"İnsanlık 100 Sene İçinde Dünya'yı Terk Etmelidir"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrt-06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
60,765
Puanı
1,061
--stephen-hawking-.jpg

Dünyaca ünlü İngiliz bilim adamı Stephen Hawking yine açıklamalarıyla gündeme geldi!

BBC'de yayınlanan röportajında Stephen Hawking iklim değişikliği, astroid çarpması, salgın hastalıklar ve aşırı nüfusun dünyada kalınması durumunda insanlığı yok edeceğini açıklarken 100 sene içinde insanların hayatta kalabilmesi için Dünya'yı terk ederek uzayda yaşamayı öğrenmeleri ve bunun üzerinde çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Eski öğrencisi Christophe Galfard ile Dünya'yı gezecek olan Hawking, insanlığın Uzay'da yaşamak için gerekli hazırlıkları yapmasının yollarını araştıracak.​

İyi iyi toprağın altında fazla kalmayacağız gibi kıyamet yaklaşıyor mu ne :A Yakında 3.Dunya savaşı çıkacak al sana kıyamet alameti :A
Yazıda Nükleer savaş ihtimalini de söylemiş adam nerden bildin. :A

"2117 yılına kadar dünyayı terk etmemiz gerektiğini söyleyen İngiliz bilim insanı, buna gerekçe olarak nükleer savaş ihtimallerini, küresel ısınmayı ve genetik olarak tasarlanan virüsleri gösterdi. "

Göremeyeceğim şeyler hakkında konuşmak sinirimi bozuyor. Keşke 2100'lerI görebileceğimiz bir teknoloji gelse bir an önce. Bakalım ölümü öldürebilecek mi insanoğlu. :) Ölümü öldürmek elbet doğa kanunu olarak İmkansız ama şöyle 300-500-1000+ yıl yaşatacak teknoloji imkansız ve uzak değil bence. Gün gelecek bizler de ilkel insan tanımına gireceğiz 80-90 yılın altında yaşadığımız için. Zaten şu anda hayvanlıktan çıkamamış ilkel yaratıklarız, daha doğrusu bir köprüyüz hayvan insan ve üstün insana doğru giden yolda. :)

Göremeyeceğim şeyler hakkında konuşmak sinirimi bozuyor. Keşke 2100'lerI görebileceğimiz bir teknoloji gelse bir an önce. Bakalım ölümü öldürebilecek mi insanoğlu. :) Ölümü öldürmek elbet doğa kanunu olarak İmkansız ama şöyle 300-500-1000+ yıl yaşatacak teknoloji imkansız ve uzak değil bence. Gün gelecek bizler de ilkel insan tanımına gireceğiz 80-90 yılın altında yaşadığımız için. Zaten şu anda hayvanlıktan çıkamamış ilkel yaratıklarız, daha doğrusu bir köprüyüz hayvan insan ve üstün insana doğru giden yolda. :)
300, 500 yıl yaşam bulunsa da sana bana uygulamazlar ki, zaten hızla artan Dünya nüfusu var birde düşünsene 300 yıl yaşayan insanları. Kat kat artar toplam nüfus oranı. Yani bulunsa bile gizli tutulur ama bunun yerine daha zor olan zamanda yolculuğu bulsalar mesela direkt olarak gitme pek aklıma yatmıyor ama mesela sanal gerçeklik gözlükleriyle (benzer bir teknoloji) bu yolculuk yapılabilir. Gelecekten ziyade 1800'lere de gitmeyi isterdim açıkcası. :)

300, 500 yıl yaşam bulunsa da sana bana uygulamazlar ki, zaten hızla artan Dünya nüfusu var birde düşünsene 300 yıl yaşayan insanları. Kat kat artar artış oranı. Yani bulunsa bile gizli tutulur ama bunun yerine daha zor olan zamanda yolculuğu bulsalar mesela direkt olarak gitme pek aklıma yatmıyor ama mesela sanal gerçek gözlükleriyle (benzer bir teknoloji) bu yolculuk yapılabilir. Gelecekten ziyade 1800'lere de gitmeyi isterdim açıkcası. :)

Eğer bedene bağımlı olursak evet sana bana gelmez sıra, ama bilgisayara bağlanmayı başarırsak 7 ceddimize yeter de artar bile. :) Eğer bilincimizi bilgisayara bağlarsak şu anki durumumuzdan çok daha üstün bir mertebeye erişiriz, üstelik hayvanlardan kalma olan yeme içme cinsellik gibi şeylere bağımlı olmayacağımız için çok daha büyük bir gelişme söz konusu olur zihin adına.
Tabi bilinci bilgisayara aktarıp da mekanik vücuduna taşınma olayı 7 milyar insan için mümkün gözükmüyor, ancak sanal gerçeklik içinde yaşamak mümkün olabilir şu anki gerçeklikten farksız olarak.

Ya da düğmeye bastıkları an dünyada bilim kurgu filmleri gibi çok büyük bir salgın çıkacak ve bizim de dahil olduğumuz 6.5 milyar insan ölecek, yalnızca yarım milyon küsür sayıda şerefsiz seçkin insan olacak dünyada ve bunlar mekanik vücuda geçip binlerce yıl yaşayacaklar, bize her türlü toprağın altında yem olmak düşüyor. :)

Eğer bedene bağımlı olursak evet sana bana gelmez sıra, ama bilgisayara bağlanmayı başarırsak 7 ceddimize yeter de artar bile. :) Eğer bilincimizi bilgisayara bağlarsak şu anki durumumuzdan çok daha üstün bir mertebeye erişiriz, üstelik hayvanlardan kalma olan yeme içme cinsellik gibi şeylere bağımlı olmayacağımız için çok daha büyük bir gelişme söz konusu olur zihin adına.
Tabi bilinci bilgisayara aktarıp da mekanik vücuduna taşınma olayı 7 milyar insan için mümkün gözükmüyor, ancak sanal gerçeklik içinde yaşamak mümkün olabilir şu anki gerçeklikten farksız olarak.

Ya da düğmeye bastıkları an dünyada bilim kurgu filmleri gibi çok büyük bir salgın çıkacak ve bizim de dahil olduğumuz 6.5 milyar insan ölecek, yalnızca yarım milyon küsür sayıda şerefsiz seçkin insan olacak dünyada ve bunlar mekanik vücuda geçip binlerce yıl yaşayacaklar, bize her türlü toprağın altında yem olmak düşüyor. :)
Mekaniğe taşıma konusunda bir film izlemiştim tıpkı bahsettiğin olayı anlatıyordu ismi aklıma gelince yazarım..

Bu dediğin senaryo bazen benim de aklıma geliyor 6.5 Milyar olmasa da Dünya'nın büyük bir kısmı için, şimdi olmaz ama 100 sene sonra böyle bir katliamı olabilir su, petrol gibi kaynakların tükenmeye başladığı zamanlarda. Maalesef biz "sıradan insanlar" olduğumuz için tıpkı bilim kurgu filmlerinde öncelikli olarak ölenler arasında oluruz..

@mrt-06 'nın dediği gibi senin anlattiğin bir film senaryosu değil mi? Hatta yeni çekildi. Affola cahilliğim tuttu gece gece filmin adı gelmiyor aklıma :X

Bilincimi oraya akrardıktan sonra ölsem daha iyi sanki. Bilincmi bulut sisteme değil de ruh özümü yada bilincimi (duygu yönünden ruh özü demek istiyorum) alıp laboratuvar ortamında oluşturulmuş (west world'deki gibi tıpatıp insana benzeyen) robotların içine aktarılsa daha iyi :X

Bi uzay kalmıştı insanlığın anasını ağlatmadığı :A Uzay kolonisi çağına biz yetişemeyiz dolayısıyla önemsemiyorum benim göremeyeceğim bir olay ilgimi çekmiyor :A Şurada adam akıllı yaşayacağımız en baba 15-20 sene. Sonrası hastalıklarla yaşanmaz hale gelecek zaten :) İnsanlığın ölümsüzlüğü bulacağını sanmıyorum. İmkansız bir olay zaten. Fakat ortalama yaşam süresini artırabiliriz. Tabii önce ilaç sektöründen çuvalla para kazanan küresel çeteleri ikna etmemiz gerekiyor.

@mrt-06 'nın dediği gibi senin anlattiğin bir film senaryosu değil mi? Hatta yeni çekildi. Affola cahilliğim tuttu gece gece filmin adı gelmiyor aklıma :X

Bilincimi oraya akrardıktan sonra ölsem daha iyi sanki. Bilincmi bulut sisteme değil de ruh özümü yada bilincimi (duygu yönünden ruh özü demek istiyorum) alıp laboratuvar ortamında oluşturulmuş (west world'deki gibi tıpatıp insana benzeyen) robotların içine aktarılsa daha iyi :X
Adı bir türlü aklıma gelmedi hatta Çinli bir kız oynuyodu. :A

nerden biliyormuş hangi kitapta yazıyor, yoksa kıyamet alametlerini mi görmüş Allah bilir anca biz nükleer santral yapmaya devam:))

Forum İstatistikleri

Konular
173,090
Üyeler
8,483
Son Üye
justking