Spoilere girmedim ama 1 puanı görünce tırstım bir, daha ilk sezondan gözümü korkuttun...9.Sezon ve Final
Şaka maka bir hikayenin daha sonuna geldik, vay be.. 6.sezona kadar çok güzel gidip 6.sezondan sonra giderek bozmasına rağmen yine de çok güzel bir arkadaşlık hikayesiydi, ta ki son iki final bölümüne kadar.
Böyle final olmaz olsun! Tracey gibi dünyalar tatlısı, güzeller güzeli, 9 sezon boyunca yüzünü görmeyi beklediğimiz bu meleği tek bölümde öldürttüler sırf Robin denen Allah’ın belası karakter için!
Yahu neredeyse 2 sezon boyunca esas karakter Ted ve Tracey’in düğünü yerine Robin ve Barney’in düğün hazırlığını izledik, hadi neyse derken sondan önceki bölümde bir baktık ki boşanmışlar. Ee neydi şimdi bu? Sırf finali Robin ve Ted aşkıyla bitirmek için resmen içine etmişler güzelim dizinin.
Ah Tracey... İsmini bile son bölümde öğrendik bu güzelim karakterin. Sevdiği kadınlara türlü sürprizler yapan Ted, hayatının aşkıyla evlenmek için 5 sene bekledi hem de 2 çocuk olduktan sonra ve son derece sade bir düğünle! Ulan ne diyeyim bilmiyorum ki. Tracey’in zaten ölmüş olabileceğini önceki sezonlarda da seziyordum Ted çocuklarına anlatırken annenin hiç sesinin bile duyulmamasından dolayı. Son sezonda Tracey’in Ted’le tanışana kadar neler yaptığını anlatan How i Met Your Father temalı bölümde Tracey’in gelecekte çocuklarla konuşmadığını görümce zaten iyice belli etmişti kendini bu hazin son.
Fakat... Mutsuz sonla bitecek olmasını Robin ile evlenmesine tercih ederdim! Böyle bir kadınla evlendikten sonra senaristin çocuklara “sen bize anneme değil Robin teyzeye olan aşkının hikayesini anlattın, hadi onunla evlensene annem öleli 6 sene oldu nasılsa” dedirtmesi çok ama çok duygusuzca, dizinin tüm sezonlarına yakışmayan ucuzlukta ve tutarsızlıktaydı. Biz Marshall’ın babasının ölümünü izlediğimiz bölümdeki How i Met Your Mother’i sevmiştik, 9 sezon boyunca onunla tanışma hikayesini anlatmaya kalkan adamın bu kadar basit bir şekilde o hayatının aşkını unutmasını ve Robin’e dönmesini değil.
Gerçekten Tracey’in ölmüş olmasına çok çok üzüldüm ama asıl içime oturan onu bu kadar basit bir şekilde, duygusuzca geçiştirip son sahnede Ted-Robin romantizmine yer vermiş olmaları.
Robinmiş! İş aşkı yüzünden Barney’i oradan buraya sürüklerse tabi o evlilik yürümez. Ulan sezonlar boyunca Barney’in karakter gelişimini, olgunlaşmasını izlettiler bize; çat son 2 bölümde hepsini silip attılar! Lily’nin saçma sapan bir merak yüzünden İtalya’ya taşınma isteği yüzünden Marshal’ın güzelim yargıçlık işinden olması ve ne ara niçin dönmeye karar verdiklerini görmeden Marshal’ın sıkıntı dolu geçen yıllarından sonra yeniden yargıçlık teklifi alması.. Gerçekten bu kadar uzatıp uzatıp da finali bu kadar kötü yapmış olmalarına aklım almıyor.
Her şey bir yana Tracey bir yana. Böylesine melek gibi bir karakteri niçin öldürttünüz? Mutlu sonla bitirseydiniz olmaz mıydı TED-Tracey, Barney-Robin işte. 9 sezon boyunca izlediğimiz diziyi içim buruk olarak bitiriyorum bu saçma ve zorlama filan yüzünden. Gerçekten yazıklar olsun, Tracey’i öldürttünüz ya lanet olsun yapacağınız finale. Halbuki finalde o ölmemiş olsaydı, son sahnede Ted’in çocuklara hikayeyi anlatmayı bitirdiği sahnede Tracey Ted’in yanına gelip onu öpseydi filan.. Çok daha güzel bitmiş olurdu. Hadi öldü, hayatın gerçeği, fakat en azından o süreçi izleseydik ve finalde mezarını görseydik ve Robin saçmalığına dönmemiş olsaydık, yine üzücü ama etkileyici bir final olmuş olurdu. Ama bu! Resmen zorlaya zorlaya batırıp gittler güzelim hikayeyi. Hep içimde ukte olarak kalacak. Ah Tracey, güzel Tracey...
1/10