FF Sorgu Odası-Hafta 71-Sorgudaki İsim S.G.A.T.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hiç bir zaman yılana dokunamayacağım. Her zaman aklımdadır. Hiç bir zaman dedeme karşı gelemeyeceğim. O da hep aklımda. :D Bunun yanı sıra ihanet, birinin hayatıyla oynama, cinsellik ve b. ilgili kırmızı çizgilerim var tabi hepsi :D

Niagara'dan atlamak. 1 gün yapacağım bunu :D Bir de villa alıp 1 katına kadın haremi kuracağım ve yalak yaptıracağım tam 5 tane. Birinden Baltika, diğerinden Efes, ötekinden sıcak çikolata diğer ikisinden de nar ve şeftalı suyu akacak :A
Hahha koptum. :F

Biz ne zaman öz Türk gibi yaşayacağız ya. Özbekistana gitmek istiyorummm
Oranın başına da dinci geçmiş ama..
Şu Kazakistan'da iyi gibide onlarda çok baskıcı siyasi şeylerde. Yine şu Türki ülkelerde en iyi demokrasi ( kötünü iyisi) bizim ki. İşte şu arap hayranlığı bizi bozuyor. :(

Sence Azerbaycan Türkçesi mi Türkiye Türkçesi mi daha zengin, veya şöyle sorayım lehçe açısından hangisi daha güçlü. Çünkü iki lehçeyi de iyi biliyorsun karşılaştırma yapabilirsin. :X Milli düşünme. :A
Azerbaycan lehçesi daha eski bence. Bu da kesinlikle Osmanlı imparatorluğunun çok geniş topraklara yayılmasıyla bağlı. Eski türkçe bayağı zedelenmiş ve üstüne de Osmanlıca ayrım söz konusu. (Tam olarak aynı şey olmadığını biliyorum)
Bizde de fars, rus belası var dilimizde :( Yine de eski türkçeden daha fazla kelime var kesinlikle :A

Oranın başına da dinci geçmiş ama..
Şu Kazakistan'da iyi gibide onlarda çok baskıcı siyasi şeylerde. Yine şu Türki ülkelerde en iyi demokrasi ( kötünü iyisi) bizim ki. İşte şu arap hayranlığı bizi bozuyor. :(
Orayı da mı kaybettik. :/ Üzdün.

Sizde ki bu Rus hayranlığı ne olacak?
Ya aslında o özgürlükle alakalı. Türkiye ile ilişkilerin daha yeni yeni kurulmaya başlandığı 90lı yıllarda İslami duygular yeniden dirilmeye başladı. 70 yıllık "zorunlu ateizm" döneminden sonra gizlice kılınan namazlar, saklanarak tutulan oruçlar, bahşiş adıyla verilen zekatlar gün yüzüne çıktı. Bir anda ülkede durumlar değişmeye başladı. Bundan korkan 90lar gençliği ve aynı zamanda komunist, Rus sempatizanları Rusça konuşmaya devam ettiler inatla, hala da bunun etkisi var. Ama devlet buna direkt karşı olduğu için eskisi gibi değil.

Ayy içim karardı. 1.5 senede bu hale gelmiş ülke. :F Offf. :(

"Özbekistan'ı kuruluşundan 2016 yılı eylül ayına kadar yöneten İslamKerimov'un ölümünden sonra iktidarın el değiştirmesiyle, ülkedeki muhafazakar kesim büyük bir güç kazanmıştı. Dini değerlere sahip çıkma sözü veren yeni yönetimin ilk icraatlarından biri de TV yayınlarına sıkı denetim getirmek oldu."

Ayy içim karardı. 1.5 senede bu hale gelmiş ülke. :F Offf. :(

"Özbekistan'ı kuruluşundan 2016 yılı eylül ayına kadar yöneten İslamKerimov'un ölümünden sonra iktidarın el değiştirmesiyle, ülkedeki muhafazakar kesim büyük bir güç kazanmıştı. Dini değerlere sahip çıkma sözü veren yeni yönetimin ilk icraatlarından biri de TV yayınlarına sıkı denetim getirmek oldu."
Kendine başka ülke seç :A

Kaç yaşında .. oldun? Hani Saba Tümer Rıdvan Dilmen'e sormuştu ya onu soruyorum. :A

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...