🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

1586557332330.png

İzmitteki evimize en yakın meşhur fırın... Birden gene memleket hasreti kabardı... Canım İzmitim :bhr:

• Beğendim
Reactions: serhatt
Bence korona neye uğradığını şaşırdı, artık vaka çıkmaz. :F Erkan Petekkaya'nın Korona şarkısı + bu olay = Korona an itibariyle ülke sınırlarını terk etti. :A

• Güldürdün
Reactions: Forumdash
Arkadaşım ekmek almaya çıkmış, bakkalcı ekmek 5 tl demiş... İnsanlar itiraz edince almazsanız almayın fiyatı 5 tl'dir diye bağırmış.. (Olay İstanbul'da yaşanıyor)
Çok iyi ya, burdan sesimi duyurabilmişim. Ankaradayım. :D Bence 5 de az 10 falan olsun. Çok da haklı olay.

Çanakkale savaşındaki menüye bakıp utansın insanlar biraz. 2 gün ekmek yemeseler bir şey olmaz.

alıntıda l yi P ye çevir önce :F
çok basit ekmek yapmak.
2 kilo unun ortasına sıcak suda eritilmiş bir paket yaş maya, 1 yemek kaşiğı şeker, biraz tuz, biraz yoğurt(1 bardak olabilir, yarım bardak sıvı yağ) hepsini karıştır, ılık su ekle baya baya yoğur (kulak memesi kıvami :A ) (1 kilo un olursa hemen hemen aynı malzeme koyabilirsin :A)
sonra üstünü kapa, kapaksız leğense, poşet geçir ve iyice ört. 1-2 saat Mayalanınca tepsiye koy,
birazda öyle beklet,
2 yemek kaşiğı yoğurt 1 yemek kaşıgı sıvı yağ ve 1 yumurta çırp hamurun üstüne fırcayla sür. at fırına pişince çıkar afiyetle ye :A
@Tolstoyevski @Forumdash @MEnes @MasacRE @Araf

Bunu bizzat kendim denemek istiyorum nedense, becerebilirsem (ki çok çok düşük bir ihtimal) buraya fotoğrafını atacağım. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Ansızın gecenin bir körü sokağa çıkma yasağı geldi diye açıklanırsa insanların panik yapması çok normal. Mesela şu an bizim evde ekmek yok. :D
Evet ama sadece 2 gün için :F Fırınların hiç biri çalişmasa bile 2 gün yaa:F Ayrıca hiç ekmek bulunmayacakmiş gibi insan algısı nasıl çalişabilir:F Anamlar hemencik bildirim yayınlanmadan heralde fırınlara yasak gelmemiştir dedi :A

• Güldürdün
Reactions: mrt-06