Muslera
Mariano (Şener)
Luyindama
Marcao (Donk)
Emre Taşdemir
Nzonzi
Lemina (Ömer
Seri
Feghouli (?)
Andone
Falcao
Aşağı yukarı bu dizilimle ve maç başlangıcı 4-4-2 ofansif bir yapıda maça çıkılması artık şart gözüküyor. Bunu deyince yok orta saha delik deşik olur ne yok bilmem ne olur diyorlar. 7 maçtır sanki orta sahada Çelik zırh mı izledik? Lig sonuncusu Gençlerbirliğiene karşı ecel terleri dökmüşüz bundan daha beteri zaten olamaz. 6 maçta 2 gol! Bunun ötesi yok yani.
Takım içi bir hareketlenme bir kalkışma varsa gün baş-imparator Fatih Terim’e sahip çıkma günüdür. Yok öyle biz bu hocayı göndeririz keyfimize bakarız anlayışı, onlar kadro dışı kalır ama otoriteden ödün verilemez, verilmesi teklif dahi edilemez.
Katılıyorum, taktiksel anlayışın ve kadronun %100 değişmesi gerekiyor. Ya Galatasaray, atak yapamıyor. Dün Gençlerbirliği son vuruşlarda biraz daha becerikli olsa, Muslera sezona muhteşem girmiş olmasa 3-4 tane gol yiyebilirdik. Ötesi yok yani. Galatasaray önde baskı yapsa Gençlerbirliği bizim kalemize gelebilir miydi? İmkanı yok. Seri'nin bu takıma monte edilmesi gerek, Seri gibi hem zeki, hem oyunu ileriye taşıyabilecek başka bir oyuncu yok bu kadroda. Belhanda'dan falan ümidimi kestim ben artık. Nagatomo veya Mariano yerine de keşke Linnes'i kayıt ettirselerdi. İki bekimiz de dökülüyor resmen, o yüzden ya Ömer Bayram ya Emre Taşdemir sol bek olarak en azından içerideki maçlarda değerlendirilmeli.
Zaten yazmış olduğun kadro ile içeride maç kaybetme ihtimalimiz neredeyse yok ligde. Galatasaray içeride baskılı, tempolu, istekli oynadıktan sonra karşılık verebilecek bir takım yok bu ligde. En kötü 4 atarsın, 3 yersin. Açık ve net bu yani. Yeter ki Falcao'ya, Andone'ye topu ulaştır. Zaten bu sezon berbat oynuyor olmamıza rağmen yenilmezlik serimizi koruyoruz iç sahada.
Dünyanın hiçbir yerinde son iki sezondur takımı şampiyon yapan teknik direktörün yedinci haftada kovulması istenmez, zaten kimsenin Fatih Terim'in kovulmasını istediğini de düşünmüyorum. En azından Galatasaray taraftarının büyük bir kısmı böyle düşünmüyordur. Ama herkes eleştirilebilir...
Hocadan tek istenen, artık formayı hak etmeyenleri oynatmaması ve gereken taktiksel değişiklikleri yapması tıpkı PSG maçında yapmış olduğu gibi. PSG maçını kaybetmemize rağmen bu taraftar, takımını alkışladı. Bunu hocanın kendisi de söylüyor ve öz eleştirisini de yapmış zaten. Açık açık söylemiş bazı oyuncuların bu formayı hak etmediğini, hata yaptığını ve benim anladığım gereken değişikliklikler neyse yapacak, hatta bazı oyunculara yol verecek.
Geçtiğimiz hafta içi tek başarısı belediye takımında, taraftar baskısı olmadan birkaç sezondur şampiyonluk mücadelesi veren Abdullah Avcı; "kimse benim antrenörlüğümü sorgulayamaz" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Dün akşam ise Galatasaray ile sayısız kupa kazanan, milli takımla birçok başarısı olan, bizlere unutulmaz anlar yaşatmış olan, Avrupa'da büyük kulüpleri çalıştıran tek Türk teknik direktör olan ve en önemlisi futboldaki ilk ve hala tek (Süper Kupa ile iki) Avrupa başarısını bizlere yaşatmış olan Fatih Terim öz eleştiri yaptı. Hocayı her zaman eleştiririm, hatalarını her zaman söylerim, yeri gelir söverim ama kovulmasını asla istemem. Bize yaşattıkları ortada, o gittiği zaman ne hale düştüğümüz ortada...
İnşallah bu maç bir dönüm noktası olur takım adına, gerekli taktiksel değişiklikler, gerekli oyuncu değişiklikleri yapılır, Selçuk gibiler bu saatten sonra forma yüzü göremez ve yola öyle devam edilir...