Şöyle şeylere hak vermıyor değilim hani :F Çıksa bile az vakayla atlatırız inş. Çıkanlar da yabancı uyruklu olsun inş:A

Neyse şöyle bir istatistik de paylaşayım. @Tolstoyevski oranı tek başina %1 yukseltiyorsun:A
ESbnW64WkAYECQP
Şu gzt.comu paylaşma başta bende beğeniyordum orta yolcu gibi takılıyorfu ama son 1 ayda çığırından çıktılar :F sonra öğrendim ki albayrak grubu finanse ediyormuş :A o

• Güldürdün
Reactions: Forumdash
Şöyle şeylere hak vermıyor değilim hani :F Çıksa bile az vakayla atlatırız inş. Çıkanlar da yabancı uyruklu olsun inş:A

Neyse şöyle bir istatistik de paylaşayım. @Tolstoyevski oranı tek başina %1 yukseltiyorsun:A
ESbnW64WkAYECQP
Şu avrupa haritası eski, birkaç ülke daha eklendi. Türkiye dahil 4 ülke kaldı sadece, bakalım hangisi önce geçiyor. :A

Ay şu virüsle heryerde el yıkama oranı baya artmışdır. :A

• Güldürdün
Şu gzt.comu paylaşma başta bende beğeniyordum orta yolcu gibi takılıyorfu ama son 1 ayda çığırından çıktılar :F sonra öğrendim ki albayrak grubu finanse ediyormuş :A o
AHahaha tweet araştırırken gördum :F Haber yalan mı yani bi ara daha vardı böyle istatistik(b)

Bunu bilmiyorum bu tür haberleri doğru olabilir ama siyasi haberleri Felaket..

Putin endişeliymişte falan filan..

Geçen seferki buluşmalarının analizleri de var yani :F Yermeyin durduk yere. Böyle anlizler yapılıyor. En muhalifinden güvenirsin artık:A

neyse diğer el yıkama oranları yabancı kaynaktan buldum:A 2015 tarihine ait ama

Tarihe linkten bakabilirsiniz:X @Ahmed
hand-washing.jpg

• Güldürdün
Reactions: Harunnn60
Geçen seferki buluşmalarının analizleri de var yani :F Yermeyin durduk yere. Böyle anlizler yapılıyor. En muhalifinden güvenirsin artık:A

hand-washing.jpg
paylaştığın kaynak sözcü ben gzt den bahsettim :A:A

• Güldürdün

ESbnW64WkAYECQP

Etil alkol, dezenfektan jel, dezenfektan sprey, activex sabun ve activex ıslak mendili kullanıyorum ve elim en sonunda nasır olup çıkacak diye korkuyorum bunca kimyasaldan sonra :A Umarım yağmurdan kaçarken doluya tutulmayız, bu kadar kimyasal ilerleuen Senelerde başımıza iş açmaz :A

Etil alkol, dezenfektan jel, dezenfektan sprey, activex sabun ve activex ıslak mendili kullanıyorum ve elim en sonunda nasır olup çıkacak diye korkuyorum bunca kimyasaldan sonra :A Umarım yağmurdan kaçarken doluya tutulmayız, bu kadar kimyasal ilerleuen Senelerde başımıza iş açmaz :A
Ellerinin rengi ten renginle uyumlu olmaz en fazla:A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Doktorum ben hiçbir şey yapmıyorum her gün hastanede olmama rağmen :A

hand-washing.jpg
Aslında Avrupada tuvalet sonrası el yıkama özelliğinin az olmasının önemli nedeni var. Onlarda wc'lerde su çok fazla kullanılmıyor, genelde sadece tuvalet kağızı kullanılıyor. Hatta genel olarak hristiyanların çoğunda öyle, çok uzağa gitmeden komşu gürcilerde ve ruslarda bile öyle. Benim gürcilerde kaldığım hiçbir evde ve public wc'lerde su yoktu.
Ama müslüman toplumlarda, mesela şu an listede de Bosnia, Kosova ve siz gibi. Tuvaletlerde su kullanma daha yaygın ve bu da normal olarak el yıkama zorunluluğunu artırıyor. :D
Tabiiki bireysel olarak durumlar çok farklı ama genel anlamda durum bu.

note: su derken el yıkama suyu değil, diğerinden bahsediyorum diye belirteyimki karışıklık olmasın.

• Güldürdün
Aslında Avrupada tuvalet sonrası el yıkama özelliğinin az olmasının önemli nedeni var. Onlarda wc'lerde su çok fazla kullanılmıyor, genelde sadece tuvalet kağızı kullanılıyor. Hatta genel olarak hristiyanların çoğunda öyle, çok uzağa gitmeden komşu gürcilerde ve ruslarda bile öyle. Benim gürcilerde kaldığım hiçbir evde ve public wc'lerde su yoktu.
Ama müslüman toplumlarda, mesela şu an listede de Bosnia, Kosova ve siz gibi. Tuvaletlerde su kullanma daha yaygın ve bu da normal olarak el yıkama zorunluluğunu artırıyor. :D
Tabiiki bireysel olarak durumlar çok farklı ama genel anlamda durum bu.

note: su derken el yıkama suyu değil, diğerinden bahsediyorum diye belirteyimki karışıklık olmasın.
taharet muslugu? :A

• Güldürdün
Reactions: Ahmed
ABD 260 hastaya 14 ölüm vakası ile birlikte şu an en yüksek ölüm oranlarından birisine sahib. Yaklaşık %5.5 ölüm oranı var. Bu ise sadece %1-2 ölüm oranı var gibi fikirleri yıkıyor. Çünkü ülkeden ülkeye durum çok farklı.

Almanya ise 670 hastaya hiç ölüm olmaması çok acayip bir sağlık sistemi olduğunu kanıtlıyor.

@Forumdash @Harunnn60

• Beğendim
Genellikle ülkenin kuzeyinde yayılmış. Şu turist olayını geçen @Harunnn60 da diyordu ama o pek gerçekçi değil. İtaliyadan daha fazla turist alan Fransa ve İspanyada toplam 29 vaka varken İtaliyada 400'e ulaşmış durumda. Çok değişik. Hem ilk yayılma yeri olan çinlilerin daha çok yaşadığı gitdiği yerlerde bile bu oranlar çok düşük.ı İtalyada aynı İran gibi. Orada da turistik olmayan biryerden çıktı ve patladı.
Ben bu virüsun tamamen Çinden çıktığını düşünmüyorum. Çünkü dediğim gibi o zaman en büyük vakalar onların çok gitdiği yerlerde olurdu.

Bu mesajı 26 şubatda yazmışdım.

Şu an tam 10 günde. İtalyada vaka sayısı 11 defa artarak 4600'lere gelmiş.
İspanya ve Fransa o gün toplamda 29 vaka idi.
Şu an bu 2 ülkede toplam vaka sayısı 1063. Yani 10 günde 36 kat artmış.
36 nedir arkadaş. 😱

• Beğendim
Reactions: bazinga
Bu mesajı 26 şubatda yazmışdım.

Şu an tam 10 günde. İtalyada vaka sayısı 11 defa artarak 4600'lere gelmiş.
İspanya ve Fransa o gün toplamda 29 vaka idi.
Şu an bu 2 ülkede toplam vaka sayısı 1063. Yani 10 günde 36 kat artmış.
36 nedir arkadaş. 😱
Ben geçen Cuma kesin artar diyerek İspanya planımı iptal etmeye karar verdiğimde henüz 10 vaka vardı şu an 402. :( Orijinal planım olan gelecek haftaya kadar 1000'i çok rahat geçecek bu gidişle...

• Üzücü
Reactions: Ahmed
Ben geçen Cuma kesin artar diyerek İspanya planımı iptal etmeye karar verdiğimde henüz 10 vaka vardı şu an 402. :( Orijinal planım olan gelecek haftaya kadar 1000'i çok rahat geçecek bu gidişle...
Şu virüsun kol gezdiği zamanda airportlar dünyanın her türlü yerinden gelen insanlarla dolu ve en büyük risk taşıyan yer orası maalesef. :(
İspanyada gezmeyi bırak, oraya gitme yolculuğu bile riskli.
Avrupada İtalyanlar virüsu yayıyor resmen. :(

hand-washing.jpg
Merakım bu araştırma virüs ortaya çıktıktan sonra mı yoksa öncesi mi yapılmış..

Bu arada italya nın virüs konusunda en sıkıntılı ülke olmasına şaşmamalı 2 kişiden biri lavobadan elini kolunu sallayarak çıkıyormuş baksanıza

Merakım bu araştırma virüs ortaya çıktıktan sonra mı yoksa öncesi mi yapılmış..

Bu arada italya nın virüs konusunda en sıkıntılı ülke olmasına şaşmamalı 2 kişiden biri lavobadan elini kolunu sallayarak çıkıyormuş baksanıza
Yıllardır dolaşıyor bu veriler, hepsinde benzer sonuçlar var. :) Gerçekten iyi bir gösterge oluyor önemine dair.

Şu virüsun kol gezdiği zamanda airportlar dünyanın her türlü yerinden gelen insanlarla dolu ve en büyük risk taşıyan yer orası maalesef. :(
İspanyada gezmeyi bırak, oraya gitme yolculuğu bile riskli.
Avrupada İtalyanlar virüsu yayıyor resmen. :(
Evet benim de düşüncemde etkili sebeplerden biriydi. Bir süre uçaklardan uzak kalmak şart. :(

• Güldürdün