Netflix The Protector (Hakan: Muhafız) - Dizi Yorumları

Şu konuda bir şeyler yazmak istedim....

AMC,HBO,Showtime,FX dediğimiz kanallar salt kaliteli üst sınıfa içerik yapmak üzere ortaya çıkmış premium kanallar...Bu kanallar belli bir kesime içerik üretiyor...ABD'de normal daha alt kesime içerik üreten kanallarda var...

Netflix ise çok geniş bir kesime içerik üretmek için kurulmuş bir platform...Netflix HBO,AMC ile aşık atabilecek hatta onları geçen fazla fazla içerik üretiyor zaten ayrıca diğer kesimleri çekebilecek içerikleride var.Yani herk

Şimdi sen Netflix'in tüm içerikleri niye AMC,HBO kalitesinde için kızıyorsun...Bu hakikaten saçma bir istek herkes senin izlediğin kalitede içerik izlemek zorunda değil zaten Netflix senin için üretiyor git onları izle, diğerleride kendisine göre ürtilmiş içerikleri izlesin...
Ben Netflix'in yaptığı işe saygı duyuyorum ama biraz da eleştiriyorum. Çünkü her kesime ulaşmak ve sadece para kazanmaya yönelmek arasında fark var biraz. Her kesime ulaşmak istersin onda bir sıkıntı yok ama bunu binlerce içerik üretip kaliteyi umursamayıp sadece para kazanmaya bakarak yaparsan o zaman çıkış amacından sapmış olursun. Netflix'in ilk çıktığı zamanlarla şimdiki zamanda yaptıkları arasındaki farkı zaten yukarda belirttim. Ki bunu herkes fark ediyordur. Tüm içerikleri kaliteli olmayabilir bu hiç bir yerde olmaz zaten. Her kesime uygun içerik de olabilir ama bunun yapılış amacı sanat ve kalite değil de daha öncül olarak para kazanmak olursa o işin tadı kaçar. Şuan Netflix'in geldiği durum bana göre bu. Ve bu tamamen benim yorumum, diğer yorumlara da saygı duyarım bir şey diyemem.

Diziyi bitirdiğime göre rahatlıkla bazı kısımlarını gömebilir, bazı kısımlarını da yüceltebilirim galiba. Milliyetçilerden veya Türk dizi sektörünün geleceğine iyimser bakanlardan veya Türk dizisi sevicilerden onay aldıysam başlıyorum.

Spoiler içerir veya içermez, fark etmez, yine de spoilere alıyorum.

Hikaye güzel ama İslamiyeti katarsan bitersin. Gömleği giyen kişi ölümsüz oluyor; Ankebût Suresi 57. ayette, her canlının bir gün ölümü tadacağı yazıyor. Gömleğe dualar okutup onu kutsal seviyeye çıkaramazsın, yapamazsın bunu. Burada senaryo tıkanır kalır. İleriye gidemezsin.

Kişisel hikâyelere ise 2. sezonda girilir fakat biz yine de karakterleri yaşayamadık, bu durumda oyunculuklar havada kalıyor gibi oldu.

Oyunculuklar demişken, ilk bölümlerde bariz bir sırıtış vardı. Okan Yalabık(Faysal), Mehmet Yılmaz Ak(Amir Tekin) ve Mehmet Kurtuluş'un(Mahzar) oyunculukları hep üst düzeydi. Dizi ilerledikçe diğer oyuncular da vasat düzeye sabitledi.

Tekin karakterinin erkenden harcanmasından rahatsızım. İleriki sezonlarda muazzam bir yan hikâye çıkartıp izlenilebilirlik arttırılabilirdi. İddaa ediyorum sırf Tekin karakteri için izleyenler bile olurdu. Çıldırıp başrole bile taşıyabilirsin bu adamı.

Önemli kutsal nesnelerin bu kadar özensiz korunması ise mantıksız. Gömleğin yaşlı bir bunağın sıradan sandığında korunması saçmalık. Aynı şekilde yüzüğü kimin koruduğu bilinmesine rağmen başında sıradan bir vasıfsız gencin beklemesi de saçmalık. Madem bu kadar önemli ve nerede olduğunu bilen kişinin de yeri belliyse başına dikeceksin adamlarını(Mahzar dikecekti). Hançere girmek istemiyorum. Basit ama tehlikeli bir plan ile alındı. Hâlbuki müze anlatılırken 'imkansız' olarak lanse edilmişti.

Aşırı mânâsız çıkışlar ve reaksiyonlar var. Rahatsız ediciydi.

İstanbul'un tanıtımı bizim ne işimize yarayacak? Seyirciye ne gibi bir şey katabilir? İstanbul'un mimari eserlerinden bize ne? Bu dizinin güzelliğine neden ve nasıl katkı sağlasın? (mimari eserlerin 'sanat'ına lafım yok, tepkim İstanbul görüntülerinin, İstanbul tanıtımı yapılmasının övülmesi)

Dizinin iki artısı var: süreleri ve aşırı akıcı olduğu için sıkmaması. Lakin... bu durum dizinin düz olmasını engelleyemiyor. Sıkılmıyorsun ama eğlenemiyorsun da.

Aklıma yeni bir şeyler gelirse güncelleyebilirim. (Düzenleme: yeni mantıksızlıklar gördüm ama yazmayacağım. Bu kadarı yeterli.)

8, 9, ve 10. bölümler 6'şar puan.
Genel 3.5/10

D: Sosyal medyada gezdikçe yeni mantıksızlıklarla karşılaşıyorum.
Spoiler'deki ilk cümlene kahkaha attım.:F Harika bir tespit olmuş, tebrik ederim. :F

Spoiler'deki ilk cümlene kahkaha attım.:F Harika bir tespit olmuş, tebrik ederim. :F
Benim sonradan dikkatimi çekti o olay. Ekşi Sözlükte de denk gelmedim yazan olmuşsa bile. 7-8. bölümde falan aklıma geldi. Hikayenin bir tık bile ilerleyememesini sağlayan mantıksızlığa rağmen, adam benden diziyi beğenmemi, 'emeğe' saygı duymamı, 'havalı gözükmek' için diziyi gömmememi istiyor. :D :D Benim asıl anlamadığım, bir kişi bile "Sayın senaristim, dini kitaplara bir bakalım isterseniz, çelişki olmasın sonra." diye çıkış yapmamış mı?

Bu ekibin, bu diziyi neden eleştirmekle ve yorumlamakla uğratığını anlamadım. Ama büyük bir kitleye sahip olan bu kanalda, dizinin en büyük mantıksal sorununu hemen yorum olarak yazdım. Etkileşimler de aldım, hakaret de. Devamı mutlaka gelecektir. VillainBoss kullanıcı adım. Yorumumu bulabilirseniz, isterseniz, takip edersiniz.

Öyle avatar yapıp savunmakla bitmiyor izleyip destek ver :A :A :A

Hiç tarzım değil :A

Ben Netflix'in yaptığı işe saygı duyuyorum ama biraz da eleştiriyorum. Çünkü her kesime ulaşmak ve sadece para kazanmaya yönelmek arasında fark var biraz. Her kesime ulaşmak istersin onda bir sıkıntı yok ama bunu binlerce içerik üretip kaliteyi umursamayıp sadece para kazanmaya bakarak yaparsan o zaman çıkış amacından sapmış olursun. Netflix'in ilk çıktığı zamanlarla şimdiki zamanda yaptıkları arasındaki farkı zaten yukarda belirttim. Ki bunu herkes fark ediyordur. Tüm içerikleri kaliteli olmayabilir bu hiç bir yerde olmaz zaten. Her kesime uygun içerik de olabilir ama bunun yapılış amacı sanat ve kalite değil de daha öncül olarak para kazanmak olursa o işin tadı kaçar. Şuan Netflix'in geldiği durum bana göre bu. Ve bu tamamen benim yorumum, diğer yorumlara da saygı duyarım bir şey diyemem.

Bu ekibin, bu diziyi neden eleştirmekle ve yorumlamakla uğratığını anlamadım. Ama büyük bir kitleye sahip olan bu kanalda, dizinin en büyük mantıksal sorununu hemen yorum olarak yazdım. Etkileşimler de aldım, hakaret de. Devamı mutlaka gelecektir. VillainBoss kullanıcı adım. Yorumumu bulabilirseniz, isterseniz, takip edersiniz.

@Çiğdem- @MasacRE- bugün izlediniz inş 2 bölüm diziyi. :) Sizi bekliyorum..

E hani yorum nerede? 2 bölüm izledim demişsin gerisi yok? :A @Çiğdem-
hep demisindir IMDb overrop işlerin mekanı diye bunu kanıtladığı için tuşikkirler protector :A @bazinga @Dosi @ozgur2113 @Yiğitt @xBUGRAx @Aserat