İngiltere Premier Lig - Genel Yorum & Sohbet Konusu

??

9D05E01B-704E-4CE0-9D8C-CCCACA9DBC86.jpeg

@MasacRE ile Galatasaray maçı devre arasına girince 10-15 dakika bu maça baktık, bizim maçlarda 90 dakikada yaşanmayacak şeyler yaşandı. Aradaki kalite farkı çok büyük maalesef.
Adamlar sadece futbol oynamıyor seyirciye bir gösteri sunuyorlar adeta. Bizim ligdekiler Aykut Kocaman zihniyetlilerle dolu. Tabii aradaki maddi uçurum da kaçınılmaz şekilde etken.

• Beğendim
Reactions: Sherlock
Adamlar sadece futbol oynamıyor seyirciye bir gösteri sunuyorlar adeta. Bizim ligdekiler Aykut Kocaman zihniyetlilerle dolu. Tabii aradaki maddi uçurum da kaçınılmaz şekilde etken.

Premier Lig, futbolun NBA’i konumunda zaten ama bizim ligimiz Avrupa’nın diğer liglerinin de gerisinde. Bütçeleri bize benzer, Avrupa’nın diğer takımlardan da kötü durumda bizim takımlarımız şu an. O yüzden aradaki kalite farkını sadece maddiyata bağlamak da mantıksız olur bence. Oynanan futbol kalitesiz, teknik direktörler kendilerini asla geliştirmiyor, altyapıya önem verilmiyor... bir sürü şey sayabiliriz. Aradaki fark kapanmayacak ve bu makas iyice açılacak gibi de duruyor maalesef.

Umarım hem ligin, hem takımlarımızın kalitesini arttırmak adına gereken şeyler yapılır ama hiç sanmıyorum. Biz hala yabancı sınırı falan tartışıyoruz çünkü...

• Beğendim
Reactions: bazinga
Mane‘ye sürekli penaltı yapılıyor olması beni aşırı derecede keyiflendiriyor. :A

Ligi yere göğe sığdıramıyoruz ama bu hakemler de çok kötü kararlar veriyor. Bilerek yapmaları daha da kötü.

Genel olarak kötü kararlar verdiklerini düşünmüyorum ben, Liverpool maçı için konuşuyorsan kararların hepsi doğru gibi. Penaltı kararı da buna dahil.

Premier Lig’de her pozisyona faul vermiyor hakemler, oyunun akışı ve hızı bozulmasın diye avantaja bıraktıkları çok oluyor. Ama avantaja bıraktıkları kararlar genelde zaten kart gerektirmeyecek fauller.

Genel olarak kötü kararlar verdiklerini düşünmüyorum ben, Liverpool maçı için konuşuyorsan kararların hepsi doğru gibi. Penaltı kararı da buna dahil.

Premier Lig’de her pozisyona faul vermiyor hakemler, oyunun akışı ve hızı bozulmasın diye avantaja bıraktıkları çok oluyor. Ama avantaja bıraktıkları kararlar genelde zaten kart gerektirmeyecek fauller.
Leicester maçının son 15-20 dakikasında sürekli Liverpool'a çalışan, Salah'ın bariz şekilde Çağlar'ı ittirip 3 metre ileriye uçurmasına faul vermeyen hakem ve dün Aston Villa'nın verilmeyen penaltısı. İlk hatırladıklarım.

Hiç azımsanmayacak kadar çok olan bilerek verilmeyen kararlar ve göz yumulan pozisyonlar var. Asla bizim ligimiz kadar olamazlar ama sütten çıkmış ak kaşık da değiller.

Tottenham maçındaki Mane'nin pozisyonu penaltı mı? Hadi ya lütfen.

Leicester maçının son 15-20 dakikasında sürekli Liverpool'a çalışan, Salah'ın bariz şekilde Çağlar'ı ittirip 3 metre ileriye uçurmasına faul vermeyen hakem ve dün Aston Villa'nın verilmeyen penaltısı. İlk hatırladıklarım.

Hiç azımsanmayacak kadar çok olan bilerek verilmeyen kararlar ve göz yumulan pozisyonlar var. Asla bizim ligimiz kadar olamazlar ama sütten çıkmış ak kaşık da değiller.
Tottenham maçındaki Mane'nin pozisyonu penaltı mı? Hadi ya lütfen.

Mane'nin pozisyonu net bir şekilde penaltı, Aurier arkadan direkt müdahale ediyor Mane'ye. Topla alakası dahi yok yaptığı müdahalenin. Nasıl "penaltı değil" dersin? :D Sorgulanmayacak derecede net bir şekilde görülüyor.

Leicester maçında ise yine Mane'ye müdahale var ve tabii ki o da penaltı. Eğer onu da "Liverpool'a çalışılma" olarak kastediyorsan tabii. Bahsettiğin gibi Liverpool'a çalışıldığını düşünmüyorum ve görmüyorum böyle özel bir çaba. Salah - Çağlar pozisyonunu hatırlamıyorum ama dediğim gibi öyle maçın son 15-20 dakikasında özellikle Liverpool'a çalışıldığına dair hiçbir şey hatırlamıyorum.

Aston Villa maçı için 22-23. dakika civarlarındaki pozisyonu diyorsun sanırım. Ondan net emin değilim ama dediğim gibi Premier Lig'de kolay penaltı vermiyor hakemler, uzun uzun VAR'a da gitmiyorlar. Zaten bu yüzden dünyanın izlemesi en keyifli futbol ligi, kolay penaltı vermiyorlar, öyle her şeye faul vermiyorlar, uzun uzun VAR'a bakmıyorlar. Ben özellikle bir takımın kollanması, bir takımın öne çıkarılması gibi sebeplerden dolayı yapıldığını düşünmüyorum bunların. Zaten bu hatalı diyebileceğimiz kararların çoğu sonuca/puan durumuna/sezon sonuna çok etki etmiyor bence.

• Üzücü
Reactions: DarkLegenD