Kitaptaki daha fena.
Oliver o şeftaliyi yiyor kitapta.
Filmde de yiyordu
Kitaptaki daha fena.
Oliver o şeftaliyi yiyor kitapta.
Eylül - Mehmet Rauf
Türk klasiklerini bu romanla şimdilik sonlandırıyorum, iyi bile okudum bence. İlk psikolojik romanımız Eylül, daha farklı bir iş bekliyordum ben. Pek beğendiğim söylenemez, betimlemeler bazen sıkıyor. Yani pek hayal ettiğim gibi bir hikaye değildi, kitaptaki isimlere takıldım en çok. Süreyya'nın erkek, Suat'ın kadın olması ilk şaşkınlığım oldu. Süreyya'nın bu kadar rahat erkek olması, erkek arkadaşı Necip'i evden çıkartmaması ikinci hayretim oldu. Değişik bir kitaptı, sonu da hüzünlü bitti...
Hahaha cidden sonu pat bir an bitti, bağlılık bile yoktu. Sen o kadar betimle, betimle sonunu pat diye bitir.Ben de dönem başında okudum hoca vizede soracağı için. Adam her şeyi uzun uzun anlattı ama sondaki en heyecanlı olayı 1 sayfa bile anlatmamış sinir oldum.
İntibah, Zehra, Sergüzeşt okumadıysan bunlardan devam et Türk klasiklerine. Bunlar akıcı ve olaylı. Zehra'yı dizi yapmak istiyorum hatta.
Hahaha cidden sonu pat bir an bitti, bağlılık bile yoktu. Sen o kadar betimle, betimle sonunu pat diye bitir.
Sergüzeşt'i okudum, onu beğendim. Dilber'in hikayesinden de tek sezonluk iş çıkabilir aslında... Zehra ve İntibah'ı okumadım da Taaşuk-ı Talat ve Fitnat, Felatun Bey ile Rakım Efendi, Karabibik de okuduklarım arasında. Karabibik'i hiç beğenmedim de diğer ikisi güzeldi.
Karabibik saçma bir eser, köy romanı lafını duyunca Yaşar Kemal tarzı bir şey beklemiştim de hayal kırıklığı oldu. Türk klasikleri şimdilik yeter bana, 10 yıl sonra okurum belki farklılarını. Şimdilik diğer listeme geçiş yapacağımİntibah'ta bir Mahpeyker var idolüm kötülükte. Zehra için Hoca dönemine göre kusursuz demişti. Felatun Bey ile Rakım Efendi ve Karabibik'i ben de okudum bu dönem. Karabibik'te kızı Huri'nin tembelliğini sevmiştim.
Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini
Ne zamandır okumak istiyordum, geçtiğimiz haftalarda aldım ve bir haftada tamamladım. Daha kısa sürede de bitebilecek bir kitap, aşırı sürükleyici. Afganistan tarihinin, yaşanan olayların, savaşın içerisinde yaşanan bir baba-oğul ilişkisi, arkadaşlık ilişkisi... Hasan ve Emir isimli iki arkadaşın hikayesi aslında, Emir'in ağzından anlatılıyor. Duygulanıyoruz da yer yer. Kesinlikle tavsiye ederim.
Sonuna kadar git, sonu epey güzel bitiyor. Emir'e ben de sinir olmuştum ilk dakikalar ama çocuk işte.Tavsiyen uydum ve başladım. Kitap çok iyi ama Emir'den nefret ediyorum. Neler yaptı savunmasızca sadık arkadaşına. Kitap böyle giderse hırsımdan parcalayacaģım kitabı.
Tavsiyen uydum ve başladım. Kitap çok iyi ama Emir'den nefret ediyorum. Neler yaptı savunmasızca sadık arkadaşına. Kitap böyle giderse hırsımdan parcalayacaģım kitabı.