8-9 ödül alsın inanın umrumda olmaz pek. Ama 11 hatta ve hatta 11 üstü ödül alırsa kimse kusura.
Ve ayrıca LLL'nin kendi alanında bile efsane olmadığını açık açık söylüyorum. Müzikali mi efsane? Yoksa kurgusu mu? Oyunculuk? Eh belki yönetmenlik ortalama üstü o kadar. Emma Stone iyi hoş oyuncu ama öyle "aman allahım!" diyeceğimiz bir performansı yoktu. Öteki elemanı hiç söylemiyorum bile.
Benim meselem filmin tarihe geçecek düzeyde olduğunun ileri sürülmesi üzerine. Düşünsenize 2070 yılında bile adaylığı ve alması muhtemel rekor sayesinde bu film bilinecek.
Ve demedi demeyin, akademiyi az çok tanıyorsak bu filmi Big Five siz göndermez. Gerekirse senaryo ve erkek oyunculukta birazcık torpil geçerler ama ille de verirler bu rekoru. 27 Şubat sabahı da "Big Five rekorunu kıran 4.film tam 26 sene sonra La La Land oldu!" gibi haberleri görürüz artık. Şu sıralar çok istediğim iki şey var, birincisi referendumdan hayır çıkması (ki imkansıza yakın), ikincisi La la Land ın Big Five ve +9 ödül alamaması (ki bu da imkansıza yakın). İkisinde de amaçsızca olsa bile müthiş sevinirim. Hele hele LLL'nin 4-5 ve daha altında ödül alması durumunda sevinçten kendimden geçerim, işsizlik ama olsun.