Vadi - 1.Bölüm (Yeni Dizi)

batuhankaralar

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
17,508
Puanı
1,060
AkMnkB.jpg

"Türkiye'nin bu karanlık ve puslu vadisinde yaşananları anlattığımız bu dizideki kişiler ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür."
Sırasıyla Levent Kuleleri, Kız Kulesi, Boğaz Köprüsü, Osmangazi Köprüsü'nün helikopter çekimini görürüz.

Sahne 1- OFİS – İç Mekan (Akşam)
- Polat'ı masada kağıtlara bakarken görürüz. Kapıyı hızla açan Erhan telaşlı bir şekilde Polat'a yönelir. -
Erhan: Abi televizyonu açman lazım.
Polat: Ne oluyor Erhan? (Bu sırada masanın üstündeki kumandayı alır.)
Erhan: Abi çok kötü, mutlaka görmen lazım.

4 SAAT ÖNCE..
İstanbul Adliyesi'ni havadan görürüz.

Sahne 2 – ADLİYE OTOPARKI – Dış Mekan (Gündüz)
(Otoparktaki bir VIP minibüsü görürüz. Minibüsün içinde 4 adam vardır.)
Takım Elbiseli Adam: Yoldaşlar bugün büyük gün. Şimdi gidip o emperyalizmin uşağından intikamımızı alacaksınız. Planı iyice ezberlediniz mi?
Eylemci 1: İçeri girip 5. kattaki temizlik arabasından silahları alıyoruz. Sonra yukarı çıkıp savcının ofisine giriyoruz.
Eylemci 3: Abi peki adamı öldürdükten sonra anlarlarsa?
Takım Elbiseli Adam: Sakın odaya girer girmez ateş etmeyin ha! Masanın altında panik butonu vardır bütün planı batırırsınız. Butonu bozunca adamı bağlayın sonra pazarlığa başlarsınız. En son öldüreceksiniz unutmayın!
Eylemci 2: Tamam abi.
(Eylemciler arabadan dışarı çıkarlar. Adliyeye doğru yürürler.)
Takım Elbiseli Adam:
Gidelim. (Gözlüğünü takıp camdan bakar.) Gerizekalılar!

Sahne 3 – ADLİYE – İç Mekan (Gündüz)
(Savcı odasında çalışmaktadır. Masasında eşi ve çocuğunun fotoğrafını görürüz. Bu sırada telefon çalar.)
Savcı: Alo. Evet efendim mesaj bırakmıştım. Yeni deliller ışığında mevcut durumu tekrar istişare edelim diyecektim. Peki efendim, ben özel kaleminize haber veririm. İyi çalışmalar..
(Bu sırada kapı çalar. İçeriye Eylemci 3 girer.)
Eylemci 3: Savcı Bulut, sizinle Serkan Çelik davası hakkında görüşmek istiyordum.
Savcı: Evet dinliyorum.
Eylemci 3: Ben o davada gizli tanık olmak istiyorum.
Savcı: (Hafif şaşkın bir yüz ifadesiyle) Tabi buyrun, buyrun şöyle oturun.
(Eylemci tereddütlü bir şekilde sandalyeye oturur. Yüzünde panik ifadesi vardır.)
Savcı: Buyrun dinliyorum sizi.
Eylemci 3: Şey, ben o gün olanları birebir gördüm. Bir saniye. (Eylemci telefonunu çıkarır ve diğer eylemcileri harekete geçmeleri için çaldırır.) Pardon ne diyordum?
Savcı: Olanları gördüm diyordunuz, devam edin lütfen. Ben katip çağırayım ifadenizi alalım. (Masadaki sabit telefonu alır.) Kızım bilgisayarını alıp odama gelir misin?
(Bu sırada diğer eylemciler temizlik arabasından silahları alırlar. Etraftaki insanlara rastgele ateş ederek üst kata yönelirler.)
Odalarda alarm çalmaya başlar.

Savcı: Neler oluyor? (Masadan kalkar.)
Eylemci 3: Yaşasın devrimci mücadelemiz. Yaşasın halkların kardeşliği. Kahrolsun emperyalizm!
(Elindeki bombalı çantanın açma düğmesine basar ve koridor büyük bir patlamayla darmadağın olur.)

Sahne 4 – OFİS – İç Mekan (Akşam)
4 SAAT SONRA..

(Televizyonda haberleri görürüz. Harabeye dönmüş adliye koridorları, yaralı insanların kaçışları, buzlanarak verilen ölüler.. Ortalık tam bir savaş halidir.)
Spiker: Evet sayın seyirciler şuanda maalesef iyi şeyler diyemiyoruz. Bilgileri toparlamak gerekirse İstanbul adliyesini kana bulayan terör saldırısında 28 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 35'i ağır 136 yaralı da çeşitli hastanelerde tedavi altında.
Erhan: Allahım bu nasıl bir canilik?
Spiker: Olayı üç teröristin gerçekleştirdiği, bir teröristin savcı Halil İbrahim Bulut'un odasında kendini patlattığı ve diğer iki teröristin de çatışmada öldürüldüğünü biliyoruz. Gelişmeler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
(Polat televizyonu kapatır. Ellerini ensesine götürerek düşünceli bir tavır alır.)
Polat: Halil İbrahim, Leyla'nın devre arkadaşı, benim de tanıdığım düzgün bir insandı. Kim neden böyle bir şey yapmak istesin?
(Cahit odaya girer.)
Cahit: Usta ne oldu?
Polat: Cahit, seni bir araştırma için çağırdım ama gerek kalmadı. (Televizyonu işaret ederek) Şu olayı bir araştır bakalım kimin eli içindeymiş?
Cahit: (Televizyona bakar) Şu adliye patlaması mı, onu örgütçüler yapmış diyor.
Polat: Televizyon öyle diyor ama bana pek inandırıcı gelmiyor Cahit, sen yine de bir araştır üstümüze düşeni yapalım.
Cahit: Tamam usta ben ilgileniyorum. (Odadan çıktığını görürüz.)
Cahit: (Koridorda yürürken telefonunu çıkarır) Plan dediğiniz gibi işliyor efendim, (Arkasına bakarak) şuana kadar kimse şüphelenmişe benzemiyor gibi. Ben sizi yine bilgilendireceğim.
Ağır çekim Cendere eşliğinde masadaki Polat'a döneriz ve kapanış.

1.BÖLÜM SONU