Sincaplar

papuleoo

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
11,282
Puanı
710
Bu gün yarım saate kadar beni peşinden koşturan ve daldan dala tabiri caizse uçan hayvandır. Özenle büyüttüğüm badem ağaçlarımdan badem aşırmasıyla meşhurdur.

Daldan dala uçan ve omurgalı hayvanlar grubuna giren sincapların vücudunda birçok renk bulunmaktadır ; açık sarı, kırmızımsı kahverengi, siyah ve beyaz. Gözleri kafalarına göre çok ama çok büyüktür. Arka ayakları ön ayaklarına göre daha uzun ve daha güçlüdür. Boyları 16-25 cm, kuyrukları 12-20 cm'dir. Ağırlıkları 15-50 gr'dır. Yaklaşık ömürleri 8 yılı bulan bu hayvanlar yılda iki kez doğum yapar, gebelik süresi 30-35 gün arasında değişmektedir. Yavru ise sayısı 3-8 arasındadır.

Genellikle ağaçlarda yaşayan sincaplar evlerini ağaçların üst kısmına yaparlar ve yuvalarının ağzı alt tarafa doğru olduğundan kuş yuvalarından rahatlıkla ayırdedilebilir. Otobur olan bu hayvanların kuş yavrusu, böcek vb. canlılarda yediği bilinmektedir.

Kış uykusuna yatmayan sincapların yalnız yaşadığı bilinmekle birlikte bazı sincapların küçükken alıp büyütülmesi ile evcilleştiğide bilinmektedir.

Avrupa'nın bazı yerleri hariç kıta avrupasının hepsinde yaşarlar. Türkiye'de ise Batı ve Doğu Karadeniz, Toros Dağları ve Erzurum-Kars civarında yaşamaktalar.

Çiftçilere görünürde büyük zarar veren Sincaplar; ceviz, badem, meşe palamudu, mantar, fındık vb. yiyecekler yerler. Sincaplar'ın yiyeceklerinin arta kalanını toprağın altına saklaması aslında çiftçiler için büyük bir şanstır. Saklanılan yiyecekleri bulamadıklarından bu yiyecekler tohum niyeti görüp öbür yıl fidan olarak ortaya çıkmaktadır. Hatta Kayseri ve çevresinde ceviz ve meşe ağaçlarının sayısını çoğaltmak için bölgeye birçok sincap dağıtılmıştır.

Kürkü için avlanan bu güzel hayvanların sayıları maalesef son yıllarda yasak olmasına karşın avlanmaktadır. Ayrıca küçük olan bu sincaplar yırtıcı kuşlar tarafından da avlanmaktadır.

uploadfromtaptalk1437915704345.jpg

uploadfromtaptalk1437915721606.jpg

uploadfromtaptalk1437915745045.jpg

uploadfromtaptalk1437915775887.jpg

Babam hep anlatır, küçükken o sincapları ağaçlarda yakalarmış, şimdi gözü kesmiyor tabi. :D

Tatlı hayvanlar ama kaçmasalar daha tatlı olacaklar. :D

ayyy yerim ben bunları tam benim ilgi alanıma deyinmişsin @papuleoo
:F:F:F

köyde büyüdük biz çocukluğumdan beridir benim ianılmaz bir sincap sevgim var çocukken bizim ormanlarda peşinden koşuyormuşum bunların bir kaç defada yakalayıp sevme imkanım oldu :A:A:A

bu sevgim yüzünden arkadaş çevrem sincap diye seslenirdi bana okul döneminde ve hala yakın kız arkadaş çevrem yine öyle sesleniyor
yanı arkadaşlar arasında lakabımdır sincap oyüzden sosyal medya sitelerinde sincap dışında avatar kullanmıyorum :love1::love1::love1:

ayyy yerim ben bunları tam benim ilgi alanıma deyinmişsin @papuleoo
:F:F:F

köyde büyüdük biz çocukluğumdan beridir benim ianılmaz bir sincap sevgim var çocukken bizim ormanlarda peşinden koşuyormuşum bunların bir kaç defada yakalayıp sevme imkanım oldu :A:A:A

bu sevgim yüzünden arkadaş çevrem sincap diye seslenirdi bana okul döneminde ve hala yakın kız arkadaş çevrem yine öyle sesleniyor
yanı arkadaşlar arasında lakabımdır sincap oyüzden sosyal medya sitelerinde sincap dışında avatar kullanmıyorum :love1::love1::love1:
Tatlı hayvanlardır :) ama benim badem ağaçlarını senin sincaplardan nasıl koruruz :) ağaçta badem kalmadı :(

Onlar bizimkilere göz koyuyor :) o kadar emek verdim daha badem olgunlasmadan araklıyorlar :( zarar vermeden birçok yöntem deniyorum ama işe yaramıyor.
aaaaa dokunma çocuklarıma beeee gözüm üstünde artık:F:F:F

ben çocukken bir kaç kez yakalayıp sevdiğimi hatırlıyorum böyle baya baya kedi gibi sevdiğimi falan ama nasıl yakalamısım nasıl kaçmıyor vlla o kısımları hiç hatırlamıyorum ama belki sincaplarda bana yakınlık gösteriyordur :A:A:A

ben çocukken bir kaç kez yakalayıp sevdiğimi hatırlıyorum böyle baya baya kedi gibi sevdiğimi falan ama nasıl yakalamısım nasıl kaçmıyor vlla o kısımları hiç hatırlamıyorum ama belki sincaplarda bana yakınlık gösteriyordur :A:A:A
Bende onu anlamıyorum, bu yaşıma rağmen yakalayamıyorum :( bizim buradakiler resmen daldan dala atlıyorlar. Bakalım olmasa yeni yöntemler devreye sokacağım :) ama zarar vermeden tabi ki :)

Bende onu anlamıyorum, bu yaşıma rağmen yakalayamıyorum :( bizim buradakiler resmen daldan dala atlıyorlar. Bakalım olmasa yeni yöntemler devreye sokacağım :) ama zarar vermeden tabi ki :)
Sincap zehri yokmu :A :A

Ben hiç sincap gormedim[emoji24] [emoji24]

Lo @Çiğdem- eğer bunu düşündugumuzu bilse bizi kıtır kıtır keser :F

Ama oldurmeyenleride vardir yani en azindan uzaklaştıran (b)
Misal sinek ilacı onlari sersemletir bence :)
Yok aga öyle bir ilaç benim bildiğim yok :( zaten birkaç yöntem denedim; cd, teneke, mp3 falan iş görmedi :( gitti gül gibi bademler :)

Yok aga çiğdemin sincaplarına zarar verecek pek yöntem kullanmıyorum daha çok geleneksel yöntem benimkiler :)

Yok aga öyle bir ilaç benim bildiğim yok :( zaten birkaç yöntem denedim; cd, teneke, mp3 falan iş görmedi :( gitti gül gibi bademler :)

Yok aga çiğdemin sincaplarına zarar verecek pek yöntem kullanmıyorum daha çok geleneksel yöntem benimkiler :)
Aa peki diger insanlar nasıl Sincaplari kovuyor (b)

Sincaplar ceviz sevmezmiydi ya badem aşkıda nerden çıktı oldu olacak bademli magnum yesinler :(

Konuyu hayvanlar bölümüne taşıyım dedim bulamadım @denizz19 öyle bir bölüm yok muydu sen sanki konu açıyordun. (b)

Çok tatlı hayvanlar tavşanlardan sonra 2. favorim. :D