Kurtlar Vadisi Pusu | Genel Sohbet

images

A Y R I L I K

Senaryo
Raci Şaşmaz
Bahadır Özdener
Cüneyt Aysan
Sönmez Atasoy
Ahmet Turgut

1. Bölüm

Yönetmen
Zübeyr Şaşmaz

ÖZET

Ayrılık dizisinin ilk bölümü, akıllara ASALA Terörü olarak kazınan saldırıların ilki olan Los Angeles cinayetiyle başlıyor. İşte 1973 yılında yaşanan ve AYRILIK dizisinin ilk sahnelerinde ekrana gelecek olan gerçek hikaye:

“Takvimler, 27 Ocak 1973 tarihini gösteriyordu. Los Angeles’ta Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen görev yapan iki Türk diplomat, Konsolos Bahadır Demir ve Başkonsolos Mehmet Baydar, Santa Barbara kentindeki Baltimore Oteli’nde öldürüldü. İki diplomat, otele, Osmanlı padişahına ait bir tabloyu Türk makamlarına hediye etmek istediğini belirten ve kendini “Bir Osmanlı Ermenisi” olarak tanıtan Gurgen (Karakin) Yanikiyan tarafından çağırılmışlardı. 78 yaşındaki Yanikiyan, iki diplomatı otel odasında beklemiş, içeri girer girmez de silahının tetiğini çekmişti... Cinayeti itiraf eden Yanikiyan, cezaevinde geçirdiği 10 yılın ardından yaş haddi ve sağlık sorunları nedeniyle affedildi. Cezaevinden çıktıktan kısa bir süre sonra da öldü.”

Bu olay, ASALA terörü olarak anılan saldırıların ilki oldu. Türkiye diplomatlarını hedef seçen ASALA, 1986 yılına kadar 21 ülkenin 38 kentinde, değişik türde 110 saldırı eylemi gerçekleştirdi. Bu saldırılardan 39'u silahlı, 70'i bombalı, biri de işgal şeklindeydi. Saldırılarda 42 Türk diplomat ile 4 yabancı hayatını kaybetti. 15 Türk ve 66 yabancı da yaralandı.

Ayrılık dizisinin ilk bölümüyle ekrana taşınacak bu gerçek olayda Gurgen Yanikiyan’ı Oktay Aytekin canlandırdı.

Basından Haberler
‘KURTLAR VADİSİ’NDEN DAHA ÇOK REYTİNG ALACAK’

Pana Film tarafından 13 bölümlük “Ayrılık” adlı dizinin Bartın’a bağlı Amasra İlçesi’nde süren çekimleri tamamlandı. 60 kişilik ekibin çalıştığı dizinin çekimlerine, Amasra haricinde Bolu’nun Göynük İlçesi ve İstanbul illerinde devam edilecek.

Dizi oyuncuları dizinin Kurtlar Vadisi’nden fazla reyting alacağını belirtirken, Radyo Televizyon Üst Kurulu, TBMM ve sivil toplum kuruluşları tarafından tüm dikkatleri üzerine çeken Pana Film ekibi, basın mensuplarının çekim yapmasına izin vermiyor.

‘ERMENİ DİASPORASI ANLATILACAK’

1970′lerin Türkiye’sinde Ermeni kızı Maria ile Türk genci Yunus arasında yaşanan sevdanın Erivan-Los Angeles hattında bir hasret hikayesine dönüşmesini anlatan filmde, Ermeni diasporanın beyin takımı tarafından büyütülen Yunus ve Maria’nın kızı Aslı, yıllar sonra geçmişini ve aslını aramak için geldiği İstanbul’da babasından önce Kerem’ini bulacaktır. Filmde Asala cinayetleri, Ermeni diasporası ile Türkiye arasındaki gerilim de yer alıyor.

AYRILIK TA HOLLYWOOD İMZASI

Harry Potter, Troy ve Batman gibi filmlerde baş makyajcı olarak çalışan Lynda Armstrong, Pana Film’in yeni dizisi Ayrılık’ın makyajlarına da imza attı. Pana Film’in 15 Mart Perşembe akşamı Show TV’de başlayacak yeni dizisi Ayrılık, dünyanın en önemli makyaj artistlerinden birinin elinden çıkan işlerle, sadece bir bölümde 30 yıllık bir öyküyü anlattı.Kurtlar Vadisi’nde Sharon Stone ve Andy Garcia’yı oynatarak Hollywood ile Türkiye dizi sektörü arasında ilk köprüyü kuran Pana Film, yeni dizisi Ayrılık için de dünyanın sayılı makyaj artistlerinden Lynda Armstrong ile çalıştı. Armstrong daha önce de, Pana’nın ilk sinema filmi Kurtlar Vadisi Irak’ın makyaj sorumluluğunu üstlenmişti.

Ekli dosyalar

• upload_2016-3-3_20-26-49.jpeg
    upload_2016-3-3_20-26-49.jpeg
    5.3 KB · Hit: 6
Abi böyle birşey yok! Gerçekten sözün bittiği yer. Raci Şaşmaz Türkiye'nin tartışmasız en iyi kalemidir. Adam dramın da kalitenin de en üst tepesine vurmuş. Türkiye-Ermeni olayının anlatımı analizi vs dehşet. Verilen mesajlar muhteşem. Raci'nin senaryosu izlemeyi ve dinlemeyi çok özlemişim. Görüntüyü kapat ve sadece dinle o kadar muazzam.Gerçekten çok ayrı bir kalitesi var. Bu diziden sonra Pusu'ya başlıyorum. Hele müzik diziyi uçurdu zaten.. resmen duygu patlaması yaşadım. Taner Demiralp dağıttı resmen. İlk kez Gökhan Kırdar dışında bir adamın dizi müziklerini beğendiğim. Bu diziyi şiddetle tavsiye ediyorum. En azından bu ilk bölümü izleyin. Adamlar tek kelimeyle destan yazmış. Türkiye-Ermeni olayı inanılmaz. Zaten bizi sektörde ayrı ve ölümsüz kılan bu cesur senaryomuzdu. Susurluk du, Faili Meçhul du, Terör'dü şuydu buydu. Değinmediğimiz bir konu kalmadı.

Yapım ekibinden dev oyuncu kadrosuna tüm ekibe helal olsun!

Son düzenleme:
Abi böyle birşey yok! Gerçekten sözün bittiği yer. Raci Şaşmaz Türkiye'nin tartışmasız en iyi kalemidir. Adam dramın da kalitenin de en üst tepesine çıkmış. Türkiye-Ermeni olayının anlatımı analizi vs dehşet. Verilen mesajlar muhteşem. Raci'nin senaryosu izlemeyi ve dinlemeyi çok özlemişim. Görüntüyü kapat ve sadece dinle. Gerçekten çok ayrı bir kalitesi var. Replikler muazzam. Bu diziden sonra Pusu'ya başlıyorum. Hele müzik diziyi uçurdu zaten. İlk kez Gökhan Kırdar dışında bir adamın dizi müziklerini beğendiğim. Bu diziyi şiddetle tavsiye ediyorum. En azından bu ilk bölümü izleyin. Adamlar tek kelimeyle destan yazmış. Türkiye-Ermeni olayı inanılmaz. Zaten bizi sektörde ayrı ve ölümsüz kılan bu cesur senaryomuzdu. Susurluk du, Faili Meçhul du, Terör'dü şuydu buydu. Değinmediğimiz bir konu kalmadı.

Yapım ekibinden dev oyuncu kadrosuna tüm ekibe helal olsun!
aga bu dizi kaç bölüm sürmüştü belki izlerim bi ara
vadinin son 2 bölümünü izle derim dehşet toparlandık senaristler şov yapıyor :D

Böyle bir senaryo ekibi bir daha bir araya gelmez gerçekten. 5 efsane isim.. Raci ile Ahmet Turgut'un kalitesi biribirine karışınca ortaya feci bir senaryo çıkmış. Bu beş yazara da helal olsun. Bir sonraki bölümlerde Ömer Lütfi Mete izleri de var. Abi nerden nereye geldik. Bu ayrılık olayına benim kadar kimse üzülmemiştir herhalde.

Son düzenleme:
Böyle bir senaryo ekibi bir daha bir araya gelmez gerçekten. 5 efsane isim.. Raci ile Ahmet Turgut'un kalitesi biribirine karışınca ortaya faci bir senaryo çıkmış. Bu beş yazara da helal olsun. Bir sonraki bölümlerde Ömer Lütfi Mete izleri de var. Abi nerden nereye geldik. Bu ayrılık olayına benim kadar kimse üzülmemiştir herhalde.
aga olan oldu aslolan vadidir son 2 bölümü izle derim yeni senaristlerde toparlanma var

ayy sabahtan beridir izliyorum bitti sonunda 3 saat ama hiç sıkılmadım vlla :F
ayy şunu aynı şekilde aktarsınlar sinemaya bir çok filmden daha çok izlenir 1 dakıka bile sıkılmadım vlla :F:F:F

Artıkd fragmanların en geç pazartesi akşamı çıkması lazım daha fazla görünmesi lazım zaten normalinden de geç çıkıyor ama en azından bu sabitlensin

Forum İstatistikleri

Konular
172,998
Üyeler
8,481
Son Üye
Tufan