Alakası bile yok. Sadece sunuculuk yapıyorum. Ben ve @Tolstoyevski yarışı geride bile tamamlayamazken; birinci @MEnes, ikinci @Maskeli Fedai, üçüncü @MasacRE ve geriden de daha bitiremeyen @Sherlock geliyor. Bu kadar yani, sunuculuk sadece, vicdan değil. :A
Hepimiz 20-30 yaş arası insanlarız. Kimin kaç bölüm izleyip izlemediğini görüyor ve algılayabiliyoruz. :A Ama sen bunları bize hatırlatıyorsun ve konuda sürekli aktifsin. :A Ben bu işten işkillendim bir kere, beni tersine ikna etmen zor söyleyeyim... :A

Hepimiz 20-30 yaş arası insanlarız. Kimin kaç bölüm izleyip izlemediğini görüyor ve algılayabiliyoruz. :A Ama sen bunları bize hatırlatıyorsun ve konuda sürekli aktifsin. :A Ben bu işten işkillendim bir kere, beni tersine ikna etmen zor söyleyeyim... :A
Merak etme, diğer konuda aktif olmayacağım. Bu konuluk böyle oldu. Hatırlatırsa artık @Sherlock hatırlatacak. :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes
Merak etme, diğer konuda aktif olmayacağım. Bu konuluk böyle oldu. Hatırlatırsa artık @Sherlock hatırlatacak. :A
Canın sağolsun be yoldaş, dizi dediğin nedir izler geçeriz. :A Bizi yarı yolda bırakman üzdü ama olan oldu bir kere. :A Kalan sahalar biz sahada kalanlarındır... :A

Şeye benzedi bu son cümle;

-İsmail Abi'nin dedesinin yakın arkadaşı Descartes: E düşünüyorum, öyleyse varım.
-İsmail Abi'nin dedesi: Bahçemdeki ağaçlar da varlar ama hiç düşündüklerini sanmıyorum.

• Güldürdün
Reactions: Araf
Canın sağolsun be yoldaş, dizi dediğin nedir izler geçeriz. :A Bizi yarı yolda bırakman üzdü ama olan oldu bir kere. :A Kalan sahalar biz sahada kalanlarındır... :A

Şeye benzedi bu son cümle;

-İsmail Abi'nin dedesinin yakın arkadaşı Descartes: E düşünüyorum, öyleyse varım.
-İsmail Abi'nin dedesi: Bahçemdeki ağaçlar da varlar ama hiç düşündüklerini sanmıyorum.
Bu diziyi ben seçmiş olsaydım eğer, işte o zaman zor da olsa izlemeye çalışırdım, bitirirdim, yani itici güç olurdu. :D Yarı yolda bırakmamış olsaydım, muhtemelen sıkıla sıkıla izleyecektim. Ne yazık ki böyle yapımlar hoşuma gitmiyor. :D

Leyla ile Mecnun'a da gönderme yaptın, tam oldu. :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes
Bu diziyi ben seçmiş olsaydım eğer, işte o zaman zor da olsa izlemeye çalışırdım, bitirirdim, yani itici güç olurdu. :D Yarı yolda bırakmamış olsaydım, muhtemelen sıkıla sıkıla izleyecektim. Ne yazık ki böyle yapımlar hoşuma gitmiyor. :D

Leyla ile Mecnun'a da gönderme yaptın, tam oldu. :A
Yapacak bir şey yok dediğin gibi bilim kurgu olması ve biraz farklı bir tarzda işleyişi olması hoşune gitmemiş. :D Sevmediğin bir diziye devam etmen sana bir şey katmazdı zaten. :D

Onu yapmasam içimde kalırdı, Leyla ile Mecnun vari felsefik bir cümle kurmuşum son raddede. :A Hoşuma gitti doğrusu... :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
1x6

Dedektiflik ve gizem temaları üzerine kurulan bir bölümdü.

Daha önceden de gördüğümüz bir Cylon modeli gemiye yeniden sızmayı başardı, anladığımız kadarıyla Cylonlar için bu gemiye sızmak gerçekten kolay. Peki sızdıkları halde neden doğrudan bitirici bir hamleyi yapmıyorlar orası merak konusu. Dizi bu gizemi iyi koruyor gerçekten.

Mahkeme sahneleri, sorgulama sahneleri, Adama'nın göreve aldığı ve tam yetki verdiği Çavuş karakterinin dur durak bilmemesi güzel sahnelerdi. Herkesin Cylon olabileceğinin bilgisi de kamuoyuna duyuruldu, bundan sonra kimse birbirine tam manasıyla güvenmeyecektir. Dizinin elinde gerçekten müthiş bir malzeme var, gizemi de iyi koruyorlar. Dolayısı ile bizi bol twistli bölümler/sezonlar bekliyor.

1x7

Gaius gerçekten çok ilginç bir karakter...

Gaius'u sürekli kafasındaki Number Six'i susturmaya çalışırken görüyoruz, bu bölüm fazla ileriye gitti ve sonuçlarını acı bir şekilde tecrübe etmek durumunda kaldı. Number Six'i ilk kez insanların arasında gördük ve ansızın kayboldu. Şimdi burada herkes gibi benim de en çok merak ettiğim; Number Six herkese gerçekten kendi görünüşüyle mi görünüyordu, yoksa sadece Gaius mu onu o şekilde gördü? Bunun cevabı ilerleyen bölümlerde ortaya çıkacaktır, gemide bulunanlar da bizim gibi ne olduğunu pek anlamadı çünkü...

Bunun dışında Gaius artık isyan falan etmez diye düşünüyorum, kafasının içerisindeki Number Six'in onu salmayacağını anladı çünkü. Karakterin gelişimi gerçekten çok başarılı, nereye doğru gideceği ise büyük bir bilinmez ancak Gaius karakteri hem insanlık için hem de Cylonlar için önem arz ediyor.

Gaius'un Number Six'i diğerlerinin yanında görünce; "Size de gözüküyor mu?" demesi ve şaşırması güldürdü bu arada. :A

1x8

Baya iyi bölümdü...

Gemiye yine bir Cylon modelinin sızdığını gördük ve bu karakter üzerinden Cylonlar hakkında birçok şey öğrendik. Öğrendik diyorum ama tümü yalan da olabilir tabii.

Gemiye sızan Cylon ile Kara arasında geçen sorgulama sahnesi gerçekten çok iyiydi, bence de bu sorgulama sahnesinde kaybeden ve istediğini alamayan taraf Kara oldu. Şimdi bu noktada benim merak ettiğim şey şu; Cylonlar bu gemiye istedikleri zaman sızabiliyorlar, yani geminin yerini hep biliyorlar ki Boomer da içeride zaten. Artı olarak istedikleri an acı çekme özelliklerini de devre dışı bırakabiliyorlar. Bu insanlara nazaran gerçekten çok güçlü olduklarını gösterir, peki neden doğrudan Galactica'yı yok edecek bir hamle yapmıyorlar? Bu gerçekten büyük bir merak konusu. Benim aklıma insan ırkı ile birlikte yaşayacakları bir düzen istedikleri fikri geliyor, çünkü Cylonlar anladığımız kadarıyla robotlaşmak değil olabildiğince insanlaşmak istiyorlar.

Gaius ile Boomer arasında geçen sahne, bu sahneye Number Six'in dahil olması gerçekten ilginçti. Boomer uyanmış mı, uyanmamış mı bunu hala tam olarak bilmiyoruz. Gaius da bizim gibi Boomer'ın tam olarak ne yapacağını kestiremediği için gerçeği saklama yoluna gitti. Boomer'ın akıbeti merak konusu...

Son sahne ise yine ayrı bir merak konusu... Bence başkanın kafasını karıştırma amacıyla Adama'nın Cylon olduğunu ortaya attı, böylece insanlar en çok güvendikleri kişilerden bile şüphe duyacak bundan sonra. Tabii Adama dahil hiç ummadığımız karakterler Cylon da çıkabilir, bu da mümkün.

1x9

Komedi dizisi izliyoruz sandım bir an, gerçekten tuhaf bir bölümdü. :A

Geçtiğimiz bölüm sonunda Adama'nın Cylon olabileceği ihtimali ile karşı karşıya kalmıştık, bu bölüm ise bir nevi o şüphenin yansımalarını gördük. Adama'nın ortadan kaybolmaları, gizli gizli yaptığı telefon görüşmeleri bizim de başkan gibi şüphelenmemizi sağladı ancak tüm bunlar Ellen yüzündenmiş...

Karakterin davranışları ve hareketleri bütünüyle tuhaf gerçekten, ilk gördüğüm zaman ben de acaba Cylon olabilir mi dedim. Sonuçta yıllardır ortada gözükmüyormuş. Cylon olma ihtimali tabii ki mevcut, tamamen bu ihtimal ortadan kalktı diyemeyiz ancak elimizde somut bir veri de yok tabii. Kaldı ki bu tuhaf davranışları muhtemelen başa iş açacaktır ilerleyen süreçte. Gaius'un 11'er saat arayla herkese test yapacağına, yapmış gibi davranması güldürdü. :A Karakter hem çok zeki, hem yer yer fazla ciddiyetsiz, hem de Number Six'ten bağımsız hareket edemiyor...

Boomer ise Helo ile vakit geçirdikçe ona gerçekten aşık olup, bir şeyler hissetmeye başladı. Bakalım ikili arasındaki ilişki nasıl bir boyuta taşınacak. Number Six'in son sahnede gözlerinin dolması, onunda sıradan bir robot olmadığının ve Gaius'a karşı 'gerçek' bir şeyler hissettiğinin göstergesi.

1x10

Ne bölümdü be, nefesimiz kesildi yine...

Dizide şu ana kadar açık herhangi bir kapı bırakılmadı, bizlerin önüne sunulan hiçbir detay atlanmıyor. İlk bölümlerde geminin yakıt durumundan ve bu yakıtın ileride tükenme noktasına gelebileceğinden bahsedilmişti. Bu bölüm bir nevi o bölümün devamı niteliğindeydi. Dizi sadece 'insan - Cylon' savaşına odaklanmıyor, bunun yanında karakter ilişkilerine ve bir geminin yaşayabileceği tüm sorunlara değiniyor. Bu da diziyi sıradan bir bilim-kurgu ürünü olmaktan kurtarıyor ve olabildiğince gerçekçi yapıyor.

Cpt. Lee 'Apollo' Adama'nın bu dizinin en önemli karakterlerinden birisi olduğunu mahkumlarla alakalı sorunu çözdüğünde görmüştük, kriz anında soğukkanlı bir şekilde alınabilecek bütün riskleri alabilecek bir karakter. Bu bölümde de bunu gördük, geminin en iyi pilotu olarak bildiğimiz Kara'nın yokluğunda sorunu çözdü ve geminin yakıt probleminin giderilmesini sağladı. Çatışma sahneleri, savaş sahneleri gibi uzay boşluğunda geçen ve efekt gerektiren tüm sahneler çok iyi çekilmiş yalnız. Bunu da kesinlikle söylemek gerek.

Number Six sürekli olarak bir Tanrı'nın varlığından bahsediyor, kendilerinin bir Tanrı'sı olduğunu söylüyor. Bana kalırsa Tanrı dediği bu varlık bir insan ve hatta bir erkek. Tüm bu Cylon ırkının özgür kalmasını sağlamış bir kişilik belki de. Dizi bu ve bunun gibi gizem unsurlarını çok iyi koruyor gerçekten...

1x11

Politika, siyaset ve koltuk savaşlarının konu alındığı bir bölümdü.

Filoda bulunan diğer gemileri görmeye devam ediyoruz, filodaki en lüks gemiyi de görmüş olduk sanırım. Diğer gemilerden en büyük farkı gerçek dünyaya çok yakın bir atmosfere sahip olması herhalde; bu yüzden de politikacılar olsun, zengin kesim olsun bu gemide takılıyorlar. Önemli toplantılar burada yapılıyor.

Bölümde Tom Zarek ve onun ekseninde gelişen durumlar üzerinden güzel mesajlar verildi; siyasetin gerçekten ne kadar kirli bir düzene sahip olduğu, kamuoyu gücünün ne kadar önemli ve etkili olduğunu görmüş olduk. Bu gücü önce Tom Zarek, ardından Gaius kullandı... Gaius gerçekten tam bir deha, bu yüzden de savaşın iki tarafı için de çok önemli. Yaptığı tek bir konuşma ile başkanın elini kuvvetlendirdi ve Tom Zarek meselesi şimdilik yeniden kapanmış oldu. Ancak özellikle altı çizildi, 6-7 ay sonra mecburi bir seçim olacak ve Tom Zarek muhakkak adaylığını koyacaktır orada. Bu çatışma devam edecek yani.

Onun dışında Helo sonunda mevzuya uyandı ve Boomer'ın Cylon olduğunu öğrendi. Şimdilik ondan kaçtı ancak nereye kadar kaçabilir ki, yolları mutlaka kesişecek ve bir yüzleşme yaşanacak...

1x12

Sezon finalinin ön hazırlığı, fırtına öncesi sessizlik...

Caprica cehpesi baya hareketliydi bu bölüm. Helo, Boomer'ı vurdu ancak öldüremedi. Oradan kurtulmak için hem ona ihtiyacı var, hem de ona karşı bir şeyler hissediyor. Boomer, Number Six'in söylediğine göre en zayıf Cylon modeli. Bunu zaten Boomer'ın her hareketi bizlere hissettiriyor. Ben burada ister istemez "Peki en güçlüsü hangisi?" sorusunu sordum kendi kendime, belki de gerçekten Adama... Çünkü en güçlü model, hem insana olabildiğince yakın olmalı ve davranmalı hem de Cylon tarafını diri tutabilmeli ve plan doğrultusunda hareket edebilmeli. Gizem, gizem ve gizem kısacası...

Kara ile Gaius arasında yaşanan durum gerçekten şaşırtıcıydı, bu tarz bir birliktelik bekliyordum ama bu kadar çabuk ve hızlı değil. Gaius'un içerisinde bulunduğu durumdan Kara yoluyla kurtulması bence mümkün. Kara da geçmişinde bir sevdiğini kaybetmiş çünkü. Ortak noktaları mevcut.

Kehanet ve döngü muhabbetti gerçekten ilgi çekici, çünkü kehaneti baz alırsak durum tam olarak orada söylendiği şekilde ilerliyor. Başkan da bunun doğrultusunda Kara'yı Caprica'ya gönderdi. Onun dışında Kobol'u da gördük nihayet; aşırı derecede dünyaya benzeyen, olayların çözülmesinde önemli derecede rolü bulunan bir gezegen. Hemen yakınında bir Cylon yıldız üssü... Tam anlamıyla sezon finaline hazırlık kısacası.

1x13

Müthiş bölümdü, beklentilerim sonuna kadar karşılandı. Hatta beklenmedik birçok şey de yaşandı...

Geçtiğimiz bölüm başkanın emriyle Kara'nın Caprica'ya gittiğini görmüştük, Adama'nın buna tepkisinin çok olumlu olmayacağını bekliyordum ancak askeri darbe yapması... İşte bunu beklemiyordum.

Caprica cephesinden başlayalım; Başkanın emri doğrultusunda Kara, Caprica'ya ayak bastı. Hemen arkasından Number Six ile kapıştılar ve bir şekilde onu alt etmeyi başardı. Hemen üzerine Kara - Boomer - Helo yüzleşmesi de gerçekleşti. Kara, Boomer'ı öldürmeye çalıştı Cylon olduğunu anlayarak ancak Helo buna izin vermedi. Boomer'ın hamile olması işlerin seyrinin çok değiştirecek. Bir kere eğer doğruysa 'insan - Cylon' birleşimi bir çocuk doğacak demektir. Cylonlar bir makinenin çok ötesinde, insan formuna aşırı derecede yakın demektir. Tabii en önemlisi o gezegende artık bu üçlü beraber takılacak ve biz bunu izleyeceğiz demektir. Caprica mevzusu çok karıştı kısacası.

Kobol cephesi ise ayrı bir bilinmez. Gaius ve Number Six arasında geçen tüm sahneler ve diyaloglar bizi tam bir bilinmezin içerisine soktu. Dizi bitmek tükenmek bilmeyen bir gizeme sahip ve bunu çok iyi veriyor. Yeni sezonda Kobol cephesini de izleyeceğiz anladığım kadarıyla, dizide birçok konu var çözümlenmeyi bekleyen.

Cylon yıldız üssünün ise yok edilmesi gerekiyordu, Adama elinde kalan ve kullanabileceği tek pilot olan Boomer'a güvendi ancak tabii ki bunu yaparak hata etti. Boomer oraya gitti, bombayı bıraktı ve üssü yok etti. Geri dönüşte tebrikleri kabul ettiği esnada Adama'ya hiçbirimizin beklemediği bir anda sıktı... Sahnenin sunuluşu, kullanılan müzikler ve çekimi gerçekten çok iyiydi bütün olarak. Galactica'nın kaptanı vurulmuş oldu, Galactica'nın en iyi pilotu Caprica'da mahsur kaldı, Galactica'nın en zeki pilotu babasına isyan bayrağını kaldırdı, eldeki son pilot ise Cylon çıktı. Galactica'da tam anlamıyla bir kaos hakim kısacası. Bakalım işin içerisinden nasıl çıkacaklar...

1x13

Müthiş bölümdü, beklentilerim sonuna kadar karşılandı. Hatta beklenmedik birçok şey de yaşandı...

Geçtiğimiz bölüm başkanın emriyle Kara'nın Caprica'ya gittiğini görmüştük, Adama'nın buna tepkisinin çok olumlu olmayacağını bekliyordum ancak askeri darbe yapması... İşte bunu beklemiyordum.

Caprica cephesinden başlayalım; Başkanın emri doğrultusunda Kara, Caprica'ya ayak bastı. Hemen arkasından Number Six ile kapıştılar ve bir şekilde onu alt etmeyi başardı. Hemen üzerine Kara - Boomer - Helo yüzleşmesi de gerçekleşti. Kara, Boomer'ı öldürmeye çalıştı Cylon olduğunu anlayarak ancak Helo buna izin vermedi. Boomer'ın hamile olması işlerin seyrinin çok değiştirecek. Bir kere eğer doğruysa 'insan - Cylon' birleşimi bir çocuk doğacak demektir. Cylonlar bir makinenin çok ötesinde, insan formuna aşırı derecede yakın demektir. Tabii en önemlisi o gezegende artık bu üçlü beraber takılacak ve biz bunu izleyeceğiz demektir. Caprica mevzusu çok karıştı kısacası.

Kobol cephesi ise ayrı bir bilinmez. Gaius ve Number Six arasında geçen tüm sahneler ve diyaloglar bizi tam bir bilinmezin içerisine soktu. Dizi bitmek tükenmek bilmeyen bir gizeme sahip ve bunu çok iyi veriyor. Yeni sezonda Kobol cephesini de izleyeceğiz anladığım kadarıyla, dizide birçok konu var çözümlenmeyi bekleyen.

Cylon yıldız üssünün ise yok edilmesi gerekiyordu, Adama elinde kalan ve kullanabileceği tek pilot olan Boomer'a güvendi ancak tabii ki bunu yaparak hata etti. Boomer oraya gitti, bombayı bıraktı ve üssü yok etti. Geri dönüşte tebrikleri kabul ettiği esnada Adama'ya hiçbirimizin beklemediği bir anda sıktı... Sahnenin sunuluşu, kullanılan müzikler ve çekimi gerçekten çok iyiydi bütün olarak. Galactica'nın kaptanı vurulmuş oldu, Galactica'nın en iyi pilotu Caprica'da mahsur kaldı, Galactica'nın en zeki pilotu babasına isyan bayrağını kaldırdı, eldeki son pilot ise Cylon çıktı. Galactica'da tam anlamıyla bir kaos hakim kısacası. Bakalım işin içerisinden nasıl çıkacaklar...

Genel oy kullanmayı da unutma. Onu da tabloya geçireyim, sezon bitsin. Sanırım başka kimse de izlemeyecek. :D

• Beğendim
Reactions: Sherlock