🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

SON DAKİKA!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında, 81 il valiliğinde videokonferans ile Yeni Tip Koronavirüs toplantısı gerçekleştiriliyor.

ET0bv7lXYAQNVlM

• Beğendim
Reactions: cookies
Bir gün içerisinde en yüksek testin yapıldığı gün olmuş sanırım. Artık +5000 testi garanti yapmalıyız diye düşünüyorum, 4-5 güne o barajı geçeriz umarım. Vaka sayıları beklentimin altında gidiyor aslında, o ilk aşamaların ardından yayılım gayet normal. Ek olarak sokağa çıkma yasağımız yok, karantina yok, herkes işine gücüne gidiyor hala... Bunu da katarsak vaka sayısı normal hala, 12. günümüzdeyiz. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, hastalarımız en kısa sürede iyileşir umarım...

Ölü sayısında ilk 15 ülke arasına girdik bile şimdiden. :( Buradan yola çıkarak vaka sayısının da tespit edilenden çok daha fazla olduğunu tahmin ediyorum.

Teselli günlük vaka sayısının 300 seviyesinin üstüne çıkmaması. Hiçbir zaman da çıkmaz inşallah.

• Beğendim
Reactions: cookies
200-300 arasında olacağını söylemiştim. :)

Bence Türkiye çok iyi yönetiyor krizi kim ne derse desin.

@bazinga Türkiyede de yaşlı nüfus çok. Ölümlerin olması normal. Ben ilk buraya çalışmaya geldiğimde hastanede sürekli 90 yaşlarında hastaları görünce şaşırıyordum. Valla ben Azerbaycanda o kadar yaşayan çok az gördüm. :D Allah hepsine uzun ömürler versin. :)

Dolayısı ile ölümlerin olması normal.Yaş ortalaması düşmediği müddetçe diğer ülkelerden daha tehlikede değil Türkiye. :)

Her 8 kişiden birisinde virüs çıkmış. Kaç gündür bu rakam bu civarda zaten. Test sayı düşük.
Bu durumda 10.000 test yapılsaydı 1250 vaka olacaktı.
Hala test sayı artmıyor. O yüzden de 300 vakada takılıp duruyor.
Test sayısını septom gösterenlere yapıyor, bugün Bakan da söyledi. İlk başta Çin ile geçmişi olanlara, sonra İran ile geçmişi olanlara, ardından Avrupa ile geçmişi olanlara yapılmış testler. İlk vakanın ardından da septom gösteren herkese yapılmış. Test sayısına düşük diyoruz ama septom gösteren herkese yapılıyor, demek ki septom gösteren insan sayısı bu kadar. Güney Kore gibi herkese yapmayacağını zaten açıkladılar, bunu beklemiyorum zaten...

• Beğendim
Reactions: Ahmed and cookies
Test sayısını septom gösterenlere yapıyor, bugün Bakan da söyledi. İlk başta Çin ile geçmişi olanlara, sonra İran ile geçmişi olanlara, ardından Avrupa ile geçmişi olanlara yapılmış testler. İlk vakanın ardından da septom gösteren herkese yapılmış. Test sayısına düşük diyoruz ama septom gösteren herkese yapılıyor, demek ki septom gösteren insan sayısı bu kadar. Güney Kore gibi herkese yapmayacağını zaten açıkladılar, bunu beklemiyorum zaten...
Dw Türkiye Ajansının açıklamasına göre semptom gösterenlere tanı konmamasına rağmen korona tedavisi yapılıyormuş.Yani test yapılmamış piyasada öyle hasta yok gibi görünüyor ama tedavisi yapılıyor.Büyük ihtimalle gerçekte daha da fazladır :(

200-300 arasında olacağını söylemiştim. :)

Bence Türkiye çok iyi yönetiyor krizi kim ne derse desin.

@bazinga Türkiyede de yaşlı nüfus çok. Ölümlerin olması normal. Ben ilk buraya çalışmaya geldiğimde hastanede sürekli 90 yaşlarında hastaları görünce şaşırıyordum. Valla ben Azerbaycanda o kadar yaşayan çok az gördüm. :D Allah hepsine uzun ömürler versin. :)

Dolayısı ile ölümlerin olması normal.Yaş ortalaması düşmediği müddetçe diğer ülkelerden daha tehlikede değil Türkiye. :)
Sürekli ben demiştim ben demiştim demeyi bıraksan keşke. :F

Krizin nesi iyi yönetiliyor onu da anlamıyorum. Dün Yunanistan 600 küsür vakada yasağı başlattı. Hala işe giden, toplu taşıma kullanan bir sürü genç var. Bugün bakan Tüm Türkiye’ye yayılmış durumda dedi. Hala neyi bekliyorlar?