Kimse kusura bakmasın ama özgür düşünce engellenemez. Ancak ve ancak hakaret, küfür, milli ve manevi değerlere, Atatürk'e ya da tarih büyüklerine hakaret, dine hakaret ve şahıslara hakaret gibi durumlarda yaptırım uygulanması gerekir. Onun dışında açık bir tahrik söylemi olmadığı sürece insanların kendi fikirlerini hür şekilde ifade edebilmesi her şeyden önce insan haklarının en temel unsurudur. Ve unutulmamalı ki insan, politik bir hayvandır. TV'siz de yaşar, reytingsiz de, Survivorsız da. Ama dünyada yalnızca 3 insan bile kalsa bu üç insan bir araya geldiği vakit orada politik çekişme başlamış demektir.
Bu forumda
@Doğu,
@papuleoo,
@Maskeli Fedai gibi üyelerle birçok siyasi içerikli tartışmamız olmuştur. Siyasi ve dünya görüşü olarak bu isimlerle taban tabana zıt sayılabiliriz, fakat bu onların fikirlerini bastırıp sansürlememe neden olamaz, tam aksine eşit haklar olduğu sürece onların da bana göre her ne kadar yanlış fikirler olursa olsun, kendi doğrularını özgürce savunabilmelerini isterim ve Voltaire'in "Seninle aynı fikirde değilim. Ancak senin fikrini özgürce söyleme hakkını ölümüne savunurum." sözüne tamamen katılırım, ki zaten bizim dünya görüşümüz fikirlerin hiçbir otorite tarafından bastırılamayacağı yönünde.
Ayrıca tek sesliliktense çok sesliliğin olması her zaman için daha iyidir, en azından kendi hata ya da doğrularımızı sorgulamaya vesile olur, safı daha güçlendirir ya da ayrıştırır.
İkincisi, eğer siyasi içerikler sırf tartışmaya açık olduğu için yasaklanıyorsa Survivor gibi bol tartışmaların yaşandığı konuların açılması ve hakkında konuşulması niye yasaklanmıyor? Ha Survivor ha politika? Kimisi Survivor, reyting, futbol üçgeninde tartışmaktan zevk alır, kimisi de siyaset tartışmaktan, renkleri ve zevkleri nasıl ayrıştırıp tek tip hale getirebiliriz ki, insanı insan yapan tek tip olmamasıdır. Eğer siyaset yasaklanıyorsa Survivor da bana göre yasaklanmalı, ancak asıl olması gereken hiçbirinin yasaklanmaması, sansürcü yöntem izlenmemesidir.
Son 2.5. Ayda siyasi tartışmalardan dolayı kaç kişi hakaret nedeniyle, küfür nedeniyle ban cezası almış? Eğer havada uçuşmuyoraa demek ki siyaset otomatikmen hakaretlere, küfürlere yol açmıyor demektir? Arada sinirlenip söven adam, Survivor konusunda da aynısını yapabilir.
Tam aksine twitter misali kişisel düşünce ve fikirlerin özgürce paylaşılabildiği durum güncellemelerine bile sansür gelmişse ben eylemi noktalar, siyasi içerikli konulara geri dönerim. Siyasi içerikli konular genel olarak taraflı olduğundan dolayı forumun geneline hitap etmemesinden kaldırılmasını doğaldır, ama durum güncellemesinde herkes kendinden sorumlu, en fazla gereksiz yer kaplayan twitter uzantılı siyasi içerikler yasaklanır da kalabalık yapmaz, ama ses söz ve yazının parmaklıklar arasına alınması hiçbir türlü kabul edilemeyecek ve açıklanamayacak bir tutum, çağın gerisinde kalmışlıktır. Neyse,
Survivor, reyting, dizi, Survivor, reyting, dizi,Survivor, reyting, dizi, Survivor, reyting, dizi, Survivor, reyting, dizi, Survivor, reyting, dizi, Survivor, reyting, dizi, Survivor, reyting, dizi... Ne çeşitli, ne hareketli bir ortam ama!