Suriyelilere Üniversitelere Sınavsız Giriş Hakkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mr.At
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim anladığım kadarıyla birazda araştırdım elbet işin aslı şu;Suriyede herhangi bir üniversiteyi kazanan kişilere burda girmek serbest ama üniversiteye gitmeyene yok elbette :)
yinede haksızlık bence :(

@Mr.At

Tayyip efendi onlara yol yaptı bırak versinler :F

Suriyeliler ülkenin her tarafına dağıldı kene gibi. Orayı burayı yıkan mı dersin, ev sahibini öldüren mi, sokakta dilenen mi? Adamlar insan alıyor, yerleştirmeyi bilmiyor!
haklısın

yinede haksızlık bence :(

@Mr.At
O zaman bunun haksızlık olduğunu düşünmüyorum sonuçta o kişide kafa patladıp giriyor ayrıca her istediği üniversiteyede yerleşecek diye birşey yok devlet onlara yol gösterecek....

Baştakiler bu kadar gerizekalı değildir merak etmeyin önce kendi çıkarın sonra başkasının çıkarı bunuda kimse hiçe saymadan böyle bir işe kalkışmaz...

O zaman bunun haksızlık olduğunu düşünmüyorum sonuçta o kişide kafa patladıp giriyor ayrıca her istediği üniversiteyede yerleşecek diye birşey yok devlet onlara yol gösterecek....

Baştakiler bu kadar gerizekalı değildir merak etmeyin önce kendi çıkarın sonra başkasının çıkarı bunuda kimse hiçe saymadan böyle bir işe kalkışmaz...
sen bu yıl bizim yerimizde olsaydın byle konuşmazdın ama

şimdi onlar yerleşti ya başkalarına yer kalmazsa , sonuçta sınırsız kontenjan yok malesef

sen bu yıl bizim yerimizde olsaydın byle konuşmazdın ama

şimdi onlar yerleşti ya başkalarına yer kalmazsa , sonuçta sınırsız kontenjan yok malesef
Kesinlikle haklısın ama onların yerinede koy kendini belkide okumak için nelerini verdi belki senden daha kötü koşullarda bunu bilemeyiz.

Ayrıca belirtmek isterim ki hepsinden nefret ediyorum,Ama okumaya çalıştıysa içinde az buçuk insanlık vardır onların , diye düşünüyorum

Evet kontanjan sınırlı ama devlet onların girmeleriyle kontanjanın dolmayacağınıda belirtmiş asla kontanjanları etkilemeyeceklermiş...

Kesinlikle haklısın ama onların yerinede koy kendini belkide okumak için nelerini verdi belki senden daha kötü koşullarda bunu bilemeyiz.

Ayrıca belirtmek isterim ki hepsinden nefret ediyorum,Ama okumaya çalıştıysa içinde az buçuk insanlık vardır onların , diye düşünüyorum

Evet kontanjan sınırlı ama devlet onların girmeleriyle kontanjanın dolmayacağınıda belirtmiş asla kontanjanları etkilemeyeceklermiş...
inş dediğin gibi olur ama bence problemler olacaktır malesef :(

ahhh cnm türkiyede başımızda olan kişiler her ülkenin insanlarını seviyorlar sadece türkleri sevmiyorlar bunları anlamayıpta destekleyen türklerde suç var bence cnm :kizgin::kizgin::kizgin:
Hayatımda bunun kadar saçma bir yorum görmedim Türkleri sevmiyormuş adamın kendisi türk niye türkleri sevmesin hem türkleri sevmeseydi en çok hizmet batı taraflarına yapılmazdı.

Başımızdakilerin bir an önce degismesi dilegiyle yoksa bende hakkimi helal etmiyorum bunlara :(
Değişsin Ak Parti gitsin kim gelsin chp mi Allah aşkına bırakım bu ayakları Ak Partiyi tek yaptığı bir hatadan dolayı bütün hizmetlerini silmeyin

Tayyip efendi onlara yol yaptı bırak versinler :F

Suriyeliler ülkenin her tarafına dağıldı kene gibi. Orayı burayı yıkan mı dersin, ev sahibini öldüren mi, sokakta dilenen mi? Adamlar insan alıyor, yerleştirmeyi bilmiyor!
Ah ah sadece mesele yol olsaydı keşke ekonomi düzeldi herkesin iyi kötü bir geliri var hastanelerdeki seviye ve hizmet arttı 90 lardaki gibi faili meçhuller yok ergenekoncular darbeciler yok.Tüm parayı kendine alıp milleti hor görenler yok beyaz toroslarda infaz edilme yok kürtleri sabah akşam dövmek hakaret etmek sabaha kadar işkence yapmak yok.Yeter bu milleti aşaıladığınız.Hem Erdoğan sayesinde zenginlerle aynı yerde yemek yeme imkanı geldi uçağa binme imkanı geldi bu yapılanları ancak nankör insanlar görmez

Daha bir sürü var sayfalar ister Ak Partinin hizmetleri

Son düzenleme:
Türkiyenin yok olması lazım bazılarının gerçekleri görmesi için. Tatlım adamı ölümüne savunuyorlar ama Türk olmadığını bile bilmiyorlar. :F @Çiğdem-

Türkiyenin yok olması lazım bazılarının gerçekleri görmesi için. Tatlım adamı ölümüne savunuyorlar ama Türk olmadığını bile bilmiyorlar. :F @Çiğdem-
Türk değilmiş ne yani illa Türkmi olması lazım kürt zaza falan olmasın mı hatta laz başka ırk Türkiye Erdoğan giderse yok olur asıl.Erdoğan giderse yeni gelen hükümet muhtemelken 1 yılda ekonomiyi batıracak yine 100 yıl önceye gidecez kürtler yine hor görülecek işkencelere uğrayacak

Kimse diğer ırkları aşşalamıyor. Ama sen kalkıp Kürtlere yada başkasına bu kadar iltimas verirsen onlarda senin tepene çıkar. Benim arkadaşım Bingöl Üniversitesi'nde aynı bölümü okuyoruz ama o zorunlu Kürtçe dersi görüyor. Sırf bu yüzden yatay geçiş yapacak. Ne ekonomisinden bahsediyorsun sen ya? Devlet in olan birşey kaldımı ya elimizde? Herşey satıldı tabiki borç biter. (Ki onada inanmıyorum) Adamı tek başına iktidar yaptınız ne yapsa müstahak size! Şuan işkencenin kimlere yapıldığı belli. @Maskeli Fedai

Yabancilar eskiden de türklere göre çık düşük puanlarla üniversiteye giriyordu onların ayrı sınavı oluyordu, belli kontenjan var. Bunda abartılacak bir şey yok. Arapça ve türkçeyi iyi kullanan elemanlar olacak. Türkiye de bu konuda ciddi açik var. Bu kişiler ilerde turkiyenin ihracatına büyük katkı sağlıyor.

Son düzenleme:
Mazluma uzanan el Allah tarafından bereketlendirilir.

demiş hazretleri Allah çalışan milyonların hakkını çalışmayanlara vereni de görür elbet:))
Adamlar çalışalım dediğinde yok isimizi elimizden alıyorsunuz oluyor))) karar verin calissinlar mi yoksa çalışmasınlar mi))

bu habere tepki verenler haberden bi haber ne yazık ki!!!!tam anlamıyla bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşlar . çünkü özel öğrencinin ne olduğu açıklanıyor. buna göre o suriyeliler üniversiteye alınırken bizlerin hakkı olan kontenjandan yemiyorlar. onlar suriyedeki okuduğu üniversiyeye kayıtlı olup zorunlu haller nedeniyle öğrenimini başka bir okulda kendi okulunun öğrencisi olarak okuyacaklar ve mezun olduklarında bu okulun mezunu değil kendi okulunun mezunu olacaklar. ayrıca onların bizim üniversitelerde okuması kontenjan dışından ek olarak ve geçici olarak yerleştirilerek yapılıyor. yani anlayacağınız burada kimseye haksızlık yapılmıyor. ama ne yazık ki konuyu açan arkadaş diğer bölümleri iyi kırpmış:))))))

bu habere tepki verenler haberden bi haber ne yazık ki!!!!tam anlamıyla bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşlar . çünkü özel öğrencinin ne olduğu açıklanıyor. buna göre o suriyeliler üniversiteye alınırken bizlerin hakkı olan kontenjandan yemiyorlar. onlar suriyedeki okuduğu üniversiyeye kayıtlı olup zorunlu haller nedeniyle öğrenimini başka bir okulda kendi okulunun öğrencisi olarak okuyacaklar ve mezun olduklarında bu okulun mezunu değil kendi okulunun mezunu olacaklar. ayrıca onların bizim üniversitelerde okuması kontenjan dışından ek olarak ve geçici olarak yerleştirilerek yapılıyor. yani anlayacağınız burada kimseye haksızlık yapılmıyor. ama ne yazık ki konuyu açan arkadaş diğer bölümleri iyi kırpmış:))))))
Bence bu şekilde daha yanlış. Burada okuyup buraya hizmet etmeleri daha iyi olurdu aslında ama bu şekilde sadece Türkiye hakkında iyi izlenimler verecekler, bize pek bir yararı olmayacak.

Bence bu şekilde daha yanlış. Burada okuyup buraya hizmet etmeleri daha iyi olurdu aslında ama bu şekilde sadece Türkiye hakkında iyi izlenimler verecekler, bize pek bir yararı olmayacak.
Burada ihtiyaç olursa ki arapça bilen kaliteli adam eksiği var burada da çalışanlar olacaktir.

Türk değilmiş ne yani illa Türkmi olması lazım kürt zaza falan olmasın mı hatta laz başka ırk Türkiye Erdoğan giderse yok olur asıl.Erdoğan giderse yeni gelen hükümet muhtemelken 1 yılda ekonomiyi batıracak yine 100 yıl önceye gidecez kürtler yine hor görülecek işkencelere uğrayacak
Öncelikle şunu belirteyim burada kimse şu kürt veya kürt değil diye ayrım yapmıyor. Bu hükümet zaten geldiğinden beri sizleri el üstünde tuttu. İyi veya kötü diyemem bunu zaman belirler. Ama Erdoğan giderse devlet 100 yıl geri gider diye bir kavram yanlış bir düşüncedir. 2001 sonrası krizle gelen bir başbakandır. Ekonomi ve sağlık iyi bunu daha önce ki başbakanlarda da görmüştük. Ama bunun haricinde pek bir gelişme yok. Çin'in büyümesine bakın birde.

Burada ihtiyaç olursa ki arapça bilen kaliteli adam eksiği var burada da çalışanlar olacaktir.
O da önemli ama ben ondan çok bilim ve teknik alanındaki gelişmeleri diyorum. Arapça konuşan daha kolay yetişir.

Peki abi şöyle düşün acaba biz aynı maduriyeti yaşasak acaba aynısını bizlere yaparlar mıydı
Bırak üniversiteyi ülkeye bile almazlardi bizi :)))

Öncelikle şunu belirteyim burada kimse şu kürt veya kürt değil diye ayrım yapmıyor. Bu hükümet zaten geldiğinden beri sizleri el üstünde tuttu. İyi veya kötü diyemem bunu zaman belirler. Ama Erdoğan giderse devlet 100 yıl geri gider diye bir kavram yanlış bir düşüncedir. 2001 sonrası krizle gelen bir başbakandır. Ekonomi ve sağlık iyi bunu daha önce ki başbakanlarda da görmüştük. Ama bunun haricinde pek bir gelişme yok. Çin'in büyümesine bakın birde.

O da önemli ama ben ondan çok bilim ve teknik alanındaki gelişmeleri diyorum. Arapça konuşan daha kolay yetişir.
Arapça bilen ilihaytci bile yok ülkede))) anadolu ajansı arapça bilen iletişimci aradı bulmadı))) ki truzim sektörü bakımdan çok ihtiyacımız var. .her sektörde açık var.

Bu arada dünyada çinden sonra en çok büyüyen ulkeyiz. 19 ceyrektir sürekli büyük Türkiye rekoru kiriyoruz