Cumhurbaşkanı RTE'nin 6 Şubat Twitter Yorumu

Sadece sol görüş, sağ görüş, akp, ya da chp ya da mhp yada bdp, veya muhafazakar görüşü okumak yerine hepsini okumak daha iyidir sonuçta hepsinin kendine göre doğruları vardır veya sana uyan da görüşleri vardır illaki kiminin az kiminin çok. :)

Sen hala posta'daki habere takıldın ama habertürkteki haberde mi cemaatindi. :)
bu adamın şu yazisini oku paraleciler ne yazdırmış gör. Bu adamın iki km yanından geçmemek lazim sen bizi iki gün oyaladin))
Mutlaka oku bu reziligi

http://www.besiktaspostasi.com/candas-tolga-isik-canak-anten-yazisi-23528.htm

bu adamın şu yazisini oku paraleciler ne yazdırmış gör. Bu adamın iki km yanından geçmemek lazim sen bizi iki gün oyaladin))
Mutlaka oku bu reziligi

http://www.besiktaspostasi.com/candas-tolga-isik-canak-anten-yazisi-23528.htm
Ben sana 2 haber sundum sen birinde takıldın kaldın, habertürkü hep geçiştiriyorusun. :) Adamın her dediği doğru mu veya adamın her cümlesini savunuyormuşum gibi bana bunlarla gelme boşuna. O yazısı böyeydi bu yazısını da kınarım tabiki. Ben bi düşünceye saplanıp giden biri olmadığım gibi bi kişiye bağlı da yaşamam burda da paylaştığın linki de haklı bulmuyorum tabiki.

Ben sana 2 haber sundum sen birinde takıldın kaldın, habertürkü hep geçiştiriyorusun. :) Adamın her dediği doğru mu veya adamın her cümlesini savunuyormuşum gibi bana bunlarla gelme boşuna. O yazısı böyeydi bu yazısını da kınarım tabiki. Ben bi düşünceye saplanıp giden biri olmadığım gibi bi kişiye bağlı da yaşamam burda da paylaştığın linki de haklı bulmuyorum tabiki.
Habertürk benim sana basta dediğinin aynisi işte ondan sıkıntı sadece 50 ülkenin alınması dedim ya. Sen anlamiyonsun israrla hakli olduğunu iddia edion)))) benim İtirazım enflasyondan 2.yüz demene
Aç tekrar oku diyeceğim ama yine yanlış anlarsın diye korkuyorum)))

diğer gelişmiş ülkelere göre yuksek enflasyon bizde (4-5 puan) bu bilinmeyen bir sir degil. ha CHP gelirse 4-5 puanın yanina sıfır eklenecek diye millet korkuyor sadece ondan AKP ye veriyor)))) ecevit zamanında ülke ne haldeydi gördük. )))

Habertürk benim sana basta dediğinin aynisi işte ondan sıkıntı sadece 50 ülkenin alınması dedim ya. Sen anlamiyonsun israrla hakli olduğunu iddia edion)))) benim İtirazım enflasyondan 2.yüz demene
Aç tekrar oku diyeceğim ama yine yanlış anlarsın diye korkuyorum)))

diğer gelişmiş ülkelere göre yuksek enflasyon bizde (4-5 puan) bu bilinmeyen bir sir degil. ha CHP gelirse 4-5 puanın yanina sıfır eklenecek diye millet korkuyor sadece ondan AKP ye veriyor)))) ecevit zamanında ülke ne haldeydi gördük. )))
50 ülke alınmış diyip duruyorsun da bizi alakadar eden ülkeler burada zaten ABD, İspanya, İngiltere, İtalya vs. diğer ülkeleri napacaksın Zimbabve, Gana gibi ülkeler yok onlarla mı yarışıyoruz biz de onları da istiyorsun. :D

CHP gelirse demişsin de CHP en son ne zaman başa geldi ki şu an ki CHP'yi yargılıyorsun Ecevit'te DSP'den başa gelmişti DSP için konuş o zaman. :)

Irak, Endonezya, Filipinler, Malezya gibi ülkeleri bile geçmişiz enflasyonda sen yok 50 ülke var oradadasın. :) Sonuç odaklı değil işine geldiği gibi bakıyorsun da neyse uzatmanın da bi anlamı yok zaten sen yine işine geldiği gibi bakmaya devam edeceksin. :)

50 ülke alınmış diyip duruyorsun da bizi alakadar eden ülkeler burada zaten ABD, İspanya, İngiltere, İtalya vs. diğer ülkeleri napacaksın Zimbabve, Gana gibi ülkeler yok onlarla mı yarışıyoruz biz de onları da istiyorsun. :D

CHP gelirse demişsin de CHP en son ne zaman başa geldi ki şu an ki CHP'yi yargılıyorsun Ecevit'te DSP'den başa gelmişti DSP için konuş o zaman. :)

Irak, Endonezya, Filipinler, Malezya gibi ülkeleri bile geçmişiz enflasyonda sen yok 50 ülke var oradadasın. :) Sonuç odaklı değil işine geldiği gibi bakıyorsun da neyse uzatmanın da bi anlamı yok zaten sen yine işine geldiği gibi bakmaya devam edeceksin. :)

Bülent ecevit 1972-1980 chp de ))) chp en yüksek oyları alan kişidir 40 ı geçiyor.
1977 Seçimleri * "Ana madde: 1977 Türkiye genel seçimleri
"
Ülke, Milliyetçi Cephe
iktidarıyla oldukça sıkıntılı günler yaşıyordu. Ekonomi ve anarşi toplumun en büyük sıkıntılarıydı. CHP ise 1977 yılı başlarken gitgide güçlenmekteydi. Şubat ayında DİSK
, seçimlerde CHP'yi destekleyeceğini açıkladı. Nisan ayında ise TBMM seçimleri 5 Haziran günü yenileme kararı aldı. Seçim kampanyası oldukça sıkıntılı geçti. 26 Nisan 1977'de Ecevit'in seçim otobüsü Niksar
'da kurşunlandı. 1 Mayıs 1977
'de Taksim Meydanı
'nda düzenlenen 1 Mayıs Mitingi
'nde kalabalığın üzerine çevredeki binalardan ateş açıldı. Oluşan izdihamda ve saldırı sonucunda 37 kişi hayatını kaybetti. 29 Mayıs günü İzmir - Çiğli Havaalanı'nda uçaktan inen Bülent Ecevit'in bulunduğu gruba ateş edildi. Bu, apaçık, CHP genel başkanını öldürmeye yönelik bir suikast girişimiydi. 2 Haziran 1977 günü Başbakan Demirel, 3 Haziran'da yapılacak CHP Taksim mitinginde Ecevit'e suikast yapılacağını, CHP Genel Başkanı'na bir mektupla bildirdi. Ecevit ise mitingden vazgeçmeyeceğini bildirdi. 3 Haziran günü CHP, tarihinin en görkemli mitinglerinden bir tanesi İstanbul Taksim Meydanı'nda gerçekleştirildi. Yüz binlerce insan CHP mitingine katıldı ve Ecevit'e destek verdi.
Bu ortamda 5 Haziran 1977 günü yapılan Milletvekilliği Genel Seçimleri
'nden CHP buruk bir zaferle çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi oyların % 41.3’ünü alarak 213 milletvekilliği kazandı. AP % 36.8 oy almış ve 189 milletvekili kazanmıştı (CHP:213, AP:189, MSP:24, MHP:16, CGP:3, DP:1, BĞM:4). Senato üçte bir yenileme seçimlerinde
ise CHP:28, AP:21, MSP:1 senatörlük kazandılar. Ecevit ve CHP çok güçlenmişti ancak matematiksel tablo CHP'ye tek başına hükümet kuracak çoğunluğu vermiyordu. 14 Haziran 1977'de hükümeti kurma görevini alan Bülent Ecevit, 21 Haziran 1977 günü azınlık hükümetini kurdu. Hükümet 3 Temmuz günü yapılan güvenoylamasında yeterli oyu alamayınca Ecevit istifa etti. Hükümeti kurma görevini alan AP
Genel Başkanı Süleyman Demirel 21 Temmuz günüMHP
, MSP
ve Demokratik Parti
ile II. Milliyetçi Cephe hükümetini
kurdu. Ülke çok sıkıntılı günler yaşıyordu. Ekonomi öyle bir darboğaza girmişti ki, en basit ihtiyaç maddeleri bile karaborsaya düşmüştü. Zamlar, devalüasyonlar
birbirini izliyordu. Enerji sıkıntısı had safhadaydı. Türkiye ithal malların parasını ödeyemez haldeydi. Döviz bulunamıyordu. Financial Times
gazetesi 25 Kasım günü durumu şöyle özetliyordu: "Türkiye iflas etmiş bir ülkedir." Öte yandan anarşi ve terör artarak sürmekteydi ve toplumsal kutuplaşma can almaya devam ediyordu. Bu şartlar altında 11 Aralık 1977 günü yapılan yerel seçimlerde
CHP % 41.7 oy alarak 41 il merkezinin belediye başkanlığını kazandı. Milliyetçi Cephe'nin büyük ortağı AP ise % 37.1 oy aldı ve 15 il merkezini kazanabildi. Seçim sonuçlarının ardından AP'den ayrılanlar oldu. 11 milletvekili partiden istifa etti. Bu isimler şunlardır; Orhan Alp
, Tuncay Mataracı
, Şerafettin Elçi
,Mete Tan
, Güneş Öngüt
, Ahmet Karaaslan
, Hilmi İşgüzar
, Enver Akova
,Ali Rıza Septioğlu
, Mustafa Kılıç
,Cemalettin İnkaya
.
Seçimlerde başarılı olan CHP'nin genel başkanı Bülent Ecevit 22 Aralık günü hükümet hakkında bir gensoru verdi ve yılın son günü olan 31 Aralık 1977'de II. Milliyetçi Cephe hükümeti
218 güvenoyuna karşı 228 güvensizlik oyu ile düşürüldü. Hükümeti kurma görevini cumhurbaşkanından alan Bülent EcevitCumhuriyetçi Güven Partisi
,Demokratik Parti
ve bağımsızların desteğiyle 5 Ocak 1978'de hükümetini kurdu. Ecevit, ekonomi ve devlet yapısında bir enkaz devraldıklarını ve çetin bir dönemden geçeceklerini belirtti.

Son düzenleme:

Sana kaç kez dedim yahuu enflasyon bizde 4-5puan yuksek bunu bilmeyen yok bunun neyini tarisacagim .itiraz ettiğim yerler belli sen dünyada diyince sadece 50 ülke alınınca bu dünya olmuyor bilmem farkindamisin))))

Sen CHP yi savunuyorsun))) komedi gibisin parallecilerin başkan atatigi CHP))) halk korkmasa seçenek görse CHP te verir zaten kafadan %25 sol oy var tıpış tıpış gidip veriyorlar))) chpnin biraz umut olsa halk oy verir. Dünyada isterse Türkiye en fazla enflasyonu olsun ne olacak)))))

Sana kaç kez dedim yahuu enflasyon bizde 4-5puan yuksek bunu bilmeyen yok bunun neyini tarisacagim .itiraz ettiğim yerler belli sen dünyada diyince sadece 50 ülke alınınca bu dünya olmuyor bilmem farkindamisin))))

Sen CHP yi savunuyorsun))) komedi gibisin parallecilerin başkan atatigi CHP))) halk korkmasa seçenek görse CHP te verir zaten kafadan %25 sol oy var tıpış tıpış gidip veriyorlar))) chpnin biraz umut olsa halk oy verir. Dünyada isterse Türkiye en fazla enflasyonu olsun ne olacak)))))
Sana ne anlatmaya çalışsam sen anlamamaya devam edeceksin zaten benim üstte dediklerimi çarpıtıp bana geri satmaya kalkıyorsun. :) O yüzden uzatmıyorum bildiğinden şaşmayacaksın ama bi gün anlayacaksın. :)