TRT 1 Kızılelma - Dizi Yorumları

İlk sezon reyting anlamında iyi gidiyordu ama sonradan giderek kötüye gitti. Osman Sınav'ın yapımları böyle kısa sürmemeli. Her neyse, hayırlısı olsun.

27. bölümü izledim bugün.

Aslihan Güner'in beyefendi ile iliskisini tam cözemedim acikcasi.
Dizide Israil'in neredeyse acikca bu sorunlarin basi olarak gösterilmesi gündeme bir gönderme olsa gerek.
ISID konusu diziye hakim olmaya basladi ve final de bununla olacak gibi.

Final fragmani ise süper olmus. Sehitlerimizi unutmayalim mesaji ile birlikte devletimize sarilalim demisler. :)

28. bölümü ve dolayisiyla finali izledim bugün.
Tahmin ettigimiz gibi olaylar daha dogrusu senaryo hizlandirilmisti ve olaylar bir an önce bitirilmeye calisilmisti.

Öncelikle Resit Efendi'nin emriyle intihar saldirisina giden Malik olayi bitirildi ama onu durdurmaya calisan arkadasi olayda Sehit oldu. Resit efendi ise Murad ve arkadasinin akilli davranmasiyla kacarken yakalandi.

Hekimoglu sonunda o cok önemli, hayat garantisi belgelerini ortaya cikardi ve pusu'dan cok akilli bir sekilde kurtuldu. Cok iyi bir sahneydi. Belgelerin icerigi ise mesaj verir cinstendi. Mesut Özal'in kimyasal ile öldürülmesinden tutun, kimyasalin formülü, onu koyan garsonun ismi, ek olarak Esref Bitlis'in ucagina son bakimi yapan NATO teknisyenin ismi, 28 Subat generallerinin banka hesaplari, yargi brifinglerinin faaliyet raporlarinin Israil'e gittigini belgeleyen belgelere ek olarak bir de ses kayidi var. MGK'dan bilgileri disari sizdiran bir bükrat oldugu bile söylendi. Agir mesaj iceren bir sahneydi.
Ek olarak o ses kayidindan Arman Tozanoglu'da varmis, yani bizim Azra'nin babasi. Azra demisken onun bu dizideki amaci Murad'dan bilgi koparmakti ama basaramadi. Ama bu arada Murad'a gercekten bir ask besledi gibi ki dizinin sonunda onu aradi, ama Murad'a verilen yeni görev sebebiyle Azra olayini bitirdi.

Dizinin sonlarina dogru Erzurumlu Abdullah unutulmadi. "Vatan sevgisi imandandir" sözüyle bir konustu yine, aldi götürdü bizi. Hekimoglu cok güzel dedi. "Sen anlat, ben dinliyeyim", o derece.

Bu arada tabi Baskan bizlere sonunda itiraf etti, Murad'in onun oglu oldugunu. Tabi Murad bunu bilmeyecek. Ama Baskan ona, Hekimoglu dosyalarin incelenmesi görevini verdi. Dizi, TRT bitirmeseydi devam ederdi mutlaka. Malzeme bol.

Finalin Sehitlerimiz ile yapilmasi ise muazzamdi. Tam olarak bir Istihbarat dizisine yakisan sekilde bitti. Dizi, basladigi gibi bitti. Murad'in "Ülken icin yasa, askin icin öl" sözüyle basladi dizi. Hikaye öyle basladi.. ve öyle de bitti. Gündüz Altay'in, yani Murad'in babasinin Sehitliginin yaninda bitti, Türk Bayragi esligiyle..

Tüm ekibe tesekkürler. Helal olsun demekten baska bir sey diyemeyiz.

Unbenannt.JPG

Kızılelma'da 'Ruken' karakterini canlandıran Cevahir Turan, Fox TV'nin yeni dizisi 'İnadına Aşk'ta rol alıyor ve dizide 'Leyla Aksoy' karakterini canlandırıyor. Dizi 2 Temmuz'da başlıyor. Duyurulur.

(@Yakamoz-Asi, @sürgünüm)