Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen
Yusuf : Seeen sen Meleksin. Ama bu nasıl olur?
Melek : Uzun hikaye Yusuf uzun hikaye. Tıpkı senin açıklama yapmadan gitmen kadar karışık bir hikaye.
Yusuf : Neden kılık değiştirdin amacın ne anlat çabuk yoksa gider Çiğdem Abla’ya her şeyi anlatırım.
Melek : Adım Jülide ve eğer o gereksiz çeneni açarsan senin için de iyi olmaz, Çiğdem için de ve doğal olarak Kaan için de. O sebeple susacaksın ve bu oyuna benimle devam edeceksin.
Yusuf : Sen beni nasıl tehdit edersin? Böyle bir şantaja boyun eğeceğimi mi sandın sen? Dur bakalım dur seni tanırım bildiğin bir şey olmasa da bu kadar kendine güvenmezsin sen.
Melek : Heh şunu bileydin.
Evin içinden gelen ayak seslerini duyunca hemen peruğunu takan
Melek : Biri geliyor eğer susmayı bilirsen herkes kazançlı çıkar ama yok konuşacağım dersen orasını da var sen düşün.
İçeriden hızlı adımlarla kapının önüne çıkan
Çiğdem : Ne arıyorsunuz siz ikiniz burada gecenin bu saatinde?
Yusuf : Şeey Çiğdem Abla Jülide Hanım hava alıyordu da dışarıda görünce yanına geldim biraz sohbet ettik.
Çiğdem : Senin Jülide ile konuşacağın ne olabilir ki?
Yusuf : Havadan sudan işte.
Çiğdem, Yusuf’un yüzünden bir şey sakladığını fark etse de üzerine pek düşmemiştir.
ERTESİ SABAH
Gece sıkı bir uyku çeken Kaan, biraz da içtiği içkiyi fazla kaçırdığı için gözlerini açsa da uyanmakta zorluk çekmektedir. Çiğdem ise bir şeylerle meşgul olduğundan uyandırması için Jülide’ye seslenmiştir. Kaan’ın odasına giren
Jülide : Kaan Bey, Kaan Bey… Allah Allah hiç de böyle yapmazdı aslında girsem mi odaya?
O sırada odasından yarı çıplak şekilde çıkan
Yusuf : Günaydın Jülideciğim, elbisen de ne kadar yakışmış, içimi erittin valla.
Jülide : Bana bak benden uzak duracaksın yoksa..
Yusuf : Yoksa ne? Dur ben tahmin edeyim tehdit edersin değil mi?
O anda kafasında kurduğu düşünceye binaen Jülide, Yusuf’un dudağına bir öpücük kondurmuştur.
Yusuf : Ne içindi bu? Sende beni istiyorsun eskisi gibi değil mi?
Jülide : Evet seni eskisi gibi sevmek, sevilmek istiyorum.
Ancak Jülide’nin niyeti Yusuf’u etkisi altına alıp bodrum katındaki kişiyi bulması için yardım etmesini sağlamaktır.
Daha sonra Kaan’ın odasına Yusuf girmiş ve çağırmıştır ancak bugün dinlenmek ve rahatsız edilmek istenmediğini söyleyen Kaan’ın cevabı karşısında Yusuf odadan çıkmıştır. Daha sonra aşağıda duran Çiğdem’e seslenen Yusuf kahvaltıya gelmeyeceğini söylemiştir. Çiğdem ise kendisinin yürüyüşe çıkacağını söylemiştir. O sırada Yusuf ve Jülide konuşmaya devam ediyorlardır.
Jülide : Yusuf sana bir şey söyleyeceğim ama tepkilerini kontrol altında tut yoksa başımız belaya girebilir.
Yusuf : Ben de bunu bekliyordum çıkar bakalım ağzındaki baklayı.
Jülide : Sana olanı biteni anlatacağım ve sadece dinle sözümü bölme. Ben başlangıçta karşıdaki eve taşınmıştım ve bir gün bu eve gelip yardım istediğimde bodrum katında bir ses işittim ve benden yardım istiyordu. İşte sırf bu amaçla bunu ortaya çıkarabilmek için, kimdir necidir anlayabilmek için bu eve bu kılıkla gelme kararı aldım.
Yusuf : Ne yani sen şimdi bu evin bodrum katında birinin kilitli olduğunu ve senden yardım istediğini mi söylüyorsun yanlış mı anlıyorum? Peki bunu bana neden anlatıyorsun ben ne yapabilirim ki?
Jülide : Senden eskiden görmediğim duyarlılığı göstermeni istiyorum ve o bodruma inip neler olup bittiğini öğrenmek istiyorum, tek başıma inemem bu sebeple yardımına ihtiyacım var.
Yusuf : Yapabileceğimi sanmıyorum zira evdekiler o kişiyi oraya neden saklıyorlarsa, bizim öğrenmemiz ve onların bunu anlamasıyla…
O sırada Jülide usulca Yusuf’a yaklaşmış ve dudaklarını onun kulaklarına yaklaştırarak sıcak nefesi ve alçak sesiyle fısıldamış ve ona
Jülide : Seni hala çok seviyorum, bunu benim için yapamaz mısın?
Demiştir ve karşılıklı bakışmalarla sahne geride kalmıştır.
1 SAAT SONRA
Çiğdem, kapıdan içeri girmiştir ve kahvaltı sofrasının hala yerde olduğunu görünce
Çiğdem : Jülide, bu sofra neden hala yerde? İyice tembelleştin bak sen de gözümden kaçıyor zannetme.
Jülide : Kusura bakmayın hemen toparlıyorum, yukarıda az işlerim vardı da.
Çiğdem : Tamam her neyse dikkatli ol biraz. Çok yoruldum yürürken, çıkıp bir duş alacağım, geç çıkarım biraz, küvetin içinde uzanmak istiyorum biraz. Rahatsız etmeyin olur mu?
Jülide : Tamam Çiğdem Hanım siz keyfinize bakın ben her şeyi hallederim.
Çiğdem, merdivenlerden yukarı çıkarken Jülide bulunabilecek en iyi zamanı bulduğunun farkına varmış ve Yusuf’un odasına doğru ilerlemiştir.
Yusuf’un odasına girdiği anda Yusuf, yarı çıplak odasında oturup müzik dinliyormuş.
Jülide : Yusuf, Çiğdem Hanım’da duşa girdi var mısın yok musun benimle olmaya?
Yusuf : Ah Melek yakacaksın başımızı ama hadi bakalım.
İkisi beraber usulca bodrum katına doğru ilerlerken sonunda bodrumun kapı girişine gelmişlerdir ve kapının sol üst tarafında bir ipe dizili bir sürü anahtar yer almaktadır. Hemen bu anahtarları denemeye başlayan ikili sonunda kapıyı açmayı başarmışlardır.
Bodrumdaki kişi gelenin Çiğdem olmadığını görünce hemen saklanmıştır bir köşeye ancak elleri de bağlı olduğu için saklanacağı sırada düşüp ses çıkarmıştır.
Jülide : Yusuf duydun mu sesi şu taraftan geldi.
Yusuf : Evet duydum umarım başımıza bela almayız .
O sırada sesin geldiği yere doğru ilerleyen Jülide ve Yusuf, geldikleri zaman suratını gizlemeye çalışan kişiyi görmüşler ve Yusuf onun üzerine atılarak yüzünü açmıştır.
Bodrumdaki kişinin yüzünü gören Yusuf ve Jülide şok olmuşlardır.
…BÖLÜM SONU…
@Bully - Kaan 1 haftalık tatil yapmak istediğinden bu bölümde sadece varlığıyla yer almıştır.
@eskici @vadikızı @Çiğdem- @turkuazz @cookies @Aserat @MayısKralı @tolgab @Yiğitt @pompy ve diğer okumak isteyenler...