2x19

Fırtına öncesi sessizlik kıvamında bir bölüm...

Kara'nın Caprica'da bıraktığı direniş ekibini yanına aldığı ekiple kurtarmaya gidişini gördük, Boomer yine yeniden ekibe yardımcı oldu ve oraya gidişlerini kolaylaştırdı. Bu bölüm sezon finalinin ilk partı olduğu için olayların yalnızca giriş aşamasını gördük, Caprica'ya inen ekip yoğun bir Cylon saldırısına maruz kaldı. Nasıl başa çıkacakları merak konusu...

Gaius ile Laura arasındaki başkanlık yarışının iyice kızıştığını gördük. Sonraki seçim muhtemelen seçimlere de tanıklık edeceğiz, şimdilik Laura avantajlı gözüküyor ancak Gaius'un ne yapacağı belli olmaz. Kendisini hafife almamak gerek.

Onun dışında Kara ile Caprica'ya giden ekipten ayrılan ilk gemi tesadüf eseri yaşanabilir bir gezegen keşfettiler, bu gezegenin bulunması olayların seyrini değiştirecektir.

Şef'in rüyası, sonrasında yaptıkları ve rahiple arasında geçen konuşma ilgi çekiciydi.

• Beğendim
Reactions: Maskeli Fedai
2x19

Fırtına öncesi sessizlik kıvamında bir bölüm...

Kara'nın Caprica'da bıraktığı direniş ekibini yanına aldığı ekiple kurtarmaya gidişini gördük, Boomer yine yeniden ekibe yardımcı oldu ve oraya gidişlerini kolaylaştırdı. Bu bölüm sezon finalinin ilk partı olduğu için olayların yalnızca giriş aşamasını gördük, Caprica'ya inen ekip yoğun bir Cylon saldırısına maruz kaldı. Nasıl başa çıkacakları merak konusu...

Gaius ile Laura arasındaki başkanlık yarışının iyice kızıştığını gördük. Sonraki seçim muhtemelen seçimlere de tanıklık edeceğiz, şimdilik Laura avantajlı gözüküyor ancak Gaius'un ne yapacağı belli olmaz. Kendisini hafife almamak gerek.

Onun dışında Kara ile Caprica'ya giden ekipten ayrılan ilk gemi tesadüf eseri yaşanabilir bir gezegen keşfettiler, bu gezegenin bulunması olayların seyrini değiştirecektir.

Şef'in rüyası, sonrasında yaptıkları ve rahiple arasında geçen konuşma ilgi çekiciydi.

İşsize bak gitmiş tek tek tüm bölümleri yorumlamış... :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
"Son iki sezon hariç" dedin yalnız, ondan "son iki sezon" dedim. :D

Yayınlandığı Fox kanalı izin verdi final sezonu için, onlar da sekiz bölüm çekti. Bu sezon zamanı ileri sardıkları için çok boşluklar da oluştu. Ben karakterleri çok özlüyorum aslında. Jesse olsun, Cece olsun, Nick, Schmidt, en çok Winston. Winston'ı geri plana atıyorlardı genelde ama Winston çok iyiydi. Coach da iyiydi. Keşke hiç gitmeseydi. :D
Son 2 sezon hariç güncel izledim dedim. Ve son sezonu izlemedim dedim. Cümlemi düzgün okumamışsın demek ki... :A

Evet o dönem için prestij için devam ettirdiler ve finaline izin verdiler. Nasıl bağladıklarını bilmiyorum tabi en son Nick'le Jess arasındaki durumları düzeltip sezon finali vermişlerdi. İzleriz bi ara. :D

• Beğendim
Reactions: Araf
2x20 (Sezon Finali)

Muazzam bir bölüm, muazzam bir sezon finali daha. Üstelik normal bir Battlestar Galactica bölümünden bir tık daha uzun, bir saatlik bir serüven...

Caprica'da bıraktığımız ekip ne olduğunu anlamadan oradan kurtuldu ve gezegene dönüş yaptı. Ancak tam kurtulduklarını anladıkları anda dua eden adam ve tam o anda gemiye yapılan geçiş, gemideki rahip ile orada dua eden adamın aynı olması detayı... Evet, bir Cylon'u daha öğrenmiş olduk demekti bu.

Çok geçmeden anlaşıldı bu durum zaten, oradan dönen ekip gemiye indiği an Şef mevzuya uyandı ve rahiple o adamın aynı kişi olduğunu tespit etti. Ancak bu sefer Cylonlar kendileri yakalanmak istedi çünkü gemidekilere bir mesajları vardı, 18. bölümde gördüğümüz olayın devamı niteliğindeydi bu durum aslında. Number Six ve Boomer'ın etkisiyle Cylonlar, Caprica'yı terk ettiklerini duyurdular.

Onun dışında birkaç bölümdür ayak seslerini duyduğumuz seçimler de yapıldı. Tigh'ın da katkısıyla Laura hile yaparak seçimi kazandı ancak Adama'nın adalet anlayışına uymayan bu durum kısa zamanda düzeltildi ve Gaius seçimin kazananı oldu. Tigh'ın eline yüzüne bulaştırmadığı tek bir olay görmedik sanırım henüz. :A

Seçimler üzerinden verilen mesajlar çok iyiydi bu arada. İnsanlar gerçekleri söyleyene değil, onları yalanlarla kandıranlara ve hayal satanlara oy verirler... Bir şey derdim de neyse ceza almayalım. :A

Sonrasında olaylar bir anda gelişti ve ne olduğunu anlayamadık zaten. Geçtiğimiz bölümlerde gördüğümüz nükleer başlık, Number Six kopyası tarafından patlatıldı. İnsanlar, New Caprica'ya yerleştiler ve bir zaman atlaması izledik. Gezegenin ve insanların içler acısı hali, başkanlığı yapamayacağı aşikar olan Gaius'un geldiği son nokta, Galactica ve Pegasus'un neredeyse yapacak işinin kalmayışı ve sonunda Cylonların bu gezegeni de bulması...

Sezon gerçekten çok ilginç bir noktada bitti, Gaius'un Cylon ordusuna teslim olduğunu gördük. Şehirde Cylonların yürüdüğü sahne gerçekten ilgi çekiciydi. Bakalım insanlık bu durumdan nasıl kurtulacak...

Her anlamda tatmin edici bir sezon finali olduğu için...

• Beğendim
Reactions: Maskeli Fedai
İşsize bak gitmiş tek tek tüm bölümleri yorumlamış... :A

18 bölümü tek paragrafta değerlendirip, puanları alt alta sıralamak olmazdı adaşım. :A Olabildiğince kısaca ve hızlıca yorumladım mecburen. :A Bölümü izledikten sonra yorumunu yapmayınca böyle oluyor, her seferinde bu duruma sövüyorum ancak sürekli de böyle yapıyorum... İncelenmesi gereken bir durum. :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes
Bitti... Belli bir süre hiçbir şeyi yorumlamama kararı aldım. Size iyi yorumlamalar yoldaşlarım. :A

io12dK.gif

@MEnes @MasacRE @Maskeli Fedai @Araf

xMfAzu.jpg

Battlestar Galactica, askerî bilimkurgu ve drama türündeki televizyon dizisi ve Battlestar Galactica serisinin bir parçasıdır. 1978'de Glen A. Larson tarafından yaratılan orijinal Battlestar Galactica televizyon dizisinin David Eick ve Ronald D. Moore tarafından oluşturulan yeni nesil çekimidir. Dizinin kadrosunda Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Tricia Helfer, Grace Park ve Katee Sackhoff gibi isimler yer alıyor.

Dizinin Son İzlenme Tarihi: Eklenecek.

Dizinin ikinci sezonu ile alakalı tüm yorumlarınızı bu başlıktan yapabilirsiniz...

Önemli Not: Dizi hakkında spoiler butonu kullanmadan spoiler vermek yasaktır, bu kurala uymayanlar forumdan uzaklaştırılacaktır. Spoiler butonu kullanmadan önce de hangi bölüme dair spoiler içerdiği, kitap veya diğer kaynaklardan spoiler içeriyorsa belirtilmelidir.

Son 2 sezon hariç güncel izledim dedim. Ve son sezonu izlemedim dedim. Cümlemi düzgün okumamışsın demek ki... :A

Evet o dönem için prestij için devam ettirdiler ve finaline izin verdiler. Nasıl bağladıklarını bilmiyorum tabi en son Nick'le Jess arasındaki durumları düzeltip sezon finali vermişlerdi. İzleriz bi ara. :D
Öyleyse sorun yok, yanlış anlaşılmışsın. :D

Biraz daha uzun olsaydı iyiydi aslında ama eğlenceli bölümler de çıktı ortaya. Yine de aceleye getirilmiş gibi bitti sezon. :D

• Beğendim
Reactions: MEnes
2x20 (Sezon Finali)

Muazzam bir bölüm, muazzam bir sezon finali daha. Üstelik normal bir Battlestar Galactica bölümünden bir tık daha uzun, bir saatlik bir serüven...

Caprica'da bıraktığımız ekip ne olduğunu anlamadan oradan kurtuldu ve gezegene dönüş yaptı. Ancak tam kurtulduklarını anladıkları anda dua eden adam ve tam o anda gemiye yapılan geçiş, gemideki rahip ile orada dua eden adamın aynı olması detayı... Evet, bir Cylon'u daha öğrenmiş olduk demekti bu.

Çok geçmeden anlaşıldı bu durum zaten, oradan dönen ekip gemiye indiği an Şef mevzuya uyandı ve rahiple o adamın aynı kişi olduğunu tespit etti. Ancak bu sefer Cylonlar kendileri yakalanmak istedi çünkü gemidekilere bir mesajları vardı, 18. bölümde gördüğümüz olayın devamı niteliğindeydi bu durum aslında. Number Six ve Boomer'ın etkisiyle Cylonlar, Caprica'yı terk ettiklerini duyurdular.

Onun dışında birkaç bölümdür ayak seslerini duyduğumuz seçimler de yapıldı. Tigh'ın da katkısıyla Laura hile yaparak seçimi kazandı ancak Adama'nın adalet anlayışına uymayan bu durum kısa zamanda düzeltildi ve Gaius seçimin kazananı oldu. Tigh'ın eline yüzüne bulaştırmadığı tek bir olay görmedik sanırım henüz. :A

Seçimler üzerinden verilen mesajlar çok iyiydi bu arada. İnsanlar gerçekleri söyleyene değil, onları yalanlarla kandıranlara ve hayal satanlara oy verirler... Bir şey derdim de neyse ceza almayalım. :A

Sonrasında olaylar bir anda gelişti ve ne olduğunu anlayamadık zaten. Geçtiğimiz bölümlerde gördüğümüz nükleer başlık, Number Six kopyası tarafından patlatıldı. İnsanlar, New Caprica'ya yerleştiler ve bir zaman atlaması izledik. Gezegenin ve insanların içler acısı hali, başkanlığı yapamayacağı aşikar olan Gaius'un geldiği son nokta, Galactica ve Pegasus'un neredeyse yapacak işinin kalmayışı ve sonunda Cylonların bu gezegeni de bulması...

Sezon gerçekten çok ilginç bir noktada bitti, Gaius'un Cylon ordusuna teslim olduğunu gördük. Şehirde Cylonların yürüdüğü sahne gerçekten ilgi çekiciydi. Bakalım insanlık bu durumdan nasıl kurtulacak...

Her anlamda tatmin edici bir sezon finali olduğu için...

Hem 10 üzerinden 10 puan verdi sezon finaline, hem de bütün sezonu izleyip yorumladı. Aslında kağıt üzerinde ilk bitiren oldu. @MEnes bitirdi ama kağıt üzerinde @Sherlock bitirmiş oldu. Tebrikler. :D

• Güldürdün
Reactions: MEnes and Sherlock
Temmuz'a varmadan bitirme planı yapıyordum eğer etkinliği yapmaya devam etseydim. Kendileri Haziran'a varmadan bitirmeye çalışıyorlar. :D

• Güldürdün
2x16 = 8 Puan
2x17 = 7.5 Puan

Gerilimli bir bölüm izledik. Yakınlarını kaybeden sivillerin Cylon'lara öfkelerini görmüş olduk. Galactica'daki Sharon'a karşılık gidip bir bardaki sivilleri rehin aldılar. Tabi o sivillerin içinde Lee, Dualla, Ellen ve Billy gibi filonun önemli isimleri de yer almaktaydı. İki taraftan da arka arkaya hamleler gördük. O sahneler güzeldi. Tabi işin sonu kötü bitti.. :(

Adama'nın yaptığı hamle zekiceydi ama bir o kadar da tehlikeliydi. Nitekim Billy reyiz ölmüş oldu.. Ölümü kendisine yakışır şekilde gerçekleşti. :(

Pis Dualla.. Reyizin ölümünün üstüne gidip Lee ile birlikte oldu. Yazıklar olsun :T:

Başkanlık seçimleri de kızışıyor. Tom Zarek'in de gözünü açmasıyla Gaius reyiz adaylığını açıkladı. Laura'nın o an ki yüz ifadesi de görülmeye değerdi. Reyizi destekliyoruz seçimlerde. :A :Z

Pegasus da lanetli midir, uğursuzmudur nedir. Geminin başına geçen kaptanlar birer birer masadan kalkıyor. :A Garner'in bütün uyarılara rağmen Cylon'ların tuzağına düşmesi ne kadar hataysa da gemiyi kurtarmak için kendisi feda etmesi o kadar cesurca oldu..

Lee Adama ise filonun yeni kaptanı oldu. Umarım diğerlerinin başına gelen Lee reyizin de başına gelmez.

• Beğendim
Hem 10 üzerinden 10 puan verdi sezon finaline, hem de bütün sezonu izleyip yorumladı. Aslında kağıt üzerinde ilk bitiren oldu. @MEnes bitirdi ama kağıt üzerinde @Sherlock bitirmiş oldu. Tebrikler. :D
Kağıt üstü benim için önemsiz zamansal olarak benim bitirdiğim bir gerçek sonuçta. :A Tüm bölümleri yorumlamam ise şu zamansızlıkta mümkün değil ama part 1 part 2 şeklinde yapacağım gibi duruyor... :A