Klasik Lost - Dizi Yorumları

Aga yakalamişken sana da sorayım 4. Sezondayım sonu bahsedildigi gibi kötü mü

Kötü değil de karışıktı, herkes Lost'un finalini farklı yorumlamıştı. Çok net, açık bir final değildi yani. Ben de öyle pek anlayamamıştım açıkçası o zaman bir de daha küçüktüm bittiği sezon 2010 yılında izlemiştim :) Zaten bir ara tekrar izleyeceğim ben şimdi daha iyi anlarım diziyi. Sen de finali nasıl yorumlarsan ona göre beğenirsin veya beğenmezsin bakma kötüydü diyenlere o yüzden.

1.sezon 3.bölüm yorumum.

Bölümü bitirdim geçen bölüme göre daha hareketli bir bölüm izledim. Kate'in suçu ne acaba merakla duymak istediğim şeylerden biri bu. Polisi tek mermiyle vurdu ama öldü mü ölmedi mi hala soru işaretiyle bekliyor bakalım ne olacak?

Jack, Kate'in suçlu olduğunu öğrendi ama söylediği sözler çok güzeldi kendisine yakışanı yaptı. Hepimiz ölmüştük, yeniden başlamalıyız. :)

Bu bölüm dikkatimi çeken şey şu çekik gözlü çiftin konuşmaları bu kez alt yazıyla verildi. 2 bölümdür verilmeyen şey bu bölümde verilince şaşırdım. :D Ayrıca adamın kadına seni seviyorum demesi de bi ayrı komik çünkü bu kadını dövecek gibi hareketleri var neredeyse. Duş alırken zenci adama yakalanması çok iyiydi. :A O oğlu da Vincent diye tutturdu durdu sanki adam ne yapsın ormanın içine o tehlikeli zamanda nasıl girsin saf çocuk. Neyse ki bölümün sonlarına doğru şu kel yaşlı adamın yaptığı düdük sayesinde köpek ortaya çıktı. Babasına sessizce gidip köpeği sen buldum de demesi güzeldi ama o adamda esrarengiz bir şeyler var bakalım ne çıkacak. :A

Şu hamile kadının bebeğin babası yok çünkü evli değilim demesi güldürdü :A Bizim ülkemizde olsa denmedik şey kalmazdı. :D

Benim favorim şu şişko herif adı Hurley mi ne yanlış hatırlıyor olabilirim. :F Abi sen mümkünse koşma etlerin ayrı ayrı hopluyor korkuyorum devrilecen diye. :A

Bu insanlar bu adada yiyecek içecek şeyleri nereden buluyorlar çok merak ediyorum. Hadi bir süre uçaktaki yemeklerle idare ettiler diyeceğim de uçakta nasıl o kadar sağlam yiyecek bulabiliyorlar ki bir sürü patlama oldu. :D Neyse görmezden geliyorum. :A

Başka da aklıma bir şey gelmedi şuan. Sonu normal bitti sayılır pek bir merak unsuru yoktu ancak kel yaşlı adamın sinsi bakışları ürkütücüydü. :A

@OzaN @MasacRE- @Tolstoyevski @MEnes @DarkLeqenD @Yiğitt

1.sezon 3.bölüm yorumum.

Bölümü bitirdim geçen bölüme göre daha hareketli bir bölüm izledim. Kate'in suçu ne acaba merakla duymak istediğim şeylerden biri bu. Polisi tek mermiyle vurdu ama öldü mü ölmedi mi hala soru işaretiyle bekliyor bakalım ne olacak?

Jack, Kate'in suçlu olduğunu öğrendi ama söylediği sözler çok güzeldi kendisine yakışanı yaptı. Hepimiz ölmüştük, yeniden başlamalıyız. :)

Bu bölüm dikkatimi çeken şey şu çekik gözlü çiftin konuşmaları bu kez alt yazıyla verildi. 2 bölümdür verilmeyen şey bu bölümde verilince şaşırdım. :D Ayrıca adamın kadına seni seviyorum demesi de bi ayrı komik çünkü bu kadını dövecek gibi hareketleri var neredeyse. Duş alırken zenci adama yakalanması çok iyiydi. :A O oğlu da Vincent diye tutturdu durdu sanki adam ne yapsın ormanın içine o tehlikeli zamanda nasıl girsin saf çocuk. Neyse ki bölümün sonlarına doğru şu kel yaşlı adamın yaptığı düdük sayesinde köpek ortaya çıktı. Babasına sessizce gidip köpeği sen buldum de demesi güzeldi ama o adamda esrarengiz bir şeyler var bakalım ne çıkacak. :A

Şu hamile kadının bebeğin babası yok çünkü evli değilim demesi güldürdü :A Bizim ülkemizde olsa denmedik şey kalmazdı. :D

Benim favorim şu şişko herif adı Hurley mi ne yanlış hatırlıyor olabilirim. :F Abi sen mümkünse koşma etlerin ayrı ayrı hopluyor korkuyorum devrilecen diye. :A

Bu insanlar bu adada yiyecek içecek şeyleri nereden buluyorlar çok merak ediyorum. Hadi bir süre uçaktaki yemeklerle idare ettiler diyeceğim de uçakta nasıl o kadar sağlam yiyecek bulabiliyorlar ki bir sürü patlama oldu. :D Neyse görmezden geliyorum. :A

Başka da aklıma bir şey gelmedi şuan. Sonu normal bitti sayılır pek bir merak unsuru yoktu ancak kel yaşlı adamın sinsi bakışları ürkütücüydü. :A

Yaşlı kel adam deyince @destere nin anlayacağı biçimde yani yanlış anlaşılabiliyor :D

-Locke, My Name's John Lock. :)

Dizide bi Korelerin ismini tam ezberleyemedim. Sun ile Jim miydi neydi?

Yaşlı kel adam deyince @destere nin anlayacağı biçimde yani yanlış anlaşılabiliyor :D

-Locke, My Name's John Lock. :)

Dizide bi Korelerin ismini tam ezberleyemedim. Sun ile Jim miydi neydi?
Ben isimleri anca ezberlerim bir de isimler sürekli kulağımın önünde olmalı ara ara birbirlerine seslensinler ki aklıma girsin. :D Yabancı isimler sıkıntı Jack Kate ve Hurley dışında şuan isim yok kafamda. :F

1.sezon 3.bölüm yorumum.

adada binlerce ağaç var yerdede binlerce dönüm arazi ? ağaçta ayva yerde karpuz yetiştirip haydi haydi geçinebilirler gül gibi :)

Lost 2.bölüm yorum....

Açıkçası ilk bölüme göre biraz daha sönük bir bölümdü. İlk bölümdeki olayların hareketliliği falan daha izlenesiydi ama yine de kötü diyemeyeceğim bir bölümdü. Kaldı ki zaten bu bölüm biraz sırlar üzerine oturtulmuş bir bölümdü. Her karakterin uçaktan düşmeden önceki hallerinin yansıtılması çok başarılı ancak beni şaşırtan ormanda çocuğun bulduğu kelepçenin Kate'e ait olması. Acaba Nasıl bir suç işledi de o kelepçeleri taktılar eline merak etmedim değil.

Jack bu bölüm geri planda kalmıştı bence. Yani polisin vücudundaki şarapnel parçasını çıkarmak dışında pek faal göremedim kendisini. Şişko adamın halleri de ayrı güzel yalnız. :D

Gelelim şu çekik gözlü kadın ve erkeğe. Bunların hikayesi sonradan açılacak gibi duruyor ama tahmin edemiyorum pek. Yani konuştukları dil hem alt yazıda çevrilmiyor, çevrilmediği gibi de konuşmaya çalıştıkları kişiler de anlamıyor onları. Kadının düğmesini kapatması için Nasıl kızdı :A Neyse devamını bekliyoruz bakalım.

Ekip toplu şekilde vericiye sinyal bulabilmek için yüksek tepelere çıktı. Sinyali çizgi anlamında buldular ama o Fransızca konuşan kadın kim acaba merak ettim. 16 yıldır orada ne yapıyor ve neler yaşamışlar merak ettim. Dizinin müzikleri de ayrıca güzel belirtmek istedim yine. :)

@Yiğitt @DarkLeqenD @MasacRE- @-KADİR- @OzaN @cevaa @Tolstoyevski
Toplam 117 bölüm var, artık bu hızla 117 günde bitirirsin. :A

1.sezon 4.bölüm yorumum

Hareketli bir açılış yaptık. İsmini çok tekrar ettikleri için ezberlediğim Locke'un ayak parmağının ucundaki o renge bakması ve anlamı oldukça gizemli görünüyor. Tamam bunun ayakları görüldüğü üzere tutmuyordu ve uçaktan düştükten sonra yürümeye başladı bunu da flashbacklerden anladım ama o ayağının ucundaki şeyi çözmek gerek çünkü ilk bölümde de bunun ağzında yine benzer renkte bir şey vardı ilgi çeken. Bakalım ne çıkacak bunun hikayesi?

Sayid, vericiye sinyal bulabilmek adına kendi teknolojisini kendisi yarattı. İlginç bir sistem kurdu kurmasına da Kate ağaca asacağı sırada o yaratığın gelmesiyle yere düşürüp kırdı, mecbur bir daha yapılması gerekecek. John - Kate ve Locke üçü beraber domuz avına çıktılar ama av yaparken kendileri avlanıyordu neredeyse. Neyse ufak sıyrıklarla atlattılar bu olayı da ve sonunda bir domuzu öldürüp getirdiler. :A Bir önceki bölümde bunlar ne yiyip içiyorlar dediğimi duyar gibi oldular sanki zira balıkta yakaladılar. :D

Deniz kenarında oturan zenci kadın henüz hikayesi nedir bilmiyorum ama kocasının ölmediğine kanaat getiriyor kazada. Ancak Jack, ağaçların arasında o takım elbiseli adamı gördü ve büyük ihtimal kocası o. Ancak asıl soru eğer o ise niye çıkmıyor karşılarına bunu da ilerleyen bölümlerde göreceğiz gibi.

Uçağın içindeki cesetler artık kokmaya başlayacağı için mecburi şekilde gömecek imkanları da olmadığı için yakma kararı aldılar ve nitekim yaktılar da zaten. Duaları okundu, isimleri söylendi ve dizinin 4.bölümü de böyle bitti diyebiliriz. Yine heyecana dönük bir son bırakmadı bende ama merak unsuruna dönük çokça şey var olduğu kesin kafamda. :)

@OzaN @Yiğitt @MasacRE- @Tolstoyevski @MEnes @Harunnn60 @destere

Ben hiç meyve falan görmedim o ağaçlarda hatta yemekte yemiyorlar. :A
ona bakarsan dizi boyunca hiçbirini zıçarkende göstermiyorlar :) temel ihtiyaçlarını giderirken kamera çekmiyor vatandaşları demekki?? ama kesin karpuz kavun bişeyler yürütüyorlardır birde tropikal iklim kuşağında ada, yani bol bol muz yedikleri kesin :))

ona bakarsan dizi boyunca hiçbirini zıçarkende göstermiyorlar :) temel ihtiyaçlarını giderirken kamera çekmiyor vatandaşları demekki?? ama kesin karpuz kavun bişeyler yürütüyorlardır birde tropikal iklim kuşağında ada, yani bol bol muz yedikleri kesin :))
Aslında her şeylerini görmemiz daha güzel olurdu :F

1.sezon 5.bölüm yorumum...

Yani bittiği sahneyle başlamayıp yeni yeni sahnelerle girişler yapılıyor bu özelliği çok güzel sürekli farklı şeyler ortaya çıkıyor. Jack'in çocuklukta yaşadığı olayın hayaliyle başladık. Arkadaşı dayak yerken onun yerde onu izlemesi ve kalkıp yardım etmek isterken bir yumrukta kendisinin yemesi. Neyse bu sadece kısa bir özetti asıl olay bundan sonrası oldu ki Jack'in babasıyla da arası pek iyi değil ve evden giden babasını arıyor epeyce ancak daha sonra ölüsünü buluyor ceset teşhisinde. Buraya kadar her şey normal derken bu kez de adadaki görünüp kaybolan adamın Jack'in babası olduğunu görüyoruz halbuki ben o zenci kadının kocası olabilir mi diye düşünüyordum ki pis yanıldım. Şimdi bu bir hayalden ibaret bence ama bu kadar üzerinde durulduğuna göre yine bir ters köşe yaşayabileceğimin sinyalleri geliyor bana.

Adada su sıkıntısı yaşanmaya başlandı. İçecek su kalmayınca haliyle Deniz suyunu da içemeyeceklerine göre kendilerine bir yol bulmaları şarttı derken Jack tatlı su kaynağı buldu en azından susuz kalmayacakları şuan için kesin görünüyor. Ayrıca Jack'in söylediği söz çok güzeldi bence. Birlik olmazsak yalnız ölürüz dedikten sonra herkes bütünleşmeye başladı fark etmedim zannetmesinler. :A

Denizde boğulan kızın kim olduğunu ben çözemedim mesela? Acaba o parasıyla hava atan kız mıydı o boğulan diğer bölümde göreceğiz bakalım.

Her saniyesi ayrı bir olay yahu yetişemiyorum. :D

@OzaN @Tolstoyevski @MasacRE- @MEnes

1.sezon 5.bölüm yorumum...

Yani bittiği sahneyle başlamayıp yeni yeni sahnelerle girişler yapılıyor bu özelliği çok güzel sürekli farklı şeyler ortaya çıkıyor. Jack'in çocuklukta yaşadığı olayın hayaliyle başladık. Arkadaşı dayak yerken onun yerde onu izlemesi ve kalkıp yardım etmek isterken bir yumrukta kendisinin yemesi. Neyse bu sadece kısa bir özetti asıl olay bundan sonrası oldu ki Jack'in babasıyla da arası pek iyi değil ve evden giden babasını arıyor epeyce ancak daha sonra ölüsünü buluyor ceset teşhisinde. Buraya kadar her şey normal derken bu kez de adadaki görünüp kaybolan adamın Jack'in babası olduğunu görüyoruz halbuki ben o zenci kadının kocası olabilir mi diye düşünüyordum ki pis yanıldım. Şimdi bu bir hayalden ibaret bence ama bu kadar üzerinde durulduğuna göre yine bir ters köşe yaşayabileceğimin sinyalleri geliyor bana.

Adada su sıkıntısı yaşanmaya başlandı. İçecek su kalmayınca haliyle Deniz suyunu da içemeyeceklerine göre kendilerine bir yol bulmaları şarttı derken Jack tatlı su kaynağı buldu en azından susuz kalmayacakları şuan için kesin görünüyor. Ayrıca Jack'in söylediği söz çok güzeldi bence. Birlik olmazsak yalnız ölürüz dedikten sonra herkes bütünleşmeye başladı fark etmedim zannetmesinler. :A

Denizde boğulan kızın kim olduğunu ben çözemedim mesela? Acaba o parasıyla hava atan kız mıydı o boğulan diğer bölümde göreceğiz bakalım.

Her saniyesi ayrı bir olay yahu yetişemiyorum. :D

@OzaN @Tolstoyevski @MasacRE- @MEnes
Denizz19 ile Lost keyfiiii. :A

1.sezon 6.bölüm

Bölüm Koreli kadının gözüyle başladı. :D Onun hayat hikayesini, Nasıl evlendiğini ve neler yaşadığını gördük. Her bölümün başlangıcında karakterlerin neler yaşadığının yansıtılması çok iyi düşünülmüş. Kadın İngilizce biliyormuş meğer gerçi az çok tahmin etmiştim yoksa bunlarla Nasıl anlaşacak bu insanlar. :D Kocası, zenci babayı fena dövdü ama bir an öldürecek sandım da neyse ki kurtardılar ancak ben bu zenci Adamı sevmeye başladım yavaştan. :D Şu saat mevzusu ne çıkacak bakalım?

Jack su bulduğu alana yerleşme kararı aldı iyi ettiler mi bilmiyorum ama orası daha tehlikeli gibi geldi bana fazla da duracaklarını sanmıyorum nedense ama bakalım. Kate ile aralarında bir şeyler oluşmaya başladı artık yakındır bir öpüşme sahnesi ve ötesinde de bir şeyler olabilir. :A

Charlie uyuşturucu toz kullanacağı sırada Locke yakaladı ve bırakmasını teklif ettikten sonra en sevdiği şey olan gitarın mı yoksa bu toz mu deyince paketi ona verip gitarına kavuştu. Bu Locke az fena değil ha ne ara buldun sen o gitarı kokusu çıkar kimse de sormuyor Nasıl buldun diye. :A Şu Kate'e sırnaşan uzun saçlı sarışın Adama kıl olmaya başladım iyice onda var bir şeyler ama bakalım.

Bölümümüz müzik ve Ateş eşliğinde Jack ve Kate'in aynı çerçevede görünmesiyle bitti. Güzel bölümdü. :)

1.sezon 7.bölüm

Öğlen izlediğim için aklımda kalan kısmı yazacağım unuttuğum yerler de olabilir ama kısa bir yorum olacak.

Öncelikle Jack'in mağaranın çökmesi sonucu altında kalması Charlie'nin onun için yardım etmesi gayet güzel sahneydi. Koza ve güve mevzusunun mağaradan kurtuluş için yansıtılması çok hoştu. Charlie'nin hayat hikayesini gördük bu bölüm. Adama grup üyesi arkadaşı fena kazık atmış ve bu sebeple ayrıldığını gördük. Charlie uyuşturucuyu bırakmak için çabaladı ve nihayet paketi ateşin içine attı. Bakalım umarım sıkıntı yaşamaz. Locke iyi mi kötü mü Nasıl bir amacı var anlamadım enteresan bir kişilik. :)

Bir de vericiyi ayarlayacağı sırada Sayid'e arkadan biri sopayla vurup bayılttı o kim merak ediyorum açıkçası.

Bahsetmek istediklerim bu kadar 8.bölümü de birazdan izleyeceğim.

1.sezon 8.bölüm

Bu bölüm Sawyer'in hikayesini izledik. Sağlam güzel bir hikayesi varmış ve kafasında yazdığı hikayesi de çok iyiydi özellikle mektuba yazdıkları. Boone'un ilaçları kayboldu ve haliyle astımı da olduğu için nefes alamamaya başladı ve Jack birazcık terapisel hareketlerle durumu atlattı ancak ilaçları kimin çaldığı hala soru işareti? Herkes Sawyer'dan şüphelendi ve nitekim Sayid ile Jack işkence yöntemi uyguladılar ancak bunun sonu Kate'in Sawyer ile öpüşmesiyle bitti. Bu yabancılar sağlam öpüşüyorlar :A

Hamile kızın ismi şuan aklımda değil ancak Charlie ile aralarında bir şeyler olacak gibi onun sinyallerini almaya başladık hayırlısı yani yakışıyorlar bence. Kız tatlı Charlie de sempatik. :D

Koreli kadın Boone için yardım etti ve okaliptüs çiçeği ile nefes almasını sağladı güzel hareket ama o uyuz kocası yine tip tip bakıyordu.

Bu arada bu dizide bazı karakterler bazı bölümlerde hiç görünmüyor kafamı kurcalıyor bu da mesela o zenci kadın nerde ben bu bölüm de görmedim geçen bölüm de :D

Bitiş işe Sayid'in adadan ayrılmak için vedasıyla başladı. Nereye gideceği meçhul ama işleri yoluna sokabilecek mi göreceğiz. 9.bölümde görüşmek üzere, :)