The Shawshank Redemption / Esaretin Bedeli (1994) Film Bilgileri & Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,284
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
FavoriForumum.Net Film Dünyası
DskS6uGg23LXi2W8.jpg

The Shawshank Redemption / Esaretin Bedeli
Yapım Yılı: 1994
Tür: Dram, Korku, Müzikal, Polisiye, Suç
IMDB Puanı: 9.2/10
Süre: 142 dakika
Yönetmen: Frank Darabont
Senarist: Stephen King
Oyuncular: Morgan Freeman, Tim Robbins, Bob Gunton, Gil Bellows, William Sadler, Jeffrey DeMunn, Clancy Brown, James Whitmore, Larry Brandenburg, Jude Ciccolella, David Proval, Mark Rolston, Brian Delate, Neil Giuntoli, Brian Brophy, Scott Mann, Brian Libby
Vizyon Tarihi: 10 Mart 1995

Filmin Özeti
Genç ve başarılı bir banker olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve Shawshank hapishanesine gönderilir.

Oyuncular
fs5jEWcQVGH8ug9Y.jpg

Morgan Freeman
(Ellis Boyd 'red' Redding)
yIQTc8Z5ZL3imyGs.jpg

Tim Robbins
(Andy Dufresne)
Gk3vh5mdkUA6ai4y.jpg

Bob Gunton
(Warden Norton)
RtsTQsxQdPYqoE9V.jpg

Gil Bellows
(Tommy)
PbrX65aGyAlyJFNB.jpg

William Sadler
(Heywood)
Filmin Fragmanı

[sene]132358[/sene]
Anahtar Kelimeler
The Shawshank Redemption film bilgileri, The Shawshank Redemption çıkış tarihi, The Shawshank Redemption film yorumları, The Shawshank Redemption film incelemesi, The Shawshank Redemption film konusu, The Shawshank Redemption oyuncu kadrosu, The Shawshank Redemption başrolleriEsaretin Bedeli film bilgileri, Esaretin Bedeli çıkış tarihi, Esaretin Bedeli film yorumları, Esaretin Bedeli film incelemesi, Esaretin Bedeli film konusu, Esaretin Bedeli oyuncu kadrosu, Esaretin Bedeli başrolleri

Son düzenleme:
bence süper bir film :) oyunculuklar, hikaye ve yönetmen hepsi harikaydı :)

Muhteşemdi. Keşke daha erken izleseydim diyorum.

Her şey çok güzel kurgulanmış konusu insanı içine alıyor.

Oyunculuklar süperdi tartışmasız.

Bu filme overrated diyenler sırf birinci olduğu için diyordur.Yani benim 1. sıradaki filmim değil ama 1.olması sürpriz değil.Mükemmel bir film.Herhalde sinemada bir daha 1994 gibi bir yıl göremeyeceğiz.

1994 film sıralamam:

1.Forrest Gump
2.The Shawshank Redemption
3.Pulp Fiction
4.Leon

Aslında hepsi eşit sayılır ama sıralamam böyle diyebilirim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Daha yeni izledim ve izlemediğim için pişman olduğum bir film oldu. Tam bir başyapıt, gerçekten müthiş bir film. Şimdiki hallerine baktım oyuncuların baya yaşlanmışlar. :(

Bu filme overrated diyenler sırf birinci olduğu için diyordur.Yani benim 1. sıradaki filmim değil ama 1.olması sürpriz değil.Mükemmel bir film.Herhalde sinemada bir daha 1994 gibi bir yıl göremeyeceğiz.

1994 film sıralamam:

1.Forrest Gump
2.The Shawshank Redemption
3.Pulp Fiction
4.Leon

Aslında hepsi eşit sayılır ama sıralamam böyle diyebilirim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

1994 sıralaması demişken bende kendi sıralamamı yapayım :)

1. The Shawshank Redemption
2. leon
3. Pulp Fiction
4
5,
6.
7.
8
9
10
11
48. forrest gump

:)

1994 sıralaması demişken bende kendi sıralamamı yapayım :)

1. The Shawshank Redemption
2. leon
3. Pulp Fiction
4
5,
6.
7.
8
9
10
11
48. forrest gump

:)

94,

1-Pulp Fiction
2- Esaret
3-Leon
4- Forrest
5- Lion King

1999 filmleri

1-Matrix
2-Eyes Wide Shut
3- Yeşil Yol
4-Fight Club
5- 13.Kat
6- Altıncı His
7- Color Of Paradise
8-Toy Story 2
9- Amerikan Güzeli
10- October Sky
11-Star Wars I

(99 yapımı olup izlemediklerim ama listede ön sıraları zorlama ihtimali olanlar:

Sleepy Hollow,
The Insider,
The Bone Collector,
True Crime
The Talented Mr.Ripley
Existenz)

Kısacası 1999 yılı sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yılıdır, totalde 1994'ün bile çok üstündedir, bir ara sadece 1999 filmlerine özel etkinlik bile yapılabilir o kadar kaliteli efsanevi yılmış. Üstelik bin yılın sonu, karizması zaten müthiş.

94,

1-Pulp Fiction
2- Esaret
3-Leon
4- Forrest
5- Lion King

1999 filmleri

1-Matrix
2-Eyes Wide Shut
3- Yeşil Yol
4-Fight Club
5- 13.Kat
6- Altıncı His
7- Color Of Paradise
8-Toy Story 2
9- Amerikan Güzeli
10- October Sky
11-Star Wars I

(99 yapımı olup izlemediklerim ama listede ön sıraları zorlama ihtimali olanlar:

Sleepy Hollow,
The Insider,
The Bone Collector,
True Crime
The Talented Mr.Ripley
Existenz)

Kısacası 1999 yılı sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yılıdır, totalde 1994'ün bile çok üstündedir, bir ara sadece 1999 filmlerine özel etkinlik bile yapılabilir o kadar kaliteli efsanevi yılmış. Üstelik bin yılın sonu, karizması zaten müthiş.

bazı yıllar ilginçtir tüm kaliteli filmler üstüste bindirmiş bazı yıllarda araki tek kaliteli filme rastalayasım mesela 94 yılındaki filmleri ayrı ayrı yıllara dağıtsan her biri en iyi film oscarını alırdı ama aynı yıla denk düşünce çoğu güme gitmiş :)

bu arada matrix i izledim dün yorum sayfası yokmuydu bu filmin? ilginçtir o kadar forumda lafı geçen filmin yorum sayfası yok :)

bazı yıllar ilginçtir tüm kaliteli filmler üstüste bindirmiş bazı yıllarda araki tek kaliteli filme rastalayasım mesela 94 yılındaki filmleri ayrı ayrı yıllara dağıtsan her biri en iyi film oscarını alırdı ama aynı yıla denk düşünce çoğu güme gitmiş :)

bu arada matrix i izledim dün yorum sayfası yokmuydu bu filmin? ilginçtir o kadar forumda lafı geçen filmin yorum sayfası yok :)

https://fav10.net/forum/threads/the-matrix-1999-film-bilgileri-yorumları.242234/

Filmi uzun bir aranın ardından, @Dosi ile gelenekselleştirdiğimiz efsane filmleri izleme etkinliği vesilesiyle bir kez daha izledim ve yine o harika tadı aldım. Öncelikle filmin imdb’deki konumu şüphesiz ki fazla abartı, değil birinci sırada olmak ilk 25’de olması ancak beklenirdi. Ancak ilk 150’yi hak etmeyen Dark Knight’in bile 4.sırada olduğu ortamda bu film çok da göze batmıyor. Yine de bir gün o koltuğu, asıl sahibi olan Corleone ailesine devrettiğini dünya gözüyle görmeyi çok isterdim.

Fakat Bu meseleyi bir kenara bırakırsak, film başından sonuna, hikayesinden oyuncusuna kadar her şeyiyle dört dörtlük. Stephan King’in dokunuşuyla bu basit bir hikayeyi oldukça özgün bir sunumla perdeye aktarmış olmaları takdiri fazlasıyla hak ediyor ve Oscar’da sıfır çekmiş olması ise Oscar tarihinin en büyük utançlarından.

İlk izlediğimde Andy’nin intihar edeceğini ben de düşünmüştüm ve tıpkı Red’in kapılar açıldığında doğruca Andy’nin hücresine endişeyle bakışındaki gibi endişe hissetmiştim. Filmin en etkileyici sahnelerinden birisi o şüphesiz, Red’in o korku dolu bakışı...

Tabi ki bu filmi efsane yapan izleyiciye hiçbir şey belli etmeden birçok şeyi yapmış olmaları. Eğer baştan sona kaçışı gösterseydi basit bir kaçış filmi olarak kalacaktı, ancak bu haliyle tam bir özgürlüğe kaçış filmi.

Eğer klasikler arasında puanlama yapılacak olsaydı 0.7 puan kırardım, ancak günümüz filmlerini şöyle düşününce, günümüzdekiler film ise bu tür kült filmler bambaşka bir seviye, günümüzdekilere havadan 8-8.5 verildiği düşünülürse bu tür filmlere tam puan bile yetersiz kalır.

10/10

Tekrar izlemek lazım yakında. Sadece bir kez izledim ve şu anki gözle aynı seviyede sevip sevmeyeceğimi merak ediyorum. :)

Netflix TR’den kaldırılmadan izlemek lazım güzel görüntü kalitesi ve rahatlıkla. Dünyada hiçbir film yoktur ki ilk izlenildiğindeki tadın tıpatıp aynısını versin eğer hafızadan tamamen silinmemişse, ancak buna rağmen bu tür kült filmler tekrar tekrar izlenildiğinde bile o kendilerine has, kült haline gelmelerine neden olan tadı veriyorlar. Godfather 1’i 11 kez izledim mesela ve ömrüm yettiği sürece 50’yi geçeceğimi düşünüyorum yaşlandıkça ve her izlediğim dönemde o kalitesinden hiçbir şey eksilmiyor, tadı damakta kalıyor. :)