Arsenal FC

kendi ne kadar güçlü olsada ingiltere futbolunu bitirmek istiyorlar birini gönderiyorlar adam dünyaya açılıyo tüm yabancı futbolcuları topluyor ve takımı coşturuyor :D

Sen sanki çok biliyorsunda :)
Büyük takımlar vardır ve küçük takımlar vardır. Büyü takımlar günümüzde endüstrileşmiştir. (Hepsi. Milan, Arsenal, Manchester, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, FC Basel, Benfica vs)
Birde orta halli takımlar vardır. (M.City, Newcastle, Porstmouth, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Braga, Nürnberg, Sunderland vs) Bu takımlardan birisi birden diğerlerinin sahip olduğu gelişmişliğe sahip olmak isteyince bunun için para harcayınca neden kötü oluyor anlamıyorum. Sonuçta büyük takımlar zaten yıllarca harcıyorlar böyle büyük paralar. Orta halli takımların büyük takım olmaya hakkı yok mu ?
Evet para harcamak en kolay yol,ama eksileri çok.

1.Takım kimyası bozulur,bu durum başarısızlık getirir.
2.Taraftar desteğini çeker ki taraftarın her zaferde katkısı olur.
3.Takım sadece A takımdan ibaret bir hale gelir kalan kulvarlardan büyük kayıp yaşanır.
4.Oyuncuların paraya bakar,bağlılığı mağlılığı kalmaz,yani duygusuzlaşır futbol.Messi,Totti gibi asıl ilgi hak edenler gölgede kalır C.Ronaldo gibiler göklere çıkarılır (94 milyonu haketmişim ondan verdileeeeeey-hadi len ordan kaktüs kafa.)

Peki nasıl gelişmeliler?

1.Transfere hiçbir zaman öküz gibi para harcanmamalıdır.
2.Takıma uzun vadede katkı yapacak genç oyuncular alınmalıdır.
3.Altyapıya önem verilmeli,transfere para yağdırmaktan çok oyuncularını kendin yetiştirmen önemli al sana gelişme taktiği)
4.Ülke futboluna da katkı,sadece futbolu değil insanlığı da düzgün futbolcular yetiştirmek temel ilke edinilmeli. (Messi işte en kral örnek.)

işte.

Evet para harcamak en kolay yol,ama eksileri çok.

1.Takım kimyası bozulur,bu durum başarısızlık getirir.
2.Taraftar desteğini çeker ki taraftarın her zaferde katkısı olur.
3.Takım sadece A takımdan ibaret bir hale gelir kalan kulvarlardan büyük kayıp yaşanır.
4.Oyuncuların paraya bakar,bağlılığı mağlılığı kalmaz,yani duygusuzlaşır futbol.Messi,Totti gibi asıl ilgi hak edenler gölgede kalır C.Ronaldo gibiler göklere çıkarılır (94 milyonu haketmişim ondan verdileeeeeey-hadi len ordan kaktüs kafa.)

işte.
1.Evet baştan bozulur ama 2-3 sene sonra takım yerine oturunca çok büyük başarılar gelir. Örnek: Chelsea
2.Bu olumlu yön değilmi ?
3.Bütün kulvarların başarısız olmasından iyidir.
4. Cech - Terry - Lampard gibi oyuncuların kulüplerine son derece bağlı olduğunu düşünüyorum. C.Ronaldo bağlı değilse demekki M.United'ta endüstriyel kulüp gibi çıkıyor ve öylede zaten.

Gelişmesi için gerekli kısımlar doğru. Ama maalesef onları yaparak kimse gelişemiyor.

1.Evet baştan bozulur ama 2-3 sene sonra takım yerine oturunca çok büyük başarılar gelir. Örnek: Chelsea
2.Bu olumlu yön değilmi ?
3.Bütün kulvarların başarısız olmasından iyidir.
4. Cech - Terry - Lampard gibi oyuncuların kulüplerine son derece bağlı olduğunu düşünüyorum. C.Ronaldo bağlı değilse demekki M.United'ta endüstriyel kulüp gibi çıkıyor ve öylede zaten.

Gelişmesi için gerekli kısımlar doğru. Ama maalesef onları yaparak kimse gelişemiyor.
1.Chelsea'nin en büyük başarısı FA Cup.Manchester City bırak gelişmeyi geriye gitti.
2.Bu olumsuz yön.En basit örnek,İzmir.Kulüpler borç içinde ve "sözde" taraftarlar kombine almayıp İstanbul takımlarının o kombineden pahalı biletlerini alıp onları izliyorlar.Ve İzmir futbolu yerinde sayıyor (özellikle Altay'da bu durum çok bariz)
3.Bütün kulvarlar başarısız olur zaten.Bak Arjantin takımlarına?Zerre endüstrileşme yok ama başarılar kazanıyorlar.Milan endüstrileşti noldu?
4.Onlar yaşlandı.Ben yeni nesilden bahsediyorum.C.Ronaldo bağlı değil ama Rooney var hem genç hem bağlı mesela.Barcelona'da Messi var uğrunda milli maça çıkmayacak kadar sadık.Arda var Galatasaray'da.Yani.Ve o takımlar kendi alanlarının en iyileri.Diğerleri endüstrileşse de Barcelona asla bunu yapmadı,ve geçen sene altyapıdan çıkmalarla neler yaptı.Yani..

Ve bu kadar çelişme kendinle.Madem o yöntemler doğru,neden onu yapıp gelişemiyorlarmış?

Alayına İsyan tarzı terimleri Real Madrid gibilerden nefret edenler kullanır dostum :D

Real Madrid'i seven bir takım taraftarını bana İspanya'da gösterin tamam dicem.Çünkü Real Madrid Faşist General Franco'nun zamanında tarihi başarılar yaşamıştır.Özellikle Katalunya ve Barcelona halkına hiçte iyi davranmamıştır Franco.Zaten Deportivo bile düşmandır Real'e.Franco döneminde Hakemler utanç verici seviyede Real Madrid'in maçlarında Real'i tutuyorlardı.Araştırıp bulabilirsiniz.Bundan sevmem Real'i

1.Chelsea'nin en büyük başarısı FA Cup.Manchester City bırak gelişmeyi geriye gitti.
2.Bu olumsuz yön.En basit örnek,İzmir.Kulüpler borç içinde ve "sözde" taraftarlar kombine almayıp İstanbul takımlarının o kombineden pahalı biletlerini alıp onları izliyorlar.Ve İzmir futbolu yerinde sayıyor (özellikle Altay'da bu durum çok bariz)
3.Bütün kulvarlar başarısız olur zaten.Bak Arjantin takımlarına?Zerre endüstrileşme yok ama başarılar kazanıyorlar.Milan endüstrileşti noldu?
4.Onlar yaşlandı.Ben yeni nesilden bahsediyorum.C.Ronaldo bağlı değil ama Rooney var hem genç hem bağlı mesela.Barcelona'da Messi var uğrunda milli maça çıkmayacak kadar sadık.Arda var Galatasaray'da.Yani.Ve o takımlar kendi alanlarının en iyileri.Diğerleri endüstrileşse de Barcelona asla bunu yapmadı,ve geçen sene altyapıdan çıkmalarla neler yaptı.Yani..

Ve bu kadar çelişme kendinle.Madem o yöntemler doğru,neden onu yapıp gelişemiyorlarmış?
1.Chelsea Şampiyonlar Ligi'nde 1 kez final oynadı, 1 kezde yarı finalde kazayla elendi. (Son 2 yılda). Premier Lig'de şampiyon oldu. Daha ne olsun.
M.City'i seneye göreceksin.
2.Ne demek istediğini anlamadım....
3.Arjantin takımları pekte başarılı sayılmaz. Bir Chelsea'nin karşısına çıkamazlar. Milan endüstrileşti zamanın gereği olarak ve çok büyük başarılar kazandı her ne kadar sevmesemde başarılı inkar edilemez. Milan zaten endüstrileşmek zorundaydı günümüz futbolu gereği. (Örneğin; R.Madrid, M.United, B.Münih, İnter, Juventus, Barcelona)
4.Yeni nesildekilerde Manchester'dakiler kadar bağlı merak etme.

Kendimle çeliştiğim yok. O yöntemler olması gereken ama onları yapınca gelişilmiyor işte. Onu yapıp gelişen bir takım örneği yok Avrupa'da... (Gelişmek derken Porto'yu falan kastetmiyorum Porto zaten yıllardır gelişmiş bir kulüptü.)

Real Madrid'i seven bir takım taraftarını bana İspanya'da gösterin tamam dicem.Çünkü Real Madrid Faşist General Franco'nun zamanında tarihi başarılar yaşamıştır.Özellikle Katalunya ve Barcelona halkına hiçte iyi davranmamıştır Franco.Zaten Deportivo bile düşmandır Real'e.Franco döneminde Hakemler utanç verici seviyede Real Madrid'in maçlarında Real'i tutuyorlardı.Araştırıp bulabilirsiniz.Bundan sevmem Real'i
işte :) işte ya.buna inanmıyorsanız gerçekten de gidin araştırın,kendiniz de bulun,hala bu takımı sevmeye devam ederseniz,bişey diyemicem.

1.Chelsea Şampiyonlar Ligi'nde 1 kez final oynadı, 1 kezde yarı finalde kazayla elendi. (Son 2 yılda). Premier Lig'de şampiyon oldu. Daha ne olsun.
M.City'i seneye göreceksin.
2.Ne demek istediğini anlamadım....
3.Arjantin takımları pekte başarılı sayılmaz. Bir Chelsea'nin karşısına çıkamazlar. Milan endüstrileşti zamanın gereği olarak ve çok büyük başarılar kazandı her ne kadar sevmesemde başarılı inkar edilemez. Milan zaten endüstrileşmek zorundaydı günümüz futbolu gereği. (Örneğin; R.Madrid, M.United, B.Münih, İnter, Juventus, Barcelona)
4.Yeni nesildekilerde Manchester'dakiler kadar bağlı merak etme.

Kendimle çeliştiğim yok. O yöntemler olması gereken ama onları yapınca gelişilmiyor işte. Onu yapıp gelişen bir takım örneği yok Avrupa'da... (Gelişmek derken Porto'yu falan kastetmiyorum Porto zaten yıllardır gelişmiş bir kulüptü.)

1.Onlar başarı değildir.Chelsea endüstrileşmeden önce de gayet iyi bir takımdı.
2.Çok basit.Taraftarlar endüstrileşmiş İzmir takımı Altay'ı desteklemiyor.
3.Arjantin takımları yeterince başarılı 😉 Onlar Copa Libertadores ve Sudamericana adlı 2 turnuvada mücadele ediyorlar "UEFA" organizasyonlarında değil.
4.Altyapından yetiştirirsen bağlı.Bak endüstriyel futbol yıldızı Beckham'a.Şu takımda oynamak istiyorum dedi normalde olabilir kendi tercihidir denir,ama taraftar naaptı?s*ktir çekti.yani taraftar bu kavramı kabullenmiyor.

eskiden Porto yoktu Benfica-Sporting Lizbon sömürüyordu ligi.Porto dediğim yöntemlerle ortaya çıktı.

1.Senin başarı anlayışına hayranım zaten :) Kabul et şuan dünyanın en büyük ve en başarılı 5 takımından biri Chelsea. (Diğerleri M.United, Barcelona, R.Madrid ve İnter)
2.O zaman sen endüstriyel Altay'ı destekliyorsun bu bir çelişkidir.
3.Biliyoruz heralde. O turnuvalardaki takımların hiçbiri Chelsea - İnter gibi takımlarla yarışamaz.
4.Beckham'da M.United'ten çktı. O zaman adam gibi yetiştirememişsiniz demektir. Adebayor'da Arsenal'den City'e geldi. Demekki oyuncuların bağlılığı endüstriyle alakasızmış dimi.

Porto, Portekiz Ligi'nin ilk şampiyonudur. 80'lerden beride ligi domine etmiştir.

1.Senin başarı anlayışına hayranım zaten :) Kabul et şuan dünyanın en büyük ve en başarılı 5 takımından biri Chelsea. (Diğerleri M.United, Barcelona, R.Madrid ve İnter)
2.O zaman sen endüstriyel Altay'ı destekliyorsun bu bir çelişkidir.
3.Biliyoruz heralde. O turnuvalardaki takımların hiçbiri Chelsea - İnter gibi takımlarla yarışamaz.
4.Beckham'da M.United'ten çktı. O zaman adam gibi yetiştirememişsiniz demektir. Adebayor'da Arsenal'den City'e geldi. Demekki oyuncuların bağlılığı endüstriyle alakasızmış dimi.

Porto, Portekiz Ligi'nin ilk şampiyonudur. 80'lerden beride ligi domine etmiştir.
1. Hadi senin listeni kabul edelim.Barcelona ve Inter endüstriyelleşmemiş ve o listede kendine yer bulabilmiştir.Hatta sanırım Barcelona Chelsea'yi elemiş geçirmiştir.
2.Ben Altay'ı destekliyorsam İzmir takımı olduğundan destekliyorum.Bir Bucalı olarak Bucaspor'luyum normal olarak.
3.Bana bilmiyorsun gibi göründü de :) Sanki onlar her sene buraya gelip buranın takımlarıyla maç yapıyorlarmış gibi konuştun.
4.Beckham Manchester United'dan gittikten sonra hiçbir zaman eskisi gibi olamadı.Hep adını futbol harici konularla duyurdu bize.Adebayor'dan daha bağlılar var.O altyapıdan çıkıp daha iyi ve daha bağlı oyuncular var.

Porto'nun Portekiz Ligi'nin ilk 25-30 yılında doğru dürüst başarısını göremezsin.Sonradan açılmadır o.

Futbol artık tüm dünyada endüstri olarak görülmektedir o yüzden tartışmanın anlamı yok anti Barca forza Real :D

artık tartışmalara girmiycem fakat bilinesi,futbolun beşiği ülkeler kesinlikle futbolu endüstri olarak görmüyor.zaten futbol vaktinde işçi sınıfının eğlencesiydi,daha o zamanlar hitap ettiği kitle belliydi...

xD

bir de Real King,Real Madrid fanısın ama avatarında Atlético Madrid futbolcusu var LD (Aynı şey Emre için de geçerli.Burada Ronaldo msnde Messi... :D) Rakiplerinize mi özeniosunuz nedir...