Suriyelilere Üniversitelere Sınavsız Giriş Hakkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mr.At
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mr.At

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
4,362
Puanı
461
Web Sitesi
gecmisinmizikacisi.blogspot.com.tr
Biz onca yıl kafa patlatıp bir şey öğrenip YGS-LYS'ye çalısalım elin Suriyelisi sınavsız girsin. Hak mı bu reva mı?

"Doğru bu konuda sorular geliyor. Yani Türkiye’de üniversiteye girmek çok zordur. Ama Suriyeliler başvurursa giriyorlar. Girer, imtihan yapmayız. Türklere imtihan yapıyoruz, Suriyelilere yapmıyoruz. Hatta bugün iş adamlarıyla görüştüm, şimdi Suriyelilere çalışma izni vereceğiz geçici olarak. Çünkü kendi helal rızıklarını kazanmalarını istiyoruz. Ve belli bir düzenli hayatları olmasını istiyoruz. İnşallah Suriye’ye barış geldiğinde geri evlerine dönerler. Sonra da Türkiye’ye dua ederler diye ümit ediyoruz. Ama bugün iş adamlarından biri öyle söyledi. Türkiye’de bu kadar işsiz varken, Türkiye’de işsizlik yüzde 9-10, bu yükü, bunu nasıl yapacaksınız diye sordu bugün işadamları bir toplantıda. Ama biz şuna inanıyoruz: Mazluma uzanan el Allah tarafından bereketlendirilir. Belki de Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında mazlumlara uzattığımız elin hissesi vardır. Biz her şeye maddiyat içinde bakmayan bir kültürden geliyoruz. İnşallah bu yaptığımız harcamalar bizim kendi vergilerle elde ettiğimiz hazinemizi bereketlendirecek. Eğer onlara kapımızı kapatırsak Allah’ın yardımından da bereketinden de nasibimizi keseriz diye düşünüyoruz. Onun için muhacir Medine’ye geldiğinde ensarın malı eksilmedi. O sabırla o ensar daha sonra aralarından çok büyük zenginler çıktı. Ama önemli olan muhacire kapısını açabilmek."

- Ahmet Davutoğlu

Son düzenleme:
Nedense hiç şaşırmadım :) Ülke yavaş yavaş yok oluyor. Sen önce kendi ülkenin insanına iş imkanı sağla. Yazık, çok yazık!

Daha kendi ülkemizdekiler üniversiteye gidip, gidip bitirenlerde iş imkanı bulamazken onlara sağlanan imkan yanlış. En azından aralarından başarılı olanları seçip bize fayda sağlamaları lazım. Biz aldığımız havayı bile ülkede hakederek yaşıyoruz. Şimdi çok katı düşünüyorsun onlarda insan diyenler olacak ama şunuda unutmayalım ;

Tarihta hiçbir Türk Milleti savaştan kaçmamıştır. Ya savaşarak ölmüştür yada yeni bir Devlet kurmuştur. Bizim milletimizi diğer milletlerle karıştırmayın. Yeri gelince herkes milliyetçi olur, olmalıdır. Milliyetçilik halkı kenetler, birbirine bağlar.

Mazluma uzanan el Allah tarafından bereketlendirilir.

demiş hazretleri Allah çalışan milyonların hakkını çalışmayanlara vereni de görür elbet:))

Yuh :bağır: biz o kadar kafa patlatalim hayatimizi okul dersane ev yapalim ama sen git suriyelilere sınavsız giris yap @Çiğdem- @Harunnn60 moralim bozuldu Davutoğlu naptin sen :( :(

Yuh :bağır: biz o kadar kafa patlatalim hayatimizi okul dersane ev yapalim ama sen git suriyelilere sınavsız giris yap @Çiğdem- @Harunnn60 moralim bozuldu Davutoğlu naptin sen :( :(
ahhh cnm türkiyede başımızda olan kişiler her ülkenin insanlarını seviyorlar sadece türkleri sevmiyorlar bunları anlamayıpta destekleyen türklerde suç var bence cnm :kizgin::kizgin::kizgin:

ahhh cnm türkiyede başımızda olan kişiler her ülkenin insanlarını seviyorlar sadece türkleri sevmiyorlar bunları anlamayıpta destekleyen türklerde suç var bence cnm :kizgin::kizgin::kizgin:
Aynen basimizdakiler reaksiyondaki dayiya benziyor bizi sevmiyorlar :(

Aynen basimizdakiler reaksiyondaki dayiya benziyor bizi sevmiyorlar :(
hahahah ayy evet çok iyi bir örnek bence :F:F:F
türkiyede insanların çoğu işsiz acından ölüyor vlla sokaklarda okumaya imkanı olmayanda okadar kişi varkı bunlar gitmiş suriye diyorlar pess doğrusu 🙂🙂🙂

hahahah ayy evet çok iyi bir örnek bence :F:F:F
türkiyede insanların çoğu işsiz acından ölüyor vlla sokaklarda okumaya imkanı olmayanda okadar kişi varkı bunlar gitmiş suriye diyorlar pess doğrusu 🙂🙂🙂

Sahte kimlik lazim ki bende hacettepe tipa gideyim :A :A

yahu ben o kadar calışayım , herseyden fedakarlık edeyim sonra bu suriyeliler gelsin sınavsız kazansın
ya allah aşkına olacak seymi bu ya

YAZIKLAR OLSUN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
ARTIK SURİYELİLERİDE SEVMİYORUM ONLARDA TERK ETSİN BU ULKEYİ

yahu ben o kadar calışayım , herseyden fedakarlık edeyim sonra bu suriyeliler gelsin sınavsız kazansın

Başımızdakilerin bir an önce degismesi dilegiyle yoksa bende hakkimi helal etmiyorum bunlara :(

Tayyip efendi onlara yol yaptı bırak versinler :F

Suriyeliler ülkenin her tarafına dağıldı kene gibi. Orayı burayı yıkan mı dersin, ev sahibini öldüren mi, sokakta dilenen mi? Adamlar insan alıyor, yerleştirmeyi bilmiyor!

Hiç şaşırmadım. :) Bizim babalarımız bizi dershanelere gönderebilsin diye mesaiye kalan adamlar, biz gece gündüz çalışıp sınava girip üniversiteyi kazanan ya da kazanma umuduyla olan insanlarken bize böyle zorluklar yaşatılırken, üniversite sonrası işimiz garanti değilken Suriyelilere böyle ayrıcalıklar tanınması komedi başka bi şey değil.

İlk önce kendi milletini rahat ettirirsin ondan sonra kime yardım edersen edersin ama öncelik kendi milletin olmalı tabi bunlarda öyle değil.

vay anasını, önceden de böyle bir haber çıkmıştı sadece orada üniversite kazananlar mı girecek ne diyorlardı şimdi baya baya her isteyen üniversiteye girecek yani. valla daha şimdiden boşa kafa patlatıyoruz ben ve diğer yüzbinlerce öğrenci o zaman üniversite için. kaş yapalım derke göz çıkarmak bu hükümetin fıtratında var galiba.

Benim anladığım kadarıyla birazda araştırdım elbet işin aslı şu;Suriyede herhangi bir üniversiteyi kazanan kişilere burda girmek serbest ama üniversiteye gitmeyene yok elbette :)