İlber Ortaylı'dan Kösem Dizisine 'Dekolte' Eleştirisi!

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,938
Puanı
1,061
ilber.jpg

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın katıldığı bir etkinlikte Muhteşem Yüzyıl ve Muhteşem Yüzyıl Kösem dizilerinin yapımcısı Timur Savcı'ya eleştirilerde bulundu!

İlber Ortaylı dizi hakkında gelen sorular üzerine şu sözlerle dizide yapılan hataları ifade etti; "Dizide ‘Venedik Prensesi geliyor’ diyor. Venedik’in prensesi olmaz. Venedik, cumhuriyettir çünkü. Sonra affedersin 16. asırda kimse turistik gezi için İstanbul’a gelmez. Kanuni Süleyman, divanı hümayuda öyle bir tabloya oturtulmaz" ayrıca dizilerde kullanılan kostümlerede değinen Ortaylı, Osmanlı sultanlarının dizideki gibi dekolte değil, vücutta hiç açık bırakmayacak şekilde kapalı giysiler giydiğini söyledi.

İlber Ortaylı katıldığı törende dizilere yaptığı eleştiri dışında Pelin Çift'i de eleştirdi, Çift'e dizilerden soru sorma beni dizilerle yanyana getirme ifadelerini kullandı.​

Açık giyinme konusunda Cumhurbaşkanı'nın ayar vermesini bekliyorlardır belki :A Malum o dönem Başbakanken bir lafıyla Hürremi imana getirmişti :A

@mrt-06 uçankuşa çok takılmışsın bu eleştiriler my için kösem için değil :) venedik prensesi my de geldi bergüzar korel canlandırdı:) 16.yy dediği 1500-16000 arası kösem 1603 ten başladı başlığı düzelt :)

Dün Emre'ye göstermiştim bu haberi. :A

Bazen çok açık giyiniyorlar hak veriyorum ama bu bir dizi ve kurgu olduğunu kabul ediyor yapımcılar. O yüzden çok doğal öyle giydirmeleri.

İnanmıyorum yaaa @xemrexxx kullarınız ne diyor dekolte konusunda? İlber'in üstüne bişey diyemezler heralde:A

@mrt-06 uçankuşa çok takılmışsın bu eleştiriler my için kösem için değil :) venedik prensesi my de geldi bergüzar korel canlandırdı:) 16.yy dediği 1500-16000 arası kösem 1603 ten başladı başlığı düzelt :)
Bu haber tüm gazetelerde var. O kısım için bende bir error oluşmuştu zaten ama dekolte konusunda Kösem'i de eleştirmiş çünkü haberlerde o yöndeydi Hülya Avşar temalı. :) İçeriği düzenlerim.

Bu arada emir kipli konuşmaları hiç sevmem biraz düzgün cümleler kuralım bu zamana kadar ben kimseyle bu üslupla konuşmadım. Yanlış olsa bile bu üslubun hiç doğru değil. :)

İnanmıyorum yaaa @xemrexxx kullarınız ne diyor dekolte konusunda? İlber'in üstüne bişey diyemezler heralde:A
ilber hoca ne dese haklıdır ayrıca akitin haberleryle @destere nin fok balığı olmaz:))) kendisi haremin içinde açık giyinildiğini kabul etti lafını çarpıtmış akitler işleri güçleri yalan dolan zaten :) ilber ortaylı kendisi kanaltürkte anlattı bunları programın adını unuttum videosunu bulup koyarım

Bu haber tüm gazetelerde var. O kısım için bende bir error oluşmuştu zaten ama dekolte konusunda Kösem'i de eleştirmiş çünkü haberlerde o yöndeydi Hülya Avşar temalı. :) İçeriği düzenlerim.

Bu arada emir kipli konuşmaları hiç sevmem biraz düzgün cümleler kuralım bu zamana kadar ben kimseyle bu üslupla konuşmadım. Yanlış olsa bile bu üslubun hiç doğru değil. :)
napalım gazeteler gecenin kraliçesi 70 ülkeye satıldı da dedi inandın mı :)))
kaynak dikkat edilmeden açılan haberler sinir bozucu pardon ,özür dilerim:)

Kanuni döneminde demiş ama Kösem dizisi Ahmet dönemini anlatıyor. Yaa başlık yanlış yada İlber Ortaylı'nın cahilliği.:F

ilber hoca ne dese haklıdır ayrıca akitin haberleryle @destere nin fok balığı olmaz:))) kendisi haremin içinde açık giyinildiğini kabul etti lafını çarpıtmış akitler işleri güçleri yalan dolan zaten :) ilber ortaylı kendisi kanaltürkte anlattı bunları programın adını unuttum videosunu bulup koyarım

Kaynak nasıl dikkat edilmiyor? Google amcana sor tüm siterlerde bu haber var. :) Medya sitelerinde var. Teşekkür ederim. :)
Kanuni döneminde demiş ama Kösem dizisi Ahmet dönemini anlatıyor. Yaa başlık yanlış yada İlber Ortaylı'nın cahilliği.:F
Haberi bir daha oku. :A

Dekolte olayına katılıyorum. Yani tamam doğru olabilir ama dizi bu. Biraz renk katmak için olacak bunlar yani.

Pelin Çifte de iyi demiş. :A

ayy onu hülya avşara anlatsın bence kadın kisme tutamaz açılıp saçılıcam demiş buna karışan yönetmens enarist kim varsa şutlamış kadın durulmuyor vlla:F:F:F

Haberimi en sevdiğin TV eleştirmeni Ali amcan da yapmış. :A http://www.milliyet.com.tr/ortayli-dan-cift-e-firca-/magazin/ydetay/2206448/default.htm

Yaww kardeşim dizi alıyor iki reyting neyini elstiriyorsun daha seyircini notunu vermiş bereni de dekoltesinide mefta etmiş hala bik bik bik))))