BÖLÜM I - Başlangıç
(Fav10'un 12. kuruluş yıldönümü için yapılan kutlamalar tüm hızıyla devam etmektedir. Herkes hem gemide eğlenip hem denizin keyfini çıkarırken bazinga sahneye çıkar.)
bazinga: (elindeki kadehe kaşığı vurarak) Toplanın millet, toplanın! Bugün çok güzel bir gün. 11 yıl önce liseden arkadaşlarla birlikte bu forumu kurduğumuzda...
Yiğitt: Ha, başladı yine. Senin yokluğundan beri forumu biz çekip çeviriyoruz, havan kime?
destere: Aşkım, biraz daha içki ister misin?
Çiğdem-: destere, çık git başımdan! Katlanamıyorum sana adam, anlamıyor musun? Forum yıllardır bizi mahalle baskısıyla bir arada tutmaya çalışıyor ama tahammülüm kalmadı sana!
destere: Hemen getiriyorum inatçı keçim benim.
mrt-06: Ne oldu, yine rahatsız mı ediyor seni?
Çiğdem-: Her zamanki destere işte, bir türlü düşmüyor peşimden. (elini yavaşça tutarak) Neyse ki senin gibi arkadaşlar var da kafam dağılıyor, yoksa kafayı yerdim.
(mrt-06 yıllardır Çiğdem'e karşı platonik bir aşk beslemekte, ancak bir türlü ona açılamamaktadır. Çiğdem konuşmayı dinlemek için ayrılırken o da peşinden gider.)
mrt-06: Çiğdem, sana bir şey söylemem lazım. Çok düşündüm ve artık itiraf etmenin zamanı geldi.
Çiğdem-: Evet, dinliyorum.
(mrt-06 tam ağzını açarken gemi büyük bir sarsıntıyla titrer. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken gemi suyla dolmaya başlar.)
Aserat: Gemi batıyor!!
vadikızı: Ne, gemi mi batıyor? Hepimiz ölüp gideceğiz! Eşhedü enla ilahe illallah!
dizi kolik: Ağzını hayra aç vadikızı! Ayrıca nereye batıyor, ben şu güzelim elbiseye 4600 lira harcadım!
(Su almaya devam eden gemide hummalı bir çalışma başlamıştır. Can yelekleri dağıtılmakta, filikalar doldurulmaktadır.)
bazinga: Merak etmeyin arkadaşlar! Biz bugüne kadar neleri atlattık, bunu da atlatırız!
Dosi: Salak kafam, niye İsveç'te kalmadım ki. Ne güzel evimde sıcak kahvemle oturuyor olurdum!
Yiğitt: Az laf, çok iş! Eğer ölmeye kalkan olursa gebertirim, daha ben admin olacağım!
Çiğdem-: Siz niye bu kadar sakinsiniz? Biz burada canımızı kurtarmaya çalışıyoruz, adamlar yerinden kıpırdamıyor ayol!
denizz19: Yıllardır o kadar dizi izledim ki tüm belalara karşı bağışıklık sağladım. Allah aşkına, benim canım Eylül'ün canından daha mı önemli?
RüzgarGülü: Sonuçta hepimiz bir gün toprak olmayacak mıyız? Küllerimiz cehennemin ateşiyle karışırken hayatlarımız değersiz bir zaman parçası olmayacak mı?
Çiğdem-: Yine uçmuş bu belli. Valla ne haliniz varsa görün, ben canımı sokakta bulmadım ayol!
destere: Beni de bekle atarlı çiçeğim!
(13 üyenin doldurduğu ilk filika denize inmek üzeredir, ancak bazinga cephesinde hiçbir hareket yoktur.)
mrt-06: Hadi Ozan, gelsene!
bazinga: Olmaz.. Herkesin çıktığından emin olmam lazım. Siz gidin..
mrt-06: Ama...
bazinga: İtiraz istemiyorum, sonra gelirim!
(bazinga itirazları dinlemeden filikayı denize indirir. Tam o sırada yerinden sökülen bacalardan biri, diğer filikaların üzerine düşer. Şimdi denizde sadece bir filika ve onlarca ceset vardır.)
mrt-06: İnanamıyorum, koca forum gözlerimizin önünde yok oldu! Ne yapacağız şimdi?
xBUGRAx: Kadın'da Baharcım, Dorukçum ve Nisancım ne yaptıysa onu! Dimdik ayakta duracak ve hayatla savaşacağız!
Yiğitt: Ya daha ben admin olacaktım, önce rütbemi versinler!
destere: (Çiğdem'e sarılarak) Neyse ki forumun gözde çifti hala hayatta, değil mi aşkım?
Çiğdem-: Bu destere'nin ayağına taş bağlayıp denize atsam çok mu ileri gitmiş olurum?
mrt-06: İstersen yardım edebilirim.
destere: Hop hop, sana ne oluyor soğan cücüğü!
mrt-06: Cücük mü? Sen kendine bak be endoplazmik retikulum!
Çiğdem-: Endo ne?
mrt-06: Ne bileyim, kötü bir şey gibi görünüyordu.
Yiğitt: Belli ki duruma bir admin soğukkanlılığıyla el koymanın zamanı geldi. Zaten o da Ozan'ın aksine bende fazlasıyla var. Galiba Aserat yok.
denizz19: Aman onun varlığıyla yokluğu bir zaten. Gıcığın önde gideniydi.
vadikızı: Ölünün arkasından konuşulmaz bonişim, çok büyük günah.
xBUGRAx: RüzgarGülü de yok.
Çiğdem: Zaten cehennemin külleriyle karışmaktan falan bahsediyordu, dert ettiğini sanmıyorum.
Dosi: xemrexxx'i de göremiyorum.
xemrexxx: Bende ölecek göz var mı be? Onlarca kaknemle uğraştım, Meryem antileriyle savaştım; kıçı kırık gemi mi alt edecek beni?
Çiğdem-: Cüce olduğun için göremedik galiba seni, affedersin.
MasacRE-: Ben de buradayım!
eskici: Ben de!
dizi kolik: Sürekli kendinizi öne çıkarmanız sıkmadı mı?
DarkLeqenD: (son derece ciddi bir tavırla) Ben de varım. Ama olmasam da olurdu.. Her neyse.
mrt-06: Nereye gidiyoruz? Denizin ortasında boş boş salınacak mıyız?
Yiğitt: (gözünü kısıp uzağa bakarak) Sanırım ötede ada var. Yardım gelene kadar orada idare etmemiz gerekecek.
(Filikadakiler kürek çekip adaya doğru yönelirken herkesin içinde büyük bir korku vardır.)
Çiğdem-: Ay kolum koptu be! Biraz erkek ol da kürek çek destere!
destere: Hayatım, biliyorsun kolumda bir eklem sorunu var. Yoksa seve seve yardım ederdim de işte.
Çiğdem-: Sen kendine erkek diyorsun ya, o sadece kimliğinde yazılı!
dizi kolik: Gelmemize ne kadar var? Çok açım, düşüp bayılacağım! Erzaktan azıcık bir şey yesem?
(Ancak erzakların olduğu bölme bomboştur. Herkes yeni bir şok yaşarken MasacRE- ve eskici'nin yanındaki ambalaj paketlerini görmeleriyle gizem aydınlanır.)
Yiğitt: Hay ben sizin...
eskici: Çok acıktık ne yapalım.
MasacRE-: Allah belamı vermesin, beni o zorladı!
xemrexxx: Versin versin! Şimdi ne yapacağız, bu kaknemler yüzünden erzağımızdan da olduk.
denizz19: Merak etmeyin arkadaşlar, üstün becerilerimle denizden balık tutarım. (üstünü çıkararak atlamaya hazırlanırken) Nasıl olsa askerden yeni döndüm, oldukça atletik ve atiğim!
xBUGRAx: Asker dedin de aklıma Savaşçı-Kılıç Timi geldi. Ah ah..
(Derken filika karaya vurur. Herkes karşılarında duran adanın heybeti karşısında hayrete düşmüştür.)
vadikızı: Bundan sonra hayatımızı burada mı geçireceğiz? Beni evden bekliyorlar ama!
mrt-06: Merak etme, yardım çok yakında gelir. Yani sanırım...
Yiğitt: Tabii işaret fişekleri de mideye indirilmediyse!
MasacRE-: Yenilmeyecek şeyler olduklarını biliyoruz, o kadar da değil.
Yiğitt: Ha öyle olsa yerdiniz yani!
Çiğdem-: Aslında bunu bir tatil olarak düşünebiliriz, uzun süredir Maldivler'e gitmek istemişimdir.
xemrexxx: Fındık toplamaktan başına güneş geçti herhalde, ne tatili?
xBUGRAx: Aslında güzel ya. Tıpkı Yasak Elma'daki malikane gibi ferah..
Yiğitt: Neyse ben ve diğer erkekler etrafta yakmak için odun arayalım, belli ki akşam olmuş bile.
xemrexxx: Forumun assolistiyim ben, ne işim olur odunla?
Çiğdem-: Bence direkt Emre'yi yaksak da olur, aynı işi görüyorlar sonuçta.
Yiğitt: Bayanlar da yiyecek bir şeyler bulsun, meyve falan.
dizi kolik: Bayan değil kadın!
Yiğitt: Feministliğin sırası değil şimdi, işe koyulalım.
(Kızlar yiyecek bulmak için farklı yönlere ilerlerken bir çığlık sesi duyulur. Kimse bu sesin kimden geldiğini anlamamıştır.)
I. BÖLÜM SONU
> II. BÖLÜM - Muşta | Pazartesi 23.00 <
> II. BÖLÜM - Muşta | Pazartesi 23.00 <