Oyunkolik Sayı 26-Favoriforumun Resmi Oyun Dergisi

Cenation

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
251
Puanı
454
Gearbox: Yeni Duke Nukem Projesi Çok Yakında
Gearbox’tan Randy Pitchford, PAX Prime'daki bir açıklamasında firmasının yeni Duke Nukem oyunu çalışmalarına başlayacağı müjdesini verdi. Ama şimdilik firma önceliği DLC'lere (indirilebilir içerik) vermiş durumda.

Randy Pitchford, verdiği açıklamada şu cümleleri kullandı:

“Umuyorum ki bazı insanlar Duke Nukem: Forever'ı beğenmiştir. 3D Realms'in şimdiye dek yapıp bize bıraktığı şeyleri kazırken, karşımıza bir hurda yığını çıkmasını bekliyordum, ama karşılaştığım şey beni memnun etti. Bununla çok eğlenceli vakitler geçirdim. Benim için eğlenceliydi ve sadece seriyi kurtarmakla kalmayıp bunca senedir dünyada bu elemanların neyle uğraştığını görmek isteyen insanların merakını da giderdiğimizden dolayı çok mutluyum. Ayrıca oyuna eklediğimiz şeyler konusunda da gurur duyuyorum. Bence bazı şeyleri iyiye götürme konusunda bazı şeyler yaptık."

"Bunu çok sevdim ve vazgeçmiyoruz. Oyunu güncelledik. Xbox 360'taki yükleme sürelerinin çok iyi olmadığını biliyorum, bunun için bazı yamalar çıkarmıştı. Bunun farkına vardınız mıu bilmiyorum."
“Gearbox serinin haklarını aldığında, bunu yalnızca Duke Nukem: Forever projesini tamamlamak için almadık, dahası kendi Duke oyunumuzu yapmak istedik. Çok yakında bunun hakkında konuşacağız, ama o gün bugün değil."
Duke-Nukem-Forever11.jpg

Duke Nukem: Forever'ın bu kadar kötü olmasında oyunun çok fazla yapımcı değiştirmiş ve bu neslin gerisinde kalmış bir proje olmasının büyük payı vardı. Gearbox, yine de oyunu önümüze sunmayı başardı ama yapım oldukça kötü karşılandı. Şimdi Gearbox, yepyeni bir Duke Nukem için kolları sıvayacak gibi görünüyor

DICE:Mirror's Edge 2 Hayalimiz Devam Ediyor

Yoksa inancınızı (Faith) kaybettiniz mi? O zaman hemen kendinize gelin. Mirror's Edge için hâlen kapı açık. DICE'ın kreatif patronu Lars Gustavsson, tek seferde herkesin sevdiği bir yapım hâline gelen Mirror's Edge için şunları söyleyerek oyunun hayranlarına umut aşıladı:

“Hayır, hâyâlimiz hâlâ orada. Stüdyo tarafından sevilen bir oyun. O evreni özleyebileceğiniz nadir oyunlardan biri, Shadow of the Colossus gibi mesela. Örneğin, Alan Wake'i de çok sevmiştim, o evrende bulunmayı da özlüyorum. Mirror's Edge evreninde bulunmayı da özlüyorum. Hatta bazen kontroller'ı elime geçirip biraz oynuyorum."

“Geleceğin ne getireceğini kim bilebilir ki? Ama oyunu tekrar görmekten mutluluk duyarım."
5704.jpg

Biraz da işin söylenti kısmına geçersek, OPM daha önce oyunun yapımına Temmuz ayında Frostbite 2 oyun motoru kullanılarak başlandığını söylemiş. Bundan önce de EA Games'ten Patrick Soderlund seriyi terketmediklerini belirtmişti.

Bir başka EA çalışanı Frank Gibeau ise seriyi tekrar rayına oturtmayı planladıklarını söylemişti. Bunların hepsi birer tesadüf olamaz. EA, ve DICE yeni bir Mirror's Edge yapmak için kolları sıvamış olmalılar. Yalnızca ağızlarındaki baklayı çıkarmaları için biraz zaman geçmesini beklemek zorundayız.

Xbox 360 Ön Sipariş Rekoru Artık Gears Of War 3'te

Epic Games'in Gears of War 3'ü Xbox 360 kullanıcıları tarafından çok büyük talebe uğruyor. Hatta alınan bir rapora göre Gears of War 3, şu anda 1.3 milyon ön siparişe ulaşarak oyunun Xbox platformunda en çok ön sipariş verilen yapımı olma özelliğini üzerinde bulundurduğunu kaydetti.

gears-of-war.jpg

Gears of War 3'ün ilk 4 DLC paketini %33 oranında indirimle sunan Season Pass ile birlikte gelen bu rapor doğrultusunda Gears of War 3'ün satış konusunda iyi yerlere geleceğini tahmin etmek zor değil.

The Witcher 2,Bir Milyona Yaklaştı

Xbox 360 versiyonu önümüzdeki yılın ilk aylarına ertelenen The Witcher 2: Assassins of Kings için yeni haberler gelmeye devam ediyor. 2.0 versiyonu ile yenilikleri de beraberinde getirecek olan The Witcher 2'nin satış rakamı açıklandı.

image_the_witcher_2_assassins_of_kings-13235-2006_0005.jpg

Gaikai ekibi ile oyunun demosu için anlaşmaya vardıklarını açıklayan CD Projeckt Red ekibi, The Witcher 2'nin satış rakamının neredeyse bir milyona yaklaştığını duyurdu. İlk haftasında ön sipariş satışlarıyla da birlikte 400.00 adet satarak büyük bir başarı yakalayan oyunun yılın ilk yarısındaki toplam satış rakamı ise 940,000 adet olarak açıklandı.

Call Of Duty XP Turnuvasında 1 Milyon Dolar Kazan

Tüm oyun dünyasını sallayan Call of Duty oyuncularını sevindirmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce duyurulan 1 Milyon Dolar ödüllü Call of Duty XP Turnuvası için geç kalmış değilsiniz. Pek çok oyuncunun tam 1 Milyon Dolar'ı kapmak için birbirleri ile kapışacağı turnuva için son günlerdesiniz. Turnuva bu hafta sonu Los Angeles şehrinde gerçekleşecek.

call-of-duty-black-ops1.jpg

Dünya çapında katılım kabul eden Call of Duty XP Turnuvası hakkında gelen son bilgilere göre geriye sadece ve sadece dört kişilik boş yer kalmış. Eğer kendinize güveniyor ve Los Angeles'a gidebiliyorsanız, tam 1 Milyon Dolar sizi bekliyor demektir. Turnuva 32 kişilik bir ekip arasında, single çatışmalar şeklinde gerçekleşecek ve birinci olan büyük ödüle konma şansına erişecek.

Bu Turnuvaya katılmak istiyom laaaaaaaan :D

Metro:Last Light Kusurlu Bir Başyapıt Olmayacak

Geçtiğimiz senelerde çıkan ve çok da başarılı bir romandan (Türkiye'de de çıktı) uyarlanan Metro 2033, devam ediyor. Metro: Last Light adlı yeni oyunda yine sevgili dostumuz, genç Artyom ile yola devam edeceğiz. Oyunun yapımcıları, oyunun fanatiklerinin geri bildirimlerine dikkat ettiklerini ve ilk yapımın benimsenmiş özelliklerini, minimalist oyun arayüzü gibi, Last Light'ın da içereceğini söylüyorlar.

metro%202033%20pc.jpg

Gamespot'a konuşan THQ yetkilisi Mark Madsen, tüm geri bildirimleri dinlediklerini, söylüyor. İlk oyunda bazı zamanlarda gizlilik, düşmanların yapay zekası konusunda sorunlar olduğunu, silahların bazen gereken hissi veremediğini bildiklerini söyleyen Madsen, hepsini not ettiklerini ve Last Light piyasaya çıktığında sorunlu bir başyapıt olarak kendini göstermeyeceğinin altını özenle çizdi.

Metro: Last Light, 2012 yılı içerisinde PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkacak. Wii U için de planlar olduğunu ekleyelim.

Deus Ex: Human Revolution'a Steamde İlgi Büyük

Deus Ex serisi Human Revolution ile birlikte yeniden eski popülaritesini yakalayacak gibi görünüyor. İnceleme puanları bir hayli yüksek olan ve gayet iyi eleştiriler alan oyun günümüzün en popüler dijital oyun satış servisi Steam'de de yoğun ilgi görüyor.

deus_ex_3_human_revolution.jpg

Bugünkü istatistiklere baktığımızda Deus Ex: Human Revolution Team Fortress ve indirime giren Counter Strike'ların ardından en çok oynanan oyun konumunda bulunuyor. Anlaşılan PC oyuncuları da Deus Ex'in dönüşünü kutluyor.

Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan satış rakamlarına baktığımızda oyunu konsol sürümlerinin de oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşacağına eminiz.

Teknoloji Dünyası Şokta:Steve Jobs Ölüyor!

iPhone, iPod ve iPad gibi cihazların geliştirilmesinde büyük katkıları olan Apple'ın kurucularından ve eski ceo'su olan Steve Jobs, uzun süredir pankreas kanseriyle mücadele veriyordu. İlk kez 2004 yılında bu teşhis konulan ünlü teknoloji adamı, bir yandan hastalığıyla savaşırken diğer yandan da Apple'ın başında işlerine devam ediyordu. Taa ki geçtiğimiz gün yayımladığı mektup ve hemen ardından verdiği istifa kararına kadar.

Jobs, sağlığıyla ilgili sebeplerden ötürü ceo'luk görevini bıraktığını, ancak yönetim kurulunda Apple için çalışmaya devam etmek istediğini belirtmişti. Lakin görünüşe göre onun sağlık durumu, gerçekten de çok ciddi. Celebritieswithdiseases'in haberine göre Steve Jobs'un sadece 6 haftalık bir ömrü kalmış durumda. Doktorlar, ünlü teknoloji adamının hayatta kalabilmesine ihtimal vermiyor anlaşılan.

Elveda Shepard

Ölümlü dünya nede olsa ve bu gerçek sanal tüm karakterler için geçerli. İşte bu yüzden Mass Effect 3'te kumandan Shepard ile son defa oynayacağız.

Yapımcı ve topluluk yöneticisi Michael Gamble yaptığı bir röportajda "Bu oyundan sonra Kumandan Shephard'ın hikayesi tamamlanmış olacak" dedi.
Mass-Effect-2-19201.jpg

Bunun ne anlama geldiğini tam olarak kimse henüz bilmiyor. Yani Shepard ölecek mi yoksa sadece göz önünden mi çekilecek emin değiliz ancak üçüncü oyunun jeneriğini gördüğünüzde bilin ki yeni bir Shepard hikayesi ile karşılaşmayacaksınız.

Mass Effect 3 önümüzdeki sene mart ayında piyasada olacak.

EA:NBA2K İle Rekabet İçin Birkaç Yıla İhtiyaç Var

Basketbol oyunları yakasında 2K Sports tek elden liderliğini bu seneden itibaren sürdürecek. Geçen sene NBA Elite'i iptal ederek 2K Sports karşısında resmen yenildiğini gözler önüne seren EA Sports, peki ne zaman önümüze yeni bir NBA Live veya Elite oyunu sürecek?

Bu soru EA'den Peter Moore'a soruldu ve kendisinden NBA Live'in son durumu hakkında görüşler alıyoruz:

"Belki birkaç yılımızı alacak ama eğer bu gerekiyorsa böyle olacak. Bu seride 20. senemizi dolduruyoruz...Biz kısa dönemlik bir oyuncu değiliz."

"Gereken kaliteyi sağlamak için 1 sene ara veriyoruz. NBA 2K'in ilk senelerdeki kurulumuna yardım etmiş biri olarak Greg Thomas'ı ve görsel konseptlerinin gücünü iyi biliyorum. Bu, onların odaklandıkları oyun. Bildiğiniz gibi artık NHL oyunu yapmaktan vazgeçtiler. NBA onların odaklandığı tek oyun gibi bir durum hâline geldi. 2K Sports'u düşündüğümde, sanırım portfolyo ve kazançlarının %80'i NBA 2K'den geliyor. Harika bir oyun ama biz burada sadece salon oyunu için çaba göstermiyoruz."

"Gelecek sene için harika bir oyun yapmaya odaklandık. Kaliteyi arttırmak ve rekabeti sağlamak için ekibin her şeyi kontrol edip emin olmak için yeterli süresi var. Geçen seneki kaybı böylece giderebileceğiz. Ama biz kaliteli oyun yapmaya odaklanmış bir firmayız ve bu oyundan asla uzaklaşıp vazgeçmeyeceğiz. Çok ama çok yetenekli bir ekibimiz var. Bu sene oyun çıkaramasak da seneye çıkışımızı yapacağız. O yüzden geri döneceğiz."
EA-logo.jpg

NBA Elite'in olmamasına rağmen 2K Sports gevşemiyor. Bu sene birçok efsane NBA yıldızını oyuna ekleyip kendilerine has maçları ve challenge modlarını önümüze sunacak olan 2K Sports, çıtayı her zaman daha da yukarı taşıyor. EA Sports cephesinin 2 sene zarfında önümüze sunacakları basketbol oyununun bu rekabete ortak olabilmesi için çok ama çok iyi olması gerekiyor.

Her kategoride en az birden fazla seçeneğimiz olması gerektiğine inanıyorum.

Her Hakkı Saklıdır

Son düzenleme:
Güzel olmuş :)

Da sonuna Her hakkı saklıdır. İzin alınmaksızın paylaşılamaz. Bunları yazarsan iyi olur :)

içerik tamamen size olan konularda bu yanlış anlaşılma olmasın başka sitelerden alınan şeylere gerek yok ki kesinliklede başka sitelerden aldıgınız haber vb. konuların sonuna bunu yazmayın hak ihlali olur