Doğan Grubu'ndan Demirören Grubu'na satılan, satışın ardından ayrılıklarla ve projelerin kaldırılmasıyla gündeme gelen Kanal D, yeni sezonun 1.5 aylık döneminde yine hüsran yaşadı! Yeni sezon öncesine de değinirsek yaz boyu yapılan programlardan da yüzü gülmedi...
Kanal D'nin genel müdürlüğüne bilindiği üzere deneyimli isim Murat Saygı getirilmişti. Koltuğu devraldıktan sonra birçok programa imza atan Saygı, programlardan umduğunu bulamadı.
Kaldırılan programlara bir göz atalım:
- Yüreğin Kadar (İlk bölümden sonra kaldırılarak tarihe geçti.)
- Ben Bilmem Eşim Bilir (Yeni yönetim bir ara denedi, kısa sürede yayından kalktı)
- Çok Tatlı (Format haklarını satın alan kanal, sunucu değişikliğiyle de yüzü gülmedi. Yayından kaldırıldı.)
- Çarkıfelek (Yaz boyu kanalı sırtlayan yapım şimdilik rafa kalktı, 2019 yazında yeniden yayınlanabilir.)
- Şöhret Kafası (Eser Yenenler'in sunumuyla yayına çıkan programın ekran yolculuğu kısa sürdü.)
- Anadolu Lezzetleri (Sahrap Soysal'ın sunumuyla yayınlanan program Ağustos ayında ekranlara veda etti.)
- Günaydın Türkiye (Murat Güloğlu'nun sunumuyla hafta içi her sabah haberleri ekranlara getiren program sezon sonunda izleyiciye veda etti.)
- Popstar 2018 (Eski yönetim başlatmış olsa da beklenen tarihten önce bitirildi.)
- Hayat Sağlıklı Güzel (Burcu Esmersoy'un sunumuyla yayınlanan program geçen hafta akıştan çıkarılmıştı. Reytinglerde ilk 100'e giremeyen yapımın ömrünün kısa süreceği aşikar.)
- 4 Kadın Zamanı (Reytinglerde çok gerilerde kalan yapımın da bitirileceği konuşuluyor, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Seda Akgül ile programın yolları da ayrılmıştı.)
- Yaşın Kaç (Bir türlü istenilen oranları alamayan yapım için kanal ısrar etmeye devam ediyor, bakalım ekran yolculuğu ne zaman sonlanacak?)
Şimdi de yeni yönetimin kaldırdığı dizilere kısaca göz atalım...
- Siyah Beyaz Aşk (Geçen sezon boyunca kanalın 'pazartesi' akşamlarının kurtarıcısı olan dizinin reytingleri sezon sonuna doğru düşüşe geçmişti. Yine de gün değişikliğiyle veya yeni sezona yeni hikaye ve yeni transferlerle devam edebilirdi. Dizinin sosyal medya başarısı da ortada.)
- İnsanlık Suçu (Cumartesi akşamları kanalı sırtlıyor diyebileceğimiz dizi ani kararla final yaptı. Halbuki yaz boyu devam edip yeni sezona güçlü de girebilirdi.)
- Mehmed: Bir Cihan Fatihi (Eski yönetimin ani kararla başlattığı dizi maliyeti karşılayamadığı için kısa sürede bitirildi. Yeni yönetime burada laf yok, kanal ve yapım yeterince zarar etti.)
- Bir Umut Yeter (Büyük umutlarla başlayan dizi, ikinci bölümüyle gün değiştirdi. Yeni gününde de istenilen oranları alamayan yapım için 6. bölümüyle final kararı alındı.)
- Bir Litre Gözyaşı (İlk bölüm reytingleriyle pek istenileni veremese de sezon boyunca kanalın pazar akşamlarını kurtarabilir bence. Kanalın, dizinin arkasında durması şart gibi duruyor.)
- Arka Sokaklar & Çocuklar Duymasın (Yılların dizileri, kanalı sırtlayıcı görevi üstleniyor. Kanalın en çok izlenen iki dizisi. Eski yönetimden kalan bu iki dizinin sezonu 'rahat' çıkaracağını söyleyebiliriz.
Kanalın elinde ise şu an 'İkizler' ve 'Muhteşem İkili' dizileri hazır bekliyor. İki yapıma da çok güvenen yönetimin bu iki diziden de umduğunu bulamaması (umarım bulur/bulacaktır) tehlike çanlarının çalmasına sebep olacaktır.
Kanal D'nin yeni sezonunu pek de iddialı bulamadık. Sanıyorum ki kanalın bu hali yönetimi de şok etmiştir. Ha bu arada, Kanal D'nin yeni sezon tanıtımı yapmaması da beni çok üzdü. Her sezon heyecanla beklediğim kanalın yeni sezon tanıtımını bu yıl görememek... Eski yönetim büyük titizlilikle hazırlanırdı ve büyük emek verirdi. Yeni yönetimin 'maliyeti kısmak' deyimi izleyiciyi kanaldan uzaklaştırıyor, bu bile çok üzücü...
Eski Kanal D'yi D'li gibi özledik... Bu efsane tanıtımı buraya bırakarak kanala bol şans diliyorum. Umuyorum yeni işlerinden yüzü güler, umarım yeni işleriyle izleyiciyi ekranlara çekebilir. Kanalın durumunu Fav10 üyeleriyle yorumlamaya ve tartışmaya devam edeceğiz. Takipte kalın!
YASAL UYARI:
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapan Fav10.net'te yayınlanan içerikler, kaynak göstermek veya ilgili sayfaya link vermek koşuluyla yayınlanabilir.
Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.