Kurban Bayramınız Mübarek Olsun!

Ben kimseyi memnun etmek için bir şeyler söylemiyorum zaten. Kendi doğrularımla yaşadım bugüne dek ve yine kendi doğrularımla öleceğim. Hayvanların kesilmesi senin için normaldir benim için de normaldir elbette insanız et yiyeceğiz bu oburluk doğamızda var. Ama bunu özel bir gün haline getirip kurban kesmek adı altında yapmak üstelik İslami usullere göre çoğu Zaman kesimlerin yapılmadı zorla işkenceyle yapılan kesimlerin hiçbirini etik bulmuyorum. Evet et yiyoruz evet kasaplar bu etleri ağaçtan toplamıyor kesiyorlar da getiriyorlar sofralara. Ancak kurban kestikten sonra dağıttığın et kime gidiyor ilk soru bu. Ya yapılan ve bu aralar forumda sıkça duyduğumuz et partilerine ne demeli, kavurma yapacağı için sevinenlere ne demeli. Bu mu sizin Bayram'ınız et yemek mi yoksa ihtiyacı olanı doyurmak mı yarın şöyle bir çevrene bak bakalım Eti kimler yiyecek. :)
Herkesin yediği içtiği kendisine olsun :) önemli olan kişinin kanının akmasının yerine bir hayvan kanını akıtmak bu amaçla kesiliyor ne amaçla dağıtılıyor bunu Allah bilir sen kes ,kesene de karşı çıkma , yeter ki akan kan senin kanın olmasın. İsteyen yer ,isteyen dağıtır denildiği üzere kesilmesi ayrı dağıltması ayrı sevap, kesen kendi yerse mahrum kalır sen doğru yapda gerisini yada herkesi boşver :)

Ben kimseyi memnun etmek için bir şeyler söylemiyorum zaten. Kendi doğrularımla yaşadım bugüne dek ve yine kendi doğrularımla öleceğim. Hayvanların kesilmesi senin için normaldir benim için de normaldir elbette insanız et yiyeceğiz bu oburluk doğamızda var. Ama bunu özel bir gün haline getirip kurban kesmek adı altında yapmak üstelik İslami usullere göre çoğu Zaman kesimlerin yapılmadı zorla işkenceyle yapılan kesimlerin hiçbirini etik bulmuyorum. Evet et yiyoruz evet kasaplar bu etleri ağaçtan toplamıyor kesiyorlar da getiriyorlar sofralara. Ancak kurban kestikten sonra dağıttığın et kime gidiyor ilk soru bu. Ya yapılan ve bu aralar forumda sıkça duyduğumuz et partilerine ne demeli, kavurma yapacağı için sevinenlere ne demeli. Bu mu sizin Bayram'ınız et yemek mi yoksa ihtiyacı olanı doyurmak mı yarın şöyle bir çevrene bak bakalım Eti kimler yiyecek. :)
Sen o üyelerin fakirlere dağıtmadığını nereden biliyorsun? Dediğim gibi çocukken senin için bu kurban bayramı kötü anılara sahip olabilir bu yüzden bayramdan soğumuş olabilirsin. Bazı insanlar hayvanlara eziyet ediyor diye senin bunu genele yayman yanlış Deniz. :) :)

''Ama bunu özel bir gün haline getirip kurban kesmek adı altında yapmak üstelik''

Bu cümle olmadı bence. Yanlış buluyorum böyle kelimeleri. :):)

Sen o üyelerin fakirlere dağıtmadığını nereden biliyorsun? Dediğim gibi çocukken senin için bu kurban bayramı kötü anılara sahip olabilir bu yüzden bayramdan soğumuş olabilirsin. Bazı insanlar hayvanlara eziyet ediyor diye senin bunu genele yayman yanlış Deniz. :) :)

''Ama bunu özel bir gün haline getirip kurban kesmek adı altında yapmak üstelik''

Yok çocuklukla ilgisi yok aslında. Yalan mı yani Hz İbrahim'e gökten koyun düşmeseydi kedi düşseydi kedi kesecektik yine kurban Bayram'ı olacaktı.

Yok çocuklukla ilgisi yok aslında. Yalan mı yani Hz İbrahim'e gökten koyun düşmeseydi kedi düşseydi kedi kesecektik yine kurban Bayram'ı olacaktı.

Herkesin yediği içtiği kendisine olsun :) önemli olan kişinin kanının akmasının yerine bir hayvan kanını akıtmak bu amaçla kesiliyor ne amaçla dağıtılıyor bunu Allah bilir sen kes ,kesene de karşı çıkma , yeter ki akan kan senin kanın olmasın. İsteyen yer ,isteyen dağıtır denildiği üzere kesilmesi ayrı dağıltması ayrı sevap, kesen kendi yerse mahrum kalır sen doğru yapda gerisini yada herkesi boşver :)
Ben kendi fikrimi açıkladım sadece zaten kimseye bir şey demedim ki. :)

Neyse konunun yeri burası değil senin fikrindir. Dediğim gibi hayvan sevgin senin yanlış düşünmene yol açıyor.
Neyse senden aynı duyarlılığı Yılbaşında da bekliyorum. :)

Neyse konunun yeri burası değil senin fikrindir. Dediğim gibi hayvan sevgin senin yanlış düşünmene yol açıyor.
Neyse senden aynı duyarlılığı Yılbaşında da bekliyorum. :)
Beni gerici falan mı zannediyorsun bu ne demek şimdi yılbaşında bekliyorum ne demek ya. Benim yılbaşını savunduğumu hindi kestiğimi falan mı düşünüyorsun yani sen. Neyse bence de uzatmayalım saçma sapan yerlere çekiyorsun konuyu.

Burdan da kutlayayım, Tüm Müslüman Alemi ve Fav10 ailesinin Kurban Bayramı mübarek olsun.

köyde kalıcağımız için forumda olamıcam yarın oyüzden buradan kutlayıp öyle yatayım tüm forum üyelerinin bayramını kutluyorum :bhr::bhr::bhr:

ben yokken yaramazlık yapmayın buralarda :A:A:A

iyi geceler iyi bayramlar herkese :love1::love1::love1:

Konudaki yorumları okudum. Gerçekten bu konuda seninle hemfikirim. Maalesef çok istesen de anlatmak istediğini anlamayacaklar.

Konudaki yorumları okudum. Gerçekten bu konuda seninle hemfikirim. Maalesef çok istesen de anlatmak istediğini anlamayacaklar.
Teşekkür ederim benle aynı fikirde olan birinin olduğunu bilmek güzel duygu. Zaten kimseye bir şey anlatma derdim yok kimseyi buna zorlayamazsın. :) Ben kendi doğrumu biliyorsam bu bana yeter.

Arkadasim ne yani kavurma yiyecegiz dedik diye fakire dagitilmadigini mi sanıyorsun.Kurbanı Allah icin kesiyoruz.Peygamberimiz bile demiş kurban kesin ve bir miktar kendinize ayirin.Yanı insanlar kendilerine ayirdigi kısımla kavurma falan yapıyor.Zaten İslami usullere gore kesiliyor sen birkac kendini bilmezin yyaptıklarına ne bakiyorsun ki

Hayvan kesmek, zalimlik hede hödösüne girmeyelim, fast food endüstrisi için bilmem ne kadar hayvan öldürülürken olay yok; ama insanlar bunu dinlerinin bir parçası olarak görüp yapınca ve ihtiyaç sahiplerine verince mi sorun oluyor? Aslında Kuran'daki kurban emri de hacc ile ilgili ama neyse. İyi bayramlar. :)

Yuh be nasıl mantik bu. Şimdi gelelim soruna

1. Neden özel bir gun.
Özel bir gün olmasa insnaları kurban kesmeye tesfik etmek insanlara toplumsal baskı yaparak bu ibadete katılmaları saglanir. Topluca yapılan herşey daha kolaydır.

2. Bu etlerin 3 te ikisi 2 dağıtılıyor bu mecburi yani yil boyu et yiyemeyen çocuklar bayram ediyor

3. Kurban kesmek insanlari şiddet eğiliminden uzak tutuyor hayvanın can çeliştiğini gore insan öldürmenin ne kadar acı olduğunu empati yoluyla öğreniyor

4 tabiki insanları Allah ile bağını kuvvetlendirerek günaha girmeleri bir kez daha hatirlatiliyor diğer insanlara kötü davranmamalari hatırlatıyor

Allah kedi verseydi hz İbrahim kedi kesecekti soylemi:

Bir kez bura koyun verilmesi hikmeti insanla koyunun cüsse olarak eşit olması yanı insan kemenin acisinı en iyi anlayabileceğimiz büyüklükte ve kuvvet bir hayvan olması

Sonra koyun ve ineklerin çok sağlıklı beslenmeleri var. sadece ot ile besleniyorlar biyoloji okuyan bilir besin zincirinin en alt kısmında bulunan bu hayvanlar toksit birikiminin en az olduğu hayvanlardir. etleri en sağlıklı hyavnlar oluyor. Sen kedi kessen bunun neresini millete dagitacan ne kadarını yiyeceksin ve kedi kesmenin sana empati olarak ne kazandıracak. Bunların hepsini Allah planlı olarak sunmuştur. Mesela domuz kes diyebilirdi Allah ama malum domuzlar da çok sağlıklı beslenen hayvanlar değil bunların etlerinin yenmesi insanlara büyük hastalıklara yol alabilirdi

Ha zaten bu hayvanlar kurban bayramı için özel üretiliyor. Kurban bayramı olmasa bu hayvanlarda olmayacaktı zaten kısaca olmayan hayvanların kesimine bir nebze üzülüyorsun)))

Son düzenleme:
Yuh be nasıl mantik bu. Şimdi gelelim soruna

1. Neden özel bir gun.
Özel bir gün olmasa insnaları kurban kesmeye tesfik etmek insanlara toplumsal baskı yaparak bu ibadete katılmaları saglanir. Topluca yapılan herşey daha kolaydır.

2. Bu etlerin 3 te ikisi 2 dağıtılıyor bu mecburi yani yil boyu et yiyemeyen çocuklar bayram ediyor

3. Kurban kesmek insanlari şiddet eğiliminden uzak tutuyor hayvanın can çeliştiğini gore insan öldürmenin ne kadar acı olduğunu empati yoluyla öğreniyor

4 tabiki insanları Allah ile bağını kuvvetlendirerek günaha girmeleri diğer insanlara kötü davranlari hatırlatıyor

Allah kedi verseydi hz İbrahim kedi kesecekti. Bir kez bura koyu n verilmesi hikmeti insanla koyunun cüsse olarak eşit olması var yanı insan ksmenin açısını en iyi anlayabileceğimiz büyüklükte ve kuvvet .

Sonra koyun ve ineklerin çok sağlıklı beslenmeleri var sadece ot ile besleniyorlar biyoloji okuyan bilir besin zincirinin en alt kısmında bulunan bu hayvanlar toksit birikiminin en az olduğu hayvanlardir etleri en sağlıklı hyavnlar oluyor. Sen kedi kessen bunun neresini millete dagitacan ne kadarını yiyeceksin ve kedi kesmenin sana empati olarak ne kazandıracak. Bunların hepsini Allah planlı olarak sunmuştur. Mesela domuz kes diyebilirdi Allah ama malum domuzlar da çok sağlıklı beslenen hayvanlar değil bunların etlerinin yenmesi insanlara büyük hastalıklara yol alabilirdi.

Gerçekten çok iyi bir açıklama olmuş. :)