Sen İspanya'ya gidecektin sanırım iyi ki gitmemişsin. Aynen çok geç kalıyorlar gün öncesine kadar İtalya ile Avrupa sınırı açıktı düşün çok korkunç. Hala daha akıllanmadılar bence bazı ülkeler gevşek davranıyor. Hollanda başbakanı tokalaşmayın diyor sonra yanında ki adama sarılıyor, okulları bile geç kapattılar çok rahatlar.

Bugün İspanya'da 31 yeni koronavirüs ölümü
İspanya da aşırı gevşek. Pazar Madrid'e gidecektim normalde ama muhtemelen istesem de gidemeyecektim. Madrid'e karantina gelecek diyorlardı bugün. Günler öncesinden gelmeliydi, oradaki vakaların büyük çoğunluğu Madrid tarafındaymış.

• Beğendim
Reactions: Harunnn60
  • Beğendim
Reactions: bazinga
2651 de yeni vaka. Toplamda 15 bini geçtiler. Nüfusları biraz daha fazla olsa Çin'i rahat geçeceklerdi.

İtalya önlemleri almakta çok çok geç kaldı. Avrupa da İtalya'ya karşı önlemleri almakta çok geç kaldı. Sonuç ortada.
Italyada 1milyon kişine 250 hasta kişi düşüyor, Çinde ise 56. Yani 5 katı fazla. Eğer aynı durum Çinde olsa şu an 400bini geçmişti vaka sayısı. :(

1 milyon kişi başına sayıda İtalyayı Kore, Norveç ve İran takip ediyor.

• Beğendim
Reactions: bazinga
Italyada 1milyon kişine 250 hasta kişi düşüyor, Çinde ise 56. Yani 5 katı fazla. Eğer aynı durum Çinde olsa şu an 400bini geçmişti vaka sayısı. :(

1 milyon kişi başına sayıda İtalyayı Kore, Norveç ve İran takip ediyor.
Bak Norveç dedin ya orada da artış yaşanacak. Çok gevşek ve sağlık sistemleri de iyi değilmiş.

İspanya da aşırı gevşek. Pazar Madrid'e gidecektim normalde ama muhtemelen istesem de gidemeyecektim. Madrid'e karantina gelecek diyorlardı bugün. Günler öncesinden gelmeliydi, oradaki vakaların büyük çoğunluğu Madrid tarafındaymış.
Yine içlerinden en iyi Almanya çıktı. Merkel açık bir şekilde virüsün ülkeyi etkileyeceğini söylemiş, yaşlı nüfusları fazla olmasına rağmen ölüm oranı az. Almanya İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkeleri bir kez daha kurtaracak ekonomik yönden.

İskandinav ülkelerinin başarısızlığı beni baya şaşırttı. Norveç, İsveç, Danimarka hepsi baya kötü durumda.
Bizim bu ülkelere göre sağlık sistemimiz iyi aslında. Yeni yapılan hastanelere bak. Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastensi kocaman, yakında açılacak. Göztepe sonra adını hatırlayamadım bir hastane daha vardı. Bunlar depreme dayanıklı inşa edildi. Tek sorunumuz nüfus fazla büyükşehirde ve hastalık hastası insanlar çok var.

Yine içlerinden en iyi Almanya çıktı. Merkel açık bir şekilde virüsün ülkeyi etkileyeceğini söylemiş, yaşlı nüfusları fazla olmasına rağmen ölüm oranı az. Almanya İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkeleri bir kez daha kurtaracak ekonomik yönden.
Almanya da müdahalede çok geç kaldı. Hızla da artıyor vaka sayıları. Fakat sağlık sistemlerinin taş gibi olduğunu görmüş olduk. Ölüm oranı diğer ülkelere oranla çok çok düşük.

• Beğendim
Reactions: Harunnn60
Bizim bu ülkelere göre sağlık sistemimiz iyi aslında. Yeni yapılan hastanelere bak. Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastensi kocaman, yakında açılacak. Göztepe sonra adını hatırlayamadım bir hastane daha vardı. Bunlar depreme dayanıklı inşa edildi. Tek sorunumuz nüfus fazla büyükşehirde ve hastalık hastası insanlar çok var.
Mesela inşaatta değil nitelikli hizmet verebilmekte. Bizde çoğu hastane hasta olmayanı hasta edecek cinsten. :)

Yine de fena olduğumuz bir konu değil tabii, yani umarım öyledir. :)

Gerçekten korkunç bir şey. Soğuk algınlığı ve halsizlikten zaten her sene sürekli çekerim ancak bu adamın anlattığı gibi “kamyon çarpmış olma hissi”ne neden oluyorsa bu virüs ve devamında zatürreye neden olup 1 aydan önce atlatmak zor oluyorsa gerçekten çok korkunç.

Bu arada Euro 2021 hayırlı olsun diyebiliriz %99
Bu sene gerçekten çok ilginç olacak. Okulların ne zaman açılıp kapanacağı belli değil, ligler belki Haziran’da bile devam edecek, milli maçlar 2020 sonbaharında dünya kupası elemeleri filan... Tam bir kaos ve karmaşa.
@Sherlock @bazinga @Ahmed

• Üzücü
Reactions: Tolstoyevski
  • Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski

Forum İstatistikleri

Konular
172,189
Üyeler
8,467
Son Üye
Spito1961