Diriliş Ertuğrul - Genel Sohbet Konusu

ayol ben çok okudum my videolarının altına pis çekemeyen @Çiğdem- kılıklı avrupalaılar yok venedik mektuplarında şu var yok fransız tarihçi şunu dedi diyerek yazıyorlar hep :F

cengiz han zaten masum biri demiyorum ben ama şu an tanıtılan cengiz han kadar da uçuk değil :)
ya dizide de çok uçuk bir şekilde anlatmıyorlar. bir kere noyan düşman falan ama oldukça karizmatik resmedilmiş.hani gücü belli ediliyor onun dışında cengiz sadece sözlerde geçiyor zaten. sadece katliamlarına ithafen 1.bölümde kayıya yaptıkları yıkımı içeren bir sahne var. ee o zamanın türklerinide düşünürsek cengize rahmet okuyacak halleri yoktu herhalde:F. muhtemelen dizidekine benzer tepkiler veriyorlardı.

ya dizide de çok uçuk bir şekilde anlatmıyorlar. bir kere noyan düşman falan ama oldukça karizmatik resmedilmiş.hani gücü belli ediliyor onun dışında cengiz sadece sözlerde geçiyor zaten. sadece katliamlarına ithafen 1.bölümde kayıya yaptıkları yıkımı içeren bir sahne var. ee o zamanın türklerinide düşünürsek cengize rahmet okuyacak halleri yoktu herhalde:F. muhtemelen dizidekine benzer tepkiler veriyorlardı.
ona bakarsak emeviler türkleri katletti diyenler de var:A

ona bakarsak emeviler türkleri katletti diyenler de var:A
ayy emevileri sevmem zaten. bikaç kişi dışında ömer bin abdülaziz var emevilerdeydi sanırım o çok iyidir o istisna. emevilerin arap milliyetçiliği yapıp diğer islam milletlerini küstürdüğü bir gerçek. peygamberimiz hadislerde de emevilerden haber vermiş yanlış hatırlamıyorsam kötü anlamda bir şeylerde söylemiş.(şimdi tam hatırlamadığım için cümleyi aktarmıcam.) ama sadece türkler değil dediğim diğer islam milletlerinin tarihlerinde hatta arapların tarihlerinde de emevilerden iyi bahsedilmez bende sevmem. o kötü uygulamaları islamın yayılmasını yavaşlatmış.mesela türkler abbasiler döneminde islama girmeye başlamıştır. dipnot: endülüs emevi ve emevi ayrı devletler bunu da bilelim.biri ispanyada kurulmuş gelmiş geçmiş en gelişmiş islam devletidir. öteki şam hicaz mısır vs oralara hakim.

ayy emevileri sevmem zaten. bikaç kişi dışında ömer bin abdülaziz var emevilerdeydi sanırım o çok iyidir o istisna. emevilerin arap milliyetçiliği yapıp diğer islam milletlerini küstürdüğü bir gerçek. peygamberimiz hadislerde de emevilerden haber vermiş yanlış hatırlamıyorsam kötü anlamda bir şeylerde söylemiş.(şimdi tam hatırlamadığım için cümleyi aktarmıcam.) ama sadece türkler değil dediğim diğer islam milletlerinin tarihlerinde hatta arapların tarihlerinde de emevilerden iyi bahsedilmez bende sevmem. o kötü uygulamaları islamın yayılmasını yavaşlatmış.mesela türkler abbasiler döneminde islama girmeye başlamıştır. dipnot: endülüs emevi ve emevi ayrı devletler bunu da bilelim.biri ispanyada kurulmuş gelmiş geçmiş en gelişmiş islam devletidir. öteki şam hicaz mısır vs oralara hakim.
ay tamam neyse yıldıza şarkı seçmem lazım şu an uğraşamıcam :F

ayy emevileri sevmem zaten. bikaç kişi dışında ömer bin abdülaziz var emevilerdeydi sanırım o çok iyidir o istisna. emevilerin arap milliyetçiliği yapıp diğer islam milletlerini küstürdüğü bir gerçek. peygamberimiz hadislerde de emevilerden haber vermiş yanlış hatırlamıyorsam kötü anlamda bir şeylerde söylemiş.(şimdi tam hatırlamadığım için cümleyi aktarmıcam.) ama sadece türkler değil dediğim diğer islam milletlerinin tarihlerinde hatta arapların tarihlerinde de emevilerden iyi bahsedilmez bende sevmem. o kötü uygulamaları islamın yayılmasını yavaşlatmış.mesela türkler abbasiler döneminde islama girmeye başlamıştır. dipnot: endülüs emevi ve emevi ayrı devletler bunu da bilelim.biri ispanyada kurulmuş gelmiş geçmiş en gelişmiş islam devletidir. öteki şam hicaz mısır vs oralara hakim. tabi bir cengiz etmezler katliamda.bir kere cengiz kadar yer fethedemediler. o kadar büyük bir devlet değillerdi.

ay tamam neyse yıldıza şarkı seçmem lazım şu an uğraşamıcam :F
güzel seç. bak yine sana tam puan verdim teşekkür falan ediyon mu ben bildirimlere çok dikkat edemiyom:A

yalnız cengiz han dizide yaşıyor olarak anılıyor :F:F:F

1.bölüm özellikle cengiz handan çok bahsedildi ve öldü olarak bahsedilmiyor o dönemde yaşıyor oalrak bahsediliyor cengiz han ile savasırız sözleride çok geçti ben hatta 1.bölümden sonra cengiz han neden düşman olarak anılıyor diye sormuştum 2.bölümde biraz bahsettiler yaşıyor olrak bahsediyorlar savasırız gerekirse diye evet tarih bakımından yaşıyor olmaması lazım ama dizide yaşıyor olarak bahsediliyor
:F:F:F
tarih kaynaklarında ertuğrul gazi ile ilgili çok az bilgiler var bu yüzden bazı olaylar kurgusal bunu yapımcıda söyledi zaten :D

nesi büyük başarı tarihe sadık kalarak tutturmak önemli olan :D kurgu dizilerini herkes izler :A
ay neyse diriliş başarısız oldukça ben (temsili) @Çiğdem- @HarzeM @EFE UYSAL :A (altta ses simgesi var sesi aç safoz çiğdem sen bulamazsın şimdi :F)
<iframe src="" width="600" height="600" frameborder="0"></iframe><script src="https://platform.vine.co/static/scripts/embed.js"></script>
aay rahat bırakın beni dirilişimin klan tv deki ilk bölümünü izlicem. arnavutça öğrenirim belki biraz:A