Netflix Dark - 1.Sezon Yorumları

S01B05

Öff kafam allak bullak oldu. Ezilmiş zeytin gibiyim :T:

Mikkel tünelden çıkamayıp, geçişte kalıp büyümüş de Jonas'ı mı kazanmış? Babası tünelden çıkarsaydı nolcaktı? (b) Babası da günümüzde gelinini mi şaa***pıyor (b) Bu nasıl dizi A**

O oldu bu oldu demeye gerek. Sonu zaten fena beynimi yaktı.
O yuzdendir ki gidiyorum 6'yı izlemeye...
(bu bölümü puanlamıcam)

@destere karakterler çok oldugu için kim kimdir isimleri aklımda tutamıorum :F @Çiğdem- sorunca apişip kaldım. İMDB'ye bakmaya da üşendim :F Kız sen de azcık imdbye bak.. Kızıldı, esmerdi, sıskaydı, kaslıydı, memesi buyuktu,g**tu küçüktü diye diye diziyi birbirimize yediriyoruz valla:F:F

S01B06

Bilim kurgu yanı güçlü ama draması filan çok yavan hatta dramaya bağladıklarında oyunculukları bie gözümden düşüyor. Baya sıkıcı geçiyor.

Edebiyat anlayişlari çok ağır. Tiyatro izleyek dedim güzel olmasına rağmen sıkıcı geldi. Millet nasıl uyumadı😛

Jonas 86'ya gitti. İlk şokunu da annesinin küçüklüğünü görerek yaşadı. İşte @destere jonas'ın tepkisi gibi bir tepki vermedi Mikkel :X Ben öyle bişeyler bekliyordum.

Ulrich şimdi kardeşinin cesedii mi buldu? Cesetten DNA da yapsalar bari. Mads buraya gelince Mikkel işinlandı heralde? Ki dünya ve paralel evrenin dengesi sağlansın diye heralde? Her geçişte bi doğa olayı oluyor sanırım?
8/10

Güzel bi böümdü. saat 8 oldu. Bugun evdeyim bi bölüm daha izleyeyim:A

Son düzenleme:
S01B05

Mikkel tünelden çıkamayıp, geçişte kalıp büyümüş de Jonas'ı mı kazanmış? Babası tünelden çıkarsaydı nolcaktı? (b) Babası da günümüzde gelinini mi şaa***pıyor (b) Bu nasıl dizi A**

(bu bölümü puanlamıcam)

@destere karakterler çok oldugu için kim kimdir isimleri aklımda tutamıorum :F @Çiğdem- sorunca apişip kaldım. İMDB'ye bakmaya da üşendim :F Kız sen de azcık imdbye bak.. Kızıldı, esmerdi, sıskaydı, kaslıydı, memesi buyuktu,g**tu küçüktü diye diye diziyi birbirimize yediriyoruz valla:F:F
mikkel çok şanslı biri :)
babası gelinine , oğlu halasına şaapıyor :) çok hayırlı bir ailede yetişmiş :) ama normal karşılıyorum bu durumu ? karısı hannah olanın totosu başaktan kurtulmaz :)

S01B07

ben de @destere gibi önemli bişey olmamakla birlikte diyerek başlıyorum :F Aslında önemli olaylar oluyor ama o heycanı yakalayamıyoruz sanki :X

Jonas herşeyi Mikkel'e açıklayacaktı ama yeşil parkalı adam durdurdu. Sanırım o adam Jonas? Yok olacaksın sen doğmamiş olacaksın diye celallendiğine göre ve (eve gizlice girme yollarını bildiğine göre) yeşil parkalı da Jonas mı acaba?
(yaşlı hasta adam da Jonas olabilir:A içinde kaldı. adamın derdi herseyi duzeltebilirim...BİLMİYORUM. BU DÖNGUNUN "ADEM"İ BİLE OLABİLİR)

Papaz Noah'ın sırtındaki dövme Mikkel'in elindeki çerceveli resimdekiyle aynıydı. 1953 yılının önemi ne?
8/10

S01B07

ben de @destere gibi önemli bişey olmamakla birlikte diyerek başlıyorum :F Aslında önemli olaylar oluyor ama o heycanı yakalayamıyoruz sanki :X

Jonas herşeyi Mikkel'e açıklayacaktı ama yeşil parkalı adam durdurdu. Sanırım o adam Jonas? Yok olacaksın sen doğmamiş olacaksın diye celallendiğine göre ve (eve gizlice girme yollarını bildiğine göre) yeşil parkalı da Jonas mı acaba?
(yaşlı hasta adam da Jonas olabilir:A içinde kaldı. adamın derdi herseyi duzeltebilirim...BİLMİYORUM. BU DÖNGUNUN "ADEM"İ BİLE OLABİLİR)

Papaz Noah'ın sırtındaki dövme Mikkel'in elindeki çerceveli resimdekiyle aynıydı. 1953 yılının önemi ne?
8/10
dediğin gibi aslında çok şey oluyorda başını sonunu anladığımız şeyler az :) karışıklık insana westworld u çağrıştırıyor kasvet the missing i :)
ama herşeye rağmen dizide sonuna kadar seyirciyi sürükleyen harika bir hikaye var bu kadarı herşeye bedel :)

dediğin gibi aslında çok şey oluyorda başını sonunu anladığımız şeyler az :) karışıklık insana westworld u çağrıştırıyor kasvet the missing i :)
ama herşeye rağmen dizide sonuna kadar seyirciyi sürükleyen harika bir hikaye var bu kadarı herşeye bedel :)
Ben WW'de heycanlanıyordum :X Bundaki olan olaylarda öyle heycan hissetmesem de izlettiriyor :X

Ben WW'de heycanlanıyordum :X Bundaki olan olaylarda öyle heycan hissetmesem de izlettiriyor :X
westworldda itici güç sağlamdı :)
westworld-3-h_2016.jpg

1x4. Bölüm

yine güzel bir bölümdü charlotte un küçük kızı dilsiz elisabet renk kattı diziye :) elizabeth in anlattığı bir hikaye vardı @Çiğdem- :) elizabeth in dediğine göre kız salyangozlar erkek salyongozların pipisini koparıyormuş, bu yüzden erkek salyangozlar kız gibi oluyormuş :) demekki canlılar dünyasında kızlara güvenmemek lazım her türlü şirretlik var bunlarda :)

charlotte un kocası peter doppler dopp muş harbiden :) erkeklerle yatıp kalkıyormuş özellikle trans ın lafına çok güldüm:) buruşuk hıyar turşusuna benzeyen şeyi olan kişi senin eşin değilmi? diyor kadına :)
elizabeth in kayboluşu heyecan yarattı sondaki abla ile kardeşin karşılaştığı sahnede harika çekilmişti abla fransiska nın kızkardeşine önce sarılıp sonra dudağındaki ruju görünce kardeşinin yüzüne şaplak atışı bir daha benim eşyalarıma dokunma derkenki hali çok doğal ve güzel çekilmiş bir sahneydi :)
fransizkayı bir süre takip eden magnus kızın albenisine dayanamadı fazla çiftleşmeye başladılar :)
kuşların ölüm sebebide sestenmiş falanmış filanmış :)

S01B04

@destere missinge teşbihte hata yapmamiş. Dizinin bi 30dk ile 37dk arasında bi içim geçmiş :F Neyseki bi olay olmamiş :X
@destere senin o beğendiğin tokat sahnesinde bildiğin eski türk filmleri efekt sesi koymuşlar nerdeyse:F Çok yapmaxıktı:X Turşu olayı güldürdü. Adam rezil oldu.Gerçek hayatta da onu görenlerin aklındn şöyle bi geçer :F

Şu gizemli adam Jonas'ın odasına neden girdi? Jonas'ın anası neden "senle, sadece ikimiz özel bişeyler yapalım" dedi:F Missing olayında gördüğüm iğrençliken sonra bu avrupalılardan iyice şüphelendim. Amerikalılar bile böyle şeyleri artık sümen ediyorlar:X Neyse....
Gündüz izleme fırsatı bulabilirsem gunduz izlerim artık.
7/10

S01B05

(bu bölümü puanlamıcam)

4.Bölüm yorumum
iki şeye sinir oldum ayoll :A 1 sarı çiyanla magnusun şey yapmasına :F 2 dilsiz kız bulunmuş ablası sevinmek yerine kıza vuruyor ne olacak 1 ruj için :A
Yaşlı amca Noah ismini verdi bakalım kimmiş , son sahnede tapınakçı gibi giyinene bir adam beni Noah gönderdi dedi . ve bunu söylediği çocuğun ismide Yasin :A

5.Bölümü zledimde yorum yapmıcam @destere Bu Mikel 2 farklı kişimi yorumları okudum başım döndü şu olayı bana bir anlat :F :F :F

4.Bölüm yorumum
iki şeye sinir oldum ayoll :A 1 sarı çiyanla magnusun şey yapmasına :F 2 dilsiz kılsız bulunmuş ablacı sevinmek yerine kıza vuruyor ne olacak 1 ruj için :A
Yaşlı amca Noah ismini verdi bakalım kimmiş , son sahnede tapınakçı gibi giyinene bir adam beni Noah gönderdi dedi . ve bunu söylediği çocuğun ismide Yasin :A

5.Bölümü zledimde yorum yapmıcam @destere Bu Mikel 2 farklı kişimi yorumları okudum başım döndü şu olayı bana bir anlat :F :F :F
dilsiz kılsız bulunmuş ablacı nedir :) sanırım dilsiz kız elizabeth den bahsediyorsun :)

5. bölüm için sorduğun soruyu cevaplamaya çalışayım :)
mikkel günümüzden geçmişe gidiyor orda tekrar günümüze dönüş yapamıyor ve orda kalıyor ordada hemşire evlatlık ediniyor mikkeli sonra o büyüyor hannahla evleniyor ve çocukları jonas doğuyor günümüze kadar geliyor işte :) yani jonas ın babası mikkelmiş :) yani bu durumda jonas ın öpüşüp koklaştığı martha jonas ın halası oluyor yani halasıyla oynaşıyor jonas ama farkında değil :)
ayrıca mikkel in babası ulrich de hannahla gizli aşk yaşamıyormu hannahta mikkelin karısıysa demekki adam kendi oğlunun karısıyla yaıp kalkıyor :)

sanırım yine anlamadın çok karışık işler:) kimin eli kimin şeyinde belli değil :)

dilsiz kılsız bulunmuş ablacı nedir :) sanırım dilsiz kız elizabeth den bahsediyorsun :)

5. bölüm için sorduğun soruyu cevaplamaya çalışayım :)
mikkel günümüzden geçmişe gidiyor orda tekrar günümüze dönüş yapamıyor ve orda kalıyor ordada hemşire evlatlık ediniyor mikkeli sonra o büyüyor hannahla evleniyor ve çocukları jonas doğuyor günümüze kadar geliyor işte :) yani jonas ın babası mikkelmiş :) yani bu durumda jonas ın öpüşüp koklaştığı martha jonas ın halası oluyor yani halasıyla oynaşıyor jonas ama farkında değil :)
ayrıca mikkel in babası ulrich de hannahla gizli aşk yaşamıyormu hannahta mikkelin karısıysa demekki adam kendi oğlunun karısıyla yaıp kalkıyor :)

sanırım yine anlamadın çok karışık işler:) kimin eli kimin şeyinde belli değil :)
Hahahah aa pardon aceleden yazınca klavye karışıyor düzelttim dilsiz kızı ablası bulunca olucaktı :F Spoiyi okuyayım şuan anlarım inş :A

Oooo dahada kafamı karıştırdın @destere :F Ben bu 5.bölümü mümkünü yok anlayamıcam :A @Forumdash

Hahahah aa pardon aceleden yazınca klavye karışıyor düzelttim dilsiz kızı ablası bulunca olucaktı :F Spoiyi okuyayım şuan anlarım inş :A

Oooo dahada kafamı karıştırdın @destere :F Ben bu 5.bölümü mümkünü yok anlayamıcam :A @Forumdash
bu sefer bayağı açıkladım sandım ama yine olmadı demekki sen devam et yinede belki diğer bölümleri izlerken yavaş yavaş herşey yerli yerine oturur :)

bu sefer bayağı açıkladım sandım ama yine olmadı demekki sen devam et yinede belki diğer bölümleri izlerken yavaş yavaş herşey yerli yerine oturur :)
Şu Mikelin kim olduğunu çözünce anlayacam sanırım :F

Bende yatayım artık cnm 4 olmuş saat :A

Şu Mikelin kim olduğunu çözünce anlayacam sanırım :F

Bende yatayım artık cnm 4 olmuş saat :A

diyelim sen marthasın kardeşinde mağarada kayboldu sen onu arıyon ama o 30 yıl önceye gitmiş orda onu biri evlatlık edinmiş ismi mikkel iken maykıl olmuş ve büyümüş biriyle evlenmiş günümüze kadar gelmiş karşı komşun olmuş ve sen karşı komşun maykılın oğlu destereye aşık olmuşsun onunla oynaşıyorsun :) ama farkında değilsinki kaybolan kardeşinin oğluyla oynaşıyon yani durumlar böyle :)

diyelim sen marthasın kardeşinde mağarada kayboldu sen onu arıyon ama o 30 yıl önceye gitmiş orda onu biri evlatlık edinmiş ismi mikkel iken maykıl olmuş ve büyümüş biriyle evlenmiş günümüze kadar gelmiş karşı komşun olmuş ve sen karşı komşun maykılın oğlu destereye aşık olmuşsun onunla oynaşıyorsun :) ama farkında değilsinki kaybolan kardeşinin oğluyla oynaşıyon yani durumlar böyle :)
Aaa tövbe tövbe :F Biraz anlar gibi oldum :A Şu 6. bölümede bir bakayım yarın sakin kafayla tamamen çözmüş olarak gelirim inş :Z

Hadi cicili bicili rüyalar cnm :bhr:

Aslında @destere güzel anlatmış ama şunu da eklersek anlarsın heralde? :X
Dizi de hep kısa kısa söyluyorlar. 33 yılda bir olaylar tekrarlıyormuş. Mikkel küçükken kaybolmuş ve orada kalmiş. Orada buyumuş (ilk bölümde hani oğlana kahvaltı hazırlamıyor adamla sex yapıyor diye kızmıştın ya) Mikkel o kızla evleniyor. Mikkel'in babası Ulrich gelini Martha ile sevişiyormuş :F Neyse senin sorun o değildi dipnot olarak eklim dedim..Aklında kalır :A İşte Ulrich'in tekrardan çocugu oluyor yine kayıp oluyor. 7.bölüm için bi tahmin yapmiştim bakalım tutcak mı:X

Varim gidim 3 bölüm izlim :A

Aslında @destere güzel anlatmış ama şunu da eklersek anlarsın heralde? :X
Dizi de hep kısa kısa söyluyorlar. 33 yılda bir olaylar tekrarlıyormuş. Mikkel küçükken kaybolmuş ve orada kalmiş. Orada buyumuş (ilk bölümde hani oğlana kahvaltı hazırlamıyor adamla sex yapıyor diye kızmıştın ya) Mikkel o kızla evleniyor. Mikkel'in babası Ulrich gelini Martha ile sevişiyormuş :F Neyse senin sorun o değildi dipnot olarak eklim dedim..Aklında kalır :A İşte Ulrich'in tekrardan çocugu oluyor yine kayıp oluyor. 7.bölüm için bi tahmin yapmiştim bakalım tutcak mı:X

Varim gidim 3 bölüm izlim :A
@Çiğdem- anlasın diye ikinci spoilerda onu martha yaptım :) jonas ı destere yaptım o şekilde anlattım? ordan anladıysa anladı yoksa durum vahim hiç bişey anlamadan diziyi bitirecek demektir :))

S01B08

Güzel bir bölümdü @destere 'nin favori sahnem dediği yer ben de 8 bölümdür bi gıdım heycan yaratmayan yerime dokundu :X Bi kıpırdadım, bi heycanlandım, bi ateş basti. Bişeyler oldu :F

Ulrich'in Helge veledine acıyacaktır dedim ama acımadı. Garibim Ulrich'in tavsiyesini yaptı kendisini korumak için ısırdı :( Helge günümüzde yaşıyor ama? nasıl oluyor?Bişeyler değişmemiş. Son sahnede göz açar dedim ama bitti bölüm:/

Helge'nin annesi ne o öyle yaa? Soyun dedi cocuga ve bi iç çekiyordu. Sübyancımıdır nedir tövbe yarabbim😡 Başka cinsel tercihi olan da Ulrich'in babasının annesi :F Kadın yanlışlıkla mı dokun ona yoksa bilerek mi bilemem ama öbür kadın ne kadar heycanandı öyle :F

Kesinlik kanaati veriyorum. O yeşil parkalı adam, zaman makinesini tamir et diyen gizemli abimiz Jonas!!! Çünkü duvarda asılı duran resimlerin her neslin gençliği ve cocukluğu vardı ama Jonas boştu :X
8.3/10