2015 En Favori (Yabancı) Film | Final | Whiplash vs Interstellar

'En Favori Yabancı Film' Hangisi Olsun?

• Whiplash

Oy: 22 71.0%
  • Interstellar

Oy: 9 29.0%

• Kullanılan toplam oy
    31
  • Anket kapatılmış .
Interstaller de klasik dünyayı kurtaran amerikan kahramanının daha kaliteli versiyonu ona bakarsan? Eşi benzeri yok mu? Stanley Kubrick'in 2001'i ne güne duruyor? Onun biraz daha modern hali yıl farkıyla elbet. Filmin teknik kalitesine lafım yok zaten 10 üzerinden 8 mi ne vermiştim bunu inkar edemem ama bundan çok daha üst düzey filmlerin popüler kültüre boyun eğmesi güzel bir şey değil. :)
Ya abicim tutturmuşsun bir popüler kültür Whiplash de popüler kültür. Gören de Whiplash'ı siyah-beyaz çekilen, Camus'dan esinlenen, Fransa-Yeni Zelanda ortak yapımı bir film zannedecek.

Eşi benzeri yok derken Kubrick'i kastetmemiştim. Ama 2001 dediğin iyi oldu, çünkü bu film 2001'e bir saygı duruşudur aynı zamanda. Bu da bence bu filmin tipik bir Hollywood filmi olmadığını gösteriyor. Böyle bir filme Transformers muamelesi yapmak çok yanlış.

Hocam film Amerikan yapımı? Ana karakterin Yozgatlı olması mı gerekiyordu? :D Ayrıca kahraman da öyle tipik bir Amerikan karizmatiği değil. Aile babası bir çiftçi işte. Sen filmdeki taslağı söylüyorsun. Filmin senaryosu bundan mı ibaret? Kütüphane sahnesi özgün değil diyorsun yani. Doğru aslında ben her aksiyon filminde görüyorum böyle şeyleri.

Ayrıca şunu da söyleyeyim bu film var ya Matrix'in devam filmlerini de çok rahat tokatlar.

Hep aynı bahane, film Amerikan filmi olduğu için kahramanın Güney Afrikalı mı olması gerekiyor? :D Evet, Yasak Bölge 9 bunu başarmışsa koskoca Nolan hayli hayli başarırdı istese, nasıl ki Kubrick gibi Bergman gibi büyük yönetmenler başarıyorsa o da başarır, ama isterse.

Bilim Kurgu ve teknik bakımdan Matrix'in devam filmlerini pekala geçebilir, lâkin derinlik ve felsefi kurgu bakımından haşa. Tartışmaya bile lüzum yok buna. :)

Kütüphane sahnesinde daha önce de bahsettiğim gibi paradoks ve cevaplanmamış soru var. Herif fiziksel kuvvetle sallayabiliyorsa nasıl aynı fiziksel kuvvetle sesini duyuramıyor?

Katılmıyorum. Katılmayacağım gibi de duruyor Nolan konusunda. Nolan overrated demek sinemaya hakaret bence. Zevklerin uyuşmaması daha mantıklı bir cümle olur. :) Çok özgün harika senaryolar çıkaran bir adam. Memento'yu unutman da olmamış. :) Interstellar da kesinlikle aksiyon ve görsel efektin önde görülüp değerlendirileceği bir film değil. Müthiş dramı, çok iyi senaryosu var. Arada geren, arada mesaj veren iyi bir senaryo. O yolculuğa biz de çıkıyor hissediyoruz. Hele sinemada izlediğim için farklı bir tat almıştım izlerken. Ha keza Hans Zimmer'ın efsane soundtrackine nasıl kayıtsız kalabildin anlamadım.

Bu iki film zaten o yılın en iyi 2 filmi benim için. Yanlarında veya aralarında TGBH var işte. Whiplash'a ise diyecek tek kelime olamaz zaten, harika bir başyapıt. Ama Interstellar overrated değil olmaz da. Gerçi sinemada çeşitlilik bu yüzden güzel. Farklı fikirler olmalı ki tartışmanın konuşmanın keyfi olsun. :) Sana ulaşamamış bir film ama çok beğenen milyonlar var. :)

Bu kadar konuşma üstüne burun farkıyla Interstellar diyorum. :)

Evet Nolan konusunda abartmış olabilirim, Intersteller'e kızarken Nolan da arada kaynadı. Bana göre Interstaller kesinlikle ovarrated bir film, milyonlara göre değil
Saygı duyarım sonuçta zevk tercih meselesi. Ama Nolan bence de genç yönetmenler içinde en başarılı isimlerden, zevklerimiz pek uyuşmadığı için abartılmış demem yanlıştı elbet. :)

Hep aynı bahane, film Amerikan filmi olduğu için kahramanın Güney Afrikalı mı olması gerekiyor? :D Evet, Yasak Bölge 9 bunu başarmışsa koskoca Nolan hayli hayli başarırdı istese, nasıl ki Kubrick gibi Bergman gibi büyük yönetmenler başarıyorsa o da başarır, ama isterse.

Bilim Kurgu ve teknik bakımdan Matrix'in devam filmlerini pekala geçebilir, lâkin derinlik ve felsefi kurgu bakımından haşa. Tartışmaya bile lüzum yok buna. :)

Kütüphane sahnesinde daha önce de bahsettiğim gibi paradoks ve cevaplanmamış soru var. Herif fiziksel kuvvetle sallayabiliyorsa nasıl aynı fiziksel kuvvetle sesini duyuramıyor?

Evet Nolan konusunda abartmış olabilirim, Intersteller'e kızarken Nolan da arada kaynadı. Bana göre Interstaller kesinlikle ovarrated bir film, milyonlara göre değil
Saygı duyarım sonuçta zevk tercih meselesi. Ama Nolan bence de genç yönetmenler içinde en başarılı isimlerden, zevklerimiz pek uyuşmadığı için abartılmış demem yanlıştı elbet. :)
Yapacak bir şey yok sana geçmemiş film belli. Ben izlerken o uzaydaki ikili dövüş harici gereksiz saçma aksiyon diyebileceğim bir sahnesi yoktu. Hele o docking sahnesi müzikle beraber mükemmeldi.

Filmin verdiği mesaj bile overrated olmasını engeller bence. 'Zamanı ve mekanı aşabilen tek şey sevgidir.' Kütüphane sahnesi de bu söz üzerinden yürüyor zaten. Ha sesini duyuramıyor demişsin. Orada zaten diğer tarafa müdahele ediş şekli ses gibi fiziksel bir aktiteye benzer değil ki. Biraz değişik bir kurgu var içinde o işin. Ne bileyim bu kadar gömmen garibime gitti bu filmi. :)

Dalga mı geçiyorsun? :D District 9 zaten Güney Afrika filmi. :D Para kaynağı Amerikalı olabilir ama film Güney Afrikalılar tarafından yapıldı. Ayrıca kötü de bir filmdi o ayrı mesele. Kubrick dediğin gibi bir şey yapmadı zaten Kubrick'in filmlerinde kahraman yok ki. Bergman da hakeza öyle. Zaten adam İsveçli. Ayrıca bu adamların hangi filmlerinde biri dünyayı kurtardı? Ama eleştirdiğin meseleye bak. Yani adamlar karakterleri başka milletten yapsa filmi eleştirmeyeceksin. :D

Kütüphane sahnesi tamamen adamın yorumu, bu yüzden vizyonu geniş, benzeri yok diyorum ya. Adam kendince kara deliğe bir yorum katmış.

Dalga mı geçiyorsun? :D District 9 zaten Güney Afrika filmi. :D Para kaynağı Amerikalı olabilir ama film Güney Afrikalılar tarafından yapıldı. Ayrıca kötü de bir filmdi o ayrı mesele. Kubrick dediğin gibi bir şey yapmadı zaten Kubrick'in filmlerinde kahraman yok ki. Bergman da hakeza öyle. Zaten adam İsveçli. Ayrıca bu adamların hangi filmlerinde biri dünyayı kurtardı? Ama eleştirdiğin meseleye bak. Yani adamlar karakterleri başka milletten yapsa filmi eleştirmeyeceksin. :D

Kütüphane sahnesi tamamen adamın yorumu, bu yüzden vizyonu geniş, benzeri yok diyorum ya. Adam kendince kara deliğe bir yorum katmış.

O adamların filmlerinin birinde dünyayı kurtarma olsaydı ve kendi milletlerini bu vesilede öne çıkarmış olsalardı o zaman haklısın diyebilirdim. Sen de diyorsun dünyayı kurtarmak, dünyayı kurtarmak yahu ne kadar basit bir öbek? :) Bir Amerikan vatanseverin tutup da dünyayı kurtarıp insanlığa yepyeni bir yaşam sunması bile bu film hakkında yapılan "tamamen özgün" yargısını çürütür. Film herkesin beklediği mutlu sonla mı bitti? Aşağı yukarı evet. Eğer film her Hollywood filmi gibi beklenildiği gibi bitmeseydi, ne bileyim adamın başarısız olduğunu dünyanın yok olduğunu vesaire görmüş olsaydık ya da bu kadar kötümserliğe gerek yok açık kapı bitmiş olsaydı bile ayakta alkışlar ve sizler kadar savunurdum özgünlüğü konusunda. Ama görülen köy kılavuz istemez. Belki renkler zevkler farklıdır ama kimse bu filmin yüzde yüz özgün olduğuna inandıramaz beni.

Matrix mesela, üçlemenin sonu beklediğimiz gibi mutlu sonla mı bitti? Koca bir açık kapı, insanlık hâlâ tehdit aldında makineler kalkmadığına göre. Keza Inception, keza Prestige, keza Godfather... Çoğu klasiğin basit ve alışılmış sonla bitmediği aşikardır, peki Interstaller'in finalinin neresi alışılmadık??

İkisi de harika film. İkisi de finalde olmayı sonuna kadar hak ediyor.

Tercihim az farkla da olsa Interstellar'dan yana. Şu ana kadar sinemada izlediğim en iyi film. Çok büyük etki bırakmıştı uzun süre. Oyunculukları mükemmel, görsel efektleri mükemmel, müzikleri çok iyi, konusu son derece orijinal, bir de üstüne üstlük bilimsel temeller üzerine kurulu insanın ufkunu açan bir film.

Whiplash'in hırs aşılayıcı filmler arasında en iyisi bile olduğu iddia edilebilir o da kesinlikle harika bir film. Defalarca izlesem de bıkmayacağımı tahmin ettiğim bir başyapıt.

O adamların filmlerinin birinde dünyayı kurtarma olsaydı ve kendi milletlerini bu vesilede öne çıkarmış olsalardı o zaman haklısın diyebilirdim. Sen de diyorsun dünyayı kurtarmak, dünyayı kurtarmak yahu ne kadar basit bir öbek? :) Bir Amerikan vatanseverin tutup da dünyayı kurtarıp insanlığa yepyeni bir yaşam sunması bile bu film hakkında yapılan "tamamen özgün" yargısını çürütür. Film herkesin beklediği mutlu sonla mı bitti? Aşağı yukarı evet. Eğer film her Hollywood filmi gibi beklenildiği gibi bitmeseydi, ne bileyim adamın başarısız olduğunu dünyanın yok olduğunu vesaire görmüş olsaydık ya da bu kadar kötümserliğe gerek yok açık kapı bitmiş olsaydı bile ayakta alkışlar ve sizler kadar savunurdum özgünlüğü konusunda. Ama görülen köy kılavuz istemez. Belki renkler zevkler farklıdır ama kimse bu filmin yüzde yüz özgün olduğuna inandıramaz beni.

Matrix mesela, üçlemenin sonu beklediğimiz gibi mutlu sonla mı bitti? Koca bir açık kapı, insanlık hâlâ tehdit aldında makineler kalkmadığına göre. Keza Inception, keza Prestige, keza Godfather... Çoğu klasiğin basit ve alışılmış sonla bitmediği aşikardır, peki Interstaller'in finalinin neresi alışılmadık??
Tamam da burada Whiplash ile kıyaslıyoruz. Godfather ile değil. Whiplash de özgün değil ki. Ayrıca karakterin milliyeti neden bu kadar önemli. Nolan zaten Amerikan bile değil. Ama karakter başka bir milletten olsaydı ne değişecekti senin adına. Daha mı tatmin olacaktın. Ha şu da var ki böyle bir durum yaşansa ve insanlık kurtulacak olsa sence kim sayesinde olur bu? NASA tabi ki. Tutup da bir Iraklının ya da Meksikalının bunu yapmasını beklemek abes olur.

Tamam da burada Whiplash ile kıyaslıyoruz. Godfather ile değil. Whiplash de özgün değil ki. Ayrıca karakterin milliyeti neden bu kadar önemli. Nolan zaten Amerikan bile değil. Ama karakter başka bir milletten olsaydı ne değişecekti senin adına. Daha mı tatmin olacaktın. Ha şu da var ki böyle bir durum yaşansa ve insanlık kurtulacak olsa sence kim sayesinde olur bu? NASA tabi ki. Tutup da bir Iraklının ya da Meksikalının bunu yapmasını beklemek abes olur.

Esas mesele milliyeti değil, buna az da olsa vurgu yapılması. Öyle filmler vardır ki hissetmezsin bile ama bu filmde ben hissettim o vurguyu. Dünyayı elbet Amerikalı kurtaracak, şuan kadar bilmem kaç bin filmde olduğu gibi. İşte bu filmin de o filmler gibi bitmesi benim olumsuz görüşümün esas dayanağı. Madem başyapıtsın, bir sinema klasiğisin o halde niye illa sonunda dünya kurtaran Amerikalı imajı verme gereği duydun? Amerikalı değil Fransız olsaydı da görüşüm aynı olurdu hatta Türk olsa bile değişmez. Neden birileri sürekli dünyayı kurtarıyor, bunlara doymadık mı artık? Film kaliteli olabilir lâkin gelip de tam özgün demeyin Allah aşkına, özgün kısımlarının olması onu başlı başına özgün yapmaz.

Whiplash'de bir antikahraman ile silik bir hırslı kahraman söz konusu. Interstaller'deki gibi alıştığımız tarzda karizmatik kahraman yok, ikisi de özgün kahramanlar. Finali ise bambaşka dünya, tüm ciddiyetinle söyle sence hangisinin finali daha etkileyici idi?

@destere nin wihiplashı kazansın bakalım :A :A :A
harikasın çiğdem :) yalnız sende sevmişsindir filmi kesin sırf benim hatrıma oy vermiş olamazsın whiplash ın yeri başka interstaklak da belki başrol oyuncusu açısından iyi olabilir ama konu olarak senaryo ve tüm kador dikkate alındığında whiplash ın çeyreği etmez :)

harikasın çiğdem :) yalnız sende sevmişsindir filmi kesin sırf benim hatrıma oy vermiş olamazsın whiplash ın yeri başka interstaklak da belki başrol oyuncusu açısından iyi olabilir ama konu olarak senaryo ve tüm kador dikkate alındığında whiplash ın çeyreği etmez :)
hahah aa yok vlla filimi bilmem ben senin hatrına sadece :A :A :A

mesala @Harunnn60 hatrınad sevmediğim x-mene kullandım ama film çoktan elenmiş
:A :A :A

Ben hep bunlara etiketleniyordum ama 2015 deyince The Revenant'lı, Carol'lı kaçırdığım Oscar sezonu diye konuya bile girmiyordum. :(

Ben olsam iki filmi de finale çıkartmazdım ama bu ikiliden burun farkıyla Whiplash dedim.

Ben hep bunlara etiketleniyordum ama 2015 deyince The Revenant'lı, Carol'lı kaçırdığım Oscar sezonu diye konuya bile girmiyordum. :(

Ben olsam iki filmi de finale çıkartmazdım ama bu ikiliden burun farkıyla Whiplash dedim.

Whiplash finali hak etmiyor mu? The Grand Budapest desek onu da yerden yere vurmuştun keza Gone Girl'i de çok sevmemiştin peki 2014 şampiyonu kim olmalı? :)

p
Whiplash finali hak etmiyor mu? The Grand Budapest desek onu da yerden yere vurmuştun keza Gone Girl'i de çok sevmemiştin peki 2014 şampiyonu kim olmalı? :)

2014 bence çok verimli bir yıl olmadı. Her yıl illa benim için efsane ya da gözüm kapalı işte benim birincim bu diyebileceğim bir filmin olması zorunlu değil zaten.

Ama bence 2014'ün şampiyonu Birdman'di. Ayrıca sen deyince düşündüm Gone Girl'ü sevmedim mi diye ama 9 puan vermişim. Nightcrawler'i de sevmiştim çoğunluğun aksine.

Interstaller gerçekten çok iyi ve kaliteli bir film. Görsel açıdan, yönetmenlik açısından, sinemasal açıdan büyük başarıları olsa da bende izlediğim dönemde pek bir etki bırakmamıştı. Şimdi de hiçbir etki hissetmiyorum açıkçası. Whiplash ise tam tersi izlediğim dönemde de şu anda da bende büyük etkisi oldu. Bu da filmi benim gözümde çok daha başarılı kılıyor o yüzden oyum Whiplash'e. :)

Interstellar.

Yorumlara okudumda. Nolan benim gözümde sinema tarihin gelmiş geçmiş en iyilerinden biridir, genç yaşınıda baz aldığımızda önümüzde dönem bariz şekilde çocuklarınız sorduğunda söylenecek tek isim olacağını düşünüyorum.

Whiplash ilk 4'üm içindeydi ama Interstellar çok üst düzey bir yapım, ayrıyeten zihnende çok ayrı yerlere taşıdı bu kesinlikle görmezden gelinemez bir durum. Nolan her zamanki gibi bizim zihinlerimizle oynuyor. :)