@beyazsoy birincisi dogmatik siyasetten kastım bir siyasi görüşe dogmatik olarak bağlı kalmak, eleştirmemekti sizler gibi. İkincisi felsefe her şeyi sorgulamamızı ister. Ben Kur'an, peygamberler ve Allah hariç diğer şeylere şüphe ile bakmamak için bir sebep göremiyorum. Mezhepleri sizler gibi sorgulamamak mı sorgulamak mı felsefi düşünceye uyar? Kim çelişiyor acaba? Gazali mesajımdan Gazali nin İslam düşmanı olduğunu ima ettiğimi anlamışsan, okuduğunu anlamanda sıkıntı olabilir. Her İslam'a zarar veren adam İslam düşmanı mıdır, yaptığı hatalar yüzünden de olmuş olamaz mı? Tarktışılır. Kaldı ki yine o mesajımda "elbette doğruyu Allah bilir, eğer ki cidden İslam'a zarar vermişse bütün o sözlerim, " gibi önemli bir not ekledim, değilse sözüm meclisten dışarı.
İnsanların uydurduğu şeyleri, insanları ve diğer bir takım şeyleri eleştirmeksizin, sorgulamaksızın kabul etmek Allah katında ne kadar doğrudur hak bilir. Kur'an ki ilk ayeti " oku" olan, bizim düşünmemizi isteyen yüce bir kitap. Ve neymiş efendim biz Kur'an ı haşa anlayamazmışız, illa başka insanlara ihtiyacımız varmış! Şüphesiz sizin bu düşünceniz çok büyük bir iddia ve ya doğru ya da yanlış. Doğruysa tebrik ederim ama yanlışsa ve insanları yanlışa sürüklüyorsanız... ? Gerçi sizin sözlüğünüzde yanlış diye bir sözcük yok, her şeyi siz bilir siz söylerseniz! Sizde asla yanlış olmaz! Size öğretilen kutsal olmayan bir takım düşünceleri sorgusuz sualsiz kabul etsin eder aksini söyleyenlere türlü suçlamalarda bulunursunuz...
Her şeyi geçiyorum, burada isterse bütün dünya bir olsun umrumda olmaz, akla ve mantığa, Kur'an a uygun olmadığı sürece görüşümü değiştirecek değilim. Ve şüphesiz ki kim haklı kim haksız hepsini mahşer günü öğreneceğiz, orada görüşürüz.
@Polat Şaşmaz peki kardeşim ben nerede ve nasıl hata yapıyorum, yanlışım nedir lütfen açıklayın. Ancak ondan önce şunlar hakkında cevabını bekliyorum
1-) İlk mesajımda belirttiğim Ayetleri okudunuz mu? Okuduysan sence benim dediklerimi desteklemiyor mu? Apaçık değil mi? Sadece bir tane yok, 4 tane birbirini destekleyen ayet. Daha fazla söze ne gerek?
2-) Neymiş efendim Kur'an yetmezmiş haşa. Ne yani Allah Kur'an ı eksik mi indirdi ki yetmesin haşa? Hadi onu geçtim Hadislerle birlikte de mi yetmiyor? Kur'an, hadis ve sünnet. Onlar da yetmiyormuş bir de din alimlerinin görüşüne uymak Zorundaymışız! Yoksa dinsiz olurmuşuz! Ne hadlerine? Ben mezheplere karşı çıkmıyorum, gerektiğinde onlara danışılmalı da ama illa şu mezhebe bağlı kalma zorunluluğu bu ayetlerle açık şekilde çelişmiyor mu??
3-) Hz Muhammed (Sav) hangi mezheptendi??? Cevabını bir düşün derim. Göreceksin ki onun zamanında mezhep yoktu. Yahu Allah isteseydi elçisine bu mezhepleri ölmeye yakın bir zamanda kurmasını buyurmaz mıydı? Hz Muhammed niye gerek duymamış? Sonuçta İslamın evrensel ve bütün zamanlara hakim olacağı Allah tarafından bildirildi. Demekki mezheplere gerek yokmuş Kur'an dururken, hadis dururken... Eğer gerekseydi ve ilerleyen yüzyıllarda Kur'an ın insanlaca tek başına yeterli olunmayacağını Allah bilir ve bunun önlemini Hz Muhammed in zamanında almaz mıydı????
yahuu ben hangi partiyi tutuyorum domatigin okadar on yargılansın ki herkesi kesip bicmisin))) hayatımda bir kez oy kullandım. siyaseti sevmem diğer arkadaşlar bilir akp yada Erdoğan yanlış yaptığına inandığında eleştirdim @sürgünüm bilir. en az iki olayda yanlış bulduğumu bu foruma yazdım. zaten dogmatik olsam (ki AKP seçmeni en az dogmatiktir. çünkü CHP iyide yapsa kötüde yapsa seçmeni hep aynı oyu verir ama AKP seçmeni akp yanlış yaptığında oyunu düşürür akp %39 düşmüş parti. %52 görmüş parti kısacası senin tezini bu rakamlar yalanlıyor.
gazali konusunda yazdığımı tam anlamadın. islam düşmanı gibi gösteriyorsun dedim.
mezhepleri sorgula kimse sana mezhepleri sorgulama demiyorum. mezhepleri sorgulacak İslami bilgin varsa senin için çok iyi ama ben yorumlarından pek bunu sevmiyorum))
kuranı anlamak kolay değil. kuran bir roman gibi almak imkansız ben hayatta okuduğun en mükemmel ve karışık kitap. hem roman gibi okuyup anlatabileceğin yerler olduğu gibi bulmaca cizer gibi okuyarak çok farklı karmaşık bilgilere ulaşabilirsin . bu bakımdan kuranı anlamak ciddi emek ve bilgi gerekir. mezhepler sana bir yol açar o yolu beğenmezsen sen başka yol açar yada diğer yolları birlestirsin ama bunlar için ciddi birikim lazım. öyle gazali ye sallayarak bu işler olmaz)))
son olarak herşeyi ben bilirim, biz biliriz demiyorum demogojiye gerek yok dediğim senin yeteri kadar bilgin olmadan konuları karıştırarak yorum yapman. Ünlü bir söz var birini eleştirmek için onun ayakkabısiyla yurumen lazım. sen gazali gibi bir alimi gömdün ya sonra sana nasıl biliyorsun diyeyim sana ))))