YS Korku Kayıtları 4.Bölüm

gözlemci

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
15,814
Reaksiyon puanı
12,604
Puanı
861
Yaş
29
Konum
İstanbul
korku-kayitlari-jpg.58234

"Burada anlatılanların tamamı gerçek hayat hikayeleri ve yaşamlardan alınmıştır "

4.Bölüm
"Kız Kulesi ve Bilinmeyen Gerçek"


bayan-kulesi2-640x448.jpg
Kız kulesi Üsküdar’ın sembolü , İstanbulun simgelerinden en güzeli ve belki de en gizemlisi, Dünya mirasına geçmiş bir anıt hakkında anlatılan efsaneler, yapım amacı ve bulunduğu yer ile kendi içinde pek çok bilinmeyeni barındıran yalnız kule.

Üsküdar’da, Salacak’ın 150-200 metre açıklarında bulunmaktadır. Kız Kulesi’nin ne zaman yapıldığı hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, bazı kaynaklarda Kule’nin mimari yapılanma süreci M.Ö. 341’e kadar indiği görülmektedir. Kız Kulesi’nin eski zamanlardaki isimleri, Damalis ve Leandros’dur. Damalis ismi, zamanın Atina kralı Kharis’in karısının adıdır. Damalis ölünce bu sahillere gömülmüş ve kuleye de bu isim verilmiştir. Ayrıca, Kule Bizans zamanı’nda “küçük kale” anlamına gelen Arcla olarak da anılmıştır.


Çok eski tarihi geçmişi olan Kız Kulesi, bir zamanlar, Boğazdan geçen gemilerden vergi alınmak maksadı ile kullanılmıştır. Kule ile Avrupa Yakası boyunca büyük bir zincir çekilmiş ve gemilerin Anadolu Yakası ile Kız Kulesi arasından geçişine izin verilmiştir. Bir süre sonra Kule, zinciri taşıyamamış ve Avrupa Yakasına doğru yıkılmıştır. Kuleden suyun içine bakıldığında yıkıntıları görülmektedir.

Sizlere özet geçmek gerekirse , Kız Kulesinin altında 2 tane geçit vardır ve bu geçitlerden bir tanesi Anadolu'ya yani batı trakya ya kadar sürmekte, diğer geçit ise Kadıköy'e bağlanmakta ve bu sır daha önce ünlü oyun Assasin Cred adlı oyunda da gösterilmiştir. Ancak bu tür dedikodular üzerine Türk Arkeloglar ve profesörler Kız kulesinin tabanına inmeyi denemiş ve büyük uğraşlar sonunda başarmışlardır , ancak geçidi bulduklarında tehlikeli olabilir düşüncesiyle içini görüntülememişlerdir.

Tam metin ve resimler için buyrun ;
İngiliz Sir Francis Crick’in malikanesinin kapısını gizemli bir adam çalar adamın son derece bozuk bir aksanı vardır ve muhtemelen Araptır. Elinde bir defter göstererek defteri Sir’e satmak ister deftere göz atan Francis Crick içinde bazı teknik çizimler ve arapça yazılar olduğunu görür adamın ısrarı üzerine birkaç sterlin vererek adamı gönderir sonraki günlerde çizimlere baktığında gözüne tanıdık geldiğini fark eder ve kısa bir süre sonra çizimlerin kız kulesine ait olduğunu anlar. Ancak bir farklılık vardır kule 3 katlı olarak resmedilmiştir. Kule ile alakalı bulabildiği tüm bilgileri toplayarak karşılaştırır ilk başta çizimlerin yanlış olduğunu düşünür fakat sonra merakına yenik düşerek notları tercüme ettirmeye karar verir.

Notlara göre kız kulesinin mahzeninde aşağıya inen bir geçit vardır ve bu geçitten deniz tabanı altında bulunan bir başka yapıya ulaşılmaktadır, yapı eski bir mağaranın içerisine inşa edilmiştir. Geçidi açan anahtar ise tam olarak tasvir edilmiştir. ayrıca bu yapının bazı odalarını farklı amaçlarla kullanmak için tasarlanmış suyu doldurup boşaltma prensibi ile çalışan birde antik mekanizmadan bahsedilmektedir.
Sir Francis Crick’in öğrendikleri sır ile iyice meraklandırır ve bu defteri kendisine satan o gizemli adamı araştırmaya başlar hatta bunun için özel bir arama emri dahi çıkarttırılır ancak bir sonuç alınamaz. Bunun üzerine sir notlarda tarif edilen anahtarın aynısını bir demir ustasına yaptırır. İleri ki yıllarda “Anahtarı elime aldığım da İstanbul’a gitmekten başka hiçbir şey düşünemiyordum” diyecektir. Anahtarını yaptırmasının ardından İstanbul’a gelip yapıyı yakınen incelemek hatta mümkünse ve eğer gerçekse altta bulunan bu saklı bölümün fotoğraflarını çekmek istemektedir. Sir yüksek bağlantılarını kullanarak İngiltere’nin Türkiye büyük elçiliği vasıtası ile dönemin Türk hükümetinden Mimari İnceleme adı altında 5 günlük bir izin alır ancak yanına birde koruma memuru verilecektir.

1960 Ağustosun’da yardımcısı ile İstanbul’a varır kısa bir hazırlığın ardından koruma memuru, sir ve yardımcısı kuleye varırlar. Sir hemen etrafı dolaşmaya başlar defter de söylenen giriş tam kulenin tabanındadır. Buraya vardığında yerde koca bir kayadan başka bir şey göremez ilk gün keşif çalışmaları ile geçer gider. Akşam otelinde kayayı kırması gerektiğini daha sonra tekrar örebileceğini düşünür ancak bunun için koruma memurundan kurtulmalıdır. Ertesi günü tekrar kuleye gitmek için Üsküdar da memurla buluşurlar memura işlerinin ölçüp biçmek olduğunu onun gelmesine gerek olmadığını yalnızken daha rahat çalışacaklarını söyler fakat memur vazifesi icabı bunu kabul etmez bunun üzerine sir’in yardımcısı memura daha önceden kararlaştırdıkları çok yüklü bir miktarda altını memura verir bu rüşvet memurun neredeyse 1 ömür alacağı maaş kadardır ve bu teklifi kabul eder. Franchis Crick o günden şöyle bahsetmektedir; “memur ona verdiğimiz çantayı aldı ve ardınca yürümeye başladı bizde hemen sandala bindik yardımcıma sürekli kürekleri daha hızlı çekmesini söylüyordum, nihayet kuleye varınca artık benimsin diyerek küçük bir sevinç çığlığı attım.”

Sir hemen girişin olduğu yere gider ve buradaki yaklaşık 20cm kalınlığındaki kayayı kırmaya başlar birkaç saatin ardından kaya kılır fakat büyük bir hayal kırıklığı yaşanır. Çünkü kayanın altında bekledikleri gibi anahtar deliği olan bir giriş kapısı yoktur bunun yerine daha da büyük ikinci bir kaya vardır. Bu ikinci kayayı da parçalarlar onunda altından bir başka kaya çıkar bu arada yorgunluktan bitap düşmüşlerdir ve artık gitme vakti gelmiştir. basit bir alçı harcı hazırlayarak oyuğu kapatırlar.

Ertesi günü 3. Kayayı da parçalarlar ve nihayet demir kapağa ulaşırlar ancak yüzyıllardır orada bulunan bu kapak öylesine bir hal almıştır ki anahtar deliği dahi eğrilip bürülmüştür ve ne kadar uğraşsalar da bir türlü açmayı başaramazlar böylece 3.gününde sonuna gelirler. Otellerine döndüklerin de Sir kapağı nasıl açabileceği dışında hiçbir şey düşünememektedir yardımcısı bir şekilde yüksek ısı ile açabileceklerini söylemişse de bu hem çok dikkat çekici hem de çok zahmetle bir yöntem olacağından kapağı kuvvetli bir asit kokteyli ile eritmeye karar verirler.
Yine kuleye vardıklarında bu yöntemle akşama doğru kapağı eritmeyi başarırlar ancak geç kalındığından içeri girme kısmını bir sonra ki güne bırakarak kız kulesinden ayrılırlar.
Sabah erkenden yine kuleye rutin şekilde hareket edilir. Geçit son derece karanlık ve dardır ip yardımı ile aşağıya kadar sarkar derinlik neredeyse 35 metre civarındadır. Geçitten sarkarken su damlalarının sesleri duyulmaktadır. Aşağı indiğinde lambasını yakar ve kendisini büyük bir girişte bulur biraz daha dolaştıkça kemerli ve kubbeli olan bu yapının neredeyse 500 m2 genişliğinde olduğunu anlar. Yapı bir çok bölüm ve odadan oluşmaktadır. Duvarlarda freskler vardır ancak bunlar yıllar içerisinde okunamaz hale gelmiştir.

Yerlerde daha önceden masa, sandalye, kitaplık olabilecek çürümüş tahtalar vardır. Ana oda da duvara oyulmuş bir sembol görür ancak bu sembol Osmanlı yada Bizans’a ait değildir. Yapının bazı odaları çökmüştür. Çok eski bir kılıç bulur kılıcın boyu kısa kabzası ise çok ufaktır. O anda bu kılıcı ancak bir cücenin kullanabileceğini düşünür. mekanı elinden geldiğince aydınlatır ve şu anda bazılarını gördüğünüz fotoğrafları çeker. Kılıcı’da yanına alarak tekrar yukarı çıkar ve çimento ile söktükleri taşlarla geçidin ağzını yeniden kapatırlar. 90 lı yıllar da kılıca karbon testi yaptırılır test sonuçlarına göre kılıç 1600 ila 2000 yıl öncesine aittir. Sembolse kime gösterildiyse çözümlenemez yahut bir uygarlıkla bağdaştırılamaz. Bu konu Francis Crick’in 2004 yılında ki ölümüne kadar saklı kalır ölümünün ardın dan bir bankada kiralık kasada Defter, Crick’in konu ile ilgili notları, Kuleden aldığı kılıç ve kulenin gizli kısmına ait 30 tane siyah beyaz fotoğraf torunu tarafından bulunur.


Peki kız kulesi altındaki bu gizli mabed neden yapılmıştır? Ani saldırılarda kuledekilerin saklanması için bir korunak mı? Yoksa daha fazlası mı ? Ben şahsen bundan daha fazlası olduğuna ve bu gizli yapının bir şekilde gizli bir tünele bağlandığını ve buranın bir bağlantı noktası olduğuna inanıyorum. Bunu destekleyen bazı eski kaynaklarda da kız kulesinden geçen bir yeraltı tünelinden ve bu tünelin gizli bir ağ oluşturduğundan bahsedilir.
Barınma, gizli görüşmeler, kuşatmalardan kaçma, ibadet, şehre su temini. Yapılış nedeni ne olursa olsun İstanbul şehrinin altını gerçekten adeta bir örümcek ağı gibi saran tüneller bilmediğimiz bir uygarlığın işaretleridir. Ancak erken Bizans dönemlerinde temiz su ve atık su kanalı amaçlı kullanılan bu tüneller yine o dönemin uygarlığına mal edilmiştir. Daha da ilginci bu labirentlerin Trakya, Marmara ve Anadolu istikametine devam ettiği iddialarıdır.


“İstanbul’un Yedi Harikası” adlı 100 yıllık bir kitapta, Çemberlitaş’ın hemen yakınında ve onunla bağlantılı Yerebatan Sarnıcı yönünden Ayasofya’yı da takip edip Marmara’ya bağlanan, oradan da Kınalıada’daki Papaz Manastırı’na ulaşan uzun bir yol izleyen ve “Köpek Öldüren Kanalı” olarak anılan bir tünelden bahseder. Bir başka varsayım da bu dehlizin Yerebatan Sarnıcı’ndaki gizli bir girişten kuzeydoğu yönünde ilerlediği, oradan Marmara’ya açıldığı, Kız Kulesi’ne uğrayarak Üsküdar’a ulaştığı, buradan düz bir hat halinde Kadıköy sahilini müteakip Moda sahilinden Marmara’nın altına uzandığı ve Kınalıada’daki manastıra ulaştığıdır.

Bu olaydaki en önemli ve belki de en gizemli kısımlardan bir tanesi de bahsi geçen durumun Ubisoft tarafından geliştirilen ve yayımlanan Assassin’s Creed serisinin parçası olan Assassin’s Creed: Revelations isimli oyunda işlenmesidir. Yavuz Sultan Selim döneminde geçen oyunda kız kulesine ayrı bir yer verilmiştir. Ve kız kulesinin altındaki kısım neredeyse Francis Crick’in defterinde geçen kesimlerdeki gibi canlandırılmıştır. Acaba bu sadece basit bir tesadüf mü? Yoksa oyun yazarlarının hayal gücü mü? Ya da bilmediğimiz çok daha derin bir gizemin parçası mı ?

"Dünyanın En Büyük Dolu'su"

KAPAKKKKKKKKKKKKKK-sonnnnnnnnnnn-640x267.jpg

Dolu Havada su buğusunun birden yoğunlaşıp katılaşmasından oluşan, türlü irilikte, yuvarlak veya düzensiz biçimli saydam buz parçaları durumunda yere hızla düşen bir yağış türüdür. Diğer bir ifadeyle; havanın üst katmanlarında soğuktan donarak, yuvarlak buz taneleri biçiminde yağan yağmurdur.


Bazı meteorolojisitler, dolunun, 1000-2000 metre yükselen bir sıcak hava akımı ile, inmekte olan soğuk hava akımının karşılaşması sonucu oluştuğunu düşünüyorlar. Sıcak haya akımının böyle birden ısı kaybetmesi, içindeki nemli havanın donarak, doluyu oluşturan buz tanelerine dönüşmesine yol açar. Bu istemin pek çok kez tekrarlanması sonucu ise, bildiğimiz dolu taneleri oluşur. Diğer bazı meteorolojisitler ise dolunun, havadaki bazı elektriksel oluşumlardan kaynaklandığını savunuyorlar. Neden ne olursa olsun, dolu fırtınaları her zaman için çiftçinin kötü rüyası olmuş, özellikle bağlarda büyük zararlara yol açmıştır.

Dolu, atmosferdeki su buharının bir anda soğuk havayla teması ve sonrasında buz şeklinde yeryüzüne düşmesi şeklinde oluşum gösterir. Yeryüzüne dönme esnasında karşılaştığı suları da alarak daha büyük bir şekle ulaşır. Dolu yağışı aslında atmosferde çok yaşanır ancak yeryüzüne düşme esnasında sıcak havayla karşılaşınca erir.

Dolu yağışı çoğunlukla yaz ve kış mevsim geçişlerinde hava değişimi esnasında yaşanır. Rüzgarlar bulutu getirir, ardından ise sıcaklık bir anda azalarak yağmur taneleri donar ve dolu yağışı görülür.
Dolu yağışlarının ne zaman oluştuğunu merak edenler için ise ; kimi zaman bulutlar boyuna seyreder ve dolu yağışlarının sıcak hava bulutlarından çıkışını önler. Bu nedenle dolu yağar hem de oldukça büyük tanelerle. Ufak bilye boyundan, yumurta, ve tenis topu büyüklüğüne kadar. Şimdiye kadar ölçülebilen en büyük dolu ise Amerika güney Dakota’da yer alan Vivian kasabasında ölçülmüştür. Bu dolu 20 cm çapında ve 9 kg ağırlığındadır.


Birazdan izleyeceğiniz videolarda Dünyanın pek çok farklı bölgesinde yağan dolulardan oluşan fırtınaların büyük zararlara yol açtıkları görülmektedir.
Ayrıca 14.dakikaya iyi bakınız :D

 
Son düzenleme:

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,671
Reaksiyon puanı
56,826
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
@gözlemci Çok güzel ve etkileyiciydi ikiside kız kulesini sırrı gerçekten çok güzeldi birde cami var diyordun ablam onu eklememişsin sanırım:D
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Aaa sen izliyor muydun :A Sahi söyle bakalım izlemek nasıl duygu :F
Hahah Aaa daha doğrusu bu bölümde koyduğun ucubeler yüzünden izleyemedim :F

Eskiden Sır Kapısı vardı çok korkutucu hikayeler veriyordu sonra adı Sırlar Dünyası olup normal hikayeler verdiler . Sende de o havayı sezdim :A
 

gözlemci

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
15,814
Reaksiyon puanı
12,604
Puanı
861
Yaş
29
Konum
İstanbul
Hahah Aaa daha doğrusu bu bölümde koyduğun ucubeler yüzünden izleyemedim :F

Eskiden Sır Kapısı vardı çok korkutucu hikayeler veriyordu sonra adı Sırlar Dünyası olup normal hikayeler verdiler . Sende de o havayı sezdim :A
Hahahaha :F yine o tarz şeyler vereceğim korkucutu ölümler vs ama yanında bilgiler de vereceğim :A
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,671
Reaksiyon puanı
56,826
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Diğerinin uzunluğunun yanında burdaki uzunluk hiç bir şey. :A Bunu 1 dakikaya okur bitirirsin ama onu sanki yarım saat okusan bile bitmeyecek gibiydi. :A

:F:FYarım saat okusan bitmezmiydi valla 15 dakikada bitirmiştim peki unu okuycanmı Enes