🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

TAKINTI UYARISI

Bilim Kurulu Üyesi Çelik, giysilerden ve ayakkabılardan virüsün bulaştığına dair bir kanıtın bulunmadığını, dolayısıyla tedirgin olunmasına gerek olmadığını belirtti ve şunları söyledi:

* Bakın bununla alakalı yapılmış çalışmalar var. Çelik yüzeylerde, ahşap yüzeylerde 5 güne kadar yaşayacağını öngörülen şeyler var. Burada önemli olan şudur, virüs bulaşıcı ve hastalık yapıcı bir etkiye sahip midir? Öyle değildir, bu virüs yüzeylere bulaştıkça bunun miktarı azalır. Hastalık yapıcı mikrobun miktarı azalmış olur. Eğer 100 tane mikrop insanda hastalık oluşturacaksa bu 5 günlük süre içerisinde bu giderek azalır 5'e 2'ye, 1'e düşer belki.

* Siz onu saptayabilirsiniz çok moleküler yöntemler ile ancak, bu hastalık oluşturmaz. Dolayısıyla yiyeceklerden içeceklerden tabi ki normal temizliğimizi her zaman yapacağız. Ancak öbür türlü takıntılı bir şekle getirmenin bir anlamı yok, oradan bulaşmaz. Giysilerden bulaştığına dair bir kanıt yok, ayakkabılardan bulaştığına dair bir kanıt yok. Virüsün burada bulunması ayrı bir şey bulaşıp hastalık yapması ayrı bir şeydir. İnsanlarımızın bu konuda tedirgin olmasına hiç bir sebep yok.

@Tolstoyevski

@Dosi Bu Molmöde tedavi edilmeyen Türk Hasta hakkında bilgin var mı ?
Evet duydum haberleri, kızlardan biriylede iletişimim oldu. Nihayet isteklerine kavuştular ve Türkiye'ye gidilmesi için Türkiye yardıma geldi.Twitter'dan takip etmekteyim durumu. İstedikleri oldu en azından. İnşallah yolculuk sıkıntılı geçmemiştir.

Hastane niye kabul etmedi bilmiyorum. Eğer solunum problemi varsa makineye takmak için alıyorlar genelde. Ben başta Stockholm sandım çünkü orada durumlar baya kötü ve acil servislerinde baya hasta yatmakta.

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Umarım devam eder böyle hiç bozmaz. Pazar günleri daha az test yapılıyor zaten.

SON DAKİKA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan
: "Hafta sonları sokağa çıkma yasağını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz."