934
Televizyon dünyası; ucu olmayan bir dünya.
Televizyon arkasına takılan çatallardan,tepemize diktiğimiz uydular,parayla alınan decoderler ve niceleri...
Ekranlarımızdan yüzlerce kanal geçmekte....kimileri uzun süredir yaşam sürdürmekteyken birde yayın hayatı sona ermiş olan kanallar var...
Hızlıca bir kaçına birlikte göz atalım isterseniz...
NTV SPOR
Ekli dosyayı görüntüle 95935
NTV Spor, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamış olup Ocak 2018'de Discovery Communications'a satılan spor kanalı. Yayın haklarının sona ermesi nedeniyle 17 Mart 2018 tarihinde son vererek yerini DMAX kanalına bırakmıştır
CNBC-eEkli dosyayı görüntüle 95936
CNBC-e, Doğuş Yayın Grubu ve NBC Universal ortaklığı altında 16 Ekim 2000'de Türkiye'de yayın yapmak üzere kurulan ve de Eylül 2015'te Discovery Communications'a satılan ekonomi ve dizi kanalı. Yayın haklarının sona ermesi nedeniyle 6 Kasım 2015 tarihinde son vererek yerini TLC Türkiye kanalına bırakmıştır.
Kanal;RTÜK baskısına çok fazla maruz kalmıştır, RTÜK özellikle cinsellik ve eşcinsellik içeren sahnelerin kesilmesini istemektedir. Bu sebeple CNBC-e, izleyicilerine karşı dürüst olma yolunu seçmiş ve kesilen sahnelerin kesilme sebeplerini veya aldıkları uyarı cezalarını anlatan uzun metinler yayınlamıştır. Ayrıca tütün ürünleri çiçekler kullanılarak sansürlenmiştir.
TNTEkli dosyayı görüntüle 95937
21 Şubat 2008'de test yayınına, 3 Mart 2008'de ise normal yayın hayatına başlamıştır. Kanal ilk başta çeşitli ABD kanallarının dizilerini ve Cartoon Network çizgi dizilerini yayınlamıştır. 24 Ocak 2011 - 17 Haziran 2012 arasında ise ulusal kanal olarak yerli dizi ve programlar yapıp yayınlamıştır. Kanal 18 Ağustos 2012'de kapanmış ve yerine tv2 geçmiştir.
SKY TURK Ekli dosyayı görüntüle 95938
Haziran 2002'de kurulan kanal,1 Aralık 2014'ten beri 360 TV adı altında eğlence kanalı olarak yayın yapmaktadır.
Kanal İngiliz SKY News kanalı ile telif problemleri yaşamıştır,GM binalarına bomba saldırısı olmuştur.Zamanında haber kanallarında ilk sıralara kadar yükselmiştir.
TGRTEkli dosyayı görüntüle 95939
22 Nisan 1993-24 Şubat 2007 tarihleri arasında Türkiye'de yayın yapmış İhlas Holding'e ait televizyon kanalı.
Kanal 6 Ekli dosyayı görüntüle 95940
Kanal 6, 4 Ekim 1992'de Ahmet Özal tarafından kurulmuş ve 22 Mayıs 2008 tarihine kadar yayın yapmış Türk televizyon kanalı.Kanal 6 deyince aklada Tolga Abi ile Hugo geliyor olsa gerek.
Kanal 1Ekli dosyayı görüntüle 95941
Kanal 1, Ciner Medya Grubu'na bağlı televizyon kanalı. 3 Mayıs 2005'te Merkez TV'nin isim değiştirmesiyle kurulan kanal, 27 Mart 2006'ya kadar tematik yayın yapmış, bu tarihten sonra ise ulusal yayın yapmaya başlamıştır.2010 yılında yayın hayatını bitirmiştir.
HBBEkli dosyayı görüntüle 95942
Kadir Has ve ailesine ait şirketler tarafından, Star TV, Teleon ve Show TV'nin ardından Türkiye'nin dördüncü özel televizyonu olarak kurulmuştur. Kanalın adı Türkçe sözcüklerin baş harflerinden oluşmasına rağmen, kanal kendini "eyç, bi, bi" olarak tanıtmıştır.1992-2000 yılları arasında yaşam sürmüştür.
Bu kanalların dışında
*SATEL TV (1991 - 1997)
*brt (1999 - 2002)
*Best TV (1998 - 2002)
*Kiss Tv (2000 - 2003)
*Supersport (1997 - 2009) akıllarda kalan eski kanallarımızdan olmuştur.
Bunların dışında; CİNE5, TELEON gibi efsane ilk şifreli kanallarda hayatımıza Decoderleri sokarak,farklı yönlerde yapımlar,lig maçları ve daha fazlasıyla buluşmamızı sağlamıştır.
***Kanallar hakkında bilgiler; Evrensel olarak tüm bireylere bilgi akışı sağlayan wikipedia.org üzerinden sağlanmıştır.***
Ntvspor oldukça kaliteli bir spor kanalıydı. A spor gibi eyyamcı değildi.NTV Spor keşke kapanmasaydı diyeceğim bir kanal. TRTSpor ve Aspor dışında spor kanalı Yok eksikliği çok hissediliyor. TNT'de pusu vardı bir ara. CNBC-e ve Cine5'e de küçükken çizgi film bakıyordum bazen.
A sporda ne kadar gereksiz varsa dolu. TRT'de Stadyum yorumcularını sevmiyorum.Ntvspor oldukça kaliteli bir spor kanalıydı. A spor gibi eyyamcı değildi.
Trt dekiler a spor a göre fena değil.Sen TRT de kimleri görmek isterdin?A sporda ne kadar gereksiz varsa dolu. TRT'de Stadyum yorumcularını sevmiyorum.
TRT A Spora göre tabiki iyi ama stadyum yorumcuları bence çok kötü Güntekin Onay Alp Pehlivan çıkıyor bazen ama Stadyuma değil Ali Ece Rıdvan Dilmen Serkan Reçber Ercan Taner Uğur Karakullukçu ve NTVSpor'un genel olarak sunucuları. Bu saydığım isimlerden de pek sevemediğim kişiler var ama tespitleri yerinde ve mümkün olduğunca az taraflı davranan kişilerTrt deki a spor a göre fena değil.Sen TRT de kimleri görmek isterdin?
Güntekin Onay Trt ye çıkmadı. Uğur Karakullukçu kendi isteğiyle ayrıldı.TRT A Spora göre tabiki iyi ama stadyum yorumcuları bence çok kötü Güntekin Onay Alp Pehlivan çıkıyor bazen ama Stadyuma değil Ali Ece Rıdvan Dilmen Serkan Reçber Ercan Taner Uğur Karakullukçu ve NTVSpor'un genel olarak sunucuları. Bu saydığım isimlerden de pek sevemediğim kişiler var ama tespitleri yerinde ve mümkün olduğunca az taraflı davranan kişiler
Ben Alp Pehlivan'ı şu ana kadarki en tarafsız yorumcular olarak görüyorum gerçi son zamanlarda yorum dinlemiyorum. Uğur Karakullukçu TRT'de var mıydı en son Aspor'da diye biliyorumGüntekin Onay Trt ye çıkmadı. Uğur Karakullukçu kendi isteğiyle ayrıldı.
Alp Pehlivanı başlarda tarafsız bulmuştum sonra çizgisini bozdu.
ÖZGEÇMİŞİBen Alp Pehlivan'ı şu ana kadarki en tarafsız yorumcular olarak görüyorum gerçi son zamanlarda yorum dinlemiyorum. Uğur Karakullukçu TRT'de var mıydı en son Aspor'da diye biliyorum
TRT de program yaptığından haberim yoktu.Sayende Öğrenmiş olduk.Ben Alp Pehlivan'ı şu ana kadarki en tarafsız yorumcular olarak görüyorum gerçi son zamanlarda yorum dinlemiyorum. Uğur Karakullukçu TRT'de var mıydı en son Aspor'da diye biliyorum
Yeni öğrendim şu an hâlâ A Spor'da da değil diye biliyorumÖZGEÇMİŞİ
Öğrenciliği sırasında 2008 yılında futbol ağırlıklı bir blog tutmaya başlayan Uğur Karakullukçu, 2009'da NTV Spor'da blog yazarlarının konuk edildiği Yenilsen de Yensen de adlı programda medyaya ilk adımını attı. Aynı yıl Galatasaray TV'de, Yalnız Futbol [1] programında yorum yapmaya başladı. Yine 2009'da Taraf gazetesinde yaklaşık iki yıl boyunca altyapı futbolu üzerine köşe yazıları yazdı. 2011 yılında ise radyoculuk kariyerine Lig Radyo'da başladı ve çeşitli dönemlerde Eski Açık, Avrupa'nın Sesi, Euro 2012 Günlüğü, Hayatım Futbol gibi programları hazırladı ve sundu.
Ekim 2012'de yayın hayatına başlayan ve 4 yıl boyunca yayınlanan haftalık futbol e-dergisi Hayatım Futbol'da kurucu editörlük ve yazarlık[2] yaptı. Eurosport.com Türkiye'deki 22 Adam, 1 Top[3] adlı köşesinde futbol gündemi üzerine yazılar yazdı ve ayrıca Milliyet gazetesinin İddaa eki olan Milliyet Taktik'te İddia tahminleri yaptı. TRT Haber kanalında hafta içi her gece yayınlanan Spor Kritik programında spor gündemini yorumladı.
2014 yılından bu yana A Spor kanalında yorumcu, Sabah gazetesinde ise Spor Dış Haberler Sorumlusu olarak görev yapmaktadır.[4] Sabah adına 2016 Yaz Olimpiyatlarını Rio de Janeiro'da takip etmiştir.[5]
Vay adamım...Diğerlerinin yokluğu hiç hissedilmiyor hatta iyi ki de yok olmuş ama CNBC-e'nin yeri ayrıydı bende. Bana yabancı dizi sevdiren kanaldı. Logosu, seslendirmeni, jenerikleri vs. hepsi de çok hoştu. Tabi şu an olsa izlemezdim muhtemelen, televizyonu hayatımdan çikardim cunku ama yine de varliğini bilmek de güzel olurdu...
Abi bu ne, Alman kanalı mı?Ekli dosyayı görüntüle 95991
Hatırlayanlar El Kaldırsın ?
@bazinga @xdragxx @emreemreu @Tolstoyevski @Sherlock @MEnes @12.Adam @Gerekli24 @Doğan @dreamy @DarkLegenD
Cine 5 Bir zamanlar süper lig maçlarını yayınlardı.Maç öncesi sanırsam açık maç başladıktan en geç 5 dk içinde poşuşu olurdu. (Ben öyle adlandırırdım.)Ekli dosyayı görüntüle 95991
Hatırlayanlar El Kaldırsın ?
@bazinga @xdragxx @emreemreu @Tolstoyevski @Sherlock @MEnes @12.Adam @Gerekli24 @Doğan @dreamy @DarkLegenD