🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

SON DAKİKA!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:
"13.211’i ileri düzeyde olmak üzere 25.466 toplam erişkin yoğun bakımımız söz konusu. 10.000 kişiye 28 yatak düşmektedir. OECD ortalaması 40. Yoğun bakımda ise şanslıyız. Türkiye'de 100.000 kişiye 40 yoğun bakım yatağı düşüyor."

SON DAKİKA!

"7'si İstanbul'da olmak üzere 18 Tanı konma Laboratuvarı mevcut. Tüm Büyükşehirlerimizde hızlı tanı kiti devreye sokacağız."

SON DAKİKA!

"Üniversite hastaneleri dahil tüm kamu hastanelerimize koruyucu malzeme dağıtıyoruz."

SON DAKİKA!

"1 Mart itibarıyla yurt dışından gelen kişi sayısı 372000. Bu 372 bin kişinin adres ve telefonuna ulaşarak her birine mesaj gönderip, aile hekimleri ile takip ediyoruz. Tüm aile hekimlerine teşekkür ediyorum."

Az önce telefonumda Vodafone yerine #EvdeKal TR yazıyordu Şebekede. Güzel düşünmüşler.:X

Hızlı tanı kitlerinin yarından itibaren ülkemizde yaygınlaştırılması doğru karar, daha çok vatandaşımıza kit uygulamalı ve ona göre önlem almalıyız. Belki şu dakikada mümkün değil ama aile hekimlerinin kit uygulaması da doğru bir adım olacaktır.

Şu ana kadar 10 bini aşkın test yapılmış Türkiye'de bakanın açıklamasına göre. Geçen söylenen şu ana kadar 8 bin test yapıldı haberi de doğru oluyor bu durumda.

Günlük 10-15 bin test yapan ülkeler var bildiğim kadarıyla. Bu konuda ne kadar geride kaldığımız ortada. Bakan da günde o kadar test yapmayı hedefliyoruz dedi. Umarım yapabilirler. Bu kadar geriden gitmeye devam edersek bu virüsle mücadelede yeterli yol kat edemeyiz çünkü.

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
Şu ana kadar 10 bini aşkın test yapılmış Türkiye'de bakanın açıklamasına göre. Geçen söylenen şu ana kadar 8 bin test yapıldı haberi de doğru oluyor bu durumda.

Günlük 10-15 bin test yapan ülkeler var bildiğim kadarıyla. Bu konuda ne kadar geride kaldığımız ortada. Bakan da günde o kadar test yapmayı hedefliyoruz dedi. Umarım yapabilirler. Bu kadar geriden gitmeye devam edersek bu virüsle mücadelede yeterli yol kat edemeyiz çünkü.
10 bini aşkın kiti özellikle Umre’den gelen, Avrupa’dan gelen, temas olanlar ve karantina/çevresine yaptığımızı varsayarak 191 vaka bence çok iyi... Güney Kore günlük 10-15 bin kit yapmaya başladı ve vaka sayısını epey düşürdü, biz de o aşamaya gelirsek 2 haftaya kontrol tamamen sağlanır düşüncesindeyim. Zaten meydanlar boş, halk evlerine çekilmiş vaziyette, AVM-dükkanlar kapalı, müzeler, tiyatrolar yani hayat durmuş halde. Tek problem toplu taşıma...

SON DAKİKA!

İçişleri Bakanlığınca 81 İl Valiliğine gönderilen “Koronavirüs Tedbirleri” genelgesi kapsamında 15-18 Mart tarihleri arasında ülke genelinde 149 bin 382 işyeri, geçici süreliğine faaliyetlerine ara verdi.

10 bini aşkın kiti özellikle Umre’den gelen, Avrupa’dan gelen, temas olanlar ve karantina/çevresine yaptığımızı varsayarak 191 vaka bence çok iyi... Güney Kore günlük 10-15 bin kit yapmaya başladı ve vaka sayısını epey düşürdü, biz de o aşamaya gelirsek 2 haftaya kontrol tamamen sağlanır düşüncesindeyim. Zaten meydanlar boş, halk evlerine çekilmiş vaziyette, AVM-dükkanlar kapalı, müzeler, tiyatrolar yani hayat durmuş halde. Tek problem toplu taşıma...
Ama o 191 vaka ve tespit edilemeyenleri düşünürsek onlar da illa ki başkalarına bulaştırmıştır. En başta karantina yoktu çünkü. Oradan bir yayılmaya başladıysa nerelere kadar gitmiştir kim bilir.

Şimdi sadece yurtdışından gelenlere değil ülke içindekilere de yeterli testi yapabilecek duruma gelmemiz çok önemli. O virüs bir kere karıştı aramıza çünkü. Bundan sonra yapılacak şey belli artık. Zorunlu ihtiyaçlar dışında dışarıya çıkmayı minimuma indirmek ve olabildiğince test yapmak.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Bu gece 400+ vakaya çıkacak.
Hiç bir gerileme yok ve hep olumsuz haber alıyoruz. Sözde önlem aldık.
Hürriyette ki haber ürpertti beni.
İstanbul Üsküdardaki hastanede ölmüş adam.

Ender Saraç karantina altına alınmış...
Suçluyu buldum:A İsmail saymaz 1 martta yurtdişina filan cıkmış imza gününe :F Ondan bulaşmiştir:A
CNN binasını karantina altına almak gerek:F
hqdefault.jpg

• Güldürdün
Reactions: Yiğitt
Yarından itibaren günlük 10-15 kit yapılacak, asıl vakayı ve yayılımı yarından sonra göreceğiz o halde. Umarım fazla artış olmaz, fazla da yayılmamıştır bu virüs...

Bu hafta içinde vakalardan da iyileşme haberlerini bekliyorum artık, 10-11 günlük iyileşme süresine doğru gidiyorlar çünkü. Güzel haberler alalım Sağlık bakanından.