2015 Independent Spirit (Bağımsız Ruh) Adayları Açıklandı!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,382
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Ve sinema dünyasının en önemli ayları artık resmen başlıyor. Oscar'a uzanan ödül sürecinde ilk önemli ödül adaylıkları bu gece açıklanacak.

Bağımsız filmlerin en iyilerinin ödüllendirildiği "Independent Spirit Awards" (Bağımsız Ruh Ödülleri) adayları Türkiye saati ile 20.00 civarında açıklanacak.

Bu yıl Kış Uykusu ile Altın Palmiye alan, şimdi de Oscar adaylığı almasını beklediğimiz Nuri Bilge Ceylan'ın da buradan adaylık alıp alamayacağı merak konusu. Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi 2013'te bu ödüllerde adaylık almıştı.

Adaylar açıklandıktan hemen sonra burada olacak. Sizleri de bekleriz...

Adaylar belli oldu...

İşte 2015 Independent Spirit Awards Adayları:

En İyi Film
Birdman
Boyhood
Love is Strange
Selma
Whiplash

En İyi Yönetmen
Damien Chazelle | Whiplash
Ava DuVernay | Selma
Alejandro G. Iñárritu | Birdman
Richard Linklater | Boyhood
David Zellner | Kumiko, The Treasure Hunter

En İyi Erkek Oyuncu
André Benjamin | Jimi: All Is By My Side
Jake Gyllenhaal | Nightcrawler
Michael Keaton | Birdman
John Lithgow | Love is Strange
David Oyelowo | Selma

En İyi Kadın Oyuncu
Marion Cotillard | The Immigrant
Rinko Kikuchi | Kumiko, The Treasure Hunter
Julianne Moore | Still Alice
Jenny Slate | Obvious Child
Tilda Swinton | Only Lovers Left Alive

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Riz Ahmed | Nightcrawler
Ethan Hawke | Boyhood
Alfred Molina | Love is Strange
Edward Norton | Birdman
J.K. Simmons | Whiplash

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Patricia Arquette | Boyhood
Jessica Chastain | A Most Violent Year
Carmen Ejogo | Selma
Andrea Suarez Paz | Stand Clear of the Closing Doors
Emma Stone | Birdman

En İyi Senaryo

Big Eyes
A Most Violent Year
Nightcrawler
Only Lovers Left Alive
Love is Strange

En İyi Görüntü Yönetimi
The Immigrant
Birdman
It Felt Like Love
A Girl Walks Home Alone at Night
Selma

En İyi Kurgu
Boyhood
Whiplash
Nightcrawler
A Most Violent Year
The Guest

En İyi Uluslararası Film
Force Majeure (İsveç)
Ida (Polonya)
Leviathan (Rusya)
Mommy (Kanada)
Norte, the End of History (Filipinler)
Under the Skin (İngiltere)

En İyi İlk Film
Dear White People
Nightcrawler
Obvious Child
She’s Lost Control

En İyi İlk Senaryo
Appropriate Behavior
Little Accidents
The One I Love
She’s Lost Control
Dear White People

@berkann @Danger UA! @Tolstoyevski @aserat54 @gundix123 @destere

Geçen yılın ödül kazananları: https://fav10.net/forum/threads/2014-independent-spirit-bağımsız-ruh-Ödülleri-kazananları-belli-oldu.214403/

Geçen yılın adayları: https://fav10.net/forum/threads/2013-spirit-Ödülleri-adayları-belli-oldu.204771/

Son düzenleme:
Bu yılın bağımsızlarından Oscar için iddialı olan film var mı ki? Sadece Whiplash var bildiğim. Başka hangileri bağımsız? @OzaN

Bu yılın bağımsızlarından Oscar için iddialı olan film var mı ki? Sadece Whiplash var bildiğim. Başka hangileri bağımsız? @OzaN
En başta Boyhood var daha ne olsun. :):)

Birdman, Foxcatcher, A Most Violent Year, Whiplash hepsi bağımsız...

Eleanor Rigby, Still Alice, Nightcrawler, The Grand Budapest Hotel diğerlerinden bazıları ama The Grand Budapest Hotel galiba bütçesinden dolayı seçilebilir değilmiş. Yine de kesin bir bilgi değil bu. :)

The Theory of Everything ve The Imitation Game de bağımsız hatta ama İngiliz yapımı olarak geçiyorlar ve maalesef Kış Uykusu'nun rakibi durumundalar.

ADAY TAHMİNLERİM:
EN İYİ FİLM:
A Most Violent Year
Birdman
Boyhood
Foxcatcher
Whiplash

EN İYİ YÖNETMEN:
Alejandro Gonzalez Inarritu (Birdman)
Bennett Miller (Foxcatcher)
Damien Chazelle (Whiplash)
Nuri Bilge Ceylan (Kış Uykusu)
Richard Linklater (Boyhood)

EN İYİ ERKEK OYUNCU:
Benedict Cumberbatch (The Imitation Game)
Eddie Redmayne (The Theory of Everything)
Michael Keaton (Birdman)
Miles Teller (Whiplash)
Steve Carell (Foxcatcher)

EN İYİ KADIN OYUNCU:
Felicity Jones (The Theory of Everything)
Jenny Slate (Oblivious Child)
Julianne Moore (Still Alice)
Hilary Swank (The Homesman)
Reese Witherspoon (Wild)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU:
Edward Norton (Birdman)
Ethan Hawke (Boyhood)
J.K. Simmons (Whiplash)
Mark Ruffalo (Foxcatcher)
Robert Duvall (The Judge)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU:
Emma Stone (Birdman)
Jessica Chastain (A Most Violent Year)
Keira Knightley (The Imitation Game)
Laura Dern (Wild)
Patricia Arquette (Boyhood)

EN İYİ SENARYO:
Birdman
Boyhood
Foxcatcher
Kış Uykusu
Whiplash

EN İYİ YABANCI FİLM:
The Imitation Game
Kış Uykusu
Mr. Turner
The Theory of Everything
Two Days, One Night

Son düzenleme:
Kış Uykusu'nu henüz izleyemedim ama izleyenlerin çoğu filmi sıkıcı bulmuş? Sizce şansı var mı?
Nuri Bilge Ceylan'ın filmleri öyle zaten belli bir kesme hitap eden filmler. Ben açıkçası şansını çok yüksek görüyorum. Çok fazla ödülde adaylık alacağını düşünüyorum umarım ilki de burası olur. :) (Filmi ben de izlemedim ama bluray 2 Aralık'ta çıkıyormuş, en geç 1-2 hafta içinde izleyebiliriz yani)

ADAY TAHMİNLERİM:
EN İYİ FİLM:
Birdman
Boyhood
Foxcatcher
The Imitation Game
Whiplash

EN İYİ YÖNETMEN:
Alejandro Gonzalez Inarritu (Birdman)
Bennett Miller (Foxcatcher)
Damien Chazelle (Whiplash)
Nuri Bilge Ceylan (Kış Uykusu)
Richard Linklater (Boyhood)

EN İYİ ERKEK OYUNCU:
Benedict Cumberbatch (The Imitation Game)
Eddie Redmayne (The Theory of Everything)
Michael Keaton (Birdman)
Miles Teller (Whiplash)
Steve Carell (Foxcatcher)

EN İYİ KADIN OYUNCU:
Felicity Jones (The Theory of Everything)
Jenny Slate (Oblivious Child)
Julianne Moore (Still Alice)
Hilary Swank (The Homesman)
Reese Witherspoon (Wild)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU:
Edward Norton (Birdman)
Ethan Hawke (Boyhood)
J.K. Simmons (Whiplash)
Mark Ruffalo (Foxcatcher)
Robert Duvall (The Judge)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU:
Emma Stone (Birdman)
Jessica Chastain (A Most Violent Year)
Keira Knightley (The Imitation Game)
Laura Dern (Wild)
Patricia Arquette (Boyhood)

EN İYİ SENARYO:
Birdman
Boyhood
Foxcatcher
Kış Uykusu
Whiplash
Kurallarını net bilmiyorum ama sanırım yabancı daldakiler ana kategorilerde aday olamıyor. O nedenle Kış Uykusu, The Imitation Game ve The Theory of Everything'i ana kategorilerde göremeyeceğiz büyük ihtimal...

umarım boyhood eli boş döner :)
Bu yıl Boyhoodçu ve anti-Boyhoodçu savaşları yaşanacak anlaşılan her ödülde. :):) Gerçi Boyhoodçu tarafında tek ben varım galiba bir de @berkann var sayılır. :):)

Gerçi ben her an taraf değiştirebilirim. Birdman'i daha çok sevecekmişim gibi hissediyorum. :):)

Nuri Bilge Ceylan'ın filmleri öyle zaten belli bir kesme hitap eden filmler. Ben açıkçası şansını çok yüksek görüyorum. Çok fazla ödülde adaylık alacağını düşünüyorum umarım ilki de burası olur. :) (Filmi ben de izlemedim ama bluray 2 Aralık'ta çıkıyormuş, en geç 1-2 hafta içinde izleyebiliriz yani)

Kurallarını net bilmiyorum ama sanırım yabancı daldakiler ana kategorilerde aday olamıyor. O nedenle Kış Uykusu, The Imitation Game ve The Theory of Everything'i ana kategorilerde göremeyeceğiz büyük ihtimal...

Bu yıl Boyhoodçu ve anti-Boyhoodçu savaşları yaşanacak anlaşılan her ödülde. :):) Gerçi Boyhoodçu tarafında tek ben varım galiba bir de @berkann var sayılır. :):)

Gerçi ben her an taraf değiştirebilirim. Birdman'i daha çok sevecekmişim gibi hissediyorum. :):)
birdman i netten izleyebiliyormuyuz artık ? onada bir bakayım o nasıl? şimdi boyhood u dışlarken onun yerine hangi filmi savunacağımı bilemiyorum:) interstellar yok heralde adaylar arasında ? :)

En İyi Film dalını güncelledim ve En İyi Yabancı Film dalındaki tahminlerimi de ekledim @OzaN... :)

birdman i netten izleyebiliyormuyuz artık ? onada bir bakayım o nasıl? şimdi boyhood u dışlarken onun yerine hangi filmi savunacağımı bilemiyorum:) interstellar yok heralde adaylar arasında ? :)
Yok hiçbir yerden izleyemiyoruz, vizyona da girmedi. Fakat yakındır Aralık'ta izleriz büyük ihtimal çoğu filmi. :)

Interstellar'ın bu tip ödüllerde işi yok. (Bağımsızlara özel olan ödüllerde yani) Burada bağımsız filmler yani düşük bütçeli filmler yarışıyor. :):)

Vakit tamam, adayları bekliyoruz. :) Galiba yayın yok...

Adaylar açıklandı. Ne yazık ki Kış Uykusu'na bir şey yok...

Düzenlemesini birazdan yapacağım listenin:

2015 FILM INDEPENDENT SPIRIT AWARD NOMINATIONS
BEST FEATURE
(Award given to the Producer. Executive Producers are not awarded.)
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
Producers: Alejandro G. Iñárritu, John Lesher, Arnon Milchan, James W. Skotchdopole
Boyhood
Producers: Richard Linklater, Jonathan Sehring, John Sloss, Cathleen Sutherland
Love is Strange
Producers: Lucas Joaquin, Lars Knudsen, Ira Sachs, Jayne Baron Sherman, Jay Van Hoy
Selma
Producers: Christian Colson, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Oprah Winfrey
Whiplash
Producers: Jason Blum, Helen Estabrook, David Lancaster, Michael Litvak
BEST DIRECTOR
Damien Chazelle
Whiplash
Ava DuVernay
Selma
Alejandro G. Iñárritu
Richard Linklater
Boyhood
David Zellner
Kumiko, The Treasure Hunter
BEST SCREENPLAY
Scott Alexander & Larry Karaszewski
Big Eyes
J.C. Chandor
A Most Violent Year
Dan Gilroy
Nightcrawler
Jim Jarmusch
Only Lovers Left Alive
Ira Sachs & Mauricio Zacharias
Love is Strange
BEST FIRST FEATURE (Award given to the director and producer)
Director: Ana Lily Amirpour
Producers: Justin Begnaud, Sina Sayyah
Dear White People
Director/Producer: Justin Simien
Producers: Effie T. Brown, Ann Le, Julia Lebedev, Angel Lopez, Lena Waithe
Nightcrawler
Director: Dan Gilroy
Producers: Jennifer Fox, Tony Gilroy, Jake Gyllenhaal, David Lancaster, Michel Litvak
Obvious Child
Director: Gillian Robespierre
Producer: Elisabeth Holm
She’s Lost Control
Director/Producer: Anja Marquardt
Producers: Mollye Asher, Kiara C. Jones
BEST FIRST SCREENPLAY
Desiree Akhavan
Appropriate Behavior
Sara Colangelo
Little Accidents
Justin Lader
The One I Love
Anja Marquardt
She’s Lost Control
Justin Simien
Dear White People
JOHN CASSAVETES AWARD – Given to the best feature made for under $500,000. Award given to the writer, director and producer. Executive Producers are not awarded.
Blue Ruin
Writer/Director: Jeremy Saulnier
Producers: Richard Peete, Vincent Savino, Anish Savjani
It Felt Like Love
Writer/Director/Producer: Eliza Hittman
Producers: Shrihari Sathe, Laura Wagner
Land Ho!
Writers/Directors: Aaron Katz & Martha Stephens
Producers: Christina Jennings, Mynette Louie, Sara Murphy
Man From Reno
Writer/Director: Dave Boyle
Writers: Joel Clark, Michael Lerman
Producer: Ko Mori
Test
Writer/Director/Producer: Chris Mason Johnson
Producer: Chris Martin
BEST FEMALE LEAD
Marion Cotillard
The Immigrant
Rinko Kikuchi
Kumiko, The Treasure Hunter
Julianne Moore
Still Alice
Jenny Slate
Obvious Child
Tilda Swinton
Only Lovers Left Alive
BEST MALE LEAD
André Benjamin
Jimi: All Is By My Side
Jake Gyllenhaal
Nightcrawler
Michael Keaton
John Lithgow
Love is Strange
David Oyelowo
Selma
BEST SUPPORTING FEMALE
Patricia Arquette
Boyhood
CIO, CTO & Developer Resources
Jessica Chastain
A Most Violent Year
Carmen Ejogo
Selma
Andrea Suarez Paz
Stand Clear of the Closing Doors
Emma Stone
BEST SUPPORTING MALE
Riz Ahmed
Nightcrawler
Ethan Hawke
Boyhood
Alfred Molina
Love is Strange
Edward Norton
J.K. Simmons
Whiplash
BEST CINEMATOGRAPHY
Darius Khondji
The Immigrant
Emmanuel Lubezki
Sean Porter
It Felt Like Love
Lyle Vincent
Bradford Young
Selma
BEST EDITING
Sandra Adair
Boyhood
Tom Cross
Whiplash
John Gilroy
Nightcrawler
Ron Patane
A Most Violent Year
Adam Wingard
The Guest
BEST DOCUMENTARY (Award given to the director and producer)
20,000 Days on Earth
Directors: Iain Forsyth & Jane Pollard
Producers: Dan Bowen, James Wilson
CITIZENFOUR
Director/Producer: Laura Poitras
Producers: Mathilde Bonnefoy, Dirk Wilutzky
Stray Dog
Director: Debra Granik
Producer: Anne Rosellini
The Salt of the Earth
Directors: Juliano Ribeiro Salgado and Wim Wenders
Producer: David Rosier
Virunga
Director/Producer: Orlando von Einsiedel
Producer: Joanna Natasegara
BEST INTERNATIONAL FILM (Award given to the director)
Force Majeure
(Sweden)
Director: Ruben Östlund
Ida
(Poland)
Director: Pawel Pawlikowski
Leviathan
(Russia)
Director: Andrey Zvyagintsev
Mommy
(Canada)
Director: Xavier Dolan
Norte, the End of History
(Philippines)
Director: Lav Diaz
Under the Skin
(United Kingdom)
Director: Jonathan Glazer
ROBERT ALTMAN AWARD – (Given to one film’s director, casting director and ensemble cast)
Inherent Vice
Director: Paul Thomas Anderson
Casting Director: Cassandra Kulukundis
Ensemble Cast: Josh Brolin, Martin Donovan, Jena Malone, Joanna Newsom, Joaquin Phoenix, Eric Roberts, Maya Rudolph, Martin Short Serena Scott Thomas, Benicio Del Toro, Katherine Waterston, Michael Kenneth Williams, Owen Wilson, Reese Witherspoon
SPECIAL DISTINCTION AWARD
Foxcatcher
Director/Producer: Bennett Miller
Producers: Anthony Bregman, Megan Ellison, Jon Kilik
Writers: E. Max Frye, Dan Futterman
Actors: Steve Carell, Mark Ruffalo, Channing Tatum
18th ANNUAL PIAGET PRODUCERS AWARD – The 18th annual Producers Award, sponsored by Piaget, honors emerging producers who, despite highly limited resources, demonstrate the creativity, tenacity and vision required to produce quality, independent films. The award includes a $25,000 unrestricted grant funded by Piaget.
Chad Burris
Elisabeth Holm
Chris Ohlson
21st ANNUAL KIEHL’S SOMEONE TO WATCH AWARD – The 21st annual Someone to Watch Award, sponsored by Kiehl’s Since 1851, recognizes a talented filmmaker of singular vision who has not yet received appropriate recognition. The award includes a $25,000 unrestricted grant funded by Kiehl’s Since 1851.
Director: Ana Lily Amirpour
H.
Directors: Rania Attieh & Daniel Garcia
The Retrieval
Director: Chris Eska
20th ANNUAL LENSCRAFTERS TRUER THAN FICTION AWARD – The 20th annual Truer Than Fiction Award, sponsored by LensCrafters is presented to an emerging director of non-fiction features who has not yet received significant recognition. The award includes a $25,000 unrestricted grant funded by LensCrafters.
Approaching the Elephant
Director: Amanda Rose Wilder
Evolution of a Criminal
Director: Darius Clark Monroe
The Kill Team
Director: Dan Krauss
The Last Season
Director: Sara Dosa

Foxcatcher, TIG, Kış Uykusu ve TTOE liste dışı kalmış. Onun haricinde Birdman şov yapmış, ama Senaryo dalındaki eksikliği göze çarpıyor...

Liste genel olarak iyi olmuş ama, başarılar herkese... :)

izleryazar'da dikkat çekici gördüğüm şeyleri kısaca yazdım: http://izleryazar.com/bagimsiz-ruh-odulleri-2015-adaylari-aciklandi/

Foxcatcher, TIG, Kış Uykusu ve TTOE liste dışı kalmış. Onun haricinde Birdman şov yapmış, ama Senaryo dalındaki eksikliği göze çarpıyor...

Liste genel olarak iyi olmuş ama, başarılar herkese... :)
Foxcatcher'ın bütçesinden dolayı dışarıda kaldığı söylentisi var ama doğru mu emin değilim. Sanırım onun için özel bir ödül vermişler...

Senaryo dalı aslında baya ilginç olmuş. Üç Oscar favorisi Boyhood, Birdman ve Selma üçü de kaçırmış adaylığı. :):)

izleryazar'da dikkat çekici gördüğüm şeyleri kısaca yazdım: http://izleryazar.com/bagimsiz-ruh-odulleri-2015-adaylari-aciklandi/

Foxcatcher'ın bütçesinden dolayı dışarıda kaldığı söylentisi var ama doğru mu emin değilim. Sanırım onun için özel bir ödül vermişler...

Senaryo dalı aslında baya ilginç olmuş. Üç Oscar favorisi Boyhood, Birdman ve Selma üçü de kaçırmış adaylığı. :):)
Boyhood ve Selma girmesin tabii, ama Birdman ilginç olmuş. Bu üçlünün yerine Big Eyes'ın olması da ayrı bir mesele... :)

Geçen yıla baktığımızda çoğu ödülü bilmişler.Bu sezon da kazanan Oscarlarda biraz daha öne çıkar.Bence Boyhood ve Birdman diğer filmlere göre biraz daha öne çıkıyor.Şöyle de bir öngörüm var: En iyi filmi alan en iyi yönetmeni de kesin alır.Oyunculuklarda da Michael Keaton,Julianne Moore,Edward Norton ve Patrica Arquette'nin kazanacağını tahmin ediyorum.

Bu arada Kış Uykusu'nun yolu bence çok açık umarım en azından Golden Globe'da bir adaylık alır.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Boyhood ve Selma girmesin tabii, ama Birdman ilginç olmuş. Bu üçlünün yerine Big Eyes'ın olması da ayrı bir mesele... :)
Benim anlamadığım Amy Adams nasıl aday olamamış. Üstelik çok sürpriz isimler çıkmış o kategoriden, galiba Amy Adams'ın adaylık şansı çok zayıf. Gerçi ben Amy Adams'ı desteklemeyi bıraktım Shailene Woodley veya Jennifer Aniston alsa keşke beşinci sırayı. :):)

Senaryoda Whiplash de yok sahi. Acaba kural mı var en iyi filme ve en iyi yönetmene aday olan en iyi senaryoya aday olamaz diye? Tabii çok saçma öyleyse. :):)

Geçen yıla baktığımızda çoğu ödülü bilmişler.Bu sezon da kazanan Oscarlarda biraz daha öne çıkar.Bence Boyhood ve Birdman diğer filmlere göre biraz daha öne çıkıyor.Şöyle de bir öngörüm var: En iyi filmi alan en iyi yönetmeni de kesin alır.Oyunculuklarda da Michael Keaton,Julianne Moore,Edward Norton ve Patrica Arquette'nin kazanacağını tahmin ediyorum.

Bu arada Kış Uykusu'nun yolu bence çok açık umarım en azından Golden Globe'da bir adaylık alır.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Evet yine pek çok tutarlılık olma ihtimali yüksek. :)

Saydığın tahminlere katılıyorum ama Edward Norton zor, J.K. Simmons kesin alacak diyorlar çok iyiymiş. :) Edward Norton'a bir Oscar lazım ama bu sene de olmayacak gibi. :)

Kış Uykusu'nun bence de yolu açık umutsuz olmamak lazım ama iyi olmadı tabii burayı kaçırması. :(

Benim anlamadığım Amy Adams nasıl aday olamamış. Üstelik çok sürpriz isimler çıkmış o kategoriden, galiba Amy Adams'ın adaylık şansı çok zayıf. Gerçi ben Amy Adams'ı desteklemeyi bıraktım Shailene Woodley veya Jennifer Aniston alsa keşke beşinci sırayı. :):)

Senaryoda Whiplash de yok sahi. Acaba kural mı var en iyi filme ve en iyi yönetmene aday olan en iyi senaryoya aday olamaz diye? Tabii çok saçma öyleyse. :):)
Big Eyes'ın senaryosunun adaylık alması bile sürpriz olmuşken Amy'nin aday olması biraz saçma olurdu bence. Hem TWC'nin "For Your Consideraton" sayfasında bile yokmuş... :)

Öyle bir kural yoktur bence, çeşitlilik yaratmak için öyle yapıyorlardır muhtemelen... :)

Big Eyes'ın senaryosunun adaylık alması bile sürpriz olmuşken Amy'nin aday olması biraz saçma olurdu bence. Hem TWC'nin "For Your Consideraton" sayfasında bile yokmuş... :)

Öyle bir kural yoktur bence, çeşitlilik yaratmak için öyle yapıyorlardır muhtemelen... :)
Niye ki senaryo daha zorlu bir kategori bence kadın oyuncuya göre?

Hangi sayfa bilmiyorum ama benim bulduğum sayfalarında var Big Eyes da diğer beş film gibi. :)

http://twcawards.com/
http://weinsteinco.com/

Weinstein The Imitation Game için çok bastıracak büyük ihtimal ama başka da pek güçlü bir şey yok elinde. Citizenfour'un da en iyi film adaylığı alan ilk belgesel olabileceğine dair haberler yaptırıyorlar ama bence hayal. :) Bence Big Eyes için de çabalarlar yine en azından Amy Adams ve Christoph Waltz için. (Prodüksiyon falan 1-2 dalda daha bir şeyler yapabilir. Tabii film kötü deniyor, bilemiyorum.)

En başta Boyhood var daha ne olsun. :):)

Birdman, Foxcatcher, A Most Violent Year, Whiplash hepsi bağımsız...

Eleanor Rigby, Still Alice, Nightcrawler, The Grand Budapest Hotel diğerlerinden bazıları ama The Grand Budapest Hotel galiba bütçesinden dolayı seçilebilir değilmiş. Yine de kesin bir bilgi değil bu. :)

The Theory of Everything ve The Imitation Game de bağımsız hatta ama İngiliz yapımı olarak geçiyorlar ve maalesef Kış Uykusu'nun rakibi durumundalar.
Oo bayağı varmış. Çok belirsiz geçiyor yarış ya. Önde giden bir filmin olmaması takibi zorlaştırıyor.

Kış Uykusu'ndan başlayayım. Sanırım erken ümitlendik Oscar adaylığı için. Bu gidişle adaylığı kaçıracağız gibi.

Selma sonradan ortaya çıkıp ortalığı karıştırırsa üzülürüm. Geçen yılın ardından bu yıl da aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. -aynısı olmaz gibi duruyor tabiki de adaylık alması da benim için aynı hissi yaşatabilir. Ha tabi filmi izlemedik ama az çok hangi sebeplerden aday olacağı belli.-

The Imitation Game ve The Theory of Evertything şaşırttı. Tabi uluslararası film kategorisinin Oscar'la paralellik göstermesi için böyle bir şey yapmışlar da olabilirler. Ve bence bu sebeptendir.

Çok enteresan bir yarış var bu sene.

Oo bayağı varmış. Çok belirsiz geçiyor yarış ya. Önde giden bir filmin olmaması takibi zorlaştırıyor.

Kış Uykusu'ndan başlayayım. Sanırım erken ümitlendik Oscar adaylığı için. Bu gidişle adaylığı kaçıracağız gibi.

Selma sonradan ortaya çıkıp ortalığı karıştırırsa üzülürüm. Geçen yılın ardından bu yıl da aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. -aynısı olmaz gibi duruyor tabiki de adaylık alması da benim için aynı hissi yaşatabilir. Ha tabi filmi izlemedik ama az çok hangi sebeplerden aday olacağı belli.-

The Imitation Game ve The Theory of Evertything şaşırttı. Tabi uluslararası film kategorisinin Oscar'la paralellik göstermesi için böyle bir şey yapmışlar da olabilirler. Ve bence bu sebeptendir.

Çok enteresan bir yarış var bu sene.
Yarış gerçekten çok belirsiz ve aslında bu durum hoşuma gidiyor. Keşke bir yerde Birdman kazansa bir yerde Boyhood bir yerde The Imitation Game...

Özellikle geçen sene ezbere yarış görmekten sıkıldık. :)