1 Yıl Önceki Sen.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    anket

Ahmed

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
16,542
Puanı
1,060
one-year-ago.jpg

Hepimizin hayatında değişimler oluyor, iyi ve ya kötü - dış görüntü ve ya ruh hali, her şey isteyerek ve ya kendi irademiz dışında değişiyor.
Peki sen son 1 yılda geriye doğru bakarsan nasıl bir "sen" görüyorsun? Neler değişti?​

Note:2013'deki cevaplara bakmak isterseniz:
https://fav10.net/forum/threads/1-yıl-önceki-sen.201890/

Ben kendim cevap vereyim ilk.
2016'ın ilk ayları benim için çok kötü dönemdi, kendimi çok güçsüz ve çaresiz hiss ediyordum hayatda. Çok küçük şeyleri dert eden bir ben vardı, en önemlisi kendimi olduğum gibi kabul etmeyen bir ben.
Ama 1 yıl içinde kendi iç dünyamda kendimi yeniden kazandım. Çok sebepsiz şekildeki devam eden ergenlikden kalma depresyonlarımı mahvetdim içimde belkide.
Şimdi daha mutluyum, daha az takıyorum herşeyi, olduğum gibiyim, kendimi seviyorum.

Şu son 3 4 yıldaki düzenim ve bakış açım pek değişmedi açıkçası. Geçen yıl bu dönemlerde de şuanki halimden pek farklı değildim. Rahat ve olayları kafaya takmayan bir yapım vardı ve hala öyle devam ediyor. Genelde eğlenecek bir şeyler buluyorum kendime ve keyif aldığım şeyleri yapmaktan vazgeçmeyen bir yapıdaydım, hala da öyle devam ediyorum. Kimsenin beni üzmesine kolay kolay izin vermeyen biriyim ve öyle de devam etmek için elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim inşallah. Yani genel olarak düşününce hayatımda köklü ve büyük bir değişiklik olmadı, kurulu bir düzende devam ediyorum uzun bir süredir. Ama 2017'de bu değişiklikler olacak yüksek ihtimal. :)

1 yıl içinde ne değişti diye soracak olursam kendime en büyük değişiklik artık 5 6 ay sonra mezun olacak olmam ve gelecekte ne yapacağım hakkında kararsız olmamdır. Önümde seçenekler var ama bunlar arasında hala seçim yapmadım. Ve bu belirsizlik can sıkıcı açıkçası. 2017'deki büyük çaplı değişiklik dediğim de bu konu elbette. Nasıl gideceğini ve bana nasıl etki ettiğini ise zaman gösterecek. :)

Şu son 3 4 yıldaki düzenim ve bakış açım pek değişmedi açıkçası. Geçen yıl bu dönemlerde de şuanki halimden pek farklı değildim. Rahat ve olayları kafaya takmayan bir yapım vardı ve hala öyle devam ediyor. Genelde eğlenecek bir şeyler buluyorum kendime ve keyif aldığım şeyleri yapmaktan vazgeçmeyen bir yapıdaydım, hala da öyle devam ediyorum. Kimsenin beni üzmesine kolay kolay izin vermeyen biriyim ve öyle de devam etmek için elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim inşallah. Yani genel olarak düşününce hayatımda köklü ve büyük bir değişiklik olmadı, kurulu bir düzende devam ediyorum uzun bir süredir. Ama 2017'de bu değişiklikler olacak yüksek ihtimal. :)

1 yıl içinde ne değişti diye soracak olursam kendime en büyük değişiklik artık 5 6 ay sonra mezun olacak olmam ve gelecekte ne yapacağım hakkında kararsız olmamdır. Önümde seçenekler var ama bunlar arasında hala seçim yapmadım. Ve bu belirsizlik can sıkıcı açıkçası. 2017'deki büyük çaplı değişiklik dediğim de bu konu elbette. Nasıl gideceğini ve bana nasıl etki ettiğini ise zaman gösterecek. :)
sihirli annem bittiğimde kendimi tutamayıp bir online oyunda herkese saldırdım adı desert operation birkere kötü haber duyduğumda kendimi banlattım herkesi şikayet edip forumda diğerki kötü haberde bekledim er geç ya bir kanal alıcam yada kanal d de bişeyler olucak dedim öyle bir tek şey aynı gördüğüm rüyalar hep çıkıyor bodrum lisesini rüyamda gördüm tuvalete bomba bağlamışlardı rüyamda hem erkekler tuvaletine hem kızlar tuvaletine annemde o sırada uyandırdı işte @MEnes ve ardından bodrum masalını yaptılar

2016 başları benim için sakinlik dönemiydi desem yeridir. Ocak-Şubat-Mart arası kısımlara denk geliyor.

Nisan ayı itibari ile daha çok sosyalleştim. Üniversite de ki etkinliklere katıldım, gezilere katıldım. Ama iç sesim bir şeylerin yeterli gelmediğini her zaman söylüyordu.
Okullar kapanınca tekrar boşluğa düştüm neyse gel zaman git zaman bu durgunluk Ağustos'ta toparlandım gerek staj ortamı gerek okulun açılmasıyla gerek özel hayatımda ki büyük sürpriz olaylar filan derken 2016'nın sonunu çok ama çok güzel kapattım ben.:hearteyes::holdinghands:

Bu yıldan öğrendiğim tek şey var oda sabır ve umut.
Çok zorluklar oldu çok yalnız kaldım ama hep sabrettim. Bir şeylerin düzeleceğine inandım. O mutlu günlerin geleceğini hep ümit ettim. Arada ümitsizliğe düştüğüm zamanlar oldu ama yinede bu 2 şeye tutundum.:innocent:

Şimdi çok mutluyum şükrediyorum halime. İstediğim her şey var. Olmayana da isyan etmiyorum eskisi gibi. Bazı şeylerin aslında yaşanması gerektiğini düşünüyorum. İnsan bazı şeyleri yaşayınca daha güçlü oluyor.:clapping::hand:

2016'yı Ülkemiz açısında değerlendirirsek çok çok kötü bir yıl oldu. Umarım 2017 ülkemiz için hayırlı geçer. :innocent::praying:

2016 başları benim için sakinlik dönemiydi desem yeridir. Ocak-Şubat-Mart arası kısımlara denk geliyor.

Nisan ayı itibari ile daha çok sosyalleştim. Üniversite de ki etkinliklere katıldım, gezilere katıldım. Ama iç sesim bir şeylerin yeterli gelmediğini her zaman söylüyordu.
Okullar kapanınca tekrar boşluğa düştüm neyse gel zaman git zaman bu durgunluk Ağustos'ta toparlandım gerek staj ortamı gerek okulun açılmasıyla gerek özel hayatımda ki büyük sürpriz olaylar filan derken 2016'nın sonunu çok ama çok güzel kapattım ben.:hearteyes::holdinghands:

Bu yıldan öğrendiğim tek şey var oda sabır ve umut.
Çok zorluklar oldu çok yalnız kaldım ama hep sabrettim. Bir şeylerin düzeleceğine inandım. O mutlu günlerin geleceğini hep ümit ettim. Arada ümitsizliğe düştüğüm zamanlar oldu ama yinede bu 2 şeye tutundum.:innocent:

Şimdi çok mutluyum şükrediyorum halime. İstediğim her şey var. Olmayana da isyan etmiyorum eskisi gibi. Bazı şeylerin aslında yaşanması gerektiğini düşünüyorum. İnsan bazı şeyleri yaşayınca daha güçlü oluyor.:clapping::hand:

2016'yı Ülkemiz açısında değerlendirirsek çok çok kötü bir yıl oldu. Umarım 2017 ülkemiz için hayırlı geçer. :innocent::praying:
15 temmuzdan sonra değiştiğinide yaz:F Halkın Polisine mecbur kaldım erkene aldırtmaya

Bir Yıl önce de MS'de şampiyon olmak için uğraşıyordum bu yılda aynı.:F

Şaka şaka. Okul yok iş var para harcıyorum rahat rahat farklı bir hayat oldu yani. Değişik.:D

Son 1 yılda inanılmaz derecede olgunlaştım. Vaktimin çok olduğu bir yıl olduğu için insanları gözlemleme fırsatı buldum. Aydınlandım diyebilirim. Dünyanın ne kadar boş ve anlamsız olduğunu anladım.

Aşık oldum, vedaların en vurucusunu iliklerime kadar hissettim. 1 yıl önce atik, enerjik biriyken şu an ruhumu bedenimden vidanjör yardımıyla sökmüşler gibi hissediyorum. Bir boşluk anca bu kadar ağır olabilir.

Sanki 1 yıl ömrümün tamamının yansıması gibiydi. Velhasıl tükendim.

2016 yılı ülkemiz için çok zor geçtiği için bizim aileye de birebir yansıması oldu. Birinci dereceden kardeş, yeğen, kuzen vs. birçok aile ferdimiz Güneydoğu ve Suriye'de görev yapmakta. Tüm yıl boyunca onların başına bir şey gelecek endişesiyle yaşamak çok zor bir durum. Bizzat kendim çatışmaya girerken hiçbir zaman korkmadım (ki çatışmaya giren hiçbir Türk askeri/polisi korkmaz) fakat geçtiğimiz sene ailemden birinin başına bir şey gelecek endişesiyle hep korkarak yaşadım. El Bab'ta 16 şehit verdiğimiz gece, yeğenimle telefonda görüştüm. Dayı, metrekaraye yanı başımıza 50 kalaşnikof mermisi düştü dedi. Bunu annesine söylesem, ablam pimpirikli zaten, kesin hastanelik olurdu. Her zaman da söylerim; ülkeyi yönetenlerin en sevdiği yakını (oğlu, torunu) böyle yerlerde görev yapsa, hiçbir siyasetçi Irak'a girelim, Suriye'ye girelim diye savaş çığırtkanlığı yapamaz. Başkasının evladı üzerinden siyaset yapmak çok kolay da.

Neyse, 2016'da kendi dünyamda bir değişiklik olmadı. Belli bir olgunluğa eriştik artık, istesem de eski serserilik yaptığım günlere geri dönemem. :) Kredi çekip borç altına girdik ama canımız sağ ya artık onu mesele etmiyorum.

1 yıl önce daha mutsuz, daha karamsar, daha umutsuzdum. Son 1 yıl özellikle son birkaç ay çok iyi geçti ve hayata yeniden bağlandım. Bunda temel faktör iş değişikliği oldu diyebilirim. Beraberinde çok şeyi getirdi. İnsanın sevdiği işi yapması kadar değerli bir şey yok, hele kariyer anlamında tatmin ediciyse. Artık daha mutlu, iyimser ve geleceğe yönelik umut doluyum. Umarım hayatımın hiçbir döneminde bundan önceki 2-3 yılki durumuma düşmem.

1,yil once hayata dair umutlarim vardı
Dost bildiklerim vardı bir grubum vardı bana ait trk sey artik hicbiri yok

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 yıl önce en küçük şeye üzülen bir insandım bende. Ve kendimden değişim beklerken o değişim geldi. Çoğu şey takmadan eğlenceme bakıyorum artık. Sosyal bir insandım zaten halada öyle. 2016'da yurt dışına çıktım, çok gezdim buda bana çok şey kazandırdı. Anı yaşamayı öğrendim. :)

1 yıl önce ölüm ensemdeydi, geçenlerde çelme taktım bakalım nezaman enseme yapışacak yine :A
Hayata bakış açım pek değişmedi, daha güçlü ve kalbi sertleşmiş biri olmaya başladım geçen sene. stressi arındırmışım bünyemden. Duyarsız biri olmuşum buda ölüme çelme atmama fayda sağladı.

Görebilirsem 1 yıl sonrasını daha mutlu ve güçlü olacağımı düşünüyorum.

Öncelikle tabiki: "Vay be ben evde oturup kalemle mandalina liflerini tırnaklarımdan sökerken insanlar neler yaşamış diye içimden geçirdim."

Bir yıl önce psikolojik olarak bitap bir haldeydim, şimdilerdeyse hep olduğum gibiyim. Fiziksel olarak aynıyım. Düşünce olarak pek değişmedim ama bazı şeyler daha da netleşti. Sanırım daha iyiyim ya ve umarım daha iyiye gidecek.

Ben kendim cevap vereyim ilk.
2016'ın ilk ayları benim için çok kötü dönemdi, kendimi çok güçsüz ve çaresiz hiss ediyordum hayatda. Çok küçük şeyleri dert eden bir ben vardı, en önemlisi kendimi olduğum gibi kabul etmeyen bir ben.
Ama 1 yıl içinde kendi iç dünyamda kendimi yeniden kazandım. Çok sebepsiz şekildeki devam eden ergenlikden kalma depresyonlarımı mahvetdim içimde belkide.
Şimdi daha mutluyum, daha az takıyorum herşeyi, olduğum gibiyim, kendimi seviyorum.
evet nedenini biliyorum ben :) :'(

ben de yazmak istiyorum tabiki de ama yazsam sayfalar yetmez ve bunun en temel asıl nedeni de malum GAY olmam dan kaynakli :( GAY olmak GERÇEKTEN ÇOK OLUMSUZ bir durum SÜREKLİ İÇİNDE YAŞAYAN BİR CANAVAR gibi adeta.. bu durum a şöyle bir örnek verirsem herkes çok daha iyi anlayacak jackıe chan in maceraları adında bir çizgi film var bilirsiniz 2.sezonun 1.bölümünü ve 2.bölümünü izlerseniz eğer.. Tabikide GAY olmak bir İMTİHAN ve SINAV ama ben kalıyorum bu sınavdan ve kötü olan durumda bu işte ne yazıkki :( Özellikle de DİNİ İSLAM olan ve buna göre yaşaması gereken birisine göre çok çok daha ağır oluyor :( Her gün ağlıyorum Her gün dua lar ediyorum sürekli ben de normal bir insan olayım diye ama....... işte sonuç ortada :'(

Son düzenleme:

ben de yazmak istiyorum tabiki de ama yazsam sayfalar yetmez ve bunun en temel asıl nedeni de malum GAY olmam dan kaynakli :( GAY olmak GERÇEKTEN ÇOK OLUMSUZ bir durum SÜREKLİ İÇİNDE YAŞAYAN BİR CANAVAR gibi adeta.. bu durum a şöyle bir örnek verirsem herkes çok daha iyi anlayacak jackıe chan in maceraları adında bir çizgi film var bilirsiniz 2.sezonun 1.bölümünü ve 2.bölümünü izlerseniz eğer.. Tabikide GAY olmak bir İMTİHAN ve SINAV ama ben kalıyorum bu sınavdan ve kötü olan durumda bu işte ne yazıkki :( Özellikle de DİNİ İSLAM olan ve buna göre yaşaması gereken birisine göre çok çok daha ağır oluyor :( Her gün ağlıyorum Her gün dua lar ediyorum sürekli ben de normal bir insan olayım diye ama....... işte sonuç ortada :'(
Mevla ne eylerse güzel eyler kardeşim. Ama Tevekkül denen bir şey var onu tam olarak yapmak gerekir.

Buna benzer bir konuda peygamberimizin sahabeye verdiği cevap aslında Tevekkülü işaret ediyor. "Evvela deveni sağlam kazığa bağla, daha sonra Allahû Tealâ’ya emanet et." Şimdi sen bundan kurtulmak için elinden geleni yapıyor musun bence sorulması gereken budur? Bizde insanız hatalarımız var ve de olacaktı belki yarın bizde aynı duruma düşebiliriz bunun garantisini kimse veremez. Yanlış anlamanı istemem sadece genel çerçevede düşününce böyle sonuçlara varıyorum İnşaallah seninde imtihanın en iyi şekilde sonuçlanır Allah yardımcın olsun.

Maalasef heteroseksüel yani normal karşı cinse ilgi duyanlar eşcinselliği tam olarak anlamıyor.
Normal seçim olsa bence kimse eşcinsel olayım demez. Ama oluyorsun, böyle doğuyorsun ve ya ergenlikle birlikde hormonlar zirve yapıyor yeni keşfediyorsun kendini. (zaten çocukliktan oluyor ama geç fark ediyorsun)
Kim sonradan oldum falan diyorsa yanlış o kendini garantilemek içindir, en küçük yaşlardan bu oluyor. Sadece çocukluk aklıyla anlamak olmuyor.
Eğer birisi heteroseksüelse değiş günah bu, git hemcinsinle ilişki yaşa deseler. Kim bunu yapar ki, hepsi diyecek bunu ben seçmedim duygularım karşı cinse ve s.
Kendi seçmediğin bi durum için suçlanmak eşcinsel olmak ve bu berbat..
Değişmeye falan da kalkışma zaten sonu hüsran olur.
Eğer bi Cennet varsa, zaten olduğun gibi neyi hakediyorsan o şekilde gideceksin ve eşcinsel olmak bi engel değil. Hayatını yaşa..

1 yıl önce 2 dedem vardı şimdi 1 dedem
1 yıl önce bu kadar ciddi değildim şimdi rayına girdi herşey
1 yıl önce lisedeydim şimdi üniversite
1 yıl önce hayat arkadaşım yanımda değildi şimdi çok Şükür başka ne isteyeyim